Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Вітальня — центр квартири

Якщо ви поцікавитеся у дизайнера, де, на його погляд, відображаються найбільш яскраво художні смаки, особливості характеру і фінансові можливості господарів житла, то, швидше за все, отримаєте відповідь, що у вітальні. Крім того, ця кімната призначена для дуже важливої щоденної події в житті всіх членів сім'ї - зустрічі після напруженого дня, тому настільки важливо зробити її абсолютно унікальною. У даній статті ми розповімо вам про декілька варіантів планування вітальні, дамо рекомендації щодо її кольорового оформлення.

Зазвичай вітальня - найбільша кімната в будинку, тут перетинаються інтереси кожного з його мешканців, тому так важливо створити саме тут комфортне середовище для всієї родини в цілому і для кожного члена окремо. Варіантів її облаштування може бути дуже багато, обов'язкових елементів немає.

У вітальні можна робити все, що хочеш, діапазон реалізації планувальних, функціональних і інших можливостей тут найвищий у порівнянні з іншими приміщеннями квартири. При оформленні цієї кімнати ви можете розгорнутися 'на повну котушку', втілити найоригінальніші ідеї, адже вона є величезне поле для експерименту. Їй ніколи не перешкодить різноманітність архітектурних і дизайнерських форм, головне, щоб все було підпорядковано єдиному стилю. Ось чому тут можна зробити щось зовсім особливе, необхідно тільки звернутися до професійного дизайнера.

Для прикладу ми розповімо про облаштування вітальні в класичному стилі, яка, як і весь будинок, задуманий як якесь строго організований простір з елементами ордерних колон, капітелями і балясинами. Від внутрішньої обробки віє розкішшю, шпалерний атлас або оксамит, стінові і стельові панелі зі шпону ясеню, дуба, відмінно підійдуть для цього.

Уздовж самої довгої стіни розташувалася гірка з інкрустацією або буфет з численними шухлядками і поличками, на яких вишикувалася в ряд колекції раритетів, бронзової або кам'яної пластики, порцеляни або художнього скла. У кутку або між вікнами можна розмістити камін з натурального каменю (граніт, мармур, базальт). Стільці з високими спинками розставлені навколо овального столу. Комоди, глибокий диван і столики з різьбленими ніжками доповнять загальну картину. Тут обов'язково має знайтися місце для ніш, схованок, ваз. Від всього інтер'єру повинне створюватися відчуття чогось міцного, фундаментального, шикарного.

Приступаючи до облаштування вітальні, ви зіштовхнетеся з дилемою: яке функціональне навантаження вона повинна нести? З одного боку, тут - зона сімейного відпочинку, з іншого - це кімната для прийому гостей і дружніх посиденьок. Проблем не буде, якщо в будинку знайдеться місце для двох віталень, але для міських квартир це не типово, тому вашим головним завданням стане забезпечення гармонійного співіснування на одній території сімейної і гостьової кімнати.

Можна вибрати один з двох шляхів: розділити ці зони або поєднати. Перед вами величезний вибір можливостей для експериментів в області "відкритого" і "перетікаючого" інтер'єру.

Перший варіант більше всього підходить для просторих приміщень, в цьому випадку зонування можна провести за допомогою внутрішніх конструкцій і за рівнем підлоги. Наприклад, обідня група, бар, музичний салон або що-небудь інше підняті на подіум і яскраво освітлені, але варто нам пройти між колон і спуститися на пару сходинок, як ми потрапимо в зовсім інший світ, де в м'якому світлі затишно розташовані глибокий диван, журнальний столик, книжкові полиці, телевізор. При сполученні зон потрібно максимально продумати і створити місце для відпочинку та розваг не тільки собі, а й гостям. Тому в інтер'єрі такої вітальні поруч з м'якими меблями і торшером буде обідній стіл зі стільцями, на стінах і поличках розмістяться колекції сувенірів, фотографій, картин або мисливських трофеїв, а біля телевізора, можливо, знайдеться місце і для піаніно.

Всі ці предмети можуть бути у вітальні, а можуть і не бути, ця кімната дивно мімікрічна і оформити її можливо зовсім по-різному. Наприклад, як музичний зал, де в центрі буде стояти фортепіано, а пара елегантних столиків, трюмо і м'яких стільців у стін, залишать місце для танцюючих пар. Або домашній кінотеатр, у якому центром експозиції буде апаратура, напроти якої розміститься зручний шкіряний диван з журнальним столиком.

Вітальня також може стати й у вигляді більярдної, над зеленим сукном столу якої будуть висіти металеві абажури, а в кутку знайдеться місце для бару і крісел. В ідеалі, вітальня повинна бути єдиним простором, що зв'язує більшість приміщень у будинку. Але це не завжди вдається зробити через планування наших осель. Тому ми радимо вдатися до відкритого планування приміщень, тоді вітальня буде "перехрестям" усіх шляхів у будинку і центром житла. Із зовнішнім світом її з'єднає прихожа, з хазяйської зоною квартири - їдальня або кухня, а з особистими приміщеннями - коридор.

Для цієї кімнати, як ні для якої іншої, актуальна розмаїтість архітектурних конструкцій. Колони, сходи, подіуми, портали, арки і декоративні перегородки оживлять простір і стануть "родзинками" інтер'єру. Стандартний набір інтер'єру гостьової кімнати недавнього минулого: меблева стінка, пара м'яких крісел, диван, журнальний столик, торшер і телевізор...

Головні критерії для вітальні сьогодні - стиль, смак і зручність. Меблі повинні бути оригінальні, естетичні і об'єднувати всі елементи інтер'єру. Оформити цю кімнату можна і важкими, монументальними меблями, і легкими, практично невагомими диванчиками і пуфиками, і трансформованими, розсувними та рухливими наборами, головне, щоб була створена особлива атмосфера для вашого відпочинку.

Кольорове оформлення вітальні складається в основному з уявлень господарів про домашній затишок. Тут можуть знайти собі місце і приглушені тони, і буйство фарб. Головне, щоб фарбування всіх елементів інтер'єру становило єдине ціле. Виберіть основний колір і доповнюйте його підтримуючими відтінками або побудуйте загальну картину на контрастах.

Добре виглядають сполучення меблів з мореного дерева і білих стін, світлі відтінки червоного дерева на синьому, зеленому тлі, меблі зі світлих порід з темними ахроматичними поверхнями.

Ми не будемо давати рекомендації щодо кольорового оформлення поверхонь, просто перелічимо кілька правил, які допоможуть вам у здійсненні тих або інших задумів. Поєднання світлої верхньої частини приміщення з темною нижньою, або навпаки, додадуть інтер'єру візуальну стійкість. Фарбування стелі у світлі тони, а стін у темні візуально збільшать висоту. Темна стеля і світлі стіни скорегують вади пропорцій кімнати і розширять простір. Рівномірне світле забарвлення сприяє сприйняттю приміщення, як більш великого, ніж насправді. За допомогою диференційованого фарбування можна досягти різних, об'ємних ефектів.

Можна застосувати для виділення ніш. Використання в оформленні приміщення комбінацій різних кольорів розіб'ють монотонність обробки. Забарвлення стін в різні тони допоможе створити оригінальне і незвичайне оформлення. Занадто строкаті килими з великим, чітким орнаментом, оптично стискають простір.

Сподіваємось, що за допомогою цих правил ви створите неповторний інтер'єр, але, якщо ви не впевнені в своїх силах, краще зверніться до професійних дизайнерів, які є в будь-якій хорошій ремонтно-будівельній фірмі. Вони допоможуть зробити гостьову кімнату нереально досконалою.

Читайте також

Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Щоб з комфортом насолоджуватися сновидіннями ночами, треба подбати про те, щоб спальне місце було зр
ТВ-стінки у вітальню ТВ-стінки у вітальню Незважаючи на те, що в 21 столітті фільм, новини або улюблену передачу можна подивитися на моніторі
Інтер'єр кухні Інтер'єр кухні Кухня в інтер'єрі сучасного будинку може відігравати різну роль в залежності від способу життя госпо
Складання корпусних меблів: рекомендації по справі Складання корпусних меблів: рекомендації по справі Більшість людей, купуючи меблі, намагаються всіляко заощадити на ціні і на додаткових послугах, таки
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴