Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як обрати крісло для дому

Які бувають види м'яких крісел і що враховувати при їх виборі

М'яке крісло — невід'ємний елемент сучасної обстановки. У ньому зручно читати книгу, дивитися телевізор або просто розслабитися з чашкою ароматної кави. М'яке крісло здатне розширити функціональність інтер'єру вітальні або кабінету, зробить його більш комфортним, практичним і затишним. Правильний вибір моделі — не тільки запорука створення гармонійної обстановки. Такі меблі мають безпосередній вплив на стан спини, загальне самопочуття після тривалого перебування в ньому і здоров'я в цілому.

Які існують моделі крісел

Даний вид меблів відрізняється особливою конструкцією, що включає комфортне сидіння, ергономічні спинку і зручні підлокітники (хоча існують моделі і без них).

Залежно від механізму, що забезпечує трансформацію виробу, розрізняють такі крісла:

1. Телескоп. Конструктивно виріб складається з 3 основних секцій. Щоб трансформувати його в комфортне спальне місце, потрібно викотити вперед передню частину з сидінням. При цьому з спинки виймається підголовник. Сидіння-подушка встановлюється в нішу, яка утворюється при таких маніпуляціях. Крісло з викочування (висувним) пристроєм трансформації дає можливість облаштувати «ліжко» висотою до 300 мм. Серед переваг моделі виділяють компактні розміри в складеному вигляді і просторе спальне місце в розкладеному положенні. Щоб розширити функціональність конструкції, виробники передбачили наявність ніші для постільної білизни. Саме такі крісла найчастіше використовують як «гостьовий варіант».

2. Єврокнижка. Алгоритм розкладання крісла досить простий: потрібно зняти подушки спинки і витягнути сидіння на себе. На місце, що звільнилося, важливо опустити спинку. Переваги механізму - простота конструкції і надійність. Модель також доповнюється місткою нішею, в яку можна складати постільна білизна.

3. Нерозкладний варіант. Його особливість — відсутність механізму трансформації. Ця модель призначена виключно для сидіння. Трансформувати її в спальне місце неможливо.

4. Тахта. Особливості моделі — неповна форма спинки, яка доходила до середини довжини, широка поверхня для сидіння, наявність невисоких закруглених боковин. Сучасні крісла оснащуються відділенням для постільної білизни.

5. «Малютка». Його перевага — можливість «прибирати» сидіння під спальне місце, що автоматично полегшує завдання трансформації.

Розкладні крісла, оснащені механізмом трансформації, знайшли своє застосування не тільки в малогабаритних квартирах, студіях, але і в просторих апартаментах. У складеному вигляді вони не займають більше місця, ніж нерозкладні конструкції.

Наповнювач і оббивка крісла

Від якості застосовуваних у виробництві матеріалів залежать експлуатаційні властивості і, звичайно ж, ціна м'яких меблів. Каркас крісел зазвичай виготовляється з ДСП, МДФ, масиву. Плити, в основі яких присутня деревна стружка, стійкі до механічних пошкоджень, мають великий запас міцності, за рахунок чого витримують великі навантаження. ДСП і МДФ відрізняються невеликою вагою. Матеріал не містить в своєму складі небезпечних сполук. Саме тому меблі, виготовлені з ДСП або МДФ, є екологічно чистою і може використовуватися в будь-яких приміщеннях: вітальні, спальні, кабінеті.

Крісла з масиву дерева — преміум-варіант. Їх переваги — довговічність і стійкість до зношування. В основі меблів — масив дуба, бука, горіха, гевеї, вільхи, сосни. Такі меблі характеризується великою вагою і високою вартістю. Саме тому крісла з масиву дерева можна зустріти в магазинах вкрай рідко. Їх, як правило, роблять на замовлення.

В якості наповнювача для м'яких меблів використовуються різні синтетичні матеріали: синтепон, пінополіуретан, поролон. Саме їх характеристиками визначається рівень комфорту крісла. Ці матеріали добре тримають форму, не викликають алергії. При виготовленні спинки використовуються більш жорсткі наповнювачі, сидіння-подушки — м'які.

Найбільш зручними вважаються моделі, оснащені системою Bonnel, змійка, або ін. Пружинний блок відповідає за пружність, рівність поверхні, дозволяє кріслу створювати комфортне спальне місце, протягом тривалого часу зберігати свої первинні властивості. Виріб, оснащене системою «Боннель», забезпечує оптимальні умови для анатомічно правильного розміщення людини в будь-якій позі: сидячи, лежачи. За рахунок наявності пружинного блоку користувач не провалюється глибоко в наповнювач. Завдяки цій особливості вдається знизити навантаження на хребет.

Що стосується оббивки, то для оформлення м'яких крісел використовуються наступні матеріали:

● жакардовий шенилл. Переваги матеріалу — підвищена міцність, стійкість до зношування і деформації, приємна на дотик текстура, розкішний зовнішній вигляд. Жакардовий шеніл використовується для оббивки крісел, що використовуються в різних інтер'єрах, оформлених в класичному, модерн, ретро-або ампір-стилі;

● штучна замша. Матеріал не розтягується в процесі експлуатації, характеризується стійкістю до пошкоджень. Невеликі подряпини і заломи залишаються непомітними. Матеріал добре забарвлюється, за рахунок чого представлений в широкій колірній гамі. Штучна замша приємна на дотик, стійка до забруднень;

● велюр. Особливість матеріалу — легкі переливи на поверхні. Це оксамитова тканина з коротким ворсом, що характеризується підвищеною міцністю і зносостійкість, еластичністю, за рахунок чого не деформується в процесі експлуатації. Залежно від фактури велюр буває декількох видів: з гладкою поверхнею, з рельєфним малюнком і ін. До того ж розрізняють гладкофарбована, шліфований, набивної і однотонний матеріал — асортимент досить великий, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для будь-якого інтер'єру;

● вельвет. Матеріал відноситься до класу велюру, на лицьовій стороні має ворс довжиною 0,8-1 см. Оксамитова і м'яка тканина має підвищений запас міцності, стійка до розтягування, не витягується і не дає усадку;

● флок. Особливість матеріалу — неткана структура (відсутні переплетення ниток). В його основі велика кількість ворсинок, які приклеюються до полотна, створюючи м'яку і щільну поверхню;

● в'язаний трикотаж. Перевага матеріалу: приємна на дотик, м'яка поверхня. Тканина не розтягується в процесі експлуатації, добре очищається від забруднень, стійка до зносу і механічних пошкоджень.

Для оббивки крісел використовують і інші матеріали, наприклад в'язаний трикотаж і шкіру (натуральну, штучну). Якщо в будинку є тварини, то краще вибрати оббивку «антикіготь».

Форма і розмір крісла

Крім матеріалу виготовлення, другою важливою характеристикою конструкції є її параметри:

● ширина сидіння. Щоб людина будь-якої комплекції відчував себе комфортно в кріслі, цей параметр повинен знаходитися в діапазоні 500-700 мм. Якщо вибрати виріб з більш широким сидінням, то користувач може відчувати дискомфорт через велику відстань між підлокітниками;

● глибина сидіння. Оптимальний розмір — від 500 до 900 мм;

● висота спинки. Залежно від моделі цей параметр може становити від 320 до 770 мм. Який розмір є оптимальним? Вибір висоти спинки слід здійснювати з урахуванням того, для яких цілей набувають крісло. Якщо в ньому будуть сидіти, то спина людини повинна мати хорошу опору. Відповідно, варто вибирати висоту спинки побільше. Якщо людина вважає за краще відпочивати в кріслі напівлежачи, то оптимальним рішенням стане модель з невисокою спинкою.

Залежно від конфігурації розрізняють квадратні, прямокутні, круглі моделі. При цьому виріб може характеризуватися як строгими геометричними лініями, так і мати округле обрис.

Рекомендації по вибору м'яких крісел

Вимоги, що пред'являються до такого виду меблів:

● м'якість;

● пружність;

● стійкість до деформацій;

● здатність до відновлення форми;

● надійна робота механізмів трансформації;

● зносостійка і легко очищається оббивка, приємна при тактильному контакті;

● сучасний дизайн, розроблений з урахуванням актуальних меблевих трендів.

Крім того, перш ніж замовити м'яке крісло, необхідно попросити продавця надати на меблі сертифікат якості, який свідчить про відповідність виробу вимогам діючих стандартів. Краще віддати перевагу продукції відомих брендів: «Віком», Vika, Viorina-Deko. Меблі повинні мати гарантію від виробника.

Категорії товарів

Читайте також

Металеве ліжко в інтер'єрі: плюси та мінуси Металеве ліжко в інтер'єрі: плюси та мінуси Металеві ліжка знов переживають хвилю популярності. На ринку представлений великий вибір цих констру
Купуємо краще ліжко за доступною ціною в Житомирі Купуємо краще ліжко за доступною ціною в Житомирі Якщо ночами Вас мучить безсоння, якщо постійно крутитесь і не можете знайти зручне положення для ком
Ідеї дизайну для малогабаритної кухні Ідеї дизайну для малогабаритної кухні Будинки та квартири з маленькою площею мають свою особливу чарівність. Однак господарям більшості з
Навісні меблі: плюси та мінуси, поради щодо вибору Навісні меблі: плюси та мінуси, поради щодо вибору В останні роки навісні меблі набули великої популярності. За рахунок незвичайного способу установки
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴