Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Рекомендації щодо вибору обіднього столу для маленької кухні

На жаль, ще багато наших співвітчизників живуть у квартирах з невеликими кухнями. Щоб зробити таку площу зручною і не перевантаженою меблями, доводиться все добре продумувати. Особливо ретельно потрібно підбирати стіл, що є центром інтер'єру. Якщо взяти модель стандартного розміру, у маленькому приміщенні просто не лишиться вільного місця. Краще керуватися принципом: чим менше кухня, то оригінальнішим має бути підхід. Вибираючи обідній стіл, потрібно відповісти на низку запитань. Який розмір найоптимальніший? Скільки людей за ним сидітиме регулярно? Чи планується використати цей предмет інтер'єру для прийому гостей? Де краще його розташувати?

Вибір форми обіднього столу

Кухонні столи бувають круглими, прямокутними, квадратними, кутовими. Класичним варіантом є прямокутний. На жаль, для маленьких кухонь це не найкращий вибір, оскільки такий виріб займає багато місця, хоча його часто встановлюють до стіни або в кут. Можна розмістити квадратну модель. Це відмінний варіант для тих, у кого на кухні проблематично поставити стіл іншої форми.

Деякі господарі наважуються придбати круглу модель. Якщо вона буде невеликою за габаритами, то добре впишеться в інтер'єр і візуально розширить простір.

Наступний варіант – напівкруглий виріб. Маючи всі переваги круглого, такий стіл більш зручний тим, що встановлюється впритул до стіни, зберігаючи тим самим дорогоцінний простір. Добре заощаджує місце і кутовий столик. Це дозволить досягти функціональності у тісному приміщенні.

Колір кухонного столу

Як відомо, для оформлення невеликої кімнати зазвичай застосовують два основних кольори та один додатковий, який є яскравим акцентом. Більше колірних рішень використовувати небажано, оскільки такий підхід здатний перетворити кухню на дизайнерський хаос. Основними є тони стін та фасадів меблів. Додатковим може бути колір поверхонь. На кухні їх дві – робоча та обідня (стільниця). Нерідко вони мають різний відтінок (в силу поставлених завдань).

У маленькій кухні краще відмовитись від темних кольорів. Так, вони виглядають дорого, але тільки в тому випадку, якщо використовуються у просторих приміщеннях. У таких меблів є одна особливість: вона здається візуально більшою, ніж світла, і притягує до себе погляд.

Для невеликої кухні підберіть меблі світлого кольору (вони не виглядатимуть надто громіздко). Найкращі відтінки — бежевий, білий, світло-коричневий. Світла гамма дозволяє візуально розширити кімнату. Ці кольори заспокоюють і налаштовують на умиротворення, що також важливо, враховуючи специфіку приміщення.

Розглянемо можливі колірні варіації для кухонного столу:

  • білий чи сірий. Чисто білий не всім подобається, тому що це холодний відтінок, до того ж на ньому буде видно всі незначні ушкодження. А ось світло-сірий вже підходить для кухонного столу;
  • дерево. Це безпрограшний варіант. Приємна текстура такої стільниці припаде до душі багатьом господаркам. У продажу можна зустріти різні відтінки ДСП під деревину (від яскраво-рудого до солом'яного);
  • камінь. Для імітації такої поверхні краще використовувати мікс із рожевого, білого, бежевого та сірого кольорів. Якщо дозволяє фасад, варто спробувати темно-блакитний або смарагдовий відтінки.
  • Практика показує, що людина краще почувається на кухні, оформленій у теплій гамі. Такі кольори зігрівають, тонізують, збуджують апетит. У той же час яскраві фарби швидко втомлюють і зменшують візуально простір. Для кухонного столу підійдуть приглушені теплі відтінки: рожеві, лимонні, жовті, світло-коричневі.

    Окремо хочеться сказати про такий нестандартний матеріал для стільниці кухонного столу, як скло. Це непогане рішення для маленької кухні. Воно робить меблі малопомітними, візуально не займає багато місця. Існує упередження, що скло не витримає робочих навантажень. Це не так. Якісний виріб міцний, він не схильний до пошкоджень. Можна підібрати столи з прозорою або матовою, білою або кольоровою стільницею.

    Конструкція столу для невеликої кухні

    Виробники пропонують велику кількість різних виробів, які підходять для маленького приміщення:

  • стандартні, на чотирьох ніжках. Це найпопулярніші моделі;
  • настінні. Мають жорстке кріплення на стіні, що дозволяє економити місце та не використовувати ніжки;
  • відкидні. Також жорстко фіксуються до стіни, але такі вироби, на відміну попереднього варіанту, можна скласти. Найчастіше зустрічаються моделі напівкруглої чи прямокутної форми. Стільниця складається, якщо не використовується за призначенням. При необхідності її ставлять на відкидну ніжку, створюючи цим обідне місце для кількох людей;
  • складні. Теж непоганий варіант для невеликого приміщення. Один або обидва краї стільниці складаються або висуваються. Конструкція досить функціональна (завдяки можливості зменшити габарити). У той же час за складений стіл зручно сядуть троє людей, а в розкладеному стані — п'ять і більше (залежить від моделі);
  • Трансформери. Зручні тим, що дозволяють збільшити площу стільниці. В результаті з квадратної конструкції можна швидко зробити прямокутну, а з круглої – овальну. Складений варіант дозволяє посадити двох-трьох людей, розсунутий до шести. Хороша ідея – доповнити предмет інтер'єру складними стільцями чи табуретками. Коли останні не потрібні, їх прибирають із кухні взагалі. При покупці важливо звернути увагу на легкість роботи розсувного механізму;
  • барні стійки. Багатьох приваблюють своєю нестандартною висотою та оригінальною формою. У невеликих приміщеннях розміщуються вздовж стіни. Головна їхня перевага полягає в тому, що місця практично не займають, водночас тут можуть сісти до п'яти осіб. За допомогою барної стійки створюють компактну зону для їди. Варіюється і висота поверхні.
  • Не варто забувати про пересувні моделі. Виробники забезпечили їх невеликими коліщатками, що дозволяє легко переміщати меблі на кухні.

    Загальні рекомендації щодо вибору столу для маленької кухні

    У маленьких кімнатах важливо не тільки постаратися все вмістити, але зробити так, щоб людям було зручно. Плануючи, як заповнити простір, потрібно враховувати, що за спинами людей, що сидять за столом, повинно залишатися не менше 40-50 см вільного місця. Це правило необхідно дотримуватись для моделей будь-якої форми. Що стосується конструкції, то краще вибрати візуально легкий виріб з товщиною стільниці не більше 2 см, з тонкими ніжками.

    Ще один важливий нюанс — поєднання з іншими меблями в інтер'єрі. Постарайтеся, щоб вироби виглядали гармонійно. Прагнучи заощадити простір, деякі господарі віддають перевагу столу на одній ніжці. Це дозволяє прибрати стільці та табуретки під нього, що теж додасть вільного місця.

    Враховуючи все вищесказане, можна зробити наступний висновок: з великого асортименту сучасної продукції ви точно оберете зручний та функціональний стіл. Головне – точно визначити свою мету, загальну стилістику приміщення. Крім того, допоможе знання всіх основних параметрів: розмірів кухні, кольору меблевих фасадів, особливостей конструкції.

    Читайте також

    Як правильно вибрати жорсткість матраца? Як правильно вибрати жорсткість матраца? Комфортний сон – основа довголіття, здоров'я та гарного самопочуття. Такий вид відпочинку вважається
    Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Щоб з комфортом насолоджуватися сновидіннями ночами, треба подбати про те, щоб спальне місце було зр
    Як не помилитися при виборі ліжка Як не помилитися при виборі ліжка Купівля ліжка – відповідальне завдання, яке не терпить поспіху. Від того, наскільки правильно будуть
    Як обрати пуфік в передпокій Як обрати пуфік в передпокій Пуфік (від фр. Pouf) являє собою різновид м'яких меблів, що за зовнішнім виглядом нагадує табуретку
    Виберіть кредитну пропозицію
    Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
    Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 50 000 грн
    Пільговий період — 4 міс
    СМС-інформування — 50 грн / міс.

    Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
    по 0 грн

    ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

    Банки:

    • UnexBank
    • Глобус Банк
    • Alliance bank
    • Sense bank
    • Сучасний Факторинг
    Оплата частинами Оплата частинами
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
    Кількість платежів — 3
    Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

    Оплата частинами ПриватБанк

    Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

    Миттєва розстрочка ПриватБанк

    Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    Річна ставка 0,00001 %
    Пільговий період 3 міс
    СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

    Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 166,3 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 83,2 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 50 грн/міс

    Sense bank

    • Загальна сума: 0 грн
    • Місячний платіж: 0 грн

    *Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

    Авторизація
    Відновлення пароля

    Вхід через соціальні мережі

    Не маєте акаунту Реєстрація
    Відновлення пароля
    Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
    Реєстрація

    Вхід через соціальні мережі

    У вас є акаунт  Авторизація
    Успішно надіслано

    Дякую за звернення.
    Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

    Дякуємо за підписку!

    Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

    Зворотній зв'язок
    Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
    Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
    Оберіть Ваше місто
    Редагувати замовлення
    Сума
    • Товари: 0
    • Загальна сума: 0,00 ₴