Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як обрати меблі для кімнати школяра

Вибір меблів в кімнату школяра — завдання не з простих. Батькам потрібно буде не просто купити всі необхідні для комфорту дитини предмети інтер'єру, але і підібрати відповідні за віком моделі, грамотно організувати простір. Щоб було простіше впоратися із завданням, рекомендуємо ознайомитися з декількома рекомендаціями. У статті ми розповімо, на що орієнтуватися при виборі меблів в кімнату школяра, як правильно облаштувати простір.

На що звернути увагу при виборі меблів

При облаштуванні кімнати для школяра перед батьками стоїть завдання зробити приміщення комфортним як для сну, так і для навчання, проведення дозвілля. В першу чергу при цьому слід враховувати вік дитини. Цей параметр є визначальним. Він впливає на вибір меблів і на дизайн приміщення. В цілому, орієнтуватися потрібно на наступні параметри:

1. Ергономіка. Меблі повинні відповідати віку дитини, бути функціональними, зручними, займати якомога менше корисного простору.

2. Безпека. Особливо уважно слід вибирати меблі з бюджетної категорії. Недобросовісні виробники можуть використовувати токсичні клейові склади з високим вмістом формальдегіду. Щоб знизити ризики, потрібно купувати предмети інтер'єру тільки в перевірених магазинах, які пропонують товари від відомих виробників. Компанія «Дубок», наприклад, співпрацює з провідними українськими фабриками, продукція яких відповідає санітарно-гігієнічним стандартам.

3. Комфорт. Кімната для школяра повинна вміщувати все необхідне для сну, відпочинку і навчання. Розмістити потрібні предмети інтер'єру, щоб задовольнити потреби школяра в комфорті, можна за рахунок зонування простору. Нижче розповімо, як це зробити.

Ще важливо приділити увагу вибору дизайну відповідно до віку дитини. Розкриємо основні моменти докладніше.

Вибір предметів інтер'єру для основних зон кімнати школяра

Щоб комфортно облаштувати простір, слід умовно розділити його на кілька частин в залежності від призначення. У кімнаті школяра виділити можна 4 основні зони:

• спальна;

• ігрова;

• навчальна і для зберігання речей.

Меблі вибирають відповідно до типу простору. У спальній зоні, якщо дозволяє місце, краще встановити класичне ліжко. Його розміри повинні відповідати віку дитини. Якщо немає в планах кардинального оновлення інтер'єру через кілька років, то краще відразу вибрати модель зі стандартними габаритами: односпальне з шириною 80-90 см або полуторне — 120 см. Довжина таких ліжок варіюється в межах 190-200 см. Поруч слід встановити тумбочку з шухлядкою. Якщо стоїть питання економії простору, то можна вибрати ліжко-гірку, яке поєднує в одній конструкції все необхідне (місце для зберігання, зона для навчання).

Ігрова зона в дитячій необхідна, щоб дитина могла відпочити від занять і приємно провести дозвілля. Зазвичай в цій області кімнати встановлюють спортивний куточок, м'які меблі (пуф, наприклад), розміщують іграшки.

У навчальній зоні потрібно обладнати місце для занять школяра. Зазвичай тут встановлюють письмовий стіл і стілець. Вибирати їх потрібно відповідно до віку, щоб дитина могла тримати поставу. Сидіти має бути комфортно. Письмовий стіл варто вибирати з урахуванням можливості розміщення ноутбука або ПК, оскільки техніка давно стала невід'ємною частиною навчального процесу. В інтернет-магазині «Дубок» вони доступні в асортименті моделей. Можна підібрати кутовий або прямокутний стіл відповідних розмірів. Встановлювати його рекомендується біля вікна, щоб забезпечити хороше освітлення робочого місця школяра.

У зоні для зберігання зазвичай встановлюють шафу або комод. Перший варіант більш практичний. Шафи вміщають багато речей. У них зберігають верхній одяг і костюми. Їх можна вибрати прямі (для установки уздовж стіни), кутові, з дверцятами або купе. Однак вони займають більше місця. Якщо стоїть питання економії простору, то краще доглянути комод. В інтернет-магазині Dybok у продажу представлений великий вибір цих предметів меблів в різних варіантах дизайну. Вибрати можна комод як в класичному виконанні (з ящиками), так і з дверцятами або комбіновану модель.

Також у продажі в інтернет-магазині «Дубок» є готові гарнітури в дитячі кімнати. Вони включають кілька предметів для організації зон зберігання і відпочинку, які підібрані за стилем, кольором і габаритам. Готові гарнітури є ергономічні рішення, які допоможуть заощадити час і кошти на вибір відповідної один одному меблів.

Підбір меблів для школярів різного віку

Цей параметр є ключовим серед тих, на які потрібно орієнтуватися при купівлі предметів інтер'єру в кімнату дитини. При облаштуванні дитячих учнів молодших класів особливу увагу потрібно приділити навчальній зоні, щоб школяр швидше освоївся з новим статусом. Підбирати меблі потрібно по зростанню, але слід врахувати, що малюки швидко ростуть. Практичним рішенням стане парта з регульованою висотою.Замовити таку модель можна в інтернет-магазині «Дубок» з доставкою по всій країні.

Учні 6-8 кл. вже починають проявляти інтерес до облаштування своєї кімнати. Тому меблі та розміщення предметів інтер'єру потрібно з ними узгоджувати. У середній школі навантаження вище, ніж в початковій. Тому потрібно, крім основних зон, виділити місце під міні-бібліотеку для книг та підручників. Також варто облаштувати куточок досягнень, де можна розміщувати грамоти, нагороди, фото дитини.

Старшокласники часто активно беруть участь в плануванні та облаштуванні своїх кімнат. Вони прагнуть розмістити предмети, що відносяться до хобі, захопленням. Це можуть бути музичні інструменти, спортивний інвентар, у дівчаток — туалетний столик. Тому при виборі меблів слід враховувати такі зміни в інтер'єрі.

Поради щодо створення комфортного дизайну

Перша порада: якщо має бути обладнати приміщення для кількох дітей, або воно невеликій площі, зверніть увагу на модульну систему та двоярусні ліжка. Такі гарнітури зручні тим, що можна доукомплектувати інтер'єр предметами з однієї серії, що не переживаючи про відповідність дизайну. Крім того, легко підібрати тільки необхідні вироби з урахуванням потреб.

Друга порада: якщо має бути облаштувана кімната для дівчинки, більше уваги варто приділити зоні зберігання. Краще встановити тут містку шафа у дзеркалом у повний зріст. Додатково слід передбачити місце для аксесуарів. Це може бути тумбочка або хоча б поличка з красивими ящиками.

Третій: при облаштуванні кімнати для хлопчиків більше місця потрібно приділити для ігрової зони. Тут варто встановити шведську стінку, турнік з канатом, повісити боксерську грушу. Що стосується зони зберігання, то хлопчики менш вимогливі, тому шафу не обов'язково вибирати максимально містку, головне, щоб вона була практичною, не займала багато простору.

Четвертий: при плануванні інтер'єру кімнати школяра, потрібно враховувати вік і стать. Якщо в ній планується розміщення 2 дітей, і це учні початкової школи, то варто виділити кожному з них свій простір, причому зонування можна виконати кольором. Для пари старшокласників варто передбачити перегородки або переносні ширми.

П'ятий: при виборі колірної гами меблів в кімнату школяра слід врахувати, що предмети темних і насичених відтінків візуально крадуть простір, виглядають більш масивними. Вони не підійдуть для невеликих кімнат. Якщо приміщення маленьке, то краще віддати перевагу світлим меблям. Вони в меншій мірі виділяються на загальному тлі, візуально роблячи кімнату більш просторою.

Підібрати відповідні предмети інтер'єру потрібного типу і кольору можна на сайті компанії «Дубок». У каталозі представлений великий вибір моделей. Ви зможете затишно і комфортно облаштувати кімнату школяра.

Категорії товарів

Читайте також

Як вибрати змішувач для кухні? Як вибрати змішувач для кухні? На сьогодні ринок сантехніки дуже різноманітний. Так само, змішувачі поділяються на різні види, зале
Вітальня. Розташування меблів Вітальня. Розташування меблів Перш за все, потрібно визначитися, для яких цілей буде служити вам: кімната відпочинку, їдальня, біб
Футон і топер – чим вони відрізняються і як вибрати? Футон і топер – чим вони відрізняються і як вибрати? Якщо під час відпочинку на дивані ви відчуваєте дискомфорт, якщо ваш старий матрац продавився, а куп
Купити стильні і якісні ліжка в Дніпрі онлайн на Dybok.ua Купити стильні і якісні ліжка в Дніпрі онлайн на Dybok.ua Погано і неспокійно спите ночами? Не висипаєтеся і страждаєте від безсоння? Тоді пора серйозно задум
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴