Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як вибрати шафу-вітрину для вітальні?

Шафи-вітрини – одні з практичних предметів меблів, які часто встановлюють у вітальні. Проте їхній вибір нерідко супроводжується питаннями. На ринку такі предмети доступні у різноманітності моделей, через що легко заплутатися в їхніх видах та особливостях. Щоб легше було зорієнтуватися, розглянемо характерні відмінності та параметри, що впливають на експлуатаційні властивості виробів.

Що таке шафа-вітрина

Так називаються предмети інтер'єру, повністю або частково засклені, які використовуються переважно для зберігання елементів декору та посуду.

Свою назву ці предмети набули за рахунок особливостей конструкції. Їхньою характерною рисою є скляні дверцята, завдяки яким видно вміст, як на вітрині. Подібний варіант розміщення часто використовується як акцент у дизайні інтер'єру, особливо популярний у класичному стилі. Крім того, за рахунок прозорих вставок зі скла конструкції виглядають менш громіздко, не створюють ефекту перевантаженості простору, як, наприклад, стандартні шафи. При цьому вони є досить місткими і дозволяють впорядковано зберігати сервізи, нагороди або предмети колекціонування.

Різновиди шаф-вітрин

Виготовляються ці предмети інтер'єру у різних варіантах конструкцій. В інтернет-магазині Dybok можна замовити наступні різновиди: вітрини-серванти, комбіновані, тумби, полиці.

Перші є вертикальні високі і досить вузькі (близько 50-60 см) конструкції. Зазвичай їх підбирають у комплект до стінок або гірок.

Комбіновані моделі поєднують у собі тумбу і, власне, вітрину. Зазвичай вони ширші за серванти і нижче. Як і попередні моделі, встановлюються на підлогу.

Тумби – це компактні конструкції, які можуть бути як підлоговими, так і настінними (навісними). Зазвичай їх підбирають у комплекті модульних віталень для створення гармонійного інтер'єру.

Вітрини-полиці – компактні начіпні конструкції, які використовуються для зберігання невеликої кількості речей. Вони часто входять в комплект віталень, але також їх можна замовити і окремо для доповнення інших предметів меблів в інтер'єрі будинку.

Матеріали для виготовлення вітрин

У сучасній меблевій промисловості вже давно широко використовуються альтернативні види сировини – плити з деревних стружок. Матеріали цього типу – це ДСП або його ламінований різновид ЛДСП, а також МДФ. Відмінності між ними полягають у особливостях структури. Для ДСП і ЛДСП використовують деревну стружку та клей, а МДФ виготовляють із застосуванням смол як сполучна речовина.

За зовнішнім оформленням такі матеріали можуть імітувати натуральну текстуру та відтінок різних порід деревини або бути забарвленими в будь-який колір (білий, сірий, бежевий та ін.).

Великою перевагою та відмінністю меблів з плит є їхня вартість. Вироби з ДСП, ЛДСП, МДФ в рази дешевші, ніж конструкції з дерева, що робить їх доступними для широкого загалу споживачів. При цьому меблі з плитних матеріалів не поступаються предметам інтер'єру з масиву щодо практичності. До того ж у догляді та обслуговуванні такі конструкції невибагливі, їх досить протирати ледь вологою губкою для видалення пилу. Згодом їх не потрібно покривати лаком або підфарбовувати, вони надовго зберігають початкову естетичність.

Також під час виробництва вітрин використовується скло. З нього виготовляють дверцята або роблять вставки. Наявність скла є важливою властивістю всіх шаф-вітрин, оскільки саме так вдається забезпечити огляд вмісту. Воно може бути як повністю прозорим, так і кольоровим або матовим, залежно від особливостей моделі.

Внутрішнє наповнення вітрин

При покупці даного предмета меблів обов'язково варто звертати увагу на організацію місця вмісту. Від цієї характеристики залежить зручність шафи-вітрини в експлуатації.

Зазвичай усередині розташовані полиці. На них можна розміщувати вміст: посуд, статуетки, предмети колекціонування, книги чи алкоголь. Їхня кількість варіюється в залежності від моделі. Виготовлені полиці можуть бути із скла або плитних матеріалів. Цей аспект також залежить від особливостей моделі.

При покупці важливо врахувати цей фактор, а також відстань між полицями, можливість регулювання розташування по висоті. Орієнтуватися при виборі рекомендується на обсяг та тип вмісту.

Крім того, важливо враховувати навантаження. Не варто розміщувати важкі предмети на верхні та середні полиці. Їх краще розташувати внизу. На середніх полицях, які найбільш помітні, слід розмістити найцінніші предмети колекції або невелику кількість посуду. Верхні переважно призначені для дрібних речей.

Особливості вибору шафи-вітрини

Вище ми перерахували основні параметри та відмінні властивості даного предмета інтер'єру. Однак, при покупці варто орієнтуватися і на інші показники:

● принцип розміщення;

● стиль оформлення;

● габарити.

Ці властивості багато в чому визначають практичність виробу.

За принципом розміщення шафи-вітрини поділяються на підлогові та настінні. Перші практичніші, оскільки для їх встановлення не потрібно проводити монтажні роботи або свердлити стіни. Їх встановлюють просто на підлогу, при необхідності легко переставити на інше місце. Настінні – це навісні шафи-вітрини. Виглядають такі рішення в інтер'єрі ефектніше і сучасніше. Але важливо врахувати несучі здібності стін та допустиме навантаження. Крім того, для їх розміщення знадобляться інструменти, а процес може зайняти деякий час. Ще один мінус – проблематичність переміщення конструкції. Щоб розмістити навісну вітрину в іншому місці приміщення, потрібно виконати демонтаж та монтаж заново.

Крім способу установки, при покупці варто звернути увагу на оформлення виробу. В інтернет-магазині «Дубок» шафи-вітрини доступні у різних стилях: класичному, кантрі, модерн, прованс та мінімалізм. При виборі потрібно орієнтуватися на загальну концепцію дизайну інтер'єру. Щоб не помилитися, краще купувати вітрину у комплекті з модульною стінкою для вітальні. У таких гарнітурах всі предмети виконані в єдиному стилі та відповідають за кольором та оформленням.

Ще одним важливим критерієм, який слід враховувати під час виборів, є габарити конструкції. Насамперед орієнтуватися потрібно на розміри простору у вітальні, де планується встановлення вітрини. Крім того, слід врахувати і той факт, що вертикальні підлогові моделі виглядають габаритнішими за навісні шафи. Якщо у вітальні багато інших предметів інтер'єру, такі конструкції можуть створити ефект захаращення простору. Нівелювати його можна за рахунок навісних конструкцій або вітрин-пеналів.

Якщо є питання або потрібна допомога, перед покупкою можна проконсультуватися у продавців інтернет-магазину Dybok. Вони допоможуть підібрати оптимальну модель шафи-вітрини та швидко оформлять замовлення.

Читайте також

Як облаштувати будинок затишно та стильно до осені Як облаштувати будинок затишно та стильно до осені З настанням осені дні стають коротшими, починаються дощі, помітно холоднішає на вулиці. Саме в цей ч
Пружинні та безпружинні дивани, який диван купити і які їх переваги Пружинні та безпружинні дивани, який диван купити і які їх переваги Сучасного покупця м'яких меблів стало важко заманити однією яскравою оббивкою дивану: йому потрібно
Як вписати крісло-мішок в будь-який стиль Як вписати крісло-мішок в будь-який стиль Крісло-мішок, або бінбег (матрац, груша), вдало вписується в сучасні інтер'єри, саме тому на вироби
Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Погано спите ночами? Постійно мучить безсоння? Тоді Вам терміново потрібне нове і комфортне ліжко. А
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴