Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як правильно вибрати комод для спальні

Комоди широко використовуються при облаштуванні спалень. Ці предмети інтер'єру застосовуються зазвичай для зберігання речей, змінного постільної білизни, різних корисних дрібниць. Однак практичність даного виду меблів безпосередньо залежить від характеристик самого виробу. Випускаються комоди у великій різноманітності моделей, які відрізняються за матеріалом, розміром, комплектацією і стилем. Варто уважніше ознайомитися з основними особливостями цих предметів інтер'єру, щоб легше було зорієнтуватися при покупці.

Якого розміру повинен бути комод

Габарити — один з ключових параметрів, які слід враховувати при покупці. Від даної характеристики залежить зручність використання, а також загальне враження.

При виборі комода певного розміру враховувати потрібно два фактори:

1. Площа спальні. Для невеликих приміщень краще вибирати компактні моделі виробів, оскільки масивні створюють ефект захаращення простору. Разом з тим вони загубляться в інтер'єрі просторої кімнати, в той час як габаритні предмети будуть виглядати гармонійно.

2. Призначення. Комоди використовують для зберігання різних речей. Якщо вони потрібні для об'ємного одягу, то варто віддати перевагу моделям з глибокими ящиками, а для білизни, галантереї — з невеликими.

Широкий асортимент таких меблів дозволить підібрати оптимальний варіант.

В цілому орієнтуватися потрібно на параметри конкретної моделі комода:

  • висоту. Вироби до 850 мм відносяться до низьких, більшою мірою нагадують тумби. Моделі 1000-1300 мм — середні, високі — понад 1300 (зазвичай до 1600 мм);
  • ширину. Комоди класифікуються на вузькі, середні і широкі. Для перших характерні габарити від 400 до 600 мм. Середні — від 800 до 1000 мм. Широкі — понад 1000, їх можна використовувати для комплектації просторих спалень, зазвичай розміщуючи окремо уздовж стінки;
  • глибину. Цей параметр варіюється в межах 300-860 мм. В середньому він становить 400-500 мм. Неглибокі комоди допоможуть заощадити простір, але при цьому програють по місткості. Щоб легше було зорієнтуватися, враховувати потрібно площу спальні, а також кількість і тип речей, які планується зберігати.
  • Розібравшись з розміром, слід вивчити інші характеристики виробів.

    Вибираємо вид і форму комода

    Ці параметри безпосередньо впливають на призначення даного предмета меблів. Крім того, важливо враховувати місце, де планується його установка, стиль інтер'єру. За формою комоди діляться на види:

  • прямокутні. Це традиційні моделі, які є найбільш поширеними. Саме вони входять в комплектацію більшості гарнітурів, виконаних в різних стилях і варіантах дизайну;
  • кутові. Такі комоди мають 5-стінну конструкцію. Зазвичай їх вибирають для невеликих спалень, коли стоїть питання економії простору. Кутові моделі вважаються більш ергономічними, оскільки дозволяють ефективно використовувати площу приміщення. Варто врахувати, що асортимент таких виробів на ринку малий, до того ж вони програють по місткості великим прямокутним моделями.
  • При виборі форми і виду комода важливо врахувати, чи плануються в майбутньому переїзди, перестановки в кімнаті. Якщо такий варіант не виключений, то подумайте, наскільки зручно буде використовувати в іншому приміщенні або інтер'єрі даний виріб. Особливо це стосується кутових моделей, для яких передбачений лише один варіант установки — в кутку.

    Крім того, важливим вважається вид комода. Згідно з цим критерієм дані предмети діляться на різновиди:

  • звичайні моделі. Для них передбачена стандартна комплектація, використовуються для зберігання речей;
  • комоди з пеленальним столиком. Такі вироби є сенс вибирати, якщо вдома є немовля. Зазвичай вони високі, оснащені широкою верхньою частиною, оптимально підходять для виконання необхідних процедур з малюком;
  • моделі з полицею, яку можна застосовувати для розміщення дзеркала, косметики та ін.
  • Визначаючись з вибором, орієнтуватися потрібно виключно на власні потреби і призначення виробів.

    Матеріал виготовлення комода

    У сучасній меблевій промисловості для виробництва використовуються як натуральні типи сировини, так і промислового виготовлення. Для кожного матеріалу характерні певні властивості, варто вивчити їх, щоб було легше зорієнтуватися при виборі:

  • дерево. Це довговічна, практична і безпечна сировину, але дорожча. Такі комоди виглядають презентабельно і розкішно, при цьому зазвичай важкі і габаритні;
  • плитні матеріали. До даної категорії відносяться ДСП, ЛДСП, МДФ. Ці матеріали складаються з деревної стружки, яка скріплена клейовим складом. Комоди з плит легше, дешевше, більш поширені на ринку. Якщо порівнювати ДСП і МДФ, то другий тип матеріалу виграє за рахунок міцності, вважається більш безпечним, проте він дорожче.
  • В цілому при покупці важливо враховувати такий параметр, як екологічність. В цьому відношенні лідирує дерево, але за умови, що виробник не використовував токсичних просочень і лаків (важливо купувати меблі відомих фабрик, якість продукції яких підтверджена сертифікатами). Безпечними можуть бути і комоди з МДФ або ДСП. Однак варто точно в цьому переконатися, оскільки при виробництві плит застосовуються скріплюють склади з формальдегідом. Щоб зрозуміти, чи підходить виріб, необхідно звернути увагу на маркування. Дозволена для житлових приміщень емісія формальдегіду позначається як Е0 або Е1.

    У продажу є моделі комодів, для виготовлення яких застосовується комбінація різних матеріалів, наприклад, зі скляними дверцятами або металевими ніжками. Виглядають такі вироби ефектно і оригінально, але необхідно, щоб вони за принципом оформлення відповідали іншим предметам меблів у спальні.

    Кількість і розташування ящиків

    У класичному виконанні в комодах їх зазвичай 4 шт., але в більш сучасних моделях може бути від 2 до 8. Чим більше ящиків, тим місткіший комод, але при цьому і розміри його теж більше.

    Варто звернути увагу і на розміщення скриньок, які в компактних моделях розташовані на всю ширину виробу. У широких комодах часто простір в них розділений вертикальними перегородками, в результаті чого розмір ящиків невеликий. Таке конструктивне виконання робить меблі більш зручними для зберігання речей.

    Слід зазначити також, що в інтернет-магазині «Дубок» представлені в продажу комоди з полками і дверцятами. Дизайн подібних моделей буває різним. Є вироби тільки з дверцятами, але також поширені варіанти конструкцій, в яких вони скомбіновані з ящиками.

    Стиль і колір комода

    Крім габаритів, форми і комплектації, важливо враховувати відповідність предмета меблів інтер'єру спальні. Щоб не помилитися, найкраще купувати готовий гарнітур в зборі або вибирати модульні варіанти, в яких всі вироби гармонійно поєднуються. Але якщо доводиться купувати комод окремо, то слід звертати увагу на такі характеристики, як стиль оформлення:

  • класичний. Часто вироби виготовлені з натурального дерева, оснащені ніжками, прикрашені різьбленням;
  • кантрі. Це сільський стиль. Для нього характерні простота ліній і форм, практичність і функціональність;
  • модерн. Сучасне стилістичне спрямування, одне з найпопулярніших. Такі комоди залучають цікавою комбінацією матеріалів, гнутими лініями в дизайні;
  • мінімалізм. Для нього характерні стриманість і лаконічність, простота ліній і форм;
  • прованс. Найчастіше це світлі моделі з мінімальним декором, але іноді для ефектності можлива імітація старіння матеріалу;
  • лофт. Такі вироби відрізняються максимальною простотою форми і дизайну, виготовляються з застосуванням комбінованих матеріалів (зазвичай доповнені металевими ніжками і фурнітурою).
  • Що стосується вибору кольору, то орієнтуватися потрібно на дизайн інтер'єру в спальні. Важливо, щоб всі предмети меблів гармонійно поєднувалися. Різноманітність варіантів дуже широке. У продажу є комоди з імітацією різних текстур натуральної деревини і забарвлені моделі. Вибрати можна як світлий, так і темний предмет меблів в різної палітрі відтінків.

    У статті ми не просто зупинилися на популярних різновидах і моделях комодів для спальні, але і розглянули, на які характеристики слід звертати увагу при виборі. Тепер вам буде легше зорієнтуватися при покупці і визначитися з відповідним типом даного предмета меблів. Успіхів!

    Категорії товарів

    Читайте також

    Дерев'яні двоспальні ліжка – як зробити вірний вибір? Дерев'яні двоспальні ліжка – як зробити вірний вибір? Двоспальне ліжко — це не тільки головний атрибут меблів в сімейної спальні, але і місце для відпочин
    Як правильно вибрати шафу-купе Як правильно вибрати шафу-купе У сучасної людини досить багато речей. Необхідно придбати одяг для прогулянок, офісний гардероб, від
    Тахта: що це і рекомендації з вибору Тахта: що це і рекомендації з вибору Площа кімнати не дозволяє купити габаритне ліжко чи диван, або після облаштування залишилося занадто
    Кухня без ручок: плюси і мінуси Кухня без ручок: плюси і мінуси Кухні без ручок здадуться чимось дивним і незвичайним, якщо раніше простір для приготування і прийом
    Виберіть кредитну пропозицію
    Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
    Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 50 000 грн
    Пільговий період — 4 міс
    СМС-інформування — 50 грн / міс.

    Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
    по 0 грн

    ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

    Банки:

    • UnexBank
    • Глобус Банк
    • Alliance bank
    • Sense bank
    • Сучасний Факторинг
    Оплата частинами Оплата частинами
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
    Кількість платежів — 3
    Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

    Оплата частинами ПриватБанк

    Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

    Миттєва розстрочка ПриватБанк

    Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    Річна ставка 0,00001 %
    Пільговий період 3 міс
    СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

    Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 166,3 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 83,2 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 50 грн/міс

    Sense bank

    • Загальна сума: 0 грн
    • Місячний платіж: 0 грн

    *Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

    Авторизація
    Відновлення пароля

    Вхід через соціальні мережі

    Не маєте акаунту Реєстрація
    Відновлення пароля
    Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
    Реєстрація

    Вхід через соціальні мережі

    У вас є акаунт  Авторизація
    Успішно надіслано

    Дякую за звернення.
    Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

    Дякуємо за підписку!

    Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

    Зворотній зв'язок
    Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
    Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
    Оберіть Ваше місто
    Редагувати замовлення
    Сума
    • Товари: 0
    • Загальна сума: 0,00 ₴