Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як обрати тумбу під телевізор: поради та рекомендації

Основні нюанси вибору тумби під телевізор

З появою комп'ютерів було багато розмов про те, що вони незабаром витіснять TV. Але припущення скептиків не підтвердилися. Телевізори міцно закріпили за собою місце в житті людей. Іноді в будинку їх навіть по кілька штук. Тому перед господарями постає логічне запитання: де розміщувати техніку?

Тумба – це той предмет меблів, який може не тільки виконувати функції шафи, але і служити підставкою для телевізора. Щоб вона забезпечила комфортний перегляд улюбленого контенту, а також радувала око, потрібно ретельно підійти до вибору меблів.

Важливо спочатку вибрати сам телевізор і лише потім шукати відповідну тумбу під нього. Перш за все треба врахувати габарити техніки. Варто також визначитися з кімнатою, де вона буде розміщена.

Які є види тумб для телевізора

Конструкції тумбочок можуть бути різні. Відповідно до цього критерію, виділяють такі їх види:

  • Звичайна. Основна функція таких меблів – підтримка телевізора. Переважно це малогабаритні вироби, які іноді оснащуються полками для різних предметів і підтримки допоміжного обладнання. Це непоганий вибір для невишуканого простору.
  • Тумба-стійка. Головна особливість таких меблів – телевізор кріпиться за допомогою кронштейна. Сама тумба може бути і низькою. Встановити техніку при цьому можна на потрібному вам рівні. Така конструкція зручна також тим, що має спеціальний вихід для кабелів, тому вони не порушать естетику обстановки. Екран при необхідності можна нахиляти або повертати. Якщо ненароком зачепити тумбу, телевізор залишиться на місці, оскільки надійно закріплений.
  • Тумба-комод. Багатофункціональна модель, що служить як підставкою під телевізор, так і місцем для зберігання різних речей. Так, наприклад, в комоді, призначеному для спальні, можна тримати постільну білизну. Якщо він встановлений у вітальні, то може служити місцем для зберігання документів, фото тощо. Зверху встановлюють також предмети декору, які внесуть родзинку в приміщення. Висота таких виробів буває різною. Високі моделі часто вибирають в спальню, низькі – для вітальні.
  • Підвісна. Цей різновид тумб кріпиться до стіни. Часто оснащується підвісними і відкритими полицями. Візуально такі моделі виглядають невеликими, в порівнянні з підлоговими, тому добре доповнять маленьке приміщення. Розміри підвісних тумб бувають найрізноманітнішими. Головне – добре їх закріпити. Краще встановлювати такі меблі на несучу стіну, що дозволить витримати велике навантаження.
  • Кутова. Назва моделі говорить сама за себе. Особлива форма дозволяє задіяти в кімнаті «мертву» зону – кут. Це дає можливість заощадити простір.

Хоча сучасні моделі телевізорів відрізняються компактністю і, відповідно, невеликою вагою, тумби під них повинні відрізнятися надійністю. Важливо забезпечити збереження дорогої техніки. Тим, хто любить максимальний комфорт, варто звернути увагу на моделі зі стаціонарним підставою і мобільного стільницею. Вони дозволяють повертати телевізор в зручне положення, не переставляючи при цьому тумбочку.


Подумати також потрібно про функціональність меблів. Її забезпечують різні відсіки, дверцята, ящики тощо. Регульовані ніжки дозволяють встановити тумбу навіть на нерівній підлозі. Вибір таких елементів залежить від власних уподобань.

Матеріали виконання тумби

Матеріал, з якого виготовлені меблі, – індивідуальний критерій. Вибір визначають різні фактори: смакові переваги, фінансові можливості, стиль оформлення кімнати. Щоб зрозуміти, якій моделі віддати перевагу, варто розібратися в характеристиках різних матеріалів:

  • ДСП. В процесі виготовлення використовують деревну стружку й тирсу. Їх склеюють смолами формальдегідів. З цієї причини перед покупкою важливо уточнити, до якого класу вони належать. Для житлового будинку підійде Е1, але найкращим варіантом буде Е0. Така плита може покриватися плівкою (ламінована ДСП), в окремих випадках – шпоном. Зверху наносяться різні малюнки, що підвищує декоративні якості матеріалу. Ціна виробів з ДСП більш доступна.
  • МДФ. Екологічний матеріал, який також отримують з деревної стружки. Її пресують, піддаючи високим температурами і тиском. При склеюванні застосовують натуральні речовини. Експлуатаційні якості матеріалу хороші: щільність, надійність кріплення фурнітури (матеріал не кришиться), вища стійкість до вологи в порівнянні з ДСП. Але і ціна матеріалу вище.
  • Скло. Матеріал загартований, тому добре витримує навантаження. Він добре виглядає в поєднанні з сучасними моделями телевізорів. Комбінують скло з деревом або металом, з яких роблять ніжки. Такі тумби візуально розширюють приміщення, полегшують його.
  • Метал. Використовується в поєднанні з вищеописаними матеріалами або самостійно. Останні варіанти зустрічаються рідко. Вони надійні і довговічні, але масивні і підходять далеко не до кожного інтер'єрного рішення.


Крім матеріалів виконання, варто врахувати те, які елементи фурнітури використані. Ручки, кріплення дверцят, замки та інші деталі повинні бути виготовлені надійним виробником.

Розміри виробів

До габаритів телевізійної тумбочки не висувають особливих вимог. Важливо тільки, щоб телевізор не виходив за межi меблів, на яких він встановлений. Якщо дозволяє площа кімнати, тумба може бути набагато довша, ніж техніка, для якої вона призначена. Її перевага полягає у місткій зоні зберігання. На поверхні також можна розмістити функціональні речі або просто милі дрібнички. Звертати увагу потрібно і на розміри кімнати. Так, занадто компактна тумба буде безглуздо виглядати в просторому приміщенні, а велика – заповнить весь простір маленької площі.

Важливо зіставити висоту тумби і телевізора, щоб екран розміщувався на рівні очей і не доводилося задирати або опускати голову. Якщо хочеться дивитися телевізор, сидячи в кріслі, варто вибирати тумбочку висотою 50-60 см. Віддаєте перевагу розміщенню на підлозі? Тоді підійдуть вироби висотою 40 см. Для тумб-стійок важливо правильно визначити рівень кронштейна.


Не варто опускати при виборі ще один важливий критерій – корисне навантаження. Ніхто не хоче, щоб через кілька днів після покупки телевізор впав і розбився. Не варто брати і занадто громіздкий виріб. Він буде «тиснути» своєю масивністю. Оскільки кожен по-різному навантажує тумби, крім ваги самого телевізора, варто врахувати і вагу предметів, які, ймовірно, будуть розміщені на тумбі. Розраховуючи міцність, необхідно подбати про максимальний запас, особливо якщо в будинку є маленькі діти.

Колір і стиль

Гармонійне поєднання тумби під телевізор з іншими предметами інтер'єру – важлива умова облаштування приміщення. Для цього варто взяти до уваги її кольорове виконання і стиль інтер'єру. Незайвим буде врахувати деякі рекомендації фахівців:

  • Сучасні скляні тумби з хромованими ніжками вибирають для стилів хай-тек і мінімалізм. Віддають перевагу лаконічним виробам, правильним геометричним формам і пастельним тонам.
  • Меблі, стилізовані під дерево, підійдуть для кімнат, інтер'єр яких виконаний в класичному напрямку. Плюс таких варіантів – прийнятна ціна.
  • Для помпезних інтер'єрів, наприклад бароко, рококо, підійдуть вироби з різьбленими елементами або ажурною ковкою.
  • Телевізійна тумба на високих ніжках – вдале рішення для стилю ретро.
  • Груба деревина і метал – ці матеріали часто вибирають для кімнат в стилі лофт. Тумбочки при цьому можуть стилізовані під ящик, контейнер і ін.
  • Для провансу підійдуть вироби з металевими ручками незвичайних форм.
  • Для екостилю варто підібрати білу тумбу або модель, поверхня якої імітує деревину.


Часто колір тумби для телевізійної техніки, відтінки всіх її деталей вибирають так, щоб вони збігалися з фарбуванням інших меблів в кімнаті. Але можливі також сміливі контрастні рішення. Головне в цьому випадку – тонкий смак. Важливо також враховувати колір корпусу техніки, для якої призначається тумба.

Телевізійні тумбочки – це частіше прямокутні та квадратні вироби. Є і кутові моделі. Напівкруглий або криволінійний фасад – рідкість. Але фантазії дизайнерів меблів немає меж. Тому зустрічаються багаторівневі варіанти, а також ті, які складаються з різних частин, що заходять один на одного.

Часто альтернативою тумбочці виступає ціла стінка з передбаченим місцем під телевізор. В цьому випадку потрібно ретельно розраховувати розміри виділеного відсіку і техніки.

Категорії товарів

Читайте також

Реставрація м'яких меблів - поновлення для улюблених речей Реставрація м'яких меблів - поновлення для улюблених речей М'які меблі - кращий варіант для офісного приміщення, медичного закладу або ж будинку (вітальні кімн
Вибір та покупка кухні Вибір та покупка кухні Вибір кухонь у наш час справді величезний. Проте вибрати меблі, які підходять саме для вашої кухні,
Як організувати вуличне прибудинкове освітлення? Як організувати вуличне прибудинкове освітлення? Прибудинкове освітлення має виконувати також естетичну функцію, тому неабиякого значення необхідно н
Як обрати тумбу під телевізор: поради та рекомендації Як обрати тумбу під телевізор: поради та рекомендації Тумба – це той предмет меблів, який може не тільки виконувати функції шафи, але і служити підставкою
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴