Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Інтер'єр — сучасна вітальня

Як правило, вітальні відводиться центральне місце в будинку і неспроста: саме в цій кімнаті ми приймаємо гостей, збираємося всією сім'єю увечері. Це парадне приміщення будинку і віддзеркалення особистості, смаку і, звичайно, фінансових можливостей господарів. Але все ж є кілька загальних ключових питань, над якими варто задуматися, обираючи, якою буде ваша майбутня вітальня.

Фахівці - дизайнери запропонують вам різні варіанти планування, визначать вид вітальні, залежно від ваших стилістичних переваг, допоможуть з підбором меблів, але спочатку ви повинні вирішити для себе, якою б ви хотіли бачити свою вітальню: чи буде це медіа-простір з домашнім кінотеатром або затишне місце для спілкування членів сім'ї та друзів.

Якщо для вас вітальня - це перш за все затишний простір для спілкування, то на перший план виступає оптимальне взаємне розташування меблів, перш за все, звичайно, диванів і крісел, їх конструктивна зручність. У тому випадку, коли центральне місце у вашій вітальні передбачається віддати домашньому кінотеатру, то саме його місце задає планування вітальні. Наприклад, екран розташовують так, щоб не заважали відблиски з вікна, це і визначає розстановку решти всіх меблів.

Ці два варіанти вітальні в житті, як правило, поєднуються, тому що не в кожній родині є можливість виділити під домашній кінотеатр окрему кімнату. А також тому, що вечорами сім'я збирається разом саме біля телевізора (навіть якщо його не дивляться, він у вітальні присутній у вигляді шумового фону весь вечір). Тому все частіше останнім часом актуальним для вітальні стає принцип трансформації.

Так, якщо підібрати мобільні меблі і правильно організувати освітлення, то одну і ту ж кімнату можна перетворити з кінозалу, в зал для танців. При цьому головне пам'ятати, що простір вітальні в будь-якому випадку повинен служити для відпочинку та релаксації. Виходячи з цього, меблі підбирають зручні та конструктивні комфортні, такі, які задовольнятимуть саме вашв потреби і стиль життя.

Якщо ви любите не сидіти, а напівлежати, то крісло повинне мати спинку, що відкидається, а диван - підлокітники. Якщо ж ви любитель поїсти під час перегляду фільму, поруч із диваном повинен бути столик, або сам диван повинен бути обладнаний висувним столом-панеллю.

При сучасному різноманітті вибору меблевих трансформерів, знайти щось підходяще вам не важко. Відходить у минуле мода на об'єднання віталень з кухнями - тепер більшість дизайнерів та архітекторів визнають, що цей принцип зручний тільки в холостяцькому лофті, де на кухні готують рідко і мало. Зараз стало ясно, що для сім'ї більше підходить планування з ізольованими житловими приміщеннями: ні запахів їжі у вітальні, ні вигляду брудного посуду.

Якщо все ж вам хочеться знести стіни, то краще це зробити між вітальнею і їдальнею, залишивши перегородку, зонуючу простір.

Ще одна особливість вітальні - нам всім хочеться зробити її оригінальною, не схожою на інші. Для цього часто використовують дизайнерські речі, які, і це визнаний факт, не завжди функціональні і часто не дуже зручні. Але саме вони надають обстановці ексклюзивність і шарм. Їм слід відвести у вітальні певне місце, і тоді авторська річ стане певним центром тяжіння, розставить в інтер'єрі потрібні акценти, додасть йому унікальності. А для сімейного відпочинку краще обрати спокійні і функціональні меблі.

Дуже актуальне зараз рішення для вітальні - м'який подіум з подушками, так званий чіл-аут. Варто відзначити, що якщо у вашій вітальні є камін, то майже завжди саме він стає центральною частиною простору: довкола нього групуються дивани, крісла, килими і подушки для сидіння на підлозі. Але якщо ваша вітальня має якусь відмітну архітектурну особливість: велику нішу з аркою або вікно на всю стіну з чудовим видом з нього, то варто обіграти цю унікальну індивідуальну особливість. Наприклад, м'які меблі розташувати біля вікна, а весь інтер'єр вибудувати так, щоб вікно й вид з нього стали важливою декоративною частиною обстановки.

Ще один важливий момент - зуміти правильно розмістити джерела світла. Адже саме світлом можна виділити ті чи інші зони вітальні, привернути до них увагу: будь то картина над каміном, затишний куточок з крісел або стінна ніша з розташованою в ній декоративною інсталяцією.

У формуванні світлового середовища важливо продумати всі дрібниці: точкові джерела світла допоможуть підкреслити деталі, на які вам хотілося б звернути увагу, а торшери і підлогові світильники створять затишок в зоні м'яких меблів, в той час як центральна люстра або незвичайне стельове освітлення додадуть кімнаті парадність і урочистість.

Велику роль у створенні образу вашої вітальні грає інтер'єрний текстиль: оббивка м'яких меблів, диванні подушки, чохли, штори і тканинні жалюзі. Вони роблять інтер'єр теплим, житловим. Їх треба правильно вибрати, щоб вони поєднувалися із загальним колоритом інтер'єру, гармонійно його доповнюючи. І, останнє, в більшості віталень підлогу вистилають килимом. Яким він буде - вирішувати вам, відповідно до вашого смаку і можливостей. Зараз популярні килими з натурального хутра, але можна замінити хутро його імітацією: килимові фабрики стали, з огляду на моду на хутро, випускати килими з вовни у вигляді шкір тварин різних забарвлень.Якою б не була вітальня у вашому будинку, головне, щоб членам вашої сім'ї і вашим друзям було в ній затишно.

Читайте також

Крісло-мішок: переваги і недоліки Крісло-мішок: переваги і недоліки Крісло-мішок вдало вписується в сучасні інтер'єри, саме тому попит на безкаркасні меблі збільшується
Робочий стіл для школяра: правила вибору Робочий стіл для школяра: правила вибору Письмовий стіл — найважливіший атрибут робочого місця школяра. На етапі покупки батькам важливо врах
Кухня без ручок: плюси і мінуси Кухня без ручок: плюси і мінуси Кухні без ручок здадуться чимось дивним і незвичайним, якщо раніше простір для приготування і прийом
Кухонні фартухи: особливості вибору Кухонні фартухи: особливості вибору Кухонний фартух (а ще його називають скіналі, екран, настінна панель) – це ще одна деталь інтер’єру,
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴