Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Вітальня — центр квартири

Якщо ви поцікавитеся у дизайнера, де, на його погляд, відображаються найбільш яскраво художні смаки, особливості характеру і фінансові можливості господарів житла, то, швидше за все, отримаєте відповідь, що у вітальні. Крім того, ця кімната призначена для дуже важливої щоденної події в житті всіх членів сім'ї - зустрічі після напруженого дня, тому настільки важливо зробити її абсолютно унікальною. У даній статті ми розповімо вам про декілька варіантів планування вітальні, дамо рекомендації щодо її кольорового оформлення.

Зазвичай вітальня - найбільша кімната в будинку, тут перетинаються інтереси кожного з його мешканців, тому так важливо створити саме тут комфортне середовище для всієї родини в цілому і для кожного члена окремо. Варіантів її облаштування може бути дуже багато, обов'язкових елементів немає.

У вітальні можна робити все, що хочеш, діапазон реалізації планувальних, функціональних і інших можливостей тут найвищий у порівнянні з іншими приміщеннями квартири. При оформленні цієї кімнати ви можете розгорнутися 'на повну котушку', втілити найоригінальніші ідеї, адже вона є величезне поле для експерименту. Їй ніколи не перешкодить різноманітність архітектурних і дизайнерських форм, головне, щоб все було підпорядковано єдиному стилю. Ось чому тут можна зробити щось зовсім особливе, необхідно тільки звернутися до професійного дизайнера.

Для прикладу ми розповімо про облаштування вітальні в класичному стилі, яка, як і весь будинок, задуманий як якесь строго організований простір з елементами ордерних колон, капітелями і балясинами. Від внутрішньої обробки віє розкішшю, шпалерний атлас або оксамит, стінові і стельові панелі зі шпону ясеню, дуба, відмінно підійдуть для цього.

Уздовж самої довгої стіни розташувалася гірка з інкрустацією або буфет з численними шухлядками і поличками, на яких вишикувалася в ряд колекції раритетів, бронзової або кам'яної пластики, порцеляни або художнього скла. У кутку або між вікнами можна розмістити камін з натурального каменю (граніт, мармур, базальт). Стільці з високими спинками розставлені навколо овального столу. Комоди, глибокий диван і столики з різьбленими ніжками доповнять загальну картину. Тут обов'язково має знайтися місце для ніш, схованок, ваз. Від всього інтер'єру повинне створюватися відчуття чогось міцного, фундаментального, шикарного.

Приступаючи до облаштування вітальні, ви зіштовхнетеся з дилемою: яке функціональне навантаження вона повинна нести? З одного боку, тут - зона сімейного відпочинку, з іншого - це кімната для прийому гостей і дружніх посиденьок. Проблем не буде, якщо в будинку знайдеться місце для двох віталень, але для міських квартир це не типово, тому вашим головним завданням стане забезпечення гармонійного співіснування на одній території сімейної і гостьової кімнати.

Можна вибрати один з двох шляхів: розділити ці зони або поєднати. Перед вами величезний вибір можливостей для експериментів в області "відкритого" і "перетікаючого" інтер'єру.

Перший варіант більше всього підходить для просторих приміщень, в цьому випадку зонування можна провести за допомогою внутрішніх конструкцій і за рівнем підлоги. Наприклад, обідня група, бар, музичний салон або що-небудь інше підняті на подіум і яскраво освітлені, але варто нам пройти між колон і спуститися на пару сходинок, як ми потрапимо в зовсім інший світ, де в м'якому світлі затишно розташовані глибокий диван, журнальний столик, книжкові полиці, телевізор. При сполученні зон потрібно максимально продумати і створити місце для відпочинку та розваг не тільки собі, а й гостям. Тому в інтер'єрі такої вітальні поруч з м'якими меблями і торшером буде обідній стіл зі стільцями, на стінах і поличках розмістяться колекції сувенірів, фотографій, картин або мисливських трофеїв, а біля телевізора, можливо, знайдеться місце і для піаніно.

Всі ці предмети можуть бути у вітальні, а можуть і не бути, ця кімната дивно мімікрічна і оформити її можливо зовсім по-різному. Наприклад, як музичний зал, де в центрі буде стояти фортепіано, а пара елегантних столиків, трюмо і м'яких стільців у стін, залишать місце для танцюючих пар. Або домашній кінотеатр, у якому центром експозиції буде апаратура, напроти якої розміститься зручний шкіряний диван з журнальним столиком.

Вітальня також може стати й у вигляді більярдної, над зеленим сукном столу якої будуть висіти металеві абажури, а в кутку знайдеться місце для бару і крісел. В ідеалі, вітальня повинна бути єдиним простором, що зв'язує більшість приміщень у будинку. Але це не завжди вдається зробити через планування наших осель. Тому ми радимо вдатися до відкритого планування приміщень, тоді вітальня буде "перехрестям" усіх шляхів у будинку і центром житла. Із зовнішнім світом її з'єднає прихожа, з хазяйської зоною квартири - їдальня або кухня, а з особистими приміщеннями - коридор.

Для цієї кімнати, як ні для якої іншої, актуальна розмаїтість архітектурних конструкцій. Колони, сходи, подіуми, портали, арки і декоративні перегородки оживлять простір і стануть "родзинками" інтер'єру. Стандартний набір інтер'єру гостьової кімнати недавнього минулого: меблева стінка, пара м'яких крісел, диван, журнальний столик, торшер і телевізор...

Головні критерії для вітальні сьогодні - стиль, смак і зручність. Меблі повинні бути оригінальні, естетичні і об'єднувати всі елементи інтер'єру. Оформити цю кімнату можна і важкими, монументальними меблями, і легкими, практично невагомими диванчиками і пуфиками, і трансформованими, розсувними та рухливими наборами, головне, щоб була створена особлива атмосфера для вашого відпочинку.

Кольорове оформлення вітальні складається в основному з уявлень господарів про домашній затишок. Тут можуть знайти собі місце і приглушені тони, і буйство фарб. Головне, щоб фарбування всіх елементів інтер'єру становило єдине ціле. Виберіть основний колір і доповнюйте його підтримуючими відтінками або побудуйте загальну картину на контрастах.

Добре виглядають сполучення меблів з мореного дерева і білих стін, світлі відтінки червоного дерева на синьому, зеленому тлі, меблі зі світлих порід з темними ахроматичними поверхнями.

Ми не будемо давати рекомендації щодо кольорового оформлення поверхонь, просто перелічимо кілька правил, які допоможуть вам у здійсненні тих або інших задумів. Поєднання світлої верхньої частини приміщення з темною нижньою, або навпаки, додадуть інтер'єру візуальну стійкість. Фарбування стелі у світлі тони, а стін у темні візуально збільшать висоту. Темна стеля і світлі стіни скорегують вади пропорцій кімнати і розширять простір. Рівномірне світле забарвлення сприяє сприйняттю приміщення, як більш великого, ніж насправді. За допомогою диференційованого фарбування можна досягти різних, об'ємних ефектів.

Можна застосувати для виділення ніш. Використання в оформленні приміщення комбінацій різних кольорів розіб'ють монотонність обробки. Забарвлення стін в різні тони допоможе створити оригінальне і незвичайне оформлення. Занадто строкаті килими з великим, чітким орнаментом, оптично стискають простір.

Сподіваємось, що за допомогою цих правил ви створите неповторний інтер'єр, але, якщо ви не впевнені в своїх силах, краще зверніться до професійних дизайнерів, які є в будь-якій хорошій ремонтно-будівельній фірмі. Вони допоможуть зробити гостьову кімнату нереально досконалою.

Читайте також

Сучасні стилі в дизайні вітальні Сучасні стилі в дизайні вітальні Сучасні покоління приміряють на себе різні стилі минулих епох. Меблі для вітальні у вікторіанському
Диван замість ліжка для щоденного сну Диван замість ліжка для щоденного сну Чи можна замість ліжка використовувати диван для щоденного сну, яку модель краще вибратиОсновне приз
Диван як основний акцент вітальні Диван як основний акцент вітальні Хочете, щоб Ваша вітальня була привабливою і затишною? Але як домогтися бажаного ефекту? Рішення дуж
Як правильно вибрати шафу-купе Як правильно вибрати шафу-купе У сучасної людини досить багато речей. Необхідно придбати одяг для прогулянок, офісний гардероб, від
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 150 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 150 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 150 грн за весь кредитний період

AVD_Super-14 AVD_Super-14
по 0 грн

Сума кредиту 150 000 грн
СМС-інформування 699 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 150 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 150 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 150 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴