Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Види та особливості вибору стінки у вітальню

Вибір стінки у вітальню – складне завдання. Цей предмет часто є одним з ключових елементів при створенні дизайну інтер'єру. Потрібно підібрати його у відповідному стилі, розмірі та формі, щоб він гармонійно вписався в оздоблення кімнати. Крім того, стінка у вітальні виконує ще й функціональну роль – служить місцем для розміщення техніки та зберігання різних речей. Тому при покупці меблів важливо підібрати практичний та ергономічний варіант. На які параметри звертати увагу, що враховувати – розкажемо нижче.

Тип конструкції стінки у вітальню

Сучасні меблі випускаються в широкій різноманітності варіантів. При покупці в першу чергу необхідно звернути увагу на тип конструкції. Відповідно до цього параметра, можна виділити такі стінки:

• міні;

• з шафою;

• під ТБ.

Також є комплекти у вітальню. Вони входять кілька предметів, виконаних у єдиному стилі, які поєднуються і утворюють гармонійну композицію.

Стилі меблевих стінок для вітальні

При виборі предметів інтер'єру цей параметр є одним із ключових критеріїв. У моді сьогодні різні варіанти оформлення, що дозволяє підібрати оптимальне рішення під сучасні інтер'єри у різноманітному дизайні. Так, стінки у вітальню можна замовити у наступних стилях:

• класичний;

• модерн;

• мінімалізм;

• кантрі;

• прованс.

Щоб досягти гармонійності в інтер'єрі, при покупці певної моделі важливо враховувати загальну концепцію оформлення кімнати. Стінка зазвичай виступає акцентом у дизайні, тому решта елементів приміщення варто підбирати під стиль даного предмета меблів. Крім того, слід звертати увагу на колір стінки. Про те, як цей параметр впливає на дизайн приміщення, розкажемо нижче.

Колір меблевої стінки для вітальні

Відтінок предметів інтер'єру є однією з найважливіших рис, яка допомагає формувати дизайн приміщення. Від кольору безпосередньо залежить сприйняття кімнати загалом. Орієнтуватися при виборі потрібно не лише на власні уподобання, але й такий важливий параметр, як розмір вітальні. За допомогою меблів того чи іншого кольору можна цю характеристику вигідно обіграти.

Наприклад, світла стінка візуально робить кімнату просторішою. Вона менш привертає себе увагу, чому немає акценту на співвідношенні габаритів предметів і площі приміщення. Світлу стіну можна рекомендувати для невеликої вітальні, оскільки вона здатна візуально розширити простір. Однак і в просторій кімнаті такі предмети інтер'єру виглядатимуть вигідно, стильно та освіжать інтер'єр.

Темні меблі виглядають ефектніше і солідніше. Вона оптимально впишеться у класичний дизайн інтер'єру, стиль кантрі. Однак темні меблі вигідніше виглядатимуть у просторих кімнатах. У невеликих приміщеннях вона однозначно акцентуватиме на собі увагу, чому скромні квадратні метри стануть помітнішими. Тобто візуально кімната здаватиметься ще тісніше. Не рекомендується також купувати стінку у чорних, коричневих або темно-сірих відтінках у вітальні, де мало світла. Через це інтер'єр виглядатиме досить похмуро. У такому випадку рекомендується купити світлі меблі або додати джерела освітлення.

Як вибрати стінку у вітальню

Збираючись оновити інтер'єр, необхідно врахувати всі важливі властивості меблів. Насамперед потрібно визначитися з конфігурацією. Сучасна меблева промисловість представляє стінки у великій різноманітності видів та варіантів комплектації. Вибрати можна як місткий гарнітур з шафою, комодом та тумбою, так і компактний комплект з кількох предметів у невелику вітальню.

Друга характеристика – габарити. У цьому питанні орієнтуватися необхідно на розмір вітальні. Для маленьких кімнат краще вибирати компактну вузьку стінку, яка допоможе заощадити простір. Якщо площа приміщення дозволяє, то варто придивитися до більш габаритних варіантів гарнітурів. Вони допоможуть стильно обставити вітальню, до того ж місткіші.

Третя характеристика – дизайн. Про те, які стилі популярні в меблевій промисловості сьогодні та на що орієнтуватися, вибираючи предмети інтер'єру певного відтінку, ми розповіли вище. У будь-якому випадку рекомендується враховувати поєднання оформлення стінки з дизайном самої вітальні, щоб досягти гармонійності.

Слід звернути увагу на принцип установки. У продажу на сайті «Дубок» є стінки з підлоговим та настінним розміщенням предметів. Комплекти з навісними шафами виглядають сучасніше та оригінальніше. Однак потрібно врахувати несучі здібності стін приміщення і розрахувати навантаження, в іншому випадку можливі проблеми з розміщенням предметів інтер'єру.

Ще один важливий параметр – матеріал. Виробляють меблі з різної сировини: зокрема, велике поширення набули ДСП, ЛДСП та МДФ. Це плитні матеріали на основі деревної стружки, скріпленої за допомогою смол. Вони дешевші, ніж натуральне дерево, в рази, тому ціна готових меблів теж сформована в доступному діапазоні. Зазначимо, що з естетики вироби з плит не поступаються масиву. Залежно від оформлення, ДСП, ЛДСП або МДФ зовні можуть майстерно імітувати натуральну сировину різних порід, а практичності меблі з них відповідають сучасним стандартам якості.

Крім того, тип сировини та фурнітура відповідають також за зовнішній вигляд та довговічність виробів. Забезпечити якість матеріалів можуть лише відомі та надійні фабрики, які зацікавлені у збереженні позитивної репутації на ринку. Тому вони забезпечують суворий контроль над виробництвом та відповідністю прийнятим стандартам. Меблеві стінки таких виробників представлені в асортименті в інтернет-магазині Dybok. Замовити їх можна прямо зараз із доставкою по всій Україні.

Як правильно розмістити стінку у вітальні

Визначившись із вибором, варто також замислитись над тим, як гармонійно облаштувати простір приміщення. Розміщення меблів багато визначає затишок і гармонійність інтер'єру, впливає на загальне враження про кімнату.

Встановлюють стінки у вітальні найчастіше вздовж стіни. Такий варіант розміщення найбільш ергономічний. Місце можна вибрати як уздовж глухої стіни, так і біля вікна залежно від характеристик приміщення. Однак варто враховувати висоту та ширину меблів. Важливо, щоб вона не перекривала вікно.

Поширеним варіантом розміщення є установка впритул до кута. Таке рішення підходить для широких стін. Якщо вибір упав на подібну модель, рекомендуємо врахувати принцип розташування елементів гарнітуру. У кут краще встановлювати найвищі та масивні предмети – шафу, комод або тумбу. Так можна уникнути ефекту захаращення простору.

В цілому при виборі стінки у вітальню важливо враховувати всі деталі, а не лише покладатися на переваги. За рахунок грамотного підбору меблів можна візуально скоригувати нюанси будь-якого приміщення, створити комфортний та стильний інтер'єр.

Категорії товарів

Читайте також

Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Якщо Ви давно прагнете нешаблонно обладнати власну квартиру і водночас знизити витрати на електроене
Стіл для керівника: особливості, поради щодо вибору Стіл для керівника: особливості, поради щодо вибору До організації робочого місця для керівника потрібен серйозний підхід. Центральне місце в кабінеті з
Торшер з дерева - естетика насичена природою Торшер з дерева - естетика насичена природою Застосування торшерів у будинку стало звичною справою для багатьох людей. Підлоговий світильник є не
Купити Шафу-Купе в Києві за доступною ціною можна без проблем Купити Шафу-Купе в Києві за доступною ціною можна без проблем Що прикрасить інтер'єр будинку? Правильно, стильна і простора шафа-купе. Такий вибір допоможе не тіл
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴