Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

​Двоярусні ліжка як спосіб зекономити місце

Як не помилитися з вибором двох'ярусної ліжка і заощадити простір

Двох'ярусне ліжко — раціональний вибір для сімей з двома дітьми або для багатодітних сімей, тощо. Дозволяє раціонально використовувати квадратні метри в спальній кімнаті і створити ергономічний інтер'єр. Меблі дає можливість правильно організувати простір, звільнивши місце для активних ігор і робочої зони (встановлення комп'ютерного або письмового столу). У порівнянні з витратами, які йдуть на придбання двох окремих ліжок, покупка двох'ярусної моделі обходиться в 1,5 рази дешевше. Саме тому такого варіанту меблів віддають перевагу як власники малогабаритних квартир і студій, так і господарі просторих апартаментів. Цікаво, що модель користується популярністю навіть в стильних хостелах і готелях.

Переваги двох'ярусного ліжка

Економія місця в спальні — не єдиний плюс моделі. Крім раціонального використання квадратних метрів в приміщенні, двох'ярусне ліжко забезпечує й інші переваги:

• створення стильного дизайну інтер'єру. Сучасні двоярусні ліжка — цікаві конструкції, які можуть бути оформлені в будь-якому стилі: класичному, мінімалістичному, скандинавському, модерні, ретро, кантрі та ін. Це дає можливість втілити в життя цікаві дизайнерські задумки з оформлення інтер'єру, зробити його обстановку максимально гармонійною та комфортною;

• зонування простору. Конструкція дозволяє облаштувати два комфортних спальних місця в одному кутку приміщення. Зона для сну підходить для дітей різного віку. Верхній рівень фахівці рекомендують використовувати для дитини старше 6 років. Адже у дітей молодшого віку можуть виникнути проблеми з підйомом / спуском по сходах;

• створення комфортних умов для ігор. Багато дітей сприймають двох'ярусне ліжко як цікавий атракціон і нерідко навіть сперечаються про те, хто з них буде спати на верхньому ярусі. Конструкція не тільки стає зоною для сну, але і перетворюється в територію для ігор та занять.

Двох'ярусне ліжко дозволяє не захаращувати простір в дитячій кімнаті. Воно встановлюється впритул до стіни, за рахунок чого навіть спальня зі скромною площею візуально здається просторішою.

Безпека матеріалів ліжка

Це ключова характеристика будь-яких меблів, тому що від неї залежать експлуатаційні властивості спального гарнітура. Для виробництва конструкцій, призначених для установки в дитячій кімнаті, використовуються екологічно чисті матеріали, які не містять у своєму складі небезпечних сполук.

Виходячи з цієї характеристики, можна виділити наступні типи двоярусних ліжок:

1. Моделі з дерева. В їх основі — масив сосни, бука, дуба, вільхи, горіха. Переваги дерев'яних моделей — екологічна чистота, стійкість до деформації, механічних пошкоджень, впливу ультрафіолету, перепадів температурного режиму. Ліжка з масиву характеризуються благородним видом за рахунок ефектного натурального малюнка на поверхні. Крім естетичних властивостей, дерев'яна конструкція відрізняється ще й підвищеним запасом міцності, надійністю, практичністю і довговічністю. Натуральна деревина стійка до різних видів грибків і плісняви, наповнює кімнату лісовим ароматом, забезпечує здорову атмосферу в спальні.

2. Моделі з ДСП, МДФ. Для їх виробництва використовуються стружкові плити, виготовлені відповідно до вимог діючих стандартів безпеки. Основна перевага моделей з ДСП і МДФ — більш доступна ціна в порівнянні з аналогами, виконаними з масиву. Незважаючи на невисоку вартість, такі ліжка також характеризуються хорошими експлуатаційними властивостями: міцністю, стійкістю до зовнішніх впливів, здатністю навантаження, екологічністю. Додатковий плюс — невелика вага моделей з МДФ і ДСП в порівнянні з конструкціями з масиву. Вони мають привабливий дизайн і практичні у використанні.

3. Моделі з металу. Щоб поліпшити експлуатаційні властивості конструкції (стійкість до зовнішніх впливів, естетичність), її елементи обробляються спеціальним полімерним складом. Металеві моделі відрізняються великою вагою, але при цьому вони надійні, мають значний запас міцності, мають підвищену навантажувальною здатністю.

Безпека матеріалів, використовуваних для виробництва меблів в спальню, повинна бути підтверджена відповідним сертифікатом.

Міцність конструкції ліжка

Від цієї характеристики залежить безпека її використання. Саме тому до якості виконання двох'ярусної ліжка, її стійкості і міцності завжди пред'являються підвищені вимоги. При покупці оптимальної моделі необхідно звернути увагу на такі основні моменти, як:

• тип фурнітури. Вона забезпечує з'єднання елементів, саме тому повинна бути якісною. В іншому випадку ліжечко з часом стане «хиткою», розхитається, буде тріщати і скрипіти при кожному дотику;

• відсутність виступаючих елементів кріплення, шорсткуватих ділянок поверхні і гострих кутів. Все це може стати причиною травмування дитини. Тому, якщо такі дефекти є, від покупки варто відмовитися відразу;

• наявність бортиків на верхньому ярусі. Огорожа не дозволить дитині, що спить нагорі, впасти вночі на підлогу і отримати небезпечні травми;

• тип ніжок. Від них залежить стійкість конструкції. Саме тому в пріоритеті повинні бути якісні і масивні, а не оригінальні і декоративні ніжки;

• між'ярусна відстань. Існує два стандарти: східний і американський. Відповідно до першого, другий ярус розміщується на висоті 80-100 см. Це так звані горища. Друге ліжко в подібній моделі розміщується збоку. Згідно з американським стандартом, другий рівень передбачений на висоті 1,5-1,8 м. Така модель дозволяє дитині, що спить на нижньому ярусі, відчувати себе комфортно. При цьому, вибираючи двоярусне ліжко, необхідно врахувати висоту дитячої кімнати. Важливо, щоб дитина на верхньому рівні не спала безпосередньо під стелею, щоб їй було комфортно там перебувати навіть в положенні сидячи і щоб у щоб не виникало труднощів, коли буде застеляти спальне місце.

При виборі двох'ярусної моделі ліжка також необхідно звернути увагу на тип сходів. Від якості її виконання залежить комфортний і безпечний спуск і підйом на другий ярус. Наявність ковзають поверхонь, хиткість конструкції — вагомі приводи відмовитися від покупки.

Замість підсумку: критерії вибору ліжка

Крім матеріалу виготовлення, при покупці оптимальної моделі меблів необхідно також звернути увагу на розмір спального місця. Оптимальна ширина — 80-90 см, довжина — 190-200 см. Спальне місце такого розміру буде комфортним як для дошкільника, так і для підлітка. Важливе значення при виборі ліжка має її тип конструкції. Наявність містких висувних ящиків — додаткове місце для зберігання постільних речей, іграшок, одягу. За рахунок цієї конструктивної особливості розширюється функціональність меблів.

Додатковий критерій вибору — колірне рішення. Пам'ятайте: меблі світлих тонів візуально розширює простір, за рахунок чого приміщення здається більш просторим. Популярні рішення - білий, відтінки сірого, срібного, бежевого, жовтого. Якщо обробка приміщення виконана в світлих тонах, то сміливо можна вибирати меблі кольору темного дерева. Вона завжди виглядає розкішно і стильно.

Категорії товарів

Читайте також

Хочете купити кухню в Києві - вибирайте Dybok.ua Хочете купити кухню в Києві - вибирайте Dybok.ua Кухня - це саме те душевне місце, де проводить багато часу не тільки господиня будинку, а й вся роди
Меблі для кухні Меблі для кухні Ви можете придбати як вже готові кухонні гарнітури, так і окремі інгредієнти кухонних меблів, з яких
Обираємо кухонну мийку на дві чаші Обираємо кухонну мийку на дві чаші Кухня — це зона для приготування та споживання їжі. Кожен елемент меблів, декору та будь-яких присто
Дерев'яні двоспальні ліжка – як зробити вірний вибір? Дерев'яні двоспальні ліжка – як зробити вірний вибір? Двоспальне ліжко — це не тільки головний атрибут меблів в сімейної спальні, але і місце для відпочин
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴