Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Підбираємо нові кухонні меблі

Ви все ж вирішили замінити кухонні меблі. Це не так просто, як може здатися на перший погляд.
Позбутися від старих меблів легко, набагато складніше підібрати нові. Перш за все, візьміть папір і олівець і складіть перелік необхідних меблів. Вирішіть, з якого матеріалу вони повинні бути виготовлені. Підберіть колір і уявіть приблизне розташування меблів. Складіть схему з зазначенням розмірів вашої кухні і місця розташування мийки, труб, розеток, плити та іншого кухонного устаткування.

Тепер можна йти в магазин. При виборі меблів орієнтуйтеся не тільки на їх дизайн, а й на розміри кухні. Якщо вам важко у виборі меблів, зверніться за допомогою до фахівців. У багатьох спеціалізованих магазинах є професійні дизайнери, які складуть на комп'ютері модель вашої нової кухні, допоможуть підібрати і розставити меблі. Але і в цьому випадку не забудьте взяти із собою схему, про яку ми згадували.

Які меблі вибрати? Меблі діляться на дві основні групи: стандартні і виготовлена ​​на замовлення.
Порівняємо їх.

Стандартні меблі. Випускаються серійно. У будь-якому меблевому магазині ви знайдете широкий асортимент стандартних меблів, що дозволяє підібрати їх на свій смак і за прийнятною ціною. Крім того, ви зможете замовити такі меблі по каталогу: адже в жодному магазині не вистачить місця, щоб показати все розмаїття моделей. Меблі поставляються в розібраному вигляді, при цьому зібрати і встановити їх не складно (в крайньому випадку можна найняти професіоналів).

Недоліками таких меблів можуть бути: не завжди висока якість (в порівнянні з меблями, виготовленими на замовлення) і деяке відхилення розмірів, що може ускладнити їх встановлення впритул до стіни або в нішах.

Меблі на замовлення. Виготовляються на індивідуальне замовлення. Це кращий вибір - адже таких меблів немає і не буде ні в кого! Меблі виготовляються суто за необхідними розмірами і відповідно до дизайну вашої кухні. Ви зможете втілити всі ваші фантазії: за вашим бажанням майстра зроблять будь-які шухлядки, полички і т.п., про що ви не могли і мріяти при покупці стандартних меблів.

Якість таких меблів, як правило, дуже висока. Однак навряд чи Ви зможете самостійно встановити їх. До того ж, виробник часто дає гарантію на меблі тільки в тому випадку, якщо він їх і встановив. Меблі, виготовлені на замовлення, коштують трохи дорожче стандартних. Але цей недолік з надлишком компенсується якістю і можливістю замовити меблі на свій смак. А в деяких випадках, при правильному виборі матеріалів і стилю, замовлені меблі можуть обійтися дешевше, ніж аналогічні стандартні!

Конструктивні особливості

За конструкцією меблі діляться на дві категорії. У першому випадку при закритих дверях або ящиках передні грані бічних стінок знаходяться на одному рівні з ними або навіть виступають вперед. У другому випадку дверцята ніби накладаються на бічні стінки і повністю закривають їх. Вважається, що меблі, виготовлені за першим зразком, більш міцні. Однак у другому випадку більш ефективно використовується внутрішній простір меблів.

Основа. Це шафи, які стоять на підлозі і мають однакову висоту, їх верхня поверхня використовується як стіл. При цьому шафи «від підлоги до стелі» (пенали) не належать до цієї категорії. Основа може виконувати і спеціальні функції: наприклад, її можна поєднувати з мийкою або іншим кухонним обладнанням.

Допоміжні шафи. Сюди входять ті ж пенали, які не прийняли в попередню категорію.

Настінні шафи. З назви зрозуміло, що їхнє місце - на стіні. Зазвичай такі шафи підвішуються над основою і служать їх логічним продовженням.

Яким матеріалам віддати перевагу? Отже, йдемо вибирати меблі. Пам'ятайте, що найкращі меблі виготовляються з натурального дерева. Вони міцна, довговічні, прекрасно виглядають і, врешті-решт, престижні! Але ціна таких меблів зависока. Але не впадайте у відчай! Більшість виробників використовують у виробництві меблів різні сучасні матеріали, які не поступаються за своїми властивостями натуральному дереву, але істотно знижують ціну виробу. Часто натуральне дерево використовується тільки для зовнішнього оздоблення меблів, зроблених з менш дорогих матеріалів. При цьому їх зовнішній вигляд нічим не поступається меблям, повністю виготовленим з дерева.

Давайте ближче познайомимось із цією технологією:

Бічні панелі. Бічні панелі виглядають як дерев'яні, але насправді вони просто обклеєні шпоном, під яким ховається зовсім інший матеріал. Що ж там може бути? Дерев'яно-стружкова плита (ДСП). Найчастіше використовується при виробництві меблів. Являє собою плиту з деревної тирси, склеєної під пресом спеціальним клеєм. Хоча ДСП роблять з відходів виробництва (тирси), цей матеріал чудово зарекомендував себе. Однак у нього є і серйозний недолік: з часом в місцях з'єднань плита може відклєюватися, особливо якщо меблі піддаються частому розбиранні або великим навантаженням.

Фанера. Прекрасний замінник натурального дерева. Фанера виготовляється з тонких шарів деревини (шпону), склеєних між собою під пресом. Для підвищення міцності шари фанери укладаються так, щоб напрямок волокон кожного наступного шару був перпендикулярним до попереднього. Фанера - досить твердий і довговічний матеріал. Крім того, шпоном цінних порід дерева обклеюють деталі з менш цінних порід або ДСП. Меблі, виконані з таких матеріалів, за зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від меблів, виготовлених з натурального дерева.

Деревно-волокниста плита (ДВП). Високоякісний матеріал, який використовується для декоративного оздоблення. ДВП роблять з найдрібнішої дерев'яної тирси, покривають плівкою (ламінована ДВП), яка імітує цінні породи дерева або будь-який орнамент. Однак цей матеріал, як правило, використовується тільки для обробки, оскільки він не витримує серйозних навантажень.

Зовнішня обробка

Для зовнішньої обробки, крім шпону, використовують такі матеріали:

Ламінат. Його ще називають ламінатом високого тиску. Це означає, що при виробництві ламінат наноситься на основу під високим тиском і при високій температурі. При цьому він настільки прикипає до основи, що стає з ним єдиним цілим.
Ламінат буває різних кольорів і може імітувати паркет, дерев'яні панелі, мармур і т.п. Недолік такого покриття в тому, що воно легко дряпається навіть не дуже твердими предметами.

Меламін. Його ще називають ламінатом низького тиску. Це порівняно новий тип покриття. Меламін, на відміну від ламінату, при нанесенні на основу не вимагає високого тиску. Проте меламін - досить міцне покриття. Однак воно може розтріскуватися і відшаровуватися, тому використовується для обробки другорядних деталей.

Термофольга. Має спеціальну підкладку. Вона наноситься на основу при високій температурі. Не пропускає вологу, проте її застосування обмежене через не настільки ефектний зовнішній вигляд, як у інших типів покриттів.

Займемося дверима і ящиками
Давайте тепер вирішимо, як повинні виглядати дверцята і ящики нової кухні. Від них залежить не тільки загальний дизайн меблів, але і зручність їх використання.

Спочатку поговоримо про двері.
Існує три основних види дверей: панельні (плоскі) двері, двері з виступаючими фільонками і двері з утопленими панелями (змішаний стиль). Такі дверцята одного кольору і виготовлені з одного і того ж матеріалу виглядають абсолютно по-різному. Який стиль вибрати - вирішувати вам.

Тепер звернемо увагу на ящики. З усіх рухомих деталей ящики використовуються найінтенсивніше. Кращий спосіб визначити якість меблів - дізнатися, яка гарантія дається на ящики. Для високоякісних кухонних меблів вона повинна бути не менше десяти років.
Обов'язково зверніть увагу на конструкцію направляючих, по яких рухаються ящики. Показник якості меблів - спеціальні направляючі, пригвинчені до обох боковин шафи і з двох сторін ящика. Дещо гірше, якщо ящики ковзають по дерев'яних планках, пригвинчених до шафи.

Можна зустріти варіант, коли дерев'яні направляючі пригвинчені до ящика і рухаються по пазах в стінках шафи. Цей варіант цілком працездатний, але поступається в надійності першим двом.  Багато виробників використовують спеціальні металеві напрямні для ящиків. Така конструкція дуже надійна і довговічна, хоча металеві деталі більш «гучні», ніж дерев'яні.

Поговоримо про обробку

Як же будуть виглядати нові меблі? Можна придбати вже повністю готові меблі, а можна виконати їх обробку самостійно. Ми пропонуємо три варіанти вирішення цієї проблеми.

1. Заводська обробка - найпростіший і популярний варіант. Меблі повністю готові до використання. На більшості меблевих фабриках встановлено сучасне обладнання, що дозволяє строго витримувати технологію виробництва і гарантувати високу якість продукції.

2. Купуючи меблі без обробки, ви майже нічого не економите, зате отримуєте можливість виконати обробку самостійно і створити неповторну кухню! Однак якісна обробка меблів - дуже складне завдання, яке під силу не кожному.

3. Можна купити меблі без обробки і доручити виконати її спеціалізованій фірмі. Але така робота коштує недешево, а якість навряд чи виявиться вище, ніж заводська, - дрібні фірми не можуть дозволити собі дороге професійне обладнання. Проте іноді зустрічаються майстри, які без всякого обладнання здатні творити чудеса. Як вчинити - вирішувати, звичайно, Вам. Якщо Ви хочете заощадити час і Вас влаштовує стандартна обробка, купуйте готові меблі. Якщо ж ви хочете створити щось своє, зверніть увагу на два останні варіанти.

Не забудемо про кухонну фурнітуру

Часто при виборі меблів ми всю увагу приділяємо зовнішньому вигляду і зовсім забуваємо про меблеву фурнітуру. Але ж від неї багато в чому залежить довговічність і зручність використання меблів. Виправимо цю помилку.

Дверні засувки. Утримують двері закритими. Звичайно, це не головна деталь меблів, але все ж гідна згадки. Магнітні засувки дуже практичні, але іноді вимагають значних зусиль для відкривання. Це може створити певні труднощі для дітей або інвалідів. Нейлонові валики з пружинними захопленнями в цьому випадку набагато зручніше.

Напрямні для ящиків. За ним ковзають ящики, коли Ви їх відкриваєте або закриваєте.
Є три варіанти їх установки: під днищем ящика, знизу з боків ящика і посередині бічних сторін ящика.
Останній варіант переважаючий, оскільки дозволяє висунути ящик повністю і ви отримуєте повний доступ навіть у найвіддаленіші куточки.
При першому або другому варіанті, якщо сильно висунути ящик, він може просто впасти.
Незалежно від варіанту, який Ви оберете, бажано, щоб ящики рухалися по направляючих на роликах. Це дозволить без особливих зусиль висувати навіть важко навантажений ящик.

1. Направляючі розташовані під днищем ящика.
2. Направляючі розташовані знизу з боків ящика.
3. Направляючі розташовані з боків ящика.

Ручки. Перевагу варто віддати металевим ручкам - вони служать протягом багатьох років. Ефектно виглядають ручки з міді або латуні. Звичайно ж, Ви можете вибрати ручки з будь-якого матеріалу, який, як вам здається, найкраще підходить до даних меблів. Ручки коштують недорого, і в разі потреби їх завжди можна замінити. Причому це можна зробити не тільки в разі поломки, а й просто для того, щоб трохи змінити зовнішній вигляд кухні.

Петлі. При виборі петель не варто економити - дешеві прослужать недовго. Якщо ж петлі потрібно замінити, постарайтеся знайти такі ж або їх аналог - в цьому випадку не виникне труднощів при їх установці.

Внутрішній устрій меблів

Обираючи меблі, люди настільки захоплюються х зовнішнім виглядом, що зовсім забувають про те, що всередині. А тим часом внутрішній устрій меблів не менш важливий!

Ефективний внутрішній дизайн. Довгий час люди мало цікавилися внутрішнім дизайном меблів. Максимум, що їх хвилювало, - це кількість полиць і де вони розташовані. Однак зараз ставлення змінилося. Купуючи меблі, люди хочуть максимально використовувати їх внутрішній простір. Існує безліч пристосувань, які допоможуть в цьому. При бажанні можна встановити їх і на старі меблі.

Висувні полки. Дозволяють використовувати навіть найвіддаленіші куточки внутрішнього простору. Як Ви розумієте, набагато простіше висунути полку, ніж пірнати в шафу щоб дотягнутися до речі, яка лежить глибоко всередині.

Висувні корзини і контейнери. Прекрасно підходять для зберігання різних запасів. Вони рухаються на роликах, що дозволяє без докладання зусиль висунути навіть важкий контейнер. Для зберігання овочів особливо зручні дротові кошики - завдяки циркуляції повітря овочі довше зберігаються.

Поличка для приправ. Призначена для зберігання різних приправ і спецій. Завдяки своїй конструкції дозволяє максимально використовувати корисну площу. При цьому можна без перешкод читати назви на баночках і користуватися ними.

Внутрішня поверхня дверцят. Ще один спосіб ефективного використання внутрішнього простору меблів. У закритому вигляді це просто дверцята шафки, що знаходитяся безпосередньо під мийкою. Але на її внутрішній стороні розташовані кріплення, які дозволяють зберігати різні щітки та миючі засоби, що використовуються на кухні. Досить відкрити дверцята - і вони у вас під рукою!
До речі, там також можна розташувати і відро для сміття.

Використовуємо кути. Розставити меблі по кутах кухні так, щоб нею можна було зручно користуватися, досить важко. З цієї причини простір в кутах найчастіше пустує. Але з цієї ситуації є вихід - досить встановити наступні пристрої:
- Кутові дверцята. Якщо поставити дві шафи в кутку, то їх дверцята будуть заважати один одному. Кращий спосіб уникнути цього - встановити спеціальні кутові дверцята. Такі дверцята відкривають відразу дві секції шафи і можуть бути встановлені як на настінних шафах, так і на шафах-підставах.
- Двері, що обертаються (Lazy Susan). Дуже зручні у використанні. Їх конструкція досконаліша, ніж у кутових дверей. Такі двері обертаються навколо своєї осі, і Вам досить ручкою повернути їх, щоб взяти будь-яку річ, розташовану на її поличках. Великий недолік обертових дверей полягає в тому, що в разі перевантаження вони легко деформуються і починають зачіпати основу шафи.
Постарайтеся користуватися Lazy Susan акуратно, і вона буде довго служити Вам.

Читайте також

Диван замість ліжка для щоденного сну Диван замість ліжка для щоденного сну Чи можна замість ліжка використовувати диван для щоденного сну, яку модель краще вибратиОсновне приз
Підбираємо нові кухонні меблі Підбираємо нові кухонні меблі Ви все ж вирішили замінити кухонні меблі? Це не так просто, як може здатися на перший погляд. Позбут
Купити спальню в Одесі вигідно саме в інтернет-магазині Dybok.ua Купити спальню в Одесі вигідно саме в інтернет-магазині Dybok.ua Спальня - це головна зона комфорту в будинку. Саме тут ми насолоджуємося відпочинком, намагаємося ви
Стінка для вітальні. Як обрати, на що звернути увагу Стінка для вітальні. Як обрати, на що звернути увагу Популярними і затребуваними для облаштування житла, зокрема вітальні кімнати, є різноманітні меблеві
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴