Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Диван як основний акцент вітальні

Диван як головний акцент у вітальні: які нюанси врахувати при виборі

Хочете, щоб Ваша вітальня була привабливою і затишною? Але як домогтися бажаного ефекту? Рішення дуже просте — розмістити в кімнаті диван, зробивши його головним акцентом інтер'єру. Саме на цей предмет меблів в першу чергу зупиняються погляди гостей. А для господарів це, по суті, один з найнеобхідніших атрибутів вітальні, оскільки на ньому відпочивають, дивляться телевізор, влаштовують посиденьки.

Оригінальний дизайн або незвичайна забарвлення створює потрібний ефект -— обстановка у Вашій вітальні «заграє» по-іншому. Це також гарна можливість заощадити на інших деталях інтер'єру. Оскільки головна роль буде відведена дивану, вже не особливо важливим буде той факт, наскільки дорогий у вас паркет або бездоганно підібрані шпалери.

Колірна гама дивану

Саме колір надає обстановці особливий характер і впливає на настрій. Теплі відтінки спрямовані на те, щоб підбадьорити і зарядити енергією, холодні — сприяють розслабленню, роблять кімнату затишною і мають у своєму розпорядженні до невимушеній бесіді. Вибирати колір м'яких меблів необхідно з урахуванням думки дизайнерів:

1. Червоний. Приковує до себе увагу гостей вже з порога. Існує стереотипна думка, що цей колір дратує. Фахівці ж вважають, що, якщо підібрати «правильний» відтінок, наприклад бордо або насичено-малиновий, ви будете отримувати з ранку позитивний настрій на цілий день.

2. Рожевий. Навколо цього кольору також склалося багато стереотипів, зокрема про те, що він є занадто гламурним і «дівчачим». Але рожевий може бути різним — світлим і темним, з сіруватими вкрапленнями і з бузковим відливом. Вибирайте правильний відтінок для дивану.

3. Синій. Більш консервативний варіант, але також сміливе рішення для оббивки дивану. Цей холодний, аристократичний колір відмінно впишеться в будь-яку обстановку. До нього підійдуть нейтральне оформлення стін, різнокольорові подушки. Чим більш насиченою синій, тим більш помітним він буде в інтер'єрі.

4. Жовтий. Яскравий, сонячний колір асоціюється з хорошим настроєм. Він зробить будь-яку вітальню барвистою, навіть в похмуру погоду буде насичувати кімнату теплом. Жовтий відмінно поєднується з сірим, білим, чорним, зеленим. Якщо складно зважитися на сміливий експеримент, можна вибрати гірчичні відтінки.

5. Фіолетовий. Такий диван в поєднанні з білими або сірими стінами і світлими меблями буде виграшно виглядатиме в будь-якому інтер'єрі. Дизайнери радять не переборщувати з пурпуровими відтінками, тому самого дивана в такому кольорі цілком вистачить, щоб додати кімнаті особливий шарм. Якщо Ви хочете створити романтичну обстановку, можна вибрати більш спокійну бузкову забарвлення.

6. Зелений. Цей різноманітний колір може створити різну обстановку у вітальні. Салатові і трав'янисті відтінки зроблять атмосферу веселою. Насичений зелений оксамит підкреслить витонченість інтер'єру. М'ятний холодний колір підійде для кімнати, виконаної в етнічному стилі.

Орієнтуватися в першу чергу потрібно на власні переваги і дизайн інтер'єру. Домогтися гармонії можна, поєднуючи теплі й холодні кольори між собою або комбінуючи їх з нейтральними відтінками. Яскраві подушки допоможуть розставити акценти в приміщенні і вигідно підкреслять оббивку коричневого, сірого, чорного, зеленого, білого кольорів.

Розмір дивану

Якщо Ви хочете зробити акцент у вітальні за допомогою дивана, важливо не тільки звертати увагу на колірну гамму. Велике значення має і його розмір. Сьогодні меблевий ринок пропонує різні рішення для будь-яких приміщень. Для просторих кімнат з високими стелями підійдуть великі кутові або модульні конструкції. У невеликих віталень такий варіант створить захаращену обстановку, не залишаючи досить вільного простору і роблячи приміщення некомфортним.

Диван не повинен загороджувати прохід до балкону, наприклад, і заважати пересуватися по кімнаті. Необхідно зробити заміри дверних прорізів, щоб вони не стали перешкодою для внесення меблів в приміщення.

Відмінно в невеликій кімнаті буде виглядати компактний яскравий диван на 2-3 посадочних місця з розкладним механізмом. Створити гармонійне сприйняття загальної обстановки можна за допомогою 1-2 аксесуарів або предметів декору, виконаних в тому ж відтінку.

Загальна стилістика

Навіть якщо на дивані робиться основний акцент у вітальні, він повинен гармонійно виглядати в загальній обстановці. Так, безглуздо буде виглядати виріб з великими підлокітниками і різьбленими елементами в інтер'єрі, виконаному в стилі мінімалізму. А для ніжного і романтичного провансу не підійдуть строгі геометричні лінії.

Змішувати стилі можна тільки в напрямку авангард, де немає строгих рамок. Але і тут потрібно бути обережним, щоб не перетворити вітальню в антикварну крамницю.

Функціональність і практичність

Диван вибирають відповідно до його призначення. Важливо визначити для себе мету покупки — меблі можуть знадобитися, щоб періодично відпочивати на них, влаштовувати веселі посиденьки з друзями або облаштувати постійне спальне місце.

Залежно від цього звертають увагу на основні функціональні елементи конструкції. Оскільки вітальні в сучасних квартирах часто виконують роль спальні, може знадобитися розкладна модель, оснащена ортопедичним матрацом.

Найпопулярніші механізми, які трансформують диван в повноцінне ліжко:

1. «Книжка». Сидіння піднімається до клацання і опускається до рівного спального місця.

2. «Єврокнижка». Розкладається на дві рівні частини. Для цього достатньо висунути сидіння на себе, а на місце, що звільнилося опустити спинку — і диван вже розкладений. Такі прості дії дозволять швидко облаштувати місце для сімейного перегляду телевізора або зручного сну.

3. «Виїзний». Диван складається і розкладається за принципом телескопа. Щоб перетворити його в ліжко, необхідно потягнути сидіння на себе за допомогою спеціального ремінця. Так витягнуться дві частини спального місця і звільниться третя, яка буде виконувати роль підголівника.

4. «Дельфін». З-під сидіння викочується додаткова секція, яка за допомогою спеціального ремінця піднімається до рівня всієї поверхні. Утворюється широке і зручне спальне місце.

Деякі моделі оснащені ящиком для зберігання білизни, мають додаткові функціональні елементи — підлокітники, м'які підголівники.

Матеріал оббивки дивану

Врахуйте, що диван вибирається не на рік. Тому звертати увагу потрібно не тільки на зовнішній вигляд оббивки, але і на її характеристики. Світлі матеріали доведеться частіше чистити, тому подумайте, чи готові ви до цього.

Види оббивки також вибираються відповідно до стилю, в якому виконаний інтер'єр:

1. Для арт-деко, класики або бароко краще вибрати меблі з оксамитовим, велюровим, замшевим покриттям. Це красиві тканини, які стануть родзинкою будь-якого інтер'єру.

2. Для провансу і скандинавського стилів підійде груба мішковина, льон або бавовняні тканини. Такі екологічні матеріали добре пропускають повітря.

3. Для класичного стилю доречною також будуть меблі з екокожі, шкіри. Ці матеріали вологостійкі, зносостійкі і міцні. Виглядають дорого і вишукано. Виконуються в широкій колірній гамі.

Якщо в будинку є маленькі діти, собака або кішка, варто віддати перевагу міцної, довговічної оббивці з властивостями антикіготь, яка має стійкість до вологи і відштовхує бруд. Таким критеріям відповідають шеніл, флок, мікрофібра. Вони легко чистяться, що сподобається будь-якій господині.

Керуючись своїм смаком і радами фахівців, можна купити диван, який зробить вашу вітальню найкращим місцем для відпочинку, а також прослужить тривалий час.

Читайте також

Де купити комод в Києві Де купити комод в Києві Купуйте стильні комоди, не виходячи з дому. Інтернет-магазин Dybok.ua пропонує величезний асортимент
Люстри з LED-підсвіткою - сучасна класика Люстри з LED-підсвіткою - сучасна класика Якщо добре відомі нам варіанти люстр здаються надокучливими, то люстри з led-підсвіткою освіжать іде
Де можна купити хорошу спальню в Києві Де можна купити хорошу спальню в Києві Сама тиха гавань в будинку - це, звичайно ж, спальня. Саме тут ми проводимо найбільше часу, насолодж
Аксесуари для дитячої кімнати Аксесуари для дитячої кімнати Свята святих в будинку люблячих батьків — це звичайно ж дитяча кімната. Місце, де реально втілити в
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴