Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Диван замість ліжка для щоденного сну

Чи можна замість ліжка використовувати диван для щоденного сну, яку модель краще вибрати

Основне призначення дивана - забезпечити необхідний рівень комфорту під час сидіння. Але часто буває так, що цей предмет використовують в якості спального місця. Причин такого рішення багато — від економії квадратних метрів до необхідності облаштувати зону відпочинку для гостей або приїжджих родичів. Якщо диван розкладається час від часу і використовується в якості спального місця всього на кілька ночей, то проблем з експлуатацією меблів практично не виникає. Інша справа, коли ця конструкція повинна замінювати ліжко на постійній основі.

В такому випадку до якості виготовлення дивану пред'являються підвищені вимоги, що стосуються зносостійкості, функціональності, практичності, надійності і естетичності. Для використання кожен день підійде далеко не будь-яка модель. На які характеристики звертати увагу, вибираючи диван для сну? Якому варіанту меблів краще віддати перевагу? Ми докладно розповімо про тонкощі вибору блоку, який буде служити спальним місцем.

Диван або ліжко — чи можлива заміна

Меблі, які будуть служити спальним місцем, повинні володіти рядом якостей, щоб забезпечити комфорт того, хто буде на них відпочивати. Здоровий сон є пріоритетом для кожної людини. Від нього залежать хороше самопочуття і настрій протягом дня.

По-перше, така конструкція повинна бути зручною, щоб з часом у того, хто буде на ній відпочивати, не з'явилися проблеми з хребтом. По-друге, кращий вибір - це диван з якісним каркасом і надійним механізмом трансформації. Від цих характеристик залежать довговічність конструкції і зручність експлуатації. По-третє, меблі повинні мати відсіки для зберігання білизни та інших постільних речей. Наявність висувного ящика помітно розширює функціональність конструкції.

Якщо диван відповідає перерахованим вище вимогам, то він може замінити повноцінне ліжко. При цьому таке рішення дозволяє раціонально використовувати вільний простір.

Розміри дивану для сну

Щоб двоє людей не відчували дискомфорт під час сну, ширина конструкції в розкладеному вигляді повинна становити не менше 160 см. Оптимальна довжина — 2 м. Щоб облаштувати місце для відпочинку для однієї людини, досить вибрати модель, ширина якої в розкладеному вигляді становить 140 см.

Увага! Вибирати розміри дивана потрібно з урахуванням ширини дверної конструкції. Адже меблі якось необхідно занести в будинок.

Вибір форми дивану

М'які меблі представлені в двох типах виконання. Вони бувають прямі й кутові. В умовах обмеженого простору кращим вибором стане перший варіант. Дивани прямої форми займають мінімум площі в складеному вигляді. Вони розкладаються вперед, що дозволяє підвищити ергономіку інтер'єру.

Кутова модель є більш габаритною. Навіть в складеному вигляді він займає більше площі, ніж пряма конструкція. Якщо використовувати куток в якості ліжка, то кращий варіант знайти складно. Кутова модель в розкладеному вигляді дозволяє облаштувати затишне і просторе місце для відпочинку.

Який тип механізму дивану для сну кращий

На відміну від ліжка, цей предмет меблювання вважається більш практичним варіантом, тмоу що вночі на ньому можна спати, а вдень можна в комфортній обстановці приймати гостей. Щоб диван виконував свої функції роками, він повинен оснащуватися надійним механізмом трансформації:

1. «Акордеон». Механізм трансформації працює досить просто. Досить витягнути вперед сидіння, щоб блок розклався разом зі спинкою.

2. «Алігатор» ( «танго», «клік-кляк»). Таким пристроєм оснащуються дивани, в конструкції яких передбачено наявність білизняний ніші.

3. «Дельфін» ( «Орфей»). Найчастіше це пристрій зустрічається в кутових моделях. Щоб розкласти диван, необхідно з-під сидіння дістати додаткову частину. Саме через аналогії даного процесу з вистрибуванням з води дельфіна механізм отримав свою назву.

4. «Єврокнижка». На відміну від класичної «книжки», цей пристрій не вимагає прикладання великих фізичних зусиль, щоб розкласти диван. Конструкція трансформується в спальне місце по простому алгоритму: досить висунути сидіння вперед і опустити спинку. Модель укомплектована місткою нішею для білизни.

5. «Книжка». Це найпростіший і самий бюджетний механізм, що забезпечує швидку трансформацію м'яких меблів. Щоб розкласти диван, необхідно підняти сидіння, опустити спинку. Перевага конструкції — надійність виконання. Мінус моделі — можуть виникати труднощі при трансформації (важко піднімати сидіння щодня). Крім того, між половинками утворюється невелика западина, через що спати не дуже зручно.

6. «Міксотуаль». Це французька розкладачка. Щоб розкласти диван, для початку необхідно зняти м'які елементи, потім підняти механізм і розкласти три секції, потягнувши їх на себе.

7. «Телескоп» (викочування). Щоб розкласти диван, необхідно з-під сидіння дістати додаткову частину, а спинку відкидають назад. Конструкція дозволяє швидко створити зручне місце для сну без великих фізичних зусиль.

Будь-який із запропонованих варіантів є оптимальним для дивану, який використовують як ліжко. Кожен з перерахованих вище механізмів трансформації дозволяє облаштувати просторе і комфортне місце для повноцінного відпочинку.

Який вибрати каркас

Диван, який щодня трансформується в спальне місце, отримує великі навантаження. Саме тому його каркас повинен виготовлятися з міцних матеріалів. Кращий вибір — натуральне дерево (дуб, бук, горіх). Цей матеріал відрізняється міцністю і довговічністю, він стійкий до механічних пошкоджень і впливу агресивних чинників навколишнього середовища, не створює акустичного дискомфорту в процесі експлуатації.

Ще один оптимальний варіант — металевий каркас. При виборі дивану необхідно звернути увагу на тип з'єднання елементів конструкції. Якщо модулі скріплені за допомогою застосування болтів, то від покупки краще відмовитися одразу. Справа в тому, що з часом кріплення ослабне, через що конструкція буде скрипіти, створюючи акустичний дискомфорт. Кращий вибір — зварений сталевий каркас, оброблений антикорозійним покриттям.

Типи наповнювача і оббивки дивану

Від цих характеристик залежить комфорт спального місця. Для наповнення дивана призначені:

1. Пружинні блоки (залежні чи незалежні). Перший варіант передбачає з'єднання пружин в єдину конструкцію. Це саме бюджетне рішення і один з найпопулярніших варіантів. Незалежний блок — більш раціональний вибір, тому що має ортопедичний ефект. В цьому випадку під оббивкою встановлено безліч пружин. Кожна з них упакована в щільний нетканий матеріал. Знизу і зверху конструкції передбачена установка декількох шарів наповнювача. Він виконується з кокосової койри, поліуретану, повсті. Щоб диван був максимально м'яким, необхідно вибирати конструкцію з великим діаметром пружин.

2. Наповнювачі гігієнічні з синтетичних матеріалів. Це можуть бути синтепон, поролон, силікон. На останніх трьох варіантах зручно сидіти. Вони є надзвичайно м'якими. Їх використовують для облаштування спального місця, т. К. Вони добре зберігають форму. Вони не просідають з часом, мають гіпоалергенними властивостями.

Що стосується оббивки, то для оформлення диванів використовують різні тканини і шкіру (натуральна, штучна). Останній варіант відрізняється більш презентабельним видом, але для диванів, які застосовуються для облаштування спального місця, він не підходить. Справа в тому, що постіль будуть ковзати по шкірі, тому спати виявиться не дуже зручно.

Кращий вибір для оформлення дивана — це такі тканини, як сатин, сумішеві матеріал (синтетичні + бавовняні волокна). Вони стійкі до стирання, вигоряння, механічних пошкоджень. Що стосується велюру або флока, то це не зовсім вдалий варіант. Дані матеріали стираються від постійних зіткнень. Якщо вибрати диван, обшитий такими тканинами, варто бути готовим до того, що оббивку доведеться міняти кожні 3-4 роки.

Не тільки тип матеріалу, але і його колір має значення. Кращий вибір для щоденної експлуатації — тканина більш темних тонів з малюнком, тмоу що на ній важко помітити забруднення. Яскрава оббивка - тренд сезону. За рахунок такого оформлення диван гарантовано стане центральним елементом, «родзинкою» інтер'єру. Але в той же час яскрава оббивка непрактична, вона марка.

Категорії товарів

Читайте також

Установка ліжка з підйомним механізмом Установка ліжка з підйомним механізмом Ліжка з підйомним механізмом із кожним роком набувають все більшої популярності серед клієнтів. Ерго
Люстри в інтер'єрі: види, стилі Люстри в інтер'єрі: види, стилі В задачі сучасної Люстри входить не тільки освітлювання приміщення, а й декоративна функція та функц
Купити якісні матраци в Харкові онлайн: з Dybok.ua це просто і зручно Купити якісні матраци в Харкові онлайн: з Dybok.ua це просто і зручно Щоб Ваш сон був міцним і здоровим, а сновидіння світлими і позитивними, треба звернути увагу на якіс
Настінні полиці – помічники будь-якого інтер'єру Настінні полиці – помічники будь-якого інтер'єру Безліч сучасних і красивих полиць здатні прикрасити, різноманітити або підкреслити інтер'єр будь-яко
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴