Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Робочий стіл для школяра: правила вибору

Робочий стіл для школяра: 3 основні критерії вибору

Письмовий стіл — найважливіший атрибут робочого місця школяра. Зазвичай його купують на етапі підготовки дитини до першого класу з перспективою використання протягом усього періоду навчання. Однак не всі моделі, представлені на ринку, відповідають даним запитам. На етапі покупки батькам важливо врахувати цілий ряд деталей, щоб вибрати зручний, практичний і довговічний стіл. На що орієнтуватися і які параметри враховувати — про це поговоримо нижче.


Основні критерії вибору

На ринку письмові столи для школярів представлені у великій різноманітності моделей. Крім кольору і дизайну, вироби також відрізняються по конструкційним характеристикам. Саме вони визначають практичність і зручність столу в використанні, а також впливають на вартість, тому потрібно уважно вивчити всі параметри меблів перед покупкою, а саме тип матеріалу, розміри виробу та функціональність.

Також відразу слід визначитися з розташуванням в дитячій кімнаті. Ці відомості послужать орієнтиром при виборі розміру і форми столу.


Вибір матеріалу для письмового столу

У сучасній меблевій промисловості широкого поширення набули плити на основі деревної стружки. У порівнянні з масивом, вони набагато дешевше, що дозволяє знижувати собівартість готових виробів, робити їх більш доступними для споживачів. До таких матеріалів відносяться:

  • ДСП. Це найбюджетніша альтернатива натуральному дереву, що поєднує в собі оптимальний баланс якості та ціни. Виготовляють ДСП з деревної стружки і клейових складів шляхом пресування.
  • ЛДСП. Так називають модернізовані плити ДСП, покриті ламінованим шаром. Вони більш практичні, витривалі по відношенню до експлуатаційних навантажень.
  • МДФ. Це найбільш міцний, у порівнянні з двома іншими видами, матеріал, якому притаманні риси, властиві для натуральної деревини. Однак вартість МДФ вище, ніж ДСП і ЛДСП.

При покупці меблів із перерахованих матеріалів важливо вибирати продукцію відомих і надійних виробників, які можуть гарантувати якість своїх товарів. Маловідомі фабрики часто використовують дешеві смоли і лакофарбові покриття, що містять в собі токсичні елементи, шкідливі для здоров'я людей.

Широкий вибір письмових столів від відомих українських виробників, які можуть гарантувати безпеку продукції, представлений в інтернет-магазині Dybok. В каталозі є різні моделі виробів, а також цілі комплекти меблів для організації робочої зони в кімнаті школяра.

Розмір письмового столу для школяра

Цей параметр безпосередньо впливає на комфортність столу у використанні і здоров'я учня. Найчастіше хвороби хребта розвиваються саме через неправильно підібраний стіл, тому при виборі слід враховувати такі параметри:

  • Ширина. Вона повинна бути мінімум 1 метр. Є у продажу і більш компактні моделі письмових столів. Однак краще віддати перевагу повнорозмірному виробу, за яким дитина зможе комфортно розміститися, поклавши руки на поверхню.
  • Глибина. Вона повинна бути не менше 60 см. На такій поверхні дитині зручно буде розміститися з усіма необхідними атрибутами: підручником, зошитом та ін.
  • Полка для ніг.

Крім перерахованих параметрів, обов'язково варто враховувати висоту столу. Якщо він буде низький, то є велика ймовірність викривлення хребта. Високий теж незручний. За таким столом дитині складно буде прийняти правильну позу, виконувати домашні завдання. Краще, якщо виріб буде регульованим, в такому випадку можна «нарощувати» меблі під дитину. Вибираючи висоту столу, орієнтуватися потрібно на зріст. Для цього можна взяти до уваги наступні норми:

  • 110–115 см. При такому зрості край стільниці повинен розташовуватися від підлоги на висоті близько 46 см;
  • 115–130 см. Відстань робочої поверхні має становити від підлоги приблизно 58 см;
  • 130–145 см. Висота — приблизно 58 см;
  • 145–160 см. Відстань до краю робочої поверхні — приблизно 63 см;
  • 160–175 см. Висота — мінімум 70 см;
  • більше 175 см. Для дорослих школярів стіл потрібно підбирати відповідний — від 76 см.

Визначити, чи підходять меблі по висоті, можна по положенню дитини. Коли школяр сяде за стіл, край робочої поверхні повинен знаходитися на одному рівні з областю сонячного сплетіння.

Вибір столу по функціональності

Щоб організувати робочий простір в кімнаті дитини, недостатньо підібрати стіл, що підходить за габаритами. Потрібно врахувати його практичність. Зазвичай стіл служить не тільки для того, щоб робити уроки. Він також виконує функцію «сховища» для зошитів, канцелярії та інших важливих для учня дрібниць. Ступінь практичності безпосередньо залежить від конструкції столу, тому варто ознайомитися з популярними моделями і їх характеристиками:

  • Без тумби, з одним або двома висувними ящиками, які розташовані під стільницею. Це найпростіші і доступні моделі. Однак, маючи невисоку ціну, вони і найменш функціональні.
  • Однотумбові. Це класичні конструкції з мінімальною функціональністю. Незважаючи на те, що у них передбачені найчастіше висувні ящики, для розміщення всіх речей учня цього мало. Тому доведеться додатково купувати стелаж або ж готуватися до того, що на робочому столі буде безлад.
  • Двотумбові. Теж одні з найпоширеніших моделей. Такі конструкції більш функціональні, ніж вищевказані, оскільки мають більше місць для зберігання. До того ж ці моделі зазвичай більші за габаритами (ширші), тому за ними зручніше працювати.
  • З модулем. Це наймісткіші і найфункціональніші конструкції. Приставний модуль підійде для зберігання книг, зошитів і установки техніки (принтера, ноутбука) або ж в якості додаткового робочого місця. Але варто врахувати, що такі моделі столів найбільш габаритні. Вони вимагають багато місця для установки.

В цілому, щоб комфортно облаштувати робочу зону школяра, одного столу мало. Важливо також укомплектувати його стільцем і додатковими елементами (полками, стелажами та ін.). Вибрати все необхідне можна на сайті магазину «Дубок». Також в каталозі є готові комплекти меблів для обладнання зони навчання, які відрізняються за типом комплектації і ціною.

Також, крім вибору столу, слід врахувати принцип його розташування в кімнаті і потрібно відразу купити стілець. Важливо, щоб він був твердим. Ще слід врахувати висоту розташування сидіння. Зорієнтуватися можна також по зростанню дитини, в цьому допоможуть нормативи:

  • 110–115 см. Для невисоких дітей відстань сидіння від поверхні підлоги повинна становити не менше 26 см;
  • 115–130 см. Оптимальна висота стільця — 30 см;
  • 145–160 см. Відстань від підлоги — min 38 см;
  • 160–175 см. Висота конструкції — не менше 42 см;
  • більше 175 см. Для дорослих школярів підійдуть високі моделі стільців — 46 см.

Зрозуміти, що дитині комфортно (чи ні), можна по позі. При правильній посадці ноги стоять на підлозі (полиці), лікті лежать на столі, а спина залишається рівною.

Розташування письмового столу в дитячій кімнаті

Крім вибору моделі письмового столу, слід також врахувати те, як він буде стояти в приміщенні. Визначаючись з відповідним місцем в кімнаті, слід орієнтуватися на такі підказки.

Вдалим розташуванням є зона біля вікна. Так на робочу зону буде потрапляти більше світла. Кутові моделі теж бажано встановлювати ближче до віконного отвору (з тієї ж причини).


На цьому всі основні нюанси, які слід враховувати при виборі письмового столу для школяра, закінчилися. Тепер ви знаєте, на що орієнтуватися і які параметри враховувати, щоб організувати комфортну робочу зону своїй дитині. Замовити всі необхідні меблі можна у нас. В інтернет-магазині «Дубок» представлений великий вибір, а також доступна доставка по Україні на вигідних умовах.

Категорії товарів

Читайте також

Де купити спальню в Житомирі за хорошою ціною? Де купити спальню в Житомирі за хорошою ціною? Спальня - це обитель спокою, релаксу і затишку. Подбайте про комфорт свого відпочинку і облаштуйте с
Поради як правильно підібрати меблі в дитячу  Поради як правильно підібрати меблі в дитячу Ми завжди прагнемо створити для наших дітей максимально сприятливі умови проживання, тому перед тим,
Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Туалетний столик вже не одне століття є обов'язковим елементом жіночої кімнати. Він використовується
Ідеї зберігання речей в спальні Ідеї зберігання речей в спальні Якщо є місце для зберігання речей, дотримуватися порядку набагато легше. Традиційно для цих цілей ку
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴