Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Металеве ліжко в інтер'єрі: плюси та мінуси

Металеві ліжка знов переживають хвилю популярності. На ринку представлений великий вибір цих конструкцій різних розмірів та типів: двоспальні, односпальні, двоярусні. Підібрати рішення можна для будь-якої спальні та умов. Але насамперед важливо вивчити плюси та мінуси ліжок з металу, а також розібратися у доступних на ринку моделях. Ця інформація допоможе зрозуміти, наскільки вигідним виявиться таке рішення в інтер'єрі, дасть можливість зорієнтуватися та визначитись при покупці меблів.

Плюси металевих ліжок

Багато хто, хто вибирає меблі в спальню, замислюються над тим, щоб купити дані конструкції. Сучасні металеві ліжка виглядають стильно та красиво, доступні у величезній різноманітності моделей та варіантів дизайну, можуть стати справжньою «родзинкою» інтер'єру. Крім ефектності такі конструкції приваблюють високими експлуатаційними властивостями. До плюсів ліжок із металу варто віднести:

• надійність, витривалість. Такі моделі добре витримують навіть більші навантаження;

• довговічність. Скоротити термін служби ліжок з металу може лише поломка чи корозія. Випадково пошкодити їх не вдасться, оскільки конструкції із заліза міцні, від іржі вони надійно захищені. Створюються ліжка із сучасних сплавів, які мають стійкість до корозії. Крім того, їх зазвичай покривають порошковою фарбою. Вона утворює на металі щільний захисний шар. Термін служби меблів може становити десятки років (залежно та умовами експлуатації);

• доступність реставрації. Металеві ліжка легко піддаються оновленню. Їх досить пофарбувати (зробити це можна навіть у домашніх умовах), щоб надати меблям свіжого вигляду;

• простоту догляду. Максимум, що доведеться робити господині, – це періодично протирати пил із металевих елементів. При необхідності ліжка з металу можна мити, вони не бояться контакту з водою;

• екологічність. На відміну від моделей із плитних матеріалів (ДСП, МДФ), які можуть бути виготовлені із застосуванням токсичних смол (а це несе потенційну загрозу здоров'ю), металеві ліжка створені із повністю безпечної сировини.

Відзначимо також універсальність та велику різноманітність варіантів дизайну. Підібрати металеве ліжко вдасться під будь-який стиль інтер'єру. З їхньою допомогою можна навіть розставити акценти у дизайні, реалізувати оригінальні концепції оформлення.

Ще одним очевидним плюсом ліжок з металу є їхня вартість. Такі конструкції в інтернет-магазині Dybok можна купити за адекватною вартістю без суттєвого удару по гаманцю.

Крім вагомих переваг, ліжка з металу мають деякі недоліки. Розглянемо їх нижче.

Недоліки металевих ліжок

Серед характерних нюансів, властивих даним предметам меблів, можна відзначити:

• вага. Зазвичай меблі з металу досить тяжкі. В принципі, ця властивість надає ліжкам міцність та витривалість, тому є виправданим технологічним рішенням. Однак любителі частих перестановок у спальні можуть зіткнутися з проблемою, як зрушити меблі або перенести їх в інше місце;

• холодна поверхня. Умовний мінус, що обумовлений фізичними властивостями матеріалу. Щоб уникнути випадкового дотику до холодних елементів ліжка, потрібно вибирати матрац за розміром основи. Також допоможуть мінімізувати контакт із металом постільна білизна, подушки.

По суті, перелічені недоліки як мінусами вважати не можна. Швидше, це характерні властивості, зумовлені фізичними характеристиками матеріалу, і миритися з ними буде неважко. Плюсів у металевих ліжок на порядок більше, тому вони стають все популярнішими.

Щоб легше було визначитися з моделлю при покупці, розглянемо, які особливості слід звертати увагу.

Види уголів'я ліжок з металу

Купуючи меблі, важливо вивчити особливості конструкції. Зокрема, слід звернути увагу на узголів'я. Ця частина конструкції є опорою для подушок, що прикрашає ліжко. Воно буває декількох видів і зазвичай відрізняється за матеріалами, стилем оформлення. Бувають з ДСП, ЛДСП, з металу. Багато виробників вдаються до імітації художнього кування, прикрашаючи цю частину конструкції фігурними елементами. Виглядають такі ліжка красиво, стильно. Більш ефектно виглядають моделі з кованим узголів'ям. Виготовлені без застосування зварювання конструкції вражають естетикою та витонченістю. Але коштують ліжка з таким узголів'ям дорожче.

При виборі моделі важливо врахувати її відповідність інтер'єру. Наприклад, якщо дизайн спальні виконаний у стилі лофт, хай-тек або мінімалізм, то й меблі потрібно купувати у лаконічному, простому оформленні. У такому випадку узголів'я може бути виготовлене у вигляді ґрат або з кількох планок, розташованих по горизонталі.

Поширені також ліжка, у яких спинка створена із плитних матеріалів. Зовні вони імітують текстуру натурального дерева, за рахунок чого можна досягти цікавих ефектів в оформленні приміщення. Виглядають моделі з узголів'ям з ДСП або ЛДСП більш стримано, оптимально підходять під інтер'єри в стилі лофт або мінімалізм.

Крім дизайну, варто звернути увагу на висоту узголів'я. Найчастіше цей параметр обумовлений технологічними особливостями моделі. Але варто врахувати нюанс. Якщо вибрати конструкцію з низьким узголів'ям, тобто ймовірність того, що подушки тереться об стіну, залишаючи сліди на шпалерах.

Різновиди основи ліжок

Від цієї характеристики безпосередньо залежать комфортність та надійність меблів у процесі експлуатації. У сучасних ліжках основа виготовлена з ламелей. Це рейки, розташовані поперек рами. Вони забезпечують ортопедичний ефект, завдяки чому хребет максимально розслаблюється та відпочиває. У металевих моделях ламелі теж найчастіше виготовлені із заліза.

При виборі такого вкладу слід звернути увагу до кількість елементів. Чим більше ламелей, тим витриваліше ліжко, тим більше навантаження воно зможе витримати. Зорієнтуватися можна на відстані між ними. Вона має перевищувати ширину одного елемента.

Стиль та колір ліжок з металу

При покупці меблів до спальні обов'язково варто враховувати її оформлення. Воно повинне відповідати дизайну інтер'єру та іншим предметам у кімнаті. Виготовляються сучасні ліжка у різних стилях: лофт, модерн, класика.

Підібрати оптимальне рішення можна під інтер'єр у різних варіантах дизайну. Крім стилю, важливу роль відіграє колір. Металеві ліжка можуть бути покриті фарбою різних кольорів. Зазвичай виробники віддають перевагу нейтральним кольорам – білому, чорному, темно-сірому. Меблі в таких відтінках простіше поєднувати з іншими предметами в спальні та вписати в дизайн.

Моделі, фасад яких виготовлений із плитних матеріалів, можуть мати й інші відтінки. ЛДСП або ДСП бувають не лише забарвленими, а й добре імітують структуру дерева різних порід, що дозволяє вигідно обігравати напрямки у дизайні інтер'єру спальні.

Як вибрати якісну модель ліжка

При покупці меблів одним із важливих факторів є їх надійність. Щоб не помилитися і придбати якісне ліжко з металу, потрібно звернути увагу на комплектацію та виробника.

Ми розповіли, якими бувають узголів'я та вклади ліжок, що дозволить швидше зорієнтуватися та вибрати практичну конструкцію. Також, деякі моделі комплектуються висувними ящиками. Вони оптимально підійдуть, якщо є потреба у додатковому місці для зберігання речей.

Вибирати меблі краще від відомих компаній, які вже встигли позитивно зарекомендувати себе. Широкий асортимент фірмових меблів від провідних українських фабрик доступний у каталозі магазину «Дубок». Компанія співпрацює з відомими вітчизняними виробниками, які мають гарну репутацію на ринку.

Ще при виборі важливо звернути увагу на габарити виробу. Ліжко має бути не тільки міцним і красивим, але й відповідати за розміром спальні, де планується його встановлення.

Якщо виникнуть питання, можна проконсультуватися з менеджером магазину, який допоможе зорієнтуватися у виборі меблів.

Категорії товарів

Читайте також

Вуличні меблі - зручність і комфорт на свіжому повітрі Вуличні меблі - зручність і комфорт на свіжому повітрі Часи старих столів і стільців на садових ділянках або дачі давно пройшли. Сучасні та прогресивні ви
Купити кращі комоди у Львові - на Dybok.ua Купити кращі комоди у Львові - на Dybok.ua Якщо хочете додати цікаву родзинку в дизайн і оформлення своєї квартири, то рекомендуємо звернути ув
Купити диван, який механізм трансформування вибрати Купити диван, який механізм трансформування вибрати Сьогодні ринок м’яких меблів представлений широким різноманіттям диванів будь-яких форм та розмірів.
Збираємо кухню самі Збираємо кухню самі Збірка меблів - це єдине, що може затьмарити позитивні враження від покупки. Адже збірка кухонних ме
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴