Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Навісні меблі: плюси та мінуси, поради щодо вибору

Переваги та недоліки навісних меблів, рекомендації щодо вибору

В останні роки навісні меблі набули великої популярності. За рахунок незвичайного способу установки виглядають дані вироби ефектно та сучасно, що дозволяє створювати стильні інтер'єри. Однак, щоб досягти такого результату, важливо правильно підібрати та розмістити навісні меблі. Розглянемо основні аспекти таких предметів інтер'єру, щоб було легше зорієнтуватися при виборі.


Переваги навісних меблів

Конструкція таких виробів є досить специфічною. На відміну від звичайних меблів ці моделі не встановлюються на підлогу, а вішаються на стіну. Через це вони не тільки виглядають ефектніше в інтер'єрі, але й характеризуються рядом переваг:

  • компактністю. Настінні меблі виглядають більш витончено, оскільки мають невелику глибину та розміри, до того ж не приховують корисну площу підлоги, завдяки чому її можна використовувати для створення стильних інтер'єрів навіть у невеликих приміщеннях;
  • ергономічність. Такі вироби меншою мірою захаращують простір, не заважають вільному переміщенню;
  • практичністю. Навісні конструкції доступно використовувати там, де встановлення звичайних предметів інтер'єру неможливе.
  • Ще однією перевагою меблів є широкий вибір моделей. Випускається вона у різноманітності видів та варіантів дизайну, що дозволяє підбирати різні за габаритами та комплектацією гарнітури на власний розсуд.

    Недоліки підвісних меблів

    Незважаючи на ряд явних переваг, для настінних предметів інтер'єру характерні деякі нюанси, які слід врахувати. Насамперед варто відзначити, що такі меблі не призначені для зберігання важких речей. Через сильне навантаження шафа може зірватися зі стіни, тому важливо рівномірно розподілити вміст, щоб унеможливити подібну ситуацію.

    Купуючи настінні меблі, варто відразу визначитися, що в пріоритеті: естетика або функціональність. Неглибокі компактні предмети виглядають акуратніше, не перевантажують простір, проте програють по місткості.

    Ще один нюанс – висота розташування. Якщо шафи будуть розміщуватися низько, то є ймовірність, що вони заважатимуть. А при високій їх установці можуть виникнути проблеми з тим, як добиратися до верхніх полиць. У будь-якому випадку, який би варіант не був реалізований, знайдуться певні незручності.


    Різновиди настінних меблів

    Незважаючи на те, що начіпні предмети інтер'єру вважаються новинкою на ринку, вони вже доступні в широкій різноманітності. Асортименти цього типу меблів представлені такими предметами: полицями, стелажами, тумбами і шафками, вітринами.

    Кожен виріб доступний у багатоманітності габаритів та варіантів дизайну. Наприклад, у продажу є шафки та стелажі з дверцятами або без них, з різною кількістю секцій. Це стосується і полиць. Такі предмети обстановки відрізняються за розміром, стилем та дизайном, що дозволяє вигідно обігравати їх у різних інтер'єрах. Однак, щоб навісні меблі виглядали доречно та ефектно, важливо правильно її вибрати. На які моменти варто звернути увагу, розкажемо нижче.

    Матеріали виготовлення навісних шафок

    Сучасна меблева промисловість у ролі сировини використовує більш практичну та доступну альтернативу масиву – ДСП та ЛДСП. Це плитні матеріали, створені з деревної стружки та клейового складу. За загальним виглядом та естетикою вони не поступаються натуральній деревині. Зовнішнє покриття, яке використовується для оформлення плит, майстерно імітує будь-які фактури, може бути пофарбоване у різні відтінки. Така різноманітність варіантів дизайну дозволяє виготовляти ефектні предмети меблів та оформляти їх у різних стилях.

    До характерних рис плитних матеріалів належить також доступність. Вони набагато дешевші за натуральну деревину, через що і собівартість виробництва теж знижується. Ціни на готові меблі менші, що дає можливість покупцям вигідно економити.

    Важливою властивістю плитних матеріалів є стійкість до перепадів температури та вологості. У процесі їх виготовлення використовуються клейові склади, які запобігають деформації виробів.

    При виробництві навісних шаф як допоміжні матеріали застосовують і інші типи сировини (наприклад, скло). Його застосовують зазвичай для виготовлення дверей, якщо це передбачено дизайнерською концепцією моделі.

    Форма та розміри настінних шафок

    Ці параметри є одними з найважливіших, які слід враховувати при покупці навісних меблів. Від форми та розмірів залежить можливість їх розміщення в кімнаті та ефектність всього інтер'єру загалом.

    Випускаються настінні шафки у великій різноманітності видів, тому варто розглянути ці параметри детальніше.

    За формою вироби класифікуються на квадратні та прямокутні. Вибирати їх потрібно з урахуванням розташування. Якщо вільний простір дозволяє, можна купити і квадратні навісні шафи, візуально вони будуть розширювати стіну. Однак виглядають такі моделі важко, у невеликому приміщенні такий ефект неактуальний. У ситуаціях, коли належить укомплектувати маленьку кімнату або нешироку ділянку стіни, краще віддати перевагу прямокутним навісним шафам. Вони найбільш поширені, тому можна підібрати потрібний варіант під різні стилі інтер'єру.

    Ще один важливий параметр – розмір. При покупці варто враховувати три параметри: висоту, ширину та глибину. Чим вони менші, тим компактніша конструкція. Наприклад, знайти у продажу можна витончені моделі глибиною всього 28 см. Але слід врахувати, що через невеликі розміри місткість таких шаф теж незначна.

    При виборі ширини слід зважити на місце, де планується монтаж навісної конструкції (вона повинна поміститися на виділеній ділянці стіни). Не менш важливо звернути увагу на висоту. Чим більший цей показник, тим складніше дотягтися до верхніх полиць. До того ж необхідно врахувати висоту стель у приміщенні. Якщо вони низькі, то гармонійніше виглядатимуть компактні конструкції, і навпаки.

    Вимоги до розміщення навісних меблів

    При покупці настінних конструкцій важливо враховувати, як вони відповідатимуть інтер'єру та поєднуватимуться з іншими предметами. Щоб досягти гармонійності, краще замовляти модульні системи, в яких всі одиниці меблів виконані в однаковому дизайні. У такому випадку можна виключити проблему поєднання виробів, крім того, при необхідності не важко доукомплектувати гарнітур додатковими модулями.

    При розміщенні навісних меблів варто також враховувати низку правил та вимог. Перше — підвішувати їх потрібно на комфортній висоті, щоб легше було дістати. І друге – насамперед розміщувати на стіні рекомендується найбільші елементи, а вже потім дрібні.

    Цікаво, що послідовність та варіанти комбінування модулів можна змінювати на свій розсуд. Наприклад, необов'язково вішати навісні шафи поруч чи одній висоті. Настінні конструкції відкривають широкі можливості для експериментів із дизайном інтер'єру. Так, монтаж на різному рівні або встановлення між ними полиць та стелажів дозволять ефектніше розставити акценти в оформленні приміщення. Тому, якщо набридли традиційні стіни та гірки, рекомендуємо придивитися до навісних меблів: вони оптимально підійдуть для облаштування сучасних інтер'єрів.

    Читайте також

    Хочете купити кухню в Києві - вибирайте Dybok.ua Хочете купити кухню в Києві - вибирайте Dybok.ua Кухня - це саме те душевне місце, де проводить багато часу не тільки господиня будинку, а й вся роди
    Меблі для вітальні Меблі для вітальні Невід'ємна частина ідеального будинку, його головна кімната - вітальня. Це і простір для зустрічі з
    Ліжко-гірка для дитячої кімнати Ліжко-гірка для дитячої кімнати Дитяче ліжко-гірка передбачає зазвичай одне спальне місце на другому ярусі, робочу зону та відділ /
    Вибір та покупка кухні Вибір та покупка кухні Вибір кухонь у наш час справді величезний. Проте вибрати меблі, які підходять саме для вашої кухні,
    Виберіть кредитну пропозицію
    Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
    Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 50 000 грн
    Пільговий період — 4 міс
    СМС-інформування — 50 грн / міс.

    Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування — безкоштовно.

    ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
    по 0 грн

    ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

    Банки:

    • UnexBank
    • Глобус Банк
    • Alliance bank
    • Sense bank
    • Сучасний Факторинг
    Оплата частинами Оплата частинами
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
    Кількість платежів — 3
    Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

    Оплата частинами ПриватБанк

    Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
    по 0 грн

    Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

    Миттєва розстрочка ПриватБанк

    Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

    Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
    по 0 грн

    Сума кредиту 75 000 грн
    Річна ставка 0,00001 %
    Пільговий період 3 міс
    СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

    Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 166,3 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 83,2 грн/міс

    Sense bank

    Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
    по 0 грн

    Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

    Страхування відсутнє 0%
    Початковий внесок не обов'язковий
    СМС-інформування 50 грн/міс

    Sense bank

    • Загальна сума: 0 грн
    • Місячний платіж: 0 грн

    *Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

    Авторизація
    Відновлення пароля

    Вхід через соціальні мережі

    Не маєте акаунту Реєстрація
    Відновлення пароля
    Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
    Реєстрація

    Вхід через соціальні мережі

    У вас є акаунт  Авторизація
    Успішно надіслано

    Дякую за звернення.
    Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

    Дякуємо за підписку!

    Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

    Зворотній зв'язок
    Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
    Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
    Оберіть Ваше місто
    Редагувати замовлення
    Сума
    • Товари: 0
    • Загальна сума: 0,00 ₴