Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як вибрати колір кухонних меблів?

Сьогодні існує безліч дизайнерських ідей, як оформити кухню. Переглядаючи каталоги популярних брендів та інтернет-магазинів, покупці часом губляться у різноманітності кольорів та моделей. Колір відіграє ключову роль у сприйнятті приміщення та впливає на відчуття. Його вибір залежить від того, як ви хочете почуватися на кухні. Відтінок може заспокоювати чи бадьорити, наповнювати простір світлом або додавати глибину. При цьому кухонний гарнітур повинен гармонійно поєднуватися з обробкою стін та підлоги, відповідати загальному стилю інтер'єру. Немає класичного рецепту вибору кольору кухні. Жоден із варіантів не можна безапеляційно назвати правильним та універсальним. Тому доведеться самостійно оцінити особливості вашого інтер'єру та прийняти рішення на основі наших рекомендацій.

На що орієнтуватися при виборі кольору

Колір меблів вносить свої корективи до загального сприйняття будь-якого простору. З його допомогою можна візуально розширити приміщення, зробити його світлішим, затишним, спокійним або підбадьорливим. При виборі відповідного кольору кухонного гарнітура важливо звертати увагу на:

• розмір кімнати. У маленьких приміщеннях краще використовувати темні відтінки. Вони зорово наближають об'єкти, що робить кімнату ще меншою. Завдяки світлим тонам можна досягти зворотного ефекту. Ви візуально зробите простір більше. Щоб створити додатковий затишок на просторій кухні, рекомендується використати яскраві акценти;

• психологію кольору. Багато хто вибирає яскраві тони, що кричать, у яких пізніше почуваються некомфортно. Наприклад, за всієї ефектності червоний сподобається не кожному. Він підходить темпераментним людям із сильним характером. Якщо ви за натурою спокійні, краще вибирати стриманіші відтінки;

• стиль приміщення. У класичних інтер'єрах краще уникати контрастів. Для спокійного, романтичного стилю потрібно підібрати відповідні насиченості кольору. Лофт тяжіє до темної палітри та натуральних матеріалів, а мінімалізм вимагає лаконічних поєднань.

Вибираючи відтінок, спочатку варто критично оцінити приміщення кухні, визначивши його сильні та слабкі сторони. Меблі допоможе скоригувати існуючі недосконалості. Важливо розуміти, що ваш улюблений колір, в якому ви хотіли б бачити кухонний гарнітур, може мати різні ступені насиченості та глибини. Вправно керуючи цими параметрами, ви зможете створити гарні, гармонійні поєднання відтінків.


Як вибрати колір кухні з урахуванням природного освітлення

Освітлення кухні відіграє важливу роль при виборі відтінку меблів. Від нього великою мірою залежить насиченість колірної гами, яку варто підбирати для даного приміщення. Потрібно взяти до уваги, що при інтенсивному денному освітленні вибраний колір здаватиметься яскравішим, ніж у каталозі. Якщо світло в кімнаті нерівномірне, акцентні темні деталі краще розміщувати на місцях, що найбільш підсвічуються.

Для кухонь на південній стороні з великими вікнами, що відповідають розмірам кімнати, можна вибирати меблі прохолодної гами кольорів. Холодні відтінки зроблять інтер'єр свіжішим, що особливо актуально в літню спеку. Це можуть бути як стримані пастельні тони, і темні. Щоб яскраві відблиски не заважали, краще вибирати напівматові або матові фасади, які не відбивають сонячних променів. Добре виглядають у досить освітлених приміщеннях відтінки натурального дерева.

Кухні, що виходять вікнами на північний бік, краще оформити у світлих та насичених кольорах. При цьому вони можуть бути як теплими, і холодними. Однак краще не робити весь інтер'єр у чистому білому кольорі. У такому разі перебувати на кухні буде не надто комфортно. Оптимальним рішенням стануть пастельні тони. Яскраві акценти допоможуть візуально покращити рівень освітленості. Контрастні кольори мають бути чистими та насиченими, але не неоновими. Для приміщень з недостатнім освітленням краще використовувати глянсові фасади, що відбивають світло.


Поєднання кольорів кухонних меблів

Існує кілька універсальних поєднань відтінків меблів, які гармонійно виглядатимуть на будь-якій кухні:

• білий та чорний – універсальні кольори, які добре поєднуються з будь-якими іншими;

• беж. Відтінок чудово виглядає з блакитним, коричневим, сірим та білим;

• сірий – універсальний базовий колір. Його можна комбінувати як із нейтральними пастельними, так і з яскравими відтінками;

• червоний. Він буде вигідно виглядати на сірому, жовтому, зеленому, синьому чи чорному;

• коричневий. Вважається нейтральним. Його розбавляють блакитними, рожевими, білими, зеленими або пастельними відтінками;

• оранжевий. У поєднанні з блакитним, синім, ліловим, зеленим або фіолетовим він виглядатиме ще соковитіше;

• зелений. Добре виглядає у комбінації із золотистими тонами – коричневим, жовтим, теплим бежевим;

• блакитний. Його зможуть вигідно підкреслити як нейтральні відтінки – сірий, рожевий, білий, так і насиченіші кольори – жовтий, помаранчевий, червоний.

Не обов'язково поєднувати ці тони виключно у рамках кухонного гарнітуру. Наприклад, робоча зона може бути виконана в моноцвіті, який добре поєднується з яскравим відтінком стін, фартуха кухонного або стільців.


Який колір для кухні найпрактичніший

Практичні кухонні фасади – це ті, які мало брудняться і добре відмиваються. Білий колір вважається одним із найпрактичніших, оскільки на ньому не видно слідів від пальців та води. Важливу роль практичності грає і матеріал. Наприклад, матові білі складніші у догляді через наявність пір. Вони проникає пил, можуть залишатися помітні сліди від контакту з їжею. Такі фасади вимагають регулярного та ретельного догляду. Добре, що світлому фоні плями дуже легко помітити. Старі забруднення вивести набагато складніше, оскільки вони глибоко проникають у структуру поверхні.

Кухні під дерево теж відносяться до лідерів практичності. На їх нейтральних фасадах не виділяються відбитки пальців та невеликі забруднення. Регулярного вологого прибирання буде цілком достатньо для підтримки кухні в хорошому стані. Проте про чищення не варто забувати, навіть якщо фасади на перший погляд здаються чистими. У такому разі забруднення накопичуватимуться, вивести їх складніше.

На меблях матових середніх та темних відтінків менше помітні забруднення, порівняно з тими ж кольорами у глянсовому виконанні. Крім того, на таких покриттях зовсім не видно дрібні подряпини, а ось на глянці поблизу вони можуть бути помітні через час. Втім, це можна виправити використанням у догляді поліролі.

Наявність різьбленого малюнку може ускладнювати процес догляду через необхідність приділити особливу увагу декоративним деталям фасадів, у яких можуть накопичуватися забруднення.


Основні правила підбору кольору для кухонного гарнітуру

Звичайно, дуже важливо, щоб колір кухонного гарнітура був практичним і добре гармоніював з відтінками підлоги, стелі та інших меблів. Але головне – це емоції, що викликає у вас вибраний відтінок. На думку психологів, навколишнє оточення здатне впливати на настрій, самопочуття та працездатність. Саме тому не варто сліпо слідувати модним трендам. Достатньо дотримуватися лише ключових рекомендацій щодо вибору та поєднання відтінків. Дизайнери дають свої поради щодо кольору кухонних меблів. Головні рекомендації спеціалістів:

• не комбінувати більше двох кольорів в одному гарнітурі;

• відтінок верхніх шафок потрібно вибирати світліший;

• однотонні меблі чудово виглядають у невеликому приміщенні. У цьому випадку краще зупинитися на нейтральних, не надто помітних тонах;

• вибрати домінуючий колір. Не рекомендується комбінувати два помітні відтінки;

• кольори кухонних меблів повинні гармонувати один з одним.

Якщо в приміщенні кухні вже є готовий ремонт, і ви не плануєте змінювати колір стін, важливо звернути увагу на їхню яскравість. До спокійних тонів відмінно підходять помітні меблі, і навпаки. Якщо навколишнє оточення строкате, варто доглянути гарнітур більш стриманого забарвлення. При цьому колір меблів можна підібрати як близький до насиченості, так і контрастний.

Категорії товарів

Читайте також

Що таке диван-єврокнижка Що таке диван-єврокнижка Без дивана неможливо уявити собі комфортне житло сучасної людини. Однак необхідність заощадити квадр
​Обідній стіл: види, особливості, як вибрати ​Обідній стіл: види, особливості, як вибрати Обідній стіл — важливий предмет меблів для кожної сім'ї. Саме за ним збираються самі рідні та близьк
Вибір дитячого настільного світильника Вибір дитячого настільного світильника М’яке тепле світло настільного світильника створює атмосферу затишку, тепла і таємничості в кімнаті
Який наповнювач кращий для дивану Який наповнювач кращий для дивану Диван – популярний предмет меблів, місце для сну та відпочинку господарів та гостей. Його купують дл
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴