Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Інтер'єр кухні

Кухня в інтер'єрі сучасного будинку може відігравати різну роль в залежності від способу життя господарів.

Якщо кухня не призначена для того, щоб на ній готували, то її об'єднують з вітальнею та їдальнею. Така кухня, наприклад, в будинку холостяка або молодої бездітної сім'ї, може складатися з мінімуму меблів, практично тільки з побутової техніки. Ця стильна невелика кухня складається з великого холодильника з відділеннями для вина, варильної поверхні та мийки. Стійки для посуду (скло і пластик) і невеликий хромований сервірувальний столик мають ролики і їх можна пересувати. У такій кухні витяжка майже не використовується і має скоріше функцію декоративної полички.

Зовсім інша справа, коли кухня використовується за своїм прямим призначенням і повною мірою: на ній готують часто і для всієї родини. У такій кухні багато різноманітної побутової техніки і має бути досить меблів - все повинно служити максимально зручно для приготування їжі. Тому основний критерій проектування такої кухні - функціональність, і з цієї точки зору кухню краще ізолювати.

Сучасна кухня - це часто найбільш «просунуте» приміщення в будинку, найбільше насичене побутовою технікою. Та будь-яке високотехнологічне обладнання в наш час досить швидко застаріває - адже техніка практично щороку оновлюється, і потрібно бути готовим до того, що куплена сьогодні пральна або посудомийна машина завтра вже застаріє.

Тому, можливо, і не варто підбирати техніку тільки за принципом новизни. Купуючи подутову техніку є сенс звернути особливу увагу не тільки на її технічні характеристики, але й продумати, наскільки органічно вона впишеться в загальне дизайнерське рішення інтер'єру кухні. При цьому стильової єдності, звичайно, краще дотримуватися, але бувають цікаві варіанти, коли в класичну кухню або в «кухню-кантрі» встановлюється «хай-тек» обладнання. Змішування стилів справа ризикована, хоча результат може бути дуже оригінальним. Але, прагнучи до гармонії стилю, помилково було б вважати, що «консервативна» кухня в класичному стилі або стилі «ретро» не може бути оснащена за останнім словом техніки. Компанії, що виробляють меблі, часто роблять її по індивідуальному замовленню, тому техніка може бути захована за дерев'яними панелями. І створюється повне відчуття кухні в старовинному маєтку, хоча присутність сучасної побутової техніки можна вгадати, але не можна побачити.

У білій кухні в стилі «кантрі» навіть витяжка обшита дерев'яним коробом під колір меблів, а плита, для досягнення гармонії в інтер'єрі, теж виконана в тому ж стилі. Це ще один напрямок у створенні кухонної техніки, коли компанії-виробники виробляють стилізоване обладнання. У багатьох компаній є цілі ретро-серії, що включають духовку, варильну поверхню і витяжку.

Кухні в сучасному стилі, на відміну від варіантів «під старовину», вимагають демонстрації техніки. У таких кухнях техніка сама є прикрасою і важливою декоративною деталлю інтер'єру. Як правило при облаштуванні такої кухні всі предмети (плити, духовки, СВЧ і т.д.) купуються в одного виробника. Це найпростіший спосіб витримати стиль.

А якій техніці віддати перевагу: «соло» або вбудованій? Сьогодні вбудована техніка більш популярна, так як вона дозволяє втілити практично будь-які дизайнерські рішення. Вбудовуються навіть витяжки, по потужності вони не відстають від «витяжок-соло», але попит на них все ж меньший. Найчастіший «соліст» - холодильник, причому металеві моделі в стилі хай-тек і виглядають привабливо і поєднуються практично з будь-якими меблями в сучасному стилі. До переваг вбудованої техніки, крім того, що вона виглядає з меблями єдиним блоком, можна віднести і високу гігієнічність: чим менше щілин, тим менше сміття. А ось незаперечною перевагою техніки «соло» є її мобільність: щоб перемістити плиту, наприклад, не доведеться рухати всі меблі і міняти обстановку.

Всю кухонну техніку за рівнем використовуваних технологій і, відповідно, цінами, можна умовно розділити на техніку класу люкс, середнього і економ-класу. Технології на кухні з технікою люкс-класу досягають високого рівня розвитку. Наприклад, витяжка на імпульсному рівні визначає оптимальний режим, відповідний роботі індукційної варильної поверхні, яку в свою чергу важко назвати плитою. Її площина протягом всього процесу залишається холодною, а приготування їжі відбувається за рахунок контакту індукційної поверхні з посудом, яка на дні містить магнітний шар.
Холодильник тут сам виробляє лід, показує фільми і замовляє продукти через Інтернет.
Пароварки, кавоварки та інша «дрібна» техніка на суперкухне теж вбудовані. Прилади на кухні «середнього» класу теж, як правило, вбудовуються. Витяжки мають сенсорну панель управління (управляються дотиком), холодильник - двокамерний, а для зберігання вина може бути встановлено окремий холодильну шафу. Керамічна панель вбудована в стільницю, а духовка має систему самоочищення. СВЧ-піч, комбайн, тостер на кухні є, але не вбудовані, як в кухнях люкс-класу. І, нарешті, техніка для кухні економ-класу.

Якщо ви обмежені в коштах, це зовсім не означає, що комфортно обладнати кухню вам не вдасться. Заощадити можна, купивши не вбудовану техніку, а варіант «соло». Якість роботи плити чи її технічні характеристики від цього не постраждають. Витяжку з більш дорогим «відведенням» повітря можна замінити на модель з рециркуляцією. А замість двокамерного холодильника цілком успішно може працювати холодильник з одного морозильною камерою. Затишок і комфорт на кухні визначаються часто не мірою її «навороченності», а вмінням вдало розпланувати простір і знайти родзинку в декорі.

Головне при проектуванні та виборі варіанту оформлення кухні - проаналізувати свій уклад життя і, в залежності від цього, визначити перелік її необхідних функцій. І тоді навіть найлаконічніша композиція, може стати для вас цілком достатнім і вичерпним варіантом улюбленої кухні.

Читайте також

Підвісні дерев'яні люстри - завжди стильно та елегантно Підвісні дерев'яні люстри - завжди стильно та елегантно Дерево завжди було благородним матеріалом. Ще з давніх-давен його використовують у будівництві, виго
Кращі шафи-купе в Житомирі на Dybok.ua Кращі шафи-купе в Житомирі на Dybok.ua Все ще користуєтеся старою шафою, яка постійно скрипить і дверцята вже не хочуть закриватися? Тоді п
Як обрати комп'ютерне крісло? Як обрати комп'ютерне крісло? Правильно підібране крісло – це функціональність, надійність і практичність. Крім того, ці характери
Установка ліжка з підйомним механізмом Установка ліжка з підйомним механізмом Ліжка з підйомним механізмом із кожним роком набувають все більшої популярності серед клієнтів. Ерго
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴