Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Що краще вибрати для підлітка: диван чи ліжко?

Збираючись оновити інтер'єр у кімнаті підлітка, багато батьків стикаються з дилемою: що вибрати – ліжко чи диван. З одного боку – комфорт, з іншого – практичність. Може, варто придбати варіант, який поєднуватиме обидві властивості? Розберемося у питанні, який тип меблів підійде для обладнання спального місця підлітка, більш детально. Розглянемо особливості кожного рішення.

Вибір ліжка для спального місця підлітка

Дані предмети інтер'єру – більш традиційне та звичне рішення. Понад те, ортопеди рекомендують вибирати для сну саме ліжка. Щоправда, далеко не всі моделі конструкцій, що представлені на сучасному ринку, виконані якісно, здатні забезпечити оптимальний комфорт. Тому до вибору ліжка слід підійти відповідально. Необхідно враховувати такі параметри:

● каркас;

● ламелі;

● габарити.

Насамперед звертаємо увагу на каркас. Оптимально, якщо він буде виготовлений із деревини. Це міцний матеріал, який наділить конструкцію витривалістю до навантажень.

Другий пункт – ламелі. Вони повинні бути вигнутими і пружними, щоб забезпечити анатомічне положення тіла в момент сну. Краще, якщо виготовлені з бука. Це міцний та надійний тип деревини. Основа з буковими ламелями можуть витримувати значні навантаження. Також важливо зважити на відстань між планками. Зазвичай воно становить 6 см. Але цей параметр може відрізнятися залежно від типу матраца. Для моделей із залежними пружинами можна вибрати основу, в якій ламелі розташовані трохи далі один від одного (бл. 7 см). А ось конструкції, планки в яких, навпаки, встановлені на невеликій відстані (до 5 см), розраховані на матраци з незалежним пружинним блоком. Також бувають основи, в яких ламелей більше і розташовані з мінімальним зазором. Їх потрібно вибирати, якщо планується використання безпружинні матраци.

Третій пункт – габарити. Ліжко вибирати потрібно із "запасом", враховуючи, що підліток росте. Якщо купити меблі в точній відповідності до зростання дитини, то через пару років її доведеться міняти. Тому, за наявності достатнього місця в кімнаті, краще віддати перевагу більш практичному варіанту і вибрати простору модель, наприклад замість односпального ліжка півторку.

Окремо відзначимо матрац. Без нього експлуатація ліжка неможлива. Крім того, саме матрац більшою мірою відповідає за комфорт під час сну. Для підлітка потрібно вибирати модель середньої жорсткості (якщо немає проблем зі здоров'ям та індивідуальних рекомендацій лікаря) із незалежними пружинними блоками. Такі матраци забезпечують комфортну анатомічну підтримку тіла, завдяки чому досягається оптимальне розслаблення. При виборі варто звернути увагу на тип виробу. Краще віддати перевагу двостороннім матрацам (літо/зима), які можна перевертати в залежності від пори року.

Відмінності між сторонами таких виробів полягають у чергуванні шарів наповнювача та тип матеріалу поверхні. "Зимова" сторона зазвичай оформлена щільною теплою тканиною, яка забезпечує якісну теплоізоляцію, а "літня" - тонкою повітропроникною, щоб не було спекотно спати.

Вибір дивану для щоденного сну

Нерідко батьки і підліток відмовляються від ліжка. Це не проблема, оскільки сучасна меблева промисловість пропонує велику різноманітність диванів для щоденного сну. Їх відрізняє наявність пружинного блоку або основи з ламелями (буває і те, й інше), завдяки чому меблі здатні витримувати щоденні високі експлуатаційні навантаження.

При виборі дивану необхідно враховувати такі його характеристики:

● тип наповнювача;

● габарити;

● механізм розкладання.

Насамперед вивчаємо будову спального місця. Краще, якщо всередині диванних подушок передбачено пружинний блок. Оптимально, якщо він незалежний, то навантаження розподіляється рівномірно, надається анатомічна підтримка хребта. Однак моделі зі пружинами «Боннель» доступніші. Крім блоків, слід звернути увагу на набивання. У виробництві використовуються різні матеріали: пінополіуретан, струттофайбер, повсть та ін. Від типу наповнювача багато в чому залежить ціна, а також довговічність меблів. Так, дивани з поролоном та повстю швидше продавлюються, що може знизити комфортність сну. Вибирати краще моделі з піною та іншими сучасними практичними наповнювачами.

Габарити дивана повинні відповідати розмірам місця, де планується його встановлення, а також віку дитини. Не варто купувати дитячу модель підлітку, який знаходиться у фазі активного зростання, інакше доведеться її швидко міняти.

Механізм розкладання - ще один важливий параметр, який відповідає за практичність дивану. Найпростіший і найпоширеніший варіант - "книжка" або "єврокнижка", в яких потрібно підняти сидіння, щоб розкласти спинку. Також користуються попитом викочування моделі і пантографи. По-перше, спальне місце висувається вперед, сидіння і спинка укладаються на основу. Щоб розкласти пантограф, потрібно трохи потягнути основу на себе. Потім на місце, що звільнилося, опускають спинку.

Існують і інші види механізмів, тому при виборі дивану обов'язково потрібно вивчити функції кожного з них, з'ясувати сильні та слабкі сторони.

Основні критерії вибору спального місця для підлітка

Збираючись оновити інтер'єр, важливо насамперед уточнити думку та переваги самої дитини.

Другий фактор – відповідність габаритам кімнати та віку. Важливо, щоб диван чи ліжко не лише помістилися на виділеній ділянці, але й були комфортними для відпочинку та сну.

Третій критерій – практичність. Звертаємо увагу на комплектацію. Сучасні ліжка часто доповнюються висувними ящиками, в яких можна зберігати речі.

На що звернути увагу

При виборі спального місця для підлітків перед батьками стоїть завдання – знайти оптимальне з точки зору ціни та практичності рішення без шкоди якості сну та відпочинку дитини. Визначитись непросто, оскільки і ліжка, і дивани характеризуються певними перевагами. Щоб було легше зорієнтуватися, озвучимо основні нюанси, на які слід звернути увагу: відповідність віку дитини, практичність та якість конструкції.

Обов'язково потрібно враховувати матеріали, у тому числі зроблений каркас. Краще, якщо це буде натуральне дерево чи метал. Такі матеріали міцні та витривалі, добре витримують щоденні експлуатаційні навантаження.

Рекомендується вибирати меблі від відомих виробників, які можуть гарантувати її якість та надійність. Знайти товари таких фабрик можна в інтернет-магазині "Дубок". Компанія співпрацює з провідними українськими виробниками, може запропонувати великий вибір якісних сучасних меблів з гарантією від виробника.

Категорії товарів

Читайте також

Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Щоб з комфортом насолоджуватися сновидіннями ночами, треба подбати про те, щоб спальне місце було зр
Чому варто вибрати диван з викатним механізмом Чому варто вибрати диван з викатним механізмом Дивани з викочуваним механізмом — одна з найбільш популярних моделей серед м'яких меблів. Така пошир
​Як не помилитися при виборі шафи-купе в передпокій ​Як не помилитися при виборі шафи-купе в передпокій Який передпокій можна назвати ідеальним? Функціональний і сучасний, де все продумано до дрібниць, а
Купити класну кухню в Дніпрі допоможе Dybok.ua Купити класну кухню в Дніпрі допоможе Dybok.ua Який куточок можна вважати душею всієї квартири? Правильно, кухню. Саме тут щодня збираються всі чле
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴