Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Кольорова шафа як яскравий акцент в інтер'єрі

Щоб створити стильний, індивідуальний і сучасний дизайн інтер'єру, зовсім не обов'язково влаштовувати повноцінний ремонт приміщення, адже досить просто додати в нього яскравих акцентів. А зробити це можна за допомогою гарної і ефектною кольоровою меблів. Боятися активної присутності конкретного відтінку не варто — таке рішення робить інтер'єр не нудним. У такому приміщенні, для обстановки якого використовується кольорові меблі (шафа та інші елементи), дійсно повно затишку і теплоти. У ньому хочеться жити і насолоджуватися яскравими моментами.

Чи необхідний колір в інтер'єрі

Відповідь на це питання однозначна: звичайно ж, так! Можна виділити кілька причин, чому варто використовувати кольорові меблі в інтер'єрі. По-перше, це унікальний стиль. Популярний тренд — присутність яскравих акцентів у мінімалістичному і нейтральному інтер'єрі. При цьому фахівці рекомендують завжди дотримуватися балансу, щоб з часом кольорові плями не стали різати очі і дратувати. Як домогтися такого ефекту? Фахівці в один голос стверджують, що кольорові меблі набагато краще виглядають, ніж яскрава стіна. Таке рішення дозволяє додати потрібних фарб в інтер'єр і не перетворити свою квартиру або будинок в строкату палітру.

По-друге, це яскраві емоції. Дизайн приміщення, виконаний в стриманих відтінках, швидко набридає. Адже повна нейтральність багато в чому схожа до монотонності. Кожній людині потрібні яскраві відтінки, які асоціюються з чимось прекрасним, енергійним і бадьорать. Хтось згадує про відпочинок на морі або в сільському квітучому саду, а когось вражають старовинні замки або гарні краєвиди нічного міста з хмарочосів. Кольорові меблі здатні подарувати емоції, яких кожному з нас так не вистачає в житті.

З роллю яскравого акценту відмінно справляється шафа. Меблі нестандартних відтінків додадуть дизайну приміщення індивідуальність, дозволить створити неповторну атмосферу.

Для якої задачі використовують яскраву шафу

Замість кольорової палітри багато хто воліє більш нейтральні (так звані безпечні) рішення. А даремно! Саме насичені фарби здатні помітно поліпшити дизайн приміщення.

Яскрава шафа в інтер'єрі використовується для вирішення декількох завдань:

1. WOW-ефект. Навіть меблі класичної конструкції, дизайн якої виконаний в соковитому кольорі, — нетипове рішення, що створює відчуття оригінальності, нестандартного простору, життєрадісності. Присутність яскравих предметів обстановки в інтер'єрі вказує на хороший смак господарів, яким вдалося домогтися унікального стилю при оформленні приміщень. Відвідувати такий будинок хочеться знову і знову, адже в ньому панують теплота і затишок.

2. Створення фону для інтер'єру. Такий прийом активно застосовують англійці. Суть його полягає в тому, щоб забарвити високі, до стелі, шафи в колір стін. Відтінки англійці вибирають різні — від благородних і складних до насичених і темних. Яскравий колір позбавляє від необхідності додатково декорувати меблі — вони мають самодостатній вид. Завдяки насиченій забарвленій конструкції не потрібна різьба, рельєфні фільонки, патина та ін. При цьому такі меблі не створюють враження масивності, не викликають депресію, не мають занадто яскравий вигляд. Навпаки, шафа, пофарбована в колір стін, добре гармонує з іншими предметами інтер'єру. Цей англійський прийом, який дозволяє ефектно замаскувати обсяг громіздких конструкцій, активно застосовується і в classical style, і в більш модних стилях.

3. Розчинити меблі в просторі. У спальній кімнаті цілий ряд кольорових фасадів шафи-купе дає той же ефект, що і пофарбована стіна. При цьому потрібно дотримуватися «золотого стандарту» — чим менша площа приміщення, тим більше лаконічними повинні бути кольору. Щоб змусити «грати» тотально білі інтер'єри, відтінок шафи-купе повинен контрастувати з кольором підлоги і стін.

4. Відновити дизайн приміщення. Щоб інтер'єр будинку зробити більш стильним і строгим, необов'язково робити в ньому ремонт. Кольоровий шафа додасть фарб в дизайн, виступить його центральним елементом.

Ще одна причина використовувати яскраву меблі в інтер'єрі - додавання яскравих акцентів. Кольоровий шафа задасть радісний тон навіть самому повсякденному приміщенню. Щоб підтримати таке рішення, можна додати в інтер'єр ще кілька дрібних предметів (фоторамка, подушка на диван) близького до основної меблів відтінку. Щоб створити найбільш гармонійну композицію, варто їх розмістити на невеликій відстані.

Який колір шафи підібрати

Сучасні меблеві фабрики (MiroMark, VMV Holding, VIP-master, Viorina-Deco, MebelStar, Kredens Furniture, Gerbor Holding, «БМФ», «Київський стандарт» та інші) випускають корпусні меблі в широкому асортименті відтінків. Завдяки різноманітності вибору купити оптимальну модель, яка впишеться саме у ваш інтер'єр вітальні, спальні або вітальні, не складе труднощів.

При цьому кожен з нас готовий до яскравих кольорів в кухні і дитячій. А ось якщо справа стосується спальні, передпокою або вітальні, то на експерименти підійдуть не всі. Адже використовувати, наприклад, червону шафу в інтер'єрі зважиться не кожен. При цьому конструкції з яскравим фотодруком виглядають дуже ефектно.

Трендові кольори, використовувані при оформленні шафи: червоний, зелений, фіолетовий, блакитний, жовтий, рожевий.

Якщо ви не готові до яскравих плям в просторі своєї квартири, відмовлятися від конструкцій, дизайн яких виконаний в нестандартних тонах, не варто. Фахівці рекомендують віддати перевагу відтінкам, які популярні в англійському дизайні: колір марсала, пріпиленний синій, оливково-зелений, коричневий.


Саме ці складні тони прийнято називати благородними. Їх перевага — гарне поєднання з іншими кольорами, тому обіграти їх в просторі буде нескладно.

Шафа-купе або відкривна модель — що краще вибрати


Корпусні меблі представлені кількома типами конструкції. Перший варіант — традиційна шафа з відкривними дверцями, які монтуються до боковин за допомогою класичних петель. Другий — модель типу купе. Її відмінність — дверцята оснащені коліщатками (зверху і знизу). Ролики забезпечують можливість переміщення фасаду паралельно стіні.

Шафа з відкривними дверцями представлен в більш класичному виконанні. Тому, якщо потрібно привнести в дизайн інтер'єру яскравих акцентів, краще купити модель типу купе. Адже вибрати кольоровий модуль набагато легше саме серед меблів з розсувними дверима.

Крім ефектного дизайну, шафа-купе характеризується ще й іншими перевагами:

● ергономічне використання вільного простору. Якщо місця для відкривання стандартних дверей недостатньо, то кращим вибором для приміщення, звичайно ж, стане шафа-купе. Система зберігання з такими фасадами буде доречною як в невеликій спальні, так і у вузькому коридорчику або лоджії. Розсувні двері не "з'їдають» простір, роблять інтер'єр більш сучасним, практичним, функціональним і ергономічним;

● місткість. В шафу-купе можна помістити як предмети гардеробу і постільну білизну, так і колекцію аудіодисків, домашню бібліотеку, аудіовідеотехніку і навіть телевізор. При цьому, ховаючись за стулками, все це не створює враження перевантаженості інтер'єру;

● розширена комплектація. Конструкція включає як відкриті полиці, так і висувні ящики, спеціальні відсіки для взуття і аксесуарів, штангу для костюмів, верхнього одягу і суконь. Крім того, шафа-купе може комплектуватися відділеннями для прасувальної дошки і побутової техніки.

Дана модель вважається універсальною конструкцією, тому що відмінно виглядає в будь-якому інтер'єрі: класика, модерн, лофт, мінімалізм, ар-деко, прованс, скандинавський, хай-тек і ін. Її можна встановити в спальні, дитячій, передпокої, робочому кабінеті.

Для оформлення фасаду шафи-купе застосовуються не тільки скляні і дзеркальні полотна, а й ефектний фотодрук. Саме така конструкція краще за інших виглядає в сучасному інтер'єрі.

Фотодрук переживає сьогодні своє «друге народження». Тематика зображень досить широка: квіткові мотиви, міські пейзажі, світові пам'ятки, художні твори мистецтва, милі метелики, візерунки і абстракція, природні явища (водоспади та ін.).


Саме барвистий фотодрук дозволяє гармонійно вписати дизайн шафи-купе в загальну концепцію передпокою, вітальні або спальні. При цьому яскраві, що акцентують на собі увагу тони додадуть приміщенню унікальності.

Цікаво, що шафи-купе з фотодруком використовують не тільки в домашньому, але і в офісному інтер'єрі. Великі компанії реалізують в своїх кабінетах креативні дизайнерські ідеї, що дозволяють персоналу зняти напругу і втому, підвищити робочий настрій та ефективність праці. Експерти радять починати з самого простого — досить використовувати в інтер'єрі шафа-купе з зображенням водопаду, трави, ліси, річки. Дизайн меблів, особливо якщо він виконаний в блакитному або зеленому кольорі, дозволяє добре розслабитися і уникнути депресивного стану.

Щоб підібрати оптимальну модель кольорової шафи-купе, погортайте каталог інтернет-магазину «Дубок». На сайті зібрані найбільш затребувані та цікаві зразки вітчизняної меблевої промисловості за вигідними цінами.

Категорії товарів

Читайте також

Купити функціональні шафи-купе в Дніпрі на Dybok.ua Купити функціональні шафи-купе в Дніпрі на Dybok.ua Без хорошої шафи спальня не буде повністю комфортною і затишною. Це не тільки шикарна прикраса для і
Французький прованс для односпального ліжка Французький прованс для односпального ліжка Ліжко — обов'язковий атрибут будь-якого житлового приміщення. Адже це місце для сну і відпочинку, мі
Особливості вибору настільного світильника Особливості вибору настільного світильника М’яке світло настільної лампи створює затишну атмосферу та зручне освітлення необхідної зони. Жоден
Як обрати дитяче крісло? Як обрати дитяче крісло? Зростаючий організм потребує особливої уваги до себе, тому що дитина впродовж року 80% свого часу пр
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴