Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

​Обідній стіл: види, особливості, як вибрати

Обідній стіл — важливий предмет меблів для кожної сім'ї. Саме за ним збираються самі рідні та близькі люди, щоб вгамувати голод і поділитися останніми подіями з життя. В ідеалі він повинен бути функціональним, довговічним і практичним, а також відповідати очікуванням його власників і дизайну інтер'єру кухні. Вибрати його не так просто, як здається на перший погляд. Однак після вивчення наших рекомендацій Ви легко зможете купити кращий варіант.

В інтернет-магазині «Дубок» представлені обідні столи високої якості від провідних виробників меблів з України. Кожен товар сертифікований, довговічний і безпечний. Читайте публікацію і робіть свій вибір.

Розмір обіднього столу

Ширина, висота і довжина — ключові параметри вибору. Якщо попередньо не зробити прорахунки перед покупкою столу, не уникнути розчарувань з наступних причин:

• занадто велика модель, яка захаращує приміщення;

• недостатньо місця для всіх членів сім'ї;

• дискомфорт під час їжі.

1 посадочне місце — це 60 см стільниці. Тільки за таких умов людина не відчуває дискомфорту під час прийому їжі.

Важливо: стільці не повинні стикатися один з одним.

Коли дизайнери підбирають обідні меблі, то дивляться на позиції з шириною від 85 до 105 см. Це стандартні комфортабельні варіанти. Якщо ж розміщення столу планується не біля стіни, то передбачають прохід не менше 70см.

Як бути власникам невеликих кухонь, які люблять організовувати застілля і запрошувати друзів? Купити обідні меблі-трансформери. У складеному вигляді стіл буде мати скромні розміри, а в розкладеному — навпаки. Як правило, місткість збільшується з 2 до 6 персон і більш.


Форма обіднього столу

За цим параметром позиції класифікують на:

• квадратні. Столи з невеликою місткістю, максимум на 4 персони. Добре виглядають як в середині їдальної зони, так і біля стіни;

• прямокутні. Класика, яка не виходить з моди і користується популярністю серед наших покупців. Розраховані на 6 і більше персон. Як і попередні моделі, дозволяють зберегти простір при розміщенні біля стіни;

• круглі і овальні. Витончені, вишукані столи, нерідко з декоративними елементами. Стають ключовими елементами інтер'єру на кухні, так як встановлюються переважно по центру.

Важко зробити вибір на користь тієї чи іншої форми? Подивіться на пропорції і планування їдальної зони. Для приміщень квадратної форми краще взяти круглу або овальну модель, а для витягнутих прямокутних кухонь - один з аналогів з гострими кутами.

Ніжки у обіднього столу

Давно минули часи, коли можна було купити основний предмет меблів для кухні тільки на 4 опорних елементах. Сьогодні у продажу є позиції з 1-4 ніжками. Скільки їх повинно бути, можна сказати тільки після оцінки розмірів і габаритів стільниці. Чим вона масивніше, тим більше опорних елементів необхідно. В іншому випадку не виключена хиткість столу під час експлуатації.

Однією ніжкою оснащують невеликі круглі стільниці. Таких опор досить, якщо за стіл сядуть кілька людей. Габаритних позицій з круглою стільницею і 1 ніжкою в нашому інтернет-магазині Ви не знайдете, так як вони позбавлені практичності, їх конструкцію не можна назвати правильною.

Що можна сказати про аналоги на 2 опорах? Багато українців вважають їх не зовсім зручними, так як розміщення людей можливо тільки з двох сторін. Однак, якщо потрібен стіл для сім'ї з 2 чоловік, цей варіант зі стільницею невеликої ширини підійде.

3 опорами оснащують габаритні моделі круглої форми. Вони зручні, практичні і красиво виглядають в інтер'єрі. Також непарна кількість ніжок можна побачити у моделей, виконаних в сучасних стилях (хай-тек, мінімалізм, лофт, фьюжн і т.д.).

Стіл на 4 опорах — класика, яка відрізняється міцністю, стійкістю і надійністю. Кожна людина особисто знайомий з перевагами такого виробу. Такий стіл довго прослужить, якщо при виробництві використовували якісні матеріали та совісно виконали збірку.

Конструкційні особливості

Існують стаціонарні і розкладні моделі (трасформери). Останні оснащують 3 видами механізмів:

• розкладними;

• відкидними;

• розсувними.

В останніх є додаткова плита, яка знаходиться під стільницею, якщо конструкція в складеному положенні. Вона витягується за рахунок спеціальних механізмів або просто виймається. Розсувні позиції зручні та практичні, їх вибирає більшість покупців.

Розкладні аналоги можна назвати універсальними за рахунок того, що змінюється не тільки ширина стільниці, але і висота всієї конструкції. У складеному вигляді вони нерідко мають вигляд невеликих журнальних столиків, а після розкладання перетворюються в габаритні меблі для кухні, які дозволяють розміститися 4 і більше осіб. Розширений функціонал збільшує їх вартість.

Що краще купити для маленької кухні? Практика показує, що найбільш вдалим варіантом буде стіл-книжка. У складеному вигляді він займає мінімум місця, наприклад, як тумбочка. Виглядає естетично і акуратно, особливо з ажурною серветкою і миловидною вазою з живими квітами. Стіл-книжка — те, що треба для людини, яка у повсякденному житті їсть наодинці. Коли ж приходять гості, виріб перетворюється в стандартний обідній елемент інтер'єру. Може мати різні розміри, тому при підборі обов'язково дивіться на характеристики.

Матеріал обіднього столу

Основа для виробництва буває бюджетною (ДСП) і дорогою (масив дерева). У кожній позиції є свій набір переваг і недоліків. При виборі столу за параметром «матеріал» рекомендуємо враховувати бюджет, умови експлуатації, вимоги до догляду, стиль інтер'єру і особисті переваги. Також слід подумати, чи буде він використовуватися під час приготування страв. Якщо на кухні немає підходящої робочої поверхні, краще вибрати стільницю з практичного матеріалу з високою стійкістю до подряпин і вологи. Невибагливість у догляді — ще один важливий нюанс. Наприклад, скляна стільниця придатна тільки для застілля.

Розглянемо плюси і мінуси всіх позицій, почнемо з самих бюджетних і популярних варіантів — з ДСП. Імовірність того, що вони втратять свої позиції в топі продажів — дуже низька. Покупці вибирають меблі з ДСП, тому що вони красиві та недорогі. Однак вимагає до себе дбайливого ставлення, в іншому випадку швидко втрачає естетичний вигляд.

Столи з МДФ коштують на порядок дорожче попередніх позицій, практичніші та довговічнішеі за них. Серед основних переваг виділимо наступні: стійкість до температурного впливу і вологи.

Моделі з масиву дерева — це еталон довговічності. Натуральна деревина виглядає багато, служить протягом десятиліть без втрати привабливості, підкреслює статус і достаток свого власника. За таку «розкіш» доведеться чимало заплатити, також відзначимо значну вагу меблів з масиву.

Скляні столи унікальні тим, що візуально не захаращують кухню і створюють відчуття легкості в інтер'єрі. З огляду на сказане, стануть хорошим вибором для малогабаритних приміщень. Вологостійкість — ще один їхній плюс. Чи можна назвати скляні моделі практичними? Швидше за все — ні, адже поверхня потребує регулярного догляду із застосуванням спецзасобів. На склі чітко видно плями та інші забруднення.

Також існують позиції з кам'яними стільницями, але їх Ви не побачите в каталозі нашої компанії. Дані столи роблять на замовлення, використовуючи натуральну і штучну основу. Вони виходять важкими і масивними, про переваги і недоліки судять за типом матеріалу, з яких вони виготовлені. Звичайно ж, більше цінуються вироби з натурального каменю, так як він стійкий до несприятливих впливів і служить протягом десятиліть.

Стиль обіднього столу

Підбирайте меблі під інтер'єр, щоб вони доповнювали його. Обов'язково враховуйте стиль, дизайн та оздоблення. Сучасні меблеві компанії випускають класичні і ультрамодні столи, тому кожен покупець знайде підходящий варіант під інтер'єр.

Облаштували кухню в стилі мінімалізму? Її невід'ємною частиною стане скляний стіл з ніжками з натуральної деревини темного кольору або з хромованого металу. Щось подібне також підійде для інтер'єру в стилі лофт. Згідно з правилами цього напрямку, купують меблі з необробленого металу і деревини.

Віддаєте перевагу класиці? Шукайте конструкції на 4 масивних ніжках, бажано з масиву дерева. Класичний стиль не терпить економії, тому підбирайте розкішний стіл з різьбленими елементами з дуба та інших цінних порід.

Вас приваблює прованс своєю легкістю, затишком і невимушеністю? Для кухні в такому стилі купують грубі на вигляд меблі, які навмисно зістарюють. Наявність декоративних елементів не вітається, в пошані простота. Прованс межує з сільським стилем, тому можна знайти старий стіл з деревини, пофарбувати його в білий колір і поставити на кухні. Якщо немає бажання займатися реставрацією, шукайте по опису стіл в каталозі «Дубок». Для зручного пошуку рекомендуємо скористатися фільтром.

Облаштовувати кухню так, щоб вона вийшла не тільки стильною і красивою, але і зручною у всіх аспектах. Використовуйте кожен квадратний метр з розумом, не забувайте, що колір столу має теж велике значення. Контраст допустимий в просторих столових зонах. Якщо ж кухня невелика, рекомендуємо використовувати світлі оздоблювальні матеріали та меблі. Підбирайте кращу обідню групу з урахуванням бюджету і особистих вимог на «Дубок».

Категорії товарів

Читайте також

Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Погано спите ночами? Постійно мучить безсоння? Тоді Вам терміново потрібне нове і комфортне ліжко. А
Ліжко-подіум: плюси та мінуси використання Ліжко-подіум: плюси та мінуси використання Ліжко-подіум звучить голосно і сучасно. По факту — це спальне ложе заслуговує на увагу навіть найвиб
Дерев'яні комоди і тумби - зручно, екологічно! Дерев'яні комоди і тумби - зручно, екологічно! Дерев'яні предмети інтер'єру не втрачають своєї популярності. І хоча творчі дизайнери весь час прагн
Як не помилитися при виборі ліжка Як не помилитися при виборі ліжка Купівля ліжка – відповідальне завдання, яке не терпить поспіху. Від того, наскільки правильно будуть
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴