Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Тахта: що це і рекомендації з вибору

Площа кімнати не дозволяє купити габаритне ліжко чи диван, або після облаштування залишилося занадто мало місця для м'яких меблів? Рекомендуємо замовити тахту в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо великий вибір компактних м'яких меблів для дому, які не займають багато місця, дозволяючи комфортно відпочивати в денний і нічний час.

За функціональністю і зручностю тахта не поступається класичним диванів, її можна підібрати під будь-який інтер'єр, враховуючи стилістику і кольорове оформлення приміщення. Також вона відрізняється зручністю в експлуатації: менше хвилини йде на організацію і прибирання спального місця. Розкладний механізм дозволяє швидко впоратися з перерахованими завданнями. Це оптимальний варіант для дитячої кімнати, невеликої квартири-студії, «гніздечка» холостяка і справжня знахідка для людей, які хочуть організувати «запасне» місце для відпочинку на випадок, якщо раптово нагрянуть гості.

Під словом «тахта» мають на увазі низький диван невеликих габаритів з маленькими підлокітниками і спинкою. Іноді вони виглядають як розкладне крісло. У такому виконанні виробляють ефектні і неймовірно зручні моделі для дитячих кімнат, нерідко доповнюючи їх декоративними подушками у вигляді тварин, квітів, мультиплікаційних героїв і т.д. Є стримані позиції на коротких ніжках — те, що шукають для віталень, а також традиційні диванчики. Днем на них зручно сидіти, ввечері — спати.

У тахти багата історія, тому що вона з'явилася ще в царські часи. Тоді на ній відпочивали виключно в денний час і використовували для сидіння. Час минав, європейці почали експериментувати і випустили багато нових моделей. Їх вдосконалювали, міняли дизайн, форму, матеріали та інші параметри. Асортимент поступово розширювався, виробники побачили, що продукція користується попитом.

У сучасній комплектації тахти переважно передбачені наступні елементи:

  • пружинна основа;
  • спинка;
  • підлокітники;
  • ящик для білизни.

З найкращими позиціями на ринку України можна ознайомитися на нашому сайті. Ми співпрацюємо виключно з перевіреними фабриками, які підтвердили високу якість виробів сертифікатами.

Функціональність тахт

Компактний м'який предмет меблів позбавлений недоліків габаритних аналогів. Тахта функціональна в будь-який час доби. З плином років вона не втратила своїх особливостей, залишається однаково зручною вдень і вночі. У світлий період доби виглядає естетично, не викликає асоціацій зі сном на відміну від масивних ліжок. Її можна поставити у вітальні і навіть на кухні в зоні прийому їжі. Увечері, в свою чергу, при необхідності перетворюється в зручне спальне ложе, де може розміститися одна людина і більше (в залежності від ширини).

Для будь-якого інтер'єру можна підібрати підходящий трансформаційний механізм. Виділимо наступні моделі:

  • дельфін — розкладається за рахунок підйомної і викочування системи;
  • єврокнижка — зсувається і розширюється за рахунок спинки;
  • книжка — вважається традиційною простою моделлю, розкладається завдяки сидінню;
  • клік-кляк — відрізняється від попередніх варіантів функцією фіксації спинки в різних положеннях.

Який варіант краще вибрати? Все індивідуально, враховуйте переваги та особливості кожного механізму, майбутнє становище в просторі. Не завжди тахту можна розкласти убік або в довжину через нестачу вільного місця в кімнаті.

Довговічність і надійність

Як довго прослужить тахта, залежить від якості матеріалів і збірки. Не можна не враховувати умови експлуатації. Будь-який виріб з нашого каталогу зроблено з добротних матеріалів, відповідає державним нормам. Однак висока якість не виступає гарантією довговічності і надійності, коли меблі піддається великим навантаженням. Наприклад, на півтора разу виробі спить кілька людей з надмірною вагою або діти постійно стрибають по дивану. Через неправильну експлуатацію можуть виникнути різні дефекти і поломки, наприклад:

  • швидкий знос пружин;
  • втрата привабливості через забруднень на оббивці;
  • вм'ятини на поверхні, які відображаються на зручність під час відпочинку.

Дизайн і матеріали

Сьогодні можна купити тахту в класичному і сучасних стилях. Виробники не обмежують українців у виборі, пропонуючи найрізноманітніші варіанти — від тих, що вписуються в мінімалістичний інтер'єр, до позицій, які чудово доповнюють помпезні апартаменти. Доречі, дизайн теж виступає фактором ціноутворення.

Розглянемо докладно популярні варіанти. Почнемо з елегантних, стильних і злегка кокетливих моделей, декорованих каретної стяжкою. Вони ідеально вписуються в будь-який сучасний простір, їх купують не тільки для квартир, а й для офісів, салонів краси і т.д. Не можна не відзначити наступних переваг:

  • витонченість;
  • стримана помпезність;
  • лаконічність;
  • помірна суворість.

Якщо потрібна тахта для приміщення, де недоречні помпезність і розкіш, рекомендуємо зробити вибір на користь однотонного виробу з прямою спинкою і підлокітниками. Це універсальний варіант, який відмінно впишеться в простір будь-якого стилю.

Порада: якщо потрібно «полегшити» інтер'єр, розглядайте моделі на ніжках. З їх допомогою без особливих зусиль вдасться створити «повітряну» невимушену атмосферу.

Потрібна тахта для дитячої? Великий вибір м'яких схильних до трансформації крісел — у нас в каталозі. Малюкам подобаються позиції з яскравим дизайном, декоративними подушками і закругленими бортами. Крісло за секунди перетворюється в повноцінне односпальне або півтораспальне ліжко.

У кімнаті недостатньо цікавих помітних елементів інтер'єру? Ситуацію врятує тахта з набивним малюнком або оббивкою з прінтована тканини. Наприклад, з рослинним орнаментом, в клітинку, смужку і т.д.

Корисно: при виборі дизайну дивіться на колір. Він задає настрій, від нього залежать внутрішні відчуття людини і обстановка в цілому. Сьогодні користуються популярністю тапчани нейтральних відтінків, а також темні практичні аналоги. На піку популярності м'які меблі в білому, сірому, бежевому і молочних тонах. Вони поєднується з будь-яким колірним оформленням і ніяк не впливають на емоційний стан людини. Коли не вистачає кольору, вибирають зелені, блакитні, рожеві і бузкові моделі. При створенні динамічного інтер'єру встановлюють червону тахту.

Що стосується матеріалів, основою для виробництва корпусів виступає якісне ДСП, що позитивно впливає на ціну, робить вироби доступними більшості покупців. Для оббивки використовують зносостійкі тканини з комбінованим складом сировини і екошкіру.

Розмір тахти

В даному випадку немає стандартів, на які рівняються виробники меблів. Одні випускають компактні моделі, інші - навпаки. У будь-якому випадку тахта не займе багато місця в просторі, хоч би якою була. Компактність - то, за рахунок чого вона цінується багатьма жителями України і виграє у традиційних диванів. Ширина рідко перевищує 120 см. Позиції з такими параметрами можна сміливо назвати найбільш масивними. Їх переважно оснащують підлокітниками і спинкою, що забезпечує комфорт під час денного відпочинку.

У нашому інтернет-магазині можна купити тахту з такими параметрами спального місця:

  • 140*200;
  • 150*195;
  • 80*190.

Як бачите, можна замовити тахту для 1 людини або пари. При цьому, незалежно від вибору, спати на ній буде зручно і комфортно. Спальне ложе не провалюється під вагою людини і надає необхідну підтримку. Це варта уваги альтернатива ліжок, для яких немає місця в сучасних невеликих квартирах.

Порада: якщо ви плануєте спати на тахті, продумайте, де будете зберігати постільну білизну. Подушки і ковдри досить об'ємні та займають багато місця. Якщо шафа забита одягом і немає іншої альтернативи для зберігання постілі, купуйте модель з ящиком для білизни. Зауважте, ніша є далеко не завжди! Для вибору позиції з ящиком для білизни поставте галочку у відповідному пункті фільтра, тоді в каталозі відобразяться виключно підходящі варіанти.

Після прочитання публікації виникли питання або виникли труднощі при виборі тахти? Звертайтеся по допомогу до досвідчених менеджерів «Дубок».

Категорії товарів

Читайте також

Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Якщо Ви давно прагнете нешаблонно обладнати власну квартиру і водночас знизити витрати на електроене
Кутова чи пряма кухня — яка краще? Кутова чи пряма кухня — яка краще? Вибір кухні — відповідальне завдання, від ретельності підходу до якого залежить задоволеність кінцев
Призначення торшерів, їх види Призначення торшерів, їх види В наш час торшер є досить популярним світильником, який використовується в інтер’єрі з різними цілям
Як облаштувати приліжкову зону? Як облаштувати приліжкову зону? Затишна стильна спальня – результат планування та праці. Важливо продумати все до дрібниць, особливо
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴