Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Інтер'єр — сучасна вітальня

Як правило, вітальні відводиться центральне місце в будинку і неспроста: саме в цій кімнаті ми приймаємо гостей, збираємося всією сім'єю увечері. Це парадне приміщення будинку і віддзеркалення особистості, смаку і, звичайно, фінансових можливостей господарів. Але все ж є кілька загальних ключових питань, над якими варто задуматися, обираючи, якою буде ваша майбутня вітальня.

Фахівці - дизайнери запропонують вам різні варіанти планування, визначать вид вітальні, залежно від ваших стилістичних переваг, допоможуть з підбором меблів, але спочатку ви повинні вирішити для себе, якою б ви хотіли бачити свою вітальню: чи буде це медіа-простір з домашнім кінотеатром або затишне місце для спілкування членів сім'ї та друзів.

Якщо для вас вітальня - це перш за все затишний простір для спілкування, то на перший план виступає оптимальне взаємне розташування меблів, перш за все, звичайно, диванів і крісел, їх конструктивна зручність. У тому випадку, коли центральне місце у вашій вітальні передбачається віддати домашньому кінотеатру, то саме його місце задає планування вітальні. Наприклад, екран розташовують так, щоб не заважали відблиски з вікна, це і визначає розстановку решти всіх меблів.

Ці два варіанти вітальні в житті, як правило, поєднуються, тому що не в кожній родині є можливість виділити під домашній кінотеатр окрему кімнату. А також тому, що вечорами сім'я збирається разом саме біля телевізора (навіть якщо його не дивляться, він у вітальні присутній у вигляді шумового фону весь вечір). Тому все частіше останнім часом актуальним для вітальні стає принцип трансформації.

Так, якщо підібрати мобільні меблі і правильно організувати освітлення, то одну і ту ж кімнату можна перетворити з кінозалу, в зал для танців. При цьому головне пам'ятати, що простір вітальні в будь-якому випадку повинен служити для відпочинку та релаксації. Виходячи з цього, меблі підбирають зручні та конструктивні комфортні, такі, які задовольнятимуть саме вашв потреби і стиль життя.

Якщо ви любите не сидіти, а напівлежати, то крісло повинне мати спинку, що відкидається, а диван - підлокітники. Якщо ж ви любитель поїсти під час перегляду фільму, поруч із диваном повинен бути столик, або сам диван повинен бути обладнаний висувним столом-панеллю.

При сучасному різноманітті вибору меблевих трансформерів, знайти щось підходяще вам не важко. Відходить у минуле мода на об'єднання віталень з кухнями - тепер більшість дизайнерів та архітекторів визнають, що цей принцип зручний тільки в холостяцькому лофті, де на кухні готують рідко і мало. Зараз стало ясно, що для сім'ї більше підходить планування з ізольованими житловими приміщеннями: ні запахів їжі у вітальні, ні вигляду брудного посуду.

Якщо все ж вам хочеться знести стіни, то краще це зробити між вітальнею і їдальнею, залишивши перегородку, зонуючу простір.

Ще одна особливість вітальні - нам всім хочеться зробити її оригінальною, не схожою на інші. Для цього часто використовують дизайнерські речі, які, і це визнаний факт, не завжди функціональні і часто не дуже зручні. Але саме вони надають обстановці ексклюзивність і шарм. Їм слід відвести у вітальні певне місце, і тоді авторська річ стане певним центром тяжіння, розставить в інтер'єрі потрібні акценти, додасть йому унікальності. А для сімейного відпочинку краще обрати спокійні і функціональні меблі.

Дуже актуальне зараз рішення для вітальні - м'який подіум з подушками, так званий чіл-аут. Варто відзначити, що якщо у вашій вітальні є камін, то майже завжди саме він стає центральною частиною простору: довкола нього групуються дивани, крісла, килими і подушки для сидіння на підлозі. Але якщо ваша вітальня має якусь відмітну архітектурну особливість: велику нішу з аркою або вікно на всю стіну з чудовим видом з нього, то варто обіграти цю унікальну індивідуальну особливість. Наприклад, м'які меблі розташувати біля вікна, а весь інтер'єр вибудувати так, щоб вікно й вид з нього стали важливою декоративною частиною обстановки.

Ще один важливий момент - зуміти правильно розмістити джерела світла. Адже саме світлом можна виділити ті чи інші зони вітальні, привернути до них увагу: будь то картина над каміном, затишний куточок з крісел або стінна ніша з розташованою в ній декоративною інсталяцією.

У формуванні світлового середовища важливо продумати всі дрібниці: точкові джерела світла допоможуть підкреслити деталі, на які вам хотілося б звернути увагу, а торшери і підлогові світильники створять затишок в зоні м'яких меблів, в той час як центральна люстра або незвичайне стельове освітлення додадуть кімнаті парадність і урочистість.

Велику роль у створенні образу вашої вітальні грає інтер'єрний текстиль: оббивка м'яких меблів, диванні подушки, чохли, штори і тканинні жалюзі. Вони роблять інтер'єр теплим, житловим. Їх треба правильно вибрати, щоб вони поєднувалися із загальним колоритом інтер'єру, гармонійно його доповнюючи. І, останнє, в більшості віталень підлогу вистилають килимом. Яким він буде - вирішувати вам, відповідно до вашого смаку і можливостей. Зараз популярні килими з натурального хутра, але можна замінити хутро його імітацією: килимові фабрики стали, з огляду на моду на хутро, випускати килими з вовни у вигляді шкір тварин різних забарвлень.Якою б не була вітальня у вашому будинку, головне, щоб членам вашої сім'ї і вашим друзям було в ній затишно.

Читайте також

Стінка з шафою у вітальню Стінка з шафою у вітальню Стінки у вітальню з’явились відносно нещодавно, а точніше в середині минулого століття. Можна сказат
Кутова чи пряма кухня — яка краще? Кутова чи пряма кухня — яка краще? Вибір кухні — відповідальне завдання, від ретельності підходу до якого залежить задоволеність кінцев
Диван замість ліжка для щоденного сну Диван замість ліжка для щоденного сну Чи можна замість ліжка використовувати диван для щоденного сну, яку модель краще вибратиОсновне приз
Люстри-підсвічники в інтер'єрі Люстри-підсвічники в інтер'єрі Люстри з лампочками у вигляді полум'я свічок є одними із найбільш давніх видів люстр. В давнину в я
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴