Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Сучасні кухонні куточки: особливості та переваги

Кухонні куточки: детальний гід по вибору

Кухня — «серце» вашого будинку. Саме з неї вся квартира наповнюється затишком, теплом і приємними ароматами. Але облаштування цього куточка — справа непроста. Особливо якщо доводиться «воювати» за вільні метри з меблями. Один з кращих способів організації обідньої зони — кухонний куточок.

Сучасна м'яка зручна модель дозволяє розмістити більше людей, ніж обідній стіл і стільці, займає невеликий простір і задіює кут кімнати. А він часто залишається поза увагою. Різноманітність дизайнерських рішень дозволяє підібрати варіант під будь-який стиль, кольорове наповнення і при цьому вкластися у запланований бюджет. Як вибрати кухонний куточок? На що звернути увагу в пошуку якісних меблів? Постараємося відповісти на ці та багато інших питань.

Види кухонних куточків

Конструкції різноманітні. Дизайнери втілюють в своїх роботах найсміливіші рішення, створюючи функціональні, зручні і при цьому компактні вироби, які будуть органічно виглядати навіть в найменших кухнях. Основні види куточків:

  • класичні моделі. Це традиційні варіанти з кутовим диваном, обіднім столом, парою стільців. Найбільш компактні моделі розраховані на 4 людини. Куточки побільше можуть вмістити до 7 гостей;
  • куточки-дивани, які трансформуються в спальне місце. Прекрасне рішення для маленької квартири або студії, в якій не передбачена гостьова спальня. Ви завжди можете розмістити на компактному куточку гостей;
  • варіанти з вбудованими нішами для зберігання предметів. Під сидінням можуть бути місткі короби для посуду і інших кухонних дрібниць. Наявність ніші підвищує функціональність куточка, Ви можете звільнити ящики гарнітура, щоб зберігати там потрібні в процесі приготування предмети.

Кутовий диван часто оснащується поличкою. На ній можна розмістити елементи декору, серветниці, комплект приправ для поліпшення смакових якостей страв. Зручно і стильно.

Яка модель потрібна Вам — питання індивідуальне. Керуйтеся своїми побажаннями. Але постарайтеся вибирати максимально функціональні варіанти. Зайвих місць зберігання на кухні не буває, кожній ніші знайдеться застосування.

Матеріали для оббивки і корпусу

Основний параметр, з якого формується вартість предмета меблів, — матеріал його виконання. Корпус може бути виготовлений з ДСП, ДВП, МДФ або масиву дерева. Кожен варіант має свої особливості та переваги.

Вироби з МДФ, ДСП і ДВП доступні за ціною і практичні. Асортимент таких моделей досить різноманітний. Дизайнери пропонують варіанти в різних стилістичних і колірних рішеннях. Торцеві частини обробляються спеціальними матеріалами кромок, щоб підвищити стійкість меблів до вологи і довговічність виробів. Купуючи такі куточки, рекомендується звертати увагу на клас екологічності. Деякі моделі покриваються лаком, що підвищує їх стійкість до вологи і механічних пошкоджень.

Корпус з масиву дерева — втілення благородства і елегантності. Такі варіанти обійдуться дорожче аналогів з ДСП або МДФ, але їх експлуатаційні характеристики виправдовують ціну. Дерево — екологічно чистий матеріал, довговічний, міцний, але складний у догляді. Вироби з нього будуть прекрасно виглядати в кухні, виконаної в класичному благородній стилі. В основі предметів — тверді і м'які породи дерева. Перші перевершують другі за термінами служби і довговічності. Щоб забезпечити стійкість предметів до вологи і температурних коливань, вони обробляються спеціальними захисними складами. Такі куточки не рекомендується ставити поблизу опалювальних приладів, так Ви надовго збережете їх естетичність і якості.

Ніжки диванів виготовляються переважно з металу. Їх наявність навіть громіздкі предмети робить візуально легше. Металеві елементи з гладкою поверхнею надають меблям вишуканості та елегантності. Такі варіанти будуть доречні в класичних і сучасних інтер'єрах.

Матеріал оббивки вимагає особливої уваги. Тут слід керуватися не тільки естетичної стороною, але і практичністю. Наприклад, м'який і приємний на дотик флок з часом витирається і нестійкий до спиртомістким складам, а гобелен накопичує в собі пил і бруд, його важко чистити. Максимально прості і невибагливі в догляді: жакардові тканини, шенилл, матеріали, просочені тефлоном. Вони стійкі до забруднень, легко чистяться щіткою або губкою.

Натуральну шкіру для оббивки кухонного дивана використовують рідко. Але якщо ви хочете придбати саме такий варіант, врахуйте, що обійдеться він недешево. Доступна альтернатива — штучна шкіра. Обидва варіанти прості в догляді, з них легко видаляти забруднення, вони приємні на дотик і надають атмосферу аристократичності.

Як наповнювачі для сидінь використовуються поролон і поліуретан. Об'ємом матеріалів формується жорсткість дивана. М'які сидіння дарують максимальний комфорт. Це відмінне рішення, якщо Ви проводите на кухні багато часу, часто приймаєте гостей за обіднім столом і хочете зробити вечора затишними. Жорсткі дивани практичніші, але менш комфортні. І коштують дешевше. А щоб зробити їх поверхню м'якше, можна використовувати подушки або пледи, які додадуть інтер'єру кухні тепла і затишку.

Особливості стилів

Незалежно від обраного стилю і колірного наповнення приміщення, картина повинна вийти цілісної і гармонійної. Важливо, щоб обідня зона була куточком зі своїм настроєм, але при цьому не порушувала загальну концепцію оформлення. Для цього дизайнери створюють куточки в різних стилях.

Дерев'яним кухонним куточках, виконаним в таких напрямках, як модерн, хай-тек, мінімалізм, характерні чіткі лінії без зайвих фігурних елементів. Невелика кількість деталей робить меблі стриманою. Такі лаконічні предмети будуть прекрасним варіантом для маленької кухні, де немає місця громіздкість і зайвої декору.

Стиль кантрі — втілення тепла, простоти і зручності. Дерев'яні обідні куточки мають оббивку з м'яких натуральних тканин, які може прикрашати візерунок або орнамент. У нижній частині дивана часто передбачені ящики для зберігання посуду і різних дрібниць. Кантрі випромінює тепло. І щоб збільшити його кількість, можна використовувати декоративні подушки і плед.

«Вічна» класика виражається в витончених фігурних ніжках, елегантних вигнутих підлокітниках. Спинки такі моделей прикрашають фрезерування. Такі різьблені моделі краще використовувати в просторій кухні. Вони наповнюють приміщення атмосферою аристократизму і благородства.

Куточки в стилі лофт часто мають металевий каркас або інші елементи з цього матеріалу. Спинка і сидіння виготовляються з дерева. Для цього інтер'єрного напрямку актуально поєднання дерева, металу з порошковими покриттями. Незважаючи на простоту виконання, предмети виглядають стильно.

Плюси і мінуси кухонних куточків

Кухонні куточки користуються популярністю вже багато років. Це обумовлено рядом переваг, якими вони володіють у порівнянні з комплектами з столу і стільців. Основні плюси кухонного куточка:

  • м'який диван — джерело комфорту. На ньому зручно відпочити за чашкою ароматного чаю або провести весь вечір в компанії членів сім'ї;
  • куточок дозволяє розмістити більше людей, ніж класичний комплект з столу зі стільцями. Якщо ви чекаєте гостей, можна поставити кілька табуретів з протилежного боку. Всім вистачить місця;
  • компактний диванчик — відмінне рішення для маленької кухні. Якщо простір дозволяє розмістити тільки невеликий стіл і кілька стільців, краще вибрати куточок, який виявиться зручнішим і ширшим;
  • функціональні моделі мають ящики для зберігання різних предметів. Під сидінням — місткі ніші. Такі системи зберігання не займають зайвий простір, але створюють місця для посуду;
  • кухонний куточок може перетворитися на повноцінне робоче місце. М'який диван, великий стіл і затишна атмосфера — ідеальна обстановка;
  • обідня зона може трансформуватися в спальне місце. Диван легко розкладається і виходить зручне, компактне ліжко;
  • такі предмети задіюють кут, звільняючи основну площу кухні. Ви створюєте робочу і обідню зони, але при цьому приміщення залишається просторим;
  • і останній плюс — естетичний фактор. Така комбінація виглядає цікавіше, ніж звичайний стіл зі стільцями. Різноманітність кольорів і матеріалів оббивки дозволяє підібрати модель, яка органічно впишеться в інтер'єр і наповнить його затишком.

Кухонний куточок — це зручно і функціонально. Але мають такі меблі і мінуси. Стандартний куточок розрахований на 5-7 чоловік. Якщо ви приймаєте великі компанії, краще передбачити великий обідній стіл у вітальні або їдальні.

Куточок ускладнює прибирання. Його непросто відсунути від стіни, а під ним незручно мити підлогу.

Такі меблі універсальні і підходять для приміщень будь-якої площі. Але для кухні з нестандартною конфігурацією підібрати варіант досить непросто. У вузькому приміщенні диванчик може не поміститися. Але деякі компанії пропонують виготовлення меблів з індивідуальними параметрами, що спрощує розміщення куточка в маленькій або подовженій кухні.

Як вибрати кухонний куточок

Отже, як вибрати куточок для своєї кухні? Щоб прийняти правильне рішення, потрібно керуватися рядом критеріїв. Для початку визначтеся з місцем, де буде стояти куточок. Це дозволить підібрати модель з оптимальними параметрами. У просторій кухні його можна поставити в центрі, але в маленькій для нього відводиться протилежний від гарнітура кут. Диван не повинен захаращувати доступ до інших предметів, загороджувати батарею або інші функціональні частини приміщення.

Другий крок — функціональність. Краще, якщо ви відразу придбаєте меблі з нішами і ящиками. Зайвими ці системи зберігання не будуть. Ви завжди знайдете, що в них розмістити. Що стосується трансформації в спальне місце — питання індивідуальне. Але в маленькій квартирі, де немає гостьової спальні, така функція може стати в нагоді.

Наступний крок — визначитися з матеріалами. Якщо вам потрібні варіанти з ідеальним співвідношенням ціни і якості, зверніть увагу на ДСП та МДФ. Коли бюджет нічим не обмежений, можна підібрати куточки з масиву благородних порід.

Оббивка вибирається на підставі власних уподобань. Знаючи особливості матеріалів, ви зможете вибрати той, що задовольняє вимогам, буде практичним і довговічним. Також важливий колір. Світлі фарби — не самий практичний варіант, на них будуть видні плями. Але це відмінне рішення для маленького приміщення. Малогабаритні кухні потребують світлих фарб, які візуально роблять їх просторіше.

І останній важливий критерій — якість. Меблі для кухні повинна бути виготовлена з першокласних матеріалів, оброблена міцними тканинами. Такі конструкції прослужить довго і подарують вам багато годин в комфортній обстановці.


Категорії товарів

Читайте також

Купити якісні матраци в Харкові онлайн: з Dybok.ua це просто і зручно Купити якісні матраци в Харкові онлайн: з Dybok.ua це просто і зручно Щоб Ваш сон був міцним і здоровим, а сновидіння світлими і позитивними, треба звернути увагу на якіс
Кутова чи пряма кухня — яка краще? Кутова чи пряма кухня — яка краще? Вибір кухні — відповідальне завдання, від ретельності підходу до якого залежить задоволеність кінцев
Шафи 2-дверні – як правильно обрати? Шафи 2-дверні – як правильно обрати? Незважаючи на активний розвиток меблевого виробництва вже багато років у покупців користуються широк
Кольорова шафа як яскравий акцент в інтер'єрі Кольорова шафа як яскравий акцент в інтер'єрі Щоб створити стильний, індивідуальний і сучасний дизайн інтер'єру, зовсім не обов'язково влаштовуват
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴