Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як правильно обрати диван для маленької кімнати

Коли розміри обмежені: вибираємо диван для маленької кімнати

Для облаштування сучасної квартири і створення затишної атмосфери потрібно натхнення. Але воно часто руйнується нещадною архітектурою приміщень, яка не дозволяє помістити все і змушує жертвувати вільними сантиметрами, щоб досягти ідеальної композиції. Як бути, коли мова йде про вибір громіздких меблів, що займають більшу частину простору, наприклад, про диван? Без нього не обходиться вітальня, його часто ставлять в гостьових спальнях. Але недолік вільних метрів створює певні складнощі. Наші рекомендації допоможуть вам підібрати диван для маленької кімнати, який стане функціональним і стильним доповненням інтер'єру.

Різновиди диванів

Дизайнери пропонують величезний асортимент моделей, які будуть органічно виглядати в невеликому приміщенні і не створять відчуття захаращеного простору. Їх головна особливість — компактність. Незважаючи на маленькі розміри, такі вироби можуть бути зручними і функціональними. Для маленької кімнати рекомендується вибрати дивани:

  1. Класичний двомісний. Модель прямої форми, оснащена в міру високою спинкою, підлокітниками і ніжками, які візуально роблять конструкцію легше. Він може бути стаціонарного або розкладного типу — трансформуватися в спальне місце, що полегшує розміщення гостей у Вашому домі. Дизайн, оббивка, наповнювач — різноманітність моделей дозволяє підібрати варіант під будь-інтер'єрне рішення.
  2. Софа. Лаконічна конструкція з широким сидінням, невисокою спинкою, в деяких випадках — з підлокітниками. Такі предмети м'яких меблів часто оснащуються ящиками для зберігання білизни, що підвищує їх функціональність. Прекрасне рішення для маленької вітальні, в якій потрібно створити зону відпочинку. Відрізняється компактністю і стриманим дизайном, що дозволяє органічно вписати меблі в будь-який інтер'єр.
  3. Невеликий кутовий диван. Відмінний варіант, якщо потрібно раціонально використовувати вільний простір і залишити максимальну кількість метрів в кімнаті. До того ж Ви задієте кут, який часто залишається поза увагою. Г-образні дивани можуть бути розкладного типу, оснащуватися ящиками для зберігання білизни. Для маленької кімнати це найкраще рішення. Один елемент — це і місце для відпочинку, і ліжко для розміщення гостей, і невелика система зберігання для постільних речей.

Крім цих традиційних варіантів, є й інші, але вони менш універсальні. Наприклад, для невеликої дитячої кімнати можна підібрати одномісний диванчик. Він трансформується в спальне місце, розраховане на одну людину, а в складеному вигляді досить компактний. Такі варіанти бувають не тільки дитячими. Є елегантні моделі, які будуть органічно виглядати в вітальні, передпокої або на кухні.


Якщо ви вибираєте розкладний диван, зверніть увагу на вид трансформації. Це ще одна класифікація конструкцій. Їх буває декілька, і кожен варіант має свої особливості. Спосіб розкладання «акордеон» зручний і простий в експлуатації. Диван легко трансформується в спальне місце, на якому не відчуваються стики. Щоб розкласти, досить потягнути за ручку під сидінням. Конструкція розрахована на щоденне використання, характеризується надійністю і міцністю.

Викочування, або «телескоп», утворює рівне спальне місце з мінімальною кількістю стиків. Така конструкція забезпечує ортопедичний ефект, характеризується надійністю і довговічністю. Сидіння висувається вперед, а верхня частина перекидається назад. Деякі дивани з механізмом викочування мають короб для зберігання білизни.

Спосіб трансформації «дельфін» простий в експлуатації і зручний. Щоб розкласти конструкцію, потрібно потягнути за ручку під сидінням, а потім підняти платформу. Утворюється рівна поверхня з одним стиком посередині. Таке спальне місце розраховане на двох.

Один з найпопулярніших і надійних — механізм «єврокнижка». Трансформація здійснюється за допомогою викочування або крокового висування сидіння, а спинка перетворюється в частину спального місця. Головне, що варто передбачити в деяких моделях — не ставити їх впритул до стіни.

Одномісні компактні дивани часто оснащуються механізмом трансформації «тахта». Він досить простий. Сидіння трохи піднімається і пересувається вперед, а бічна спинка встановлюється в горизонтальне положення. У нижній частині нерідко передбачено місце для зберігання білизни.

Спосіб трансформації «пума» може бути на кутовому або прямому дивані. Це міцний, надійний і довговічний механізм, який розрахований на щоденне використання. Сидіння піднімається і фіксується у верхній точці, потім тягнеться вперед і встановлюється на передбачені підставки. Виходить рівномірне спальне місце.

Механізм «тік-так», або «пантограф», схожий з «єврокнижкою», простий і зручний в експлуатації. Сидіння підводиться і тягнеться на себе. Спинка опускається на місце, що звільнилося в горизонтальне положення. Такий спосіб надійний і довговічний, розрахований на щоденне використання. У нижній частині передбачається простора містка ніша.

Знаючи особливості всіх механізмів, ви зможете вибрати найбільш зручний для себе. Всі системи в конструкціях, виготовлених кращими виробниками, прослужать багато років і витримають щоденні трансформації.

Форма, матеріал оббивки і колір дивану

Для невеликої кімнати можна вибрати маленький диван прямого або кутового типу. У першому випадку предмет меблів розміщується вздовж стіни. Він може бути двох- або тримісним. Якщо йде боротьба за вільні метри, краще вибрати перший варіант. Дивани мають лаконічний дизайн, органічно вписуються в будь-який інтер'єрне рішення. Але варто врахувати, що такі варіанти потребують «компанії» — крісла або пуфіків, які закінчать композицію.

Кутовий диван — прекрасне рішення для маленької кімнати або однокімнатної квартири. Кут приміщень стає зоною відпочинку, використовується як основне або додаткове місце для сну. Єдиний недолік такого рішення — низька мобільність. Переставити диван в інше місце в кімнаті не вийде.

Коли Ви визначилися з видом м'яких меблів, формою і механізмом трансформації, можна переходити до матеріалів і забарвленням. Що стосується оббивки, вибирайте міцні, зносостійкі тканини, які легко піддаються чищенню. Це особливо важливо, якщо у вас є діти або домашні тварини. Шкіра, екошкіра не вимагають складного догляду, але на таких поверхнях можуть з'явитися подряпини. Замша і плюшева оббивка вимогливі, менш практичні в порівнянні з антистатичними матеріалами. Оптимальний і довговічний варіант — тканини з комбінації штучних і натуральних волокон. Вони характеризуються міцністю, тривалістю експлуатації та зносостійкість.

Ще одне важливе питання — колір дивану. Виробники пропонують величезний вибір варіантів, серед яких можна підібрати рішення для будь-якого інтер'єру. Дизайнери рекомендують віддавати перевагу відтінкам, відповідним загальній палітрі оформлення кімнати. Краще, якщо диван буде світлим, — такі конструкції виглядають легше і роблять кімнату візуально просторішою. Меблі можуть і зовсім злитися зі стінами — в такому випадку навіть великі масивні предмети будуть виглядати менш помітно. Доречно пограти з відтінками: використовувати один колір в оформленні всієї кімнати, але різні його тони. Якщо не вистачає фарб і настрою, можна додати барвисті предмети (декоративні подушки, плед).

Особливості вибору дивану для маленької кімнати

Облаштування невеликої кімнати — процес непростий. Але маленька площа штовхає на пошуки нестандартних рішень для створення затишного і комфортного куточка для відпочинку. Для правильного вибору дивана необхідно:

  • продумати план приміщення, визначити місце, де буде облаштована зона відпочинку;
  • визначитися зі стилем, кольором і дизайном меблів. Всі елементи кімнати повинні формувати цілісну картину, бути лаконічними і стриманими у виконанні, щоб приміщення залишалося максимально світлим і просторим;
  • підібрати модель з високоякісних матеріалів, з надійними довговічними механізмами трансформації, які прослужать багато років.

Темні дивани, вироби з великим або занадто дрібним малюнком підкреслюють маленький розмір кімнати. Недоречною буде велика кількість декоративних елементів. При облаштуванні малогабаритного приміщення перевага віддається стриманості й лаконічності. Маленький простір — не привід жертвувати своїм комфортом і відмовлятися від затишного теплого настрою кімнати. Таку атмосферу можна створити всюди — потрібно лише грамотно підійти до облаштування.

Категорії товарів

Читайте також

Дитячі меблі, вибір меблів Дитячі меблі, вибір меблів Головним болем для багатьох батьків є вибір меблів до дитячої кімнати, адже потрібно, щоб вони були
Купити ліжко в Одесі в Dybok.ua Купити ліжко в Одесі в Dybok.ua Як Ви спите ночами? Добре, вам сняться солодкі сни, і нічого не заважає, або погано - заважає незруч
Настільні LED-лампи. Переваги та ключові властивості Настільні LED-лампи. Переваги та ключові властивості Настільний світильник є незамінним предметом для комфортної і продуктивної праці за робочим столом,
Кутовий комп'ютерний стіл: переваги та недоліки Кутовий комп'ютерний стіл: переваги та недоліки Практично в будь-якій сучасній квартирі можна зустріти такий предмет інтер'єру, як комп'ютерний стіл
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴