Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Двоспальне ліжко з дерева - запорука здорового сну

Двоспальне ліжко — це важливий елемент меблів, який потрібно вибрати у першу чергу, та вже від нього відштовхуватись в подальшому облаштуванні спальні. Це запорука комфортного відпочинку й міцного сну. Адже саме там ми наповнюємось енергією та силами, щоб кожного дня невпинно рухатися до нових звершень. Ця покупка повинна бути обдуманою та правильною, тоді ваш сон буде здоровим та глибоким.

А ви знали, що найбільш зручними та екологічними вважаються саме дерев’яні ліжка? Це дійсно так! Адже в їх виготовленні не використовуються токсичні речовини, а деревина навіть після обробки дихає та позитивно впливає на здоров’я сплячого. Його перевага не лише в технічних характеристиках, а й в естетично-привабливому вигляді. Адже такі ліжка мають витончений, елегантний дизайн.

Кожна порода деревини має свої особливості. Наприклад, ліжко з сосни славиться цілющими властивостями, не секрет що її шишки та бруньки використовуються в народній медицині. Сосна відноситься до твердих порід, вона стійка до впливу мікробів та грибків, має красиву фактуру з кільцями та смугами. А завдяки вмісту смоли, запах лісу в спальні вам забезпечений.

Вільха відрізняється червонястим кольором. Вона м’яка та потребує особливо обережного догляду, адже на ній легко можна лишити подряпину. Проте вільха стійка до впливу вологи, завдяки цьому, вона стала улюбленим матеріалом виробників. До речі, говорять, що вільха випромінює згуртованість, тому вироби із неї радять купувати молодим сім’ям.


Ліжка з бука мають прекрасне співвідношення якості та ціни. Деревина має теплий рожевий відтінок, завдяки чому зробить будь яку кімнату затишною та легкою. Бук міцний, тому не скрипить та не розколюється. Щоб не псуватись від підвищеної вологи, його потрібно обробляти лаком. Тоді таке ложе буде привабливим та довговічним.

Говорять, ясен має потужну енергію, якою заряджає свого власника під час сну. Текстура деревини має рівні кільця та жовтуватий колір. Він дуже еластичний та м’який, і при цьому не деформується. На нього не впливає надмірна вологість та механічні пошкодження йому не страшні.

Дуб — найбільш важка, довговічна та міцна порода дерева, із дуже щільною структурою. Він погано піддається обробці, але, завдяки новітнім технологіям і дорогому обладнанню, виробництво меблів із цієї деревини дуже спростилося. На відміну від інших видів, дуб найкраще справляється із вологою та різними температурами. Безперечно, це найбільш довговічний матеріал.

Останній часом почали виготовляти ліжка з гевеї — екзотичної деревини, котра росте в тропічних умовах, та завдяки цьому їй властива неймовірна колірна гама. Вона не вибаглива у догляді, не реагує на перепади температур та вологу, не вбирає запахи. До речі, гевея добре переносить морози, тому підходить для використання у приміщеннях, які не опалюються.

Запам’ятайте, що ліжко вважається двоспальним, якщо має ширину більш ніж 140 см. При виборі, обов’язково врахуйте цей момент, адже на ньому має зручно розміститись 2 людини. Найпопулярнішими є ліжка шириною 160 та 180 см. Неординарні пари іноді замовляють ложе незвичної форми або більші за розміром, ширина може сягати 2 метрів, а довжина 2,20. Все залежить від вподобань кожного.

Якщо ви визначились з матеріалом та розмірами, розглянемо важливі складові частини кожного ліжка. З чого воно складається? Та якими властивостями ці деталі мають бути наділені?

Основа під матрац. Вона має бути міцною, стійкою та витримувати велику вагу. Інформація про це вказана в паспорті виробу. Враховувати потрібно не тільки власну, а й вагу матраца. До речі, щоб він правильно функціонував та не деформувався його розмір має бути хоча б на 1 см менший за основу з усіх боків.

Найбільш популярна основа на сьогодні це гнучкі дерев’яні ламелі (найчастіше виготовлені з бука). Зазвичай, вклад входять у вартість дерев’яних ліжок. Вони кріпляться з допомогою тримачів, які дозволяють ламелям, при потребі, розгинатись під вагою тіла та приймати необхідну форму. Чим менша відстань між ними, тим краще розкриватимуться ортопедичні властивості матраца.

Якщо ваша спальня не великого розміру, продаються основи з підйомними механізмами. Це раціональне використання незадіяного простору під ліжком, адже там можна зберігати будь які речі: постільну білизну, сезонний одяг, взуття та інше. Такі механізми не потребують використання грубої сили, достатньо просто потягнути вклад до верху, і перед вами відкриється велика містка ніша.

Розрізняють також моделі з шухлядами, проте для їх відкриття потрібно багато додаткового місця в кімнаті. До того ж вони можуть псувати підлогове покриття, тому варто прикупити килим.

Спинка. Її форма та габарити залежать від того, де ліжко буде розміщене. Класична локація узголів’ям до стіни, мабуть, найзручніша. Якщо ви любите почитати перед сном цікаву книжку, можна вибрати м’яку спинку, на неї приємно та зручно спиратись. Найбільш ергономічним варіантом вважається спинка, закріплена під невеликим нахилом. Якщо в деяких моделях вона не передбачена, можна декорувати стіну деревом, плиткою з натурального каменю та навіть тканиною. Все залежить від вашої фантазії.

Серед додаткових елементів декору може бути: балдахін, підсвітка та різні бортики.

Та найголовніше, вибравши якісне красиве ліжко, вам необхідно визначитись із не менш якісним та зручним матрацом. Цей тандем забезпечить вам здоровий сон та максимальне розслаблення.

Читайте також

Пружинні та безпружинні дивани, який диван купити і які їх переваги Пружинні та безпружинні дивани, який диван купити і які їх переваги Сучасного покупця м'яких меблів стало важко заманити однією яскравою оббивкою дивану: йому потрібно
Яке ліжко краще: дерев'яне чи металеве? Яке ліжко краще: дерев'яне чи металеве? Вас чекає один з найскладніших етапів в облаштуванні будинку — вибір ліжка. Це не просто спальне міс
Очевидні переваги дерев’яних меблів Очевидні переваги дерев’яних меблів Ви можете погоджуватися, або ні, але натуральне дерево у будь-якому інтер’єрі та приміщенні завжди в
Шафи 3-дверні. Чому їх не витіснити іншим меблям? Шафи 3-дверні. Чому їх не витіснити іншим меблям? Функціональні і практичні, багатьма улюблені тридверні шафи не втрачають високих позицій вже багато
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴