Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як облаштувати приліжкову зону?

Затишна стильна спальня – результат планування та праці. Важливо продумати все до дрібниць, особливо деталі, розташовані в зоні, так як недоробки відразу позначаться на комфорті відпочиваючих. Велику роль грають оздоблювальні матеріали та меблі. Перші слід підбирати з урахуванням стилістичного напрямку, що сподобався, в спокійній колірній гамі, другі – під інтер'єр, звертаючи увагу на параметри функціональності та практичності.


Який предмет меблів називають головним у спальній кімнаті? Звичайно, ліжко. Це центр «всесвіту відпочинку», де людина проводить мінімум ⅓ свого життя. Ідеальне ліжко – сучасний виріб з екологічно чистих надійних матеріалів, що підходить під габарити користувачів та оснащений ортопедичним матрацом. Особливостям вибору конструкцій та тонкощам облаштування спальні присвячено чимало статей у блозі «Дубок», рекомендуємо їх до прочитання перед плануванням ремонтних робіт та покупкою меблів. Дана публікація, у свою чергу, дозволить красиво та функціонально оформити ліжкову зону, адаптувати її під власні смаки та потреби.

Правильне розміщення акцентів

Простора велика спальня – це рідкість. Найчастіше власники кімнати для відпочинку обмежені квадратними метрами, що змушує вибірково підходити до покупки меблів та її облаштування загалом. У захаращеному просторі людині складно розслабитись та повноцінно відпочити. Враховуючи сказане, потрібно встановлювати тільки функціональні меблі, які дійсно потрібні, а також не зловживати декором та продумувати освітлення. Розставляйте акценти на етапі планування, від цього результат залежить.

Рекомендуємо зробити таке:

1. Вибрати конкретний стилістичний напрямок і не виходити за його межі.

2. Продумати, які потрібні меблі для ліжкової зони (кількість предметів, їх габарити, колір та інші характеристики).

3. Виділити та підкреслити переваги площі, тим самим приховати її недоліки.

При такому підході ліжкова зона стане родзинкою приміщення, буде одночасно ефектною та зручною.

Увага на узголів'я ліжка

Як виділити ліжкову зону? Дизайнери часто наголошують на узголів'ї ліжка. Для цього використовують такі прийоми:

● оздоблення стіни контрастними або яскравішими оздоблювальними матеріалами;

● встановлення точкових світильників;

● створення конструкції із гіпсокартону.

Яскравою окрасою спальні також може бути саме узголів'я. Маса яскравих позицій від провідних виробників меблів в Україні представлена в каталозі «Дубок». Вибирайте ліжко з ефективним масивним узголів'ям, якщо немає ідей або сума, виділена на ремонт, обмежена. Також можна пограти із кольором. Наприклад, вибрати модель з невеликим узголів'ям, але у кольорі, який яскраво виділяється на тлі обробки. Красиві насичені відтінки та текстури використовують багато виробників меблів при створенні нових колекцій для спалень. Створення сучасної помітної приліжкової зони за допомогою ефектного узголів'я – найпопулярніший прийом. Він загальнодоступний та простий, завжди працює на 100%.


Чи можна виділити зону відпочинку з обмеженими коштами? Так, наприклад, за допомогою сучасних яскравих шпалер або наступних матеріалів:

● вініл;

● панелі під натуральне дерево;

● міцні тканини.

Ними виділяють одну стіну, яка знаходиться за узголів'ям. Не рекомендуємо використовувати надто яскраві матеріали з глянцевим ефектом. Вони знижують якість відпочинку і хвилюють нервову систему людини. Використовуйте глянець дозовано. Як варіант, виділіть їм частину стелі над ліжком.

Порада. Поряд з відображаючими поверхнями, які візуально збільшують площу кімнати, оформляйте стіни в спокійних пастельних відтінках. В іншому випадку атмосфера в спальній кімнаті вийде агресивною. Якщо не вистачає яскравих акцентів, додайте фарби на ділянки стіни над тумбочками. Можна зробити трафаретний розпис, намалювати геометричні фігури чи орнаменти. Вибираючи рішення, відштовхуйтеся від стилістичного напрямку.

Функціональні тумби

Тепер про меблі в спальній кімнаті, які багато хто недооцінює. Розкажемо про те, як вибрати тумбочки і наскільки вони важливі. Ці меблі виконують масу функцій і роблять перебування в спальні зручним. Практичні місткі аксесуари не займають багато місця, створюють асиметрію та враження завершеності інтер'єру. Приліжкові тумбочки – це підставки для лампи, улюбленої книги та гаджетів, а також сховище для дрібних речей. Там розмістяться журнали, предмети особистого користування та інше. В інтернет-магазині «Дубок» ви знайдете відповідний варіанти під запит, а саме:

● масивні та компактні;

● мінімалістичні та вишукані;

● світлі, темні та кольорові.

Найчастіше клієнти «Дубок» вибирають класичну симетрію, тобто купують однакові тумби і розміщують їх з різних боків ліжка. Це стандартний варіант установки, що добре виглядає як у класичних, так і в сучасних інтер'єрах. Якщо він здається надто нудним, можна замінити тумби наступними меблями:

● м'якими пуфами;

● журнальними столиками;

● навісними полицями;

● композиціями з дерев'яних ящиків, книг, журналів тощо.

У такому разі інтер'єр вийде унікальним та сміливим.

Порада. Для класичної спальні рекомендуємо купувати тумби та інші меблі на вигнутих ніжках. Навіть при значних розмірах вона виглядає повітряною та легкою.


Правильне розміщення освітлення

Перед обробкою ліжкової зони слід продумати освітлення. Визначте, які світильники найкраще встановити. Для виділення області відпочинку використовують усі види освітлення: підлогове, настінне та стельове. Якщо площа дозволяє, світильники встановлюють на гіпсокартонну конструкцію. Для маленьких спалень купують торшери, настінні бра і настільні лампи. Перераховані прилади можна поєднувати між собою, але встановлювати лише в рамках єдиного стилю. Бажано вибирати вироби з однієї колекції, щоб вони формували композицію.

Корисно. Дивіться колір плафона. Темні позиції "забирають" частину світла, аналогічний ефект ви побачите, якщо оберете закриті аналоги. Їх купують із метою створення інтимної обстановки.

Порада. Недостатньо яскраво виділили ліжкову зону оздоблювальними матеріалами? Все можна виправити за допомогою масивних та помітних освітлювальних приладів. Вони стануть яскравими акцентами, декором та ефектною прикрасою інтер'єру, яку неможливо не помітити.

При плануванні освітлення в зоні приліжка не забудьте заповнити простір між світильниками. Це обов'язково потрібно зробити при симетричному розміщенні приладів, тому що утворюється пусте місце. У вільному просторі можна повісити картину чи фото у рамці значних розмірів. Вибір стилю та сюжету залежить від індивідуального смаку та уподобань. При цьому варто враховувати, що вони, як і колірна гама, здатні проводити психоемоційний стан відпочиваючого.

Не любите картини чи не знайшли відповідні? Можна зробити панно із дзеркал. Зверніть увагу на це цікаве рішення, якщо обмежені квадратними метрами. Дзеркала і поверхні, що відображають, візуально збільшують простір.

У приліжковій зоні також доречні кімнатні рослини - джерело краси та кисню. Однак при їх виборі слід враховувати особливості у догляді та любов до світла. Розміщуйте невеликі кімнатні рослини на тумбочках, інтер'єр вийде живим і атмосферним, а ось від штучних аналогів краще відмовитися, так як вони не наділені позитивною енергетикою.

Вибирайте меблі для зони відпочинку в нашому інтернет-магазині, ви отримаєте сертифіковані, якісні та сучасні вироби. Також загляньте в блог компанії «Дубок» – там багато корисних матеріалів, які дозволять правильно облаштувати спальню самостійно без допомоги дизайнерів та інших фахівців.

Категорії товарів

Читайте також

Призначення торшерів, їх види Призначення торшерів, їх види В наш час торшер є досить популярним світильником, який використовується в інтер’єрі з різними цілям
Як правильно обрати диван для маленької кімнати Як правильно обрати диван для маленької кімнати Для облаштування сучасної квартири і створення затишної атмосфери потрібно натхнення. Але воно часто
Як правильно вибрати жорсткість матраца? Як правильно вибрати жорсткість матраца? Комфортний сон – основа довголіття, здоров'я та гарного самопочуття. Такий вид відпочинку вважається
Ліжка для спальні: особливості та різновиди Ліжка для спальні: особливості та різновиди У кожній кімнаті є головний елемент, акцент, який задає настрій куточка і створює його атмосферу. У
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴