Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як правильно вибрати жорсткість матраца?

Яка жорсткість матраца вам підходить

Комфортний сон – основа довголіття, здоров'я та гарного самопочуття. Такий вид відпочинку вважається найбільш корисним та допомагає організму повністю відновитися. Одночасно сон може стати джерелом проблем та дискомфорту. Часті пробудження, безсоння, болючість у тілі вранці можуть бути наслідком неправильно обладнаного спального місця. Багато людей вважають за можливе позбутися таких незручностей шляхом покупки ортопедичного матраца. Він має забезпечити правильне положення тіла під час сну. Такий підхід можна вважати правильним лише за умови вибору виробу потрібного ступеня жорсткості.

Жорсткість матраца – один із ключових параметрів, що впливають на рівень комфорту. Вона впливає на те, яке положення займе ваше тіло під час сну, і чи м'язи зможуть повністю розслабитися. Правильно підібрана жорсткість забезпечить потрібну підтримку у лежачому положенні та продовжить термін експлуатації матраца. Важливо враховувати, що вироби з необхідними характеристиками представлені серед пружинних та безпружинних моделей. У першому випадку варто віддати перевагу купівлі матраца з незалежним пружинним блоком, який володіє ортопедичними властивостями.

Фото 3 - Матрас Sleep&Fly Daily 2 в 1 / Дейли 2 в 1 (чехол из жаккарда) ЕММ


На що впливає становище тіла уві сні

Під час сну людина не може контролювати дотримання певної пози. Ми перевертаємося по кілька разів за ніч і все ж таки у кожного є таке положення тіла, в якому йому найбільш комфортно. Те, як ви звикли лежати, впливає на ступінь зручності матраца:

  • сон на животі можна вважати шкідливою звичкою. У такому положенні спинний та шийний відділи хребта займають неправильне положення, а на грудну клітину та внутрішні органи виявляється підвищене навантаження. Зменшити негативний вплив такої пози сну на організм допоможуть м'які матраци та вироби середньої жорсткості. Ідеальний матеріал – піна з ефектом пам'яті, здатна обтікати контури тіла та не чинити зайвого тиску;
  • на спині - одна з найбільш анатомічно правильних поз. Хребет займає нейтральне становище, а м'язи можуть розслабитися. Матрац для любителів спати на спині може бути будь-якої комфортної для вас жорсткості. Його вибирають з урахуванням індивідуальних параметрів віку, ступеня активності та ваги. Важливою є наявність ортопедичного ефекту – у такому разі тілу буде забезпечена якісна підтримка;
  • на боці. При цьому вважається кращим сон на лівій стороні. У такому положенні важливо забезпечити збереження хребтом прямої горизонтальної лінії. Тоді м'які тканини не стискатимуться і сон стане комфортним. Оптимальні матраци для такого положення мають жорсткість не вище за середню. В іншому випадку виникне перекіс хребта, що загрожує не тільки викривленням постави, а й болями в плечах. При покупці варто розглянути моделі з верхнім анатомічним шаром, здатним адаптуватися під контури тіла.

Зважайте на свої звички при покупці матраца – тоді відпочинок буде найбільш комфортним і повноцінним.

Фото 1 - Матрас Sleep&Fly ORGANIC Omega / Омега ЕММ


Вік людини

При визначенні відповідних параметрів жорсткості матраца обов'язково потрібно враховувати вік сплячого. Протягом життя суглоби та м'язи зазнають змін. Тому для кожного віку оптимальна міра жорсткості матраців відрізняється:

  • від народження до 3 років дитині бажано спати на твердій поверхні. У дитинстві починає формуватися опорно-руховий апарат і м'язи ще недостатньо сформовані, щоб самостійно підтримувати оптимальне положення тіла;
  • старшим дітям можна купувати моделі середньої жорсткості – вони виявляться комфортнішими для сну;
  • у підлітковий період, коли форми тіла змінюються краще підібрати двосторонній матрац з верхнім анатомічним шаром;
  • до 25 років, коли скелет ще формується, краще відпочивати на твердих або середньожорстких ліжках;
  • з 25 до 50 років організм не змінюється, тому можна вибирати жорсткість матраца на власний розсуд, керуючись критеріями особистого комфорту;
  • людям старше 50 років необхідна правильна анатомічна підтримка тіла. Важливо, щоб поверхня не порушувала процеси мікроциркуляції крові, тому краще купити м'який матрац.

Намагайтеся задовольняти потреби вашого організму, і він нагородить вас здоровим тілом та відмінним самопочуттям.

Вага людини

Щоб поверхня для сну забезпечувала правильну підтримку тіла та була найбільш комфортною, вона має бути адаптована під вашу вагу. Якщо маса тіла знаходиться в межах 40-60 кг — підходять м'які та середньої м'якості матраци. При вазі від 60 до 90 кг можна вибирати рівень жорсткості, орієнтуючись на рівень комфорту. При цьому не забувайте враховувати індивідуальні вікові особливості. Якщо маса тіла понад 90 кг, нормальну підтримку можуть забезпечити тільки жорсткі моделі.

Особливо ретельно потрібно підходити до покупки матраца для подружжя. Нерідко трапляється так, що їхня вага відрізняється. Якщо різниця не перевищує 30 кг, турбуватися не варто – компромісне рішення знайти досить легко. Якщо ж відмінність у вазі більша, можна розглянути можливість покупки виробу з двома половинами різної жорсткості, з пружинами різного діаметру або двосторонніх моделей. Зі збільшенням ваги потрібно підбирати більш жорсткі моделі.

Стиль життя людини

Оптимальні параметри жорсткості матраца також залежать від вашої активності. Для спортсменів, а також тих, хто займається регулярною важкою фізичною працею, варто підібрати жорсткі моделі. Така основа допомагає підтримувати здоровий тонус тренованих м'язів. Якщо ваше життя позбавлене високої фізичної активності, можна без побоювання придбати комфортний м'який матрац.

Стан здоров'я людини

Матрац оптимальної жорсткості здатний забезпечити правильне положення хребта під час сну, а також позитивно вплинути на функціонування внутрішніх органів та систем. Тому жорсткість поверхні – це питання комфорту, а й спосіб налагодити всі процеси організму. При хворобливості в області грудної клітки та плечей, остеохондрозі, порушеннях постави потрібно набувати жорсткіших матраців. Якщо ж у вас проблеми з поперековим відділом для сну можна вибрати м'який виріб, що має ортопедичний ефект.

Після перенесеної травми або хірургічної операції оптимальну жорсткість матраца підкаже лікар. Обов'язково проконсультуйтеся з ним перед покупкою.

Фото 6 - Матрас Sleep&Fly mini топпер Super Flex / Супер Флекс (чехол из жаккарда) ЕММ


Жорсткість наповнювача матраца

На параметри жорсткості матраца впливають шари матеріалів, використаних у конструкції. При його виробництві можуть бути використані як натуральні так і штучні складові, які мають аналогічні показники та мають подібний ефект. Жорсткість надають шари із сизалі, бікокоса, кокосової койри, кінського волосу та термоповсть. Вони можуть розташовуватись як у товщі виробів, так і на поверхні, що впливає на споживчі характеристики. Наповнювачами середньої жорсткості є холлофайбер, струттофайбер та пінополіуретан. Штучні матеріали відрізняються практичністю – вони добре витримують навантаження, забезпечують потрібний повітрообмін та не накопичують вологу. М'які шари матраців виготовляють із латексу, який може бути натуральним або синтетичним, та піни з ефектом пам'яті. Ці матеріали можуть розташовуватися зверху, забезпечуючи виробу м'якість і високий рівень комфорту, а також служити проміжними прошарками, що коректують жорсткість.

Як перевірити жорсткість матраца

Головні характеристики виробів, керуючись якими покупці роблять свій вибір, вказуються виробником на упаковці чи супутньої документації. Перевірити жорсткість матраца можна і власноруч. Для цього поставте виріб вертикально до стіни і обіпріться руками, доклавши зусилля. Якщо поверхня прогинається на 10 і більше сантиметрів, матрац не жорсткий.

Якщо можливо, перед покупкою приляжте на матрац і займіть звичну для сну позу. На ліжку, що підходить за жорсткістю, хребет повинен приймати горизонтальне положення і не згинатися — при цьому поверхня спального місця може змінювати форму, адаптуючись під ваші анатомічні особливості. Якщо вам важко лягати і незручно вставати матрац надмірно м'який. Про надмірну жорсткість свідчить неприємне поколювання в зоні плечей та стегон.

Категорії товарів

Читайте також

Кухня Кухня Кухня - це не просто місце в будинку, де господиня готує їжу. На кухні ми збираємося разом під час о
Який наповнювач кращий для дивану Який наповнювач кращий для дивану Диван – популярний предмет меблів, місце для сну та відпочинку господарів та гостей. Його купують дл
Обираємо стіл з натурального дерева Обираємо стіл з натурального дерева Меблі з натурального дерева — з екологічно чистого матеріалу, який ніколи не втратить своєї цінності
Купити недорогу шафу-купе у Львові Купити недорогу шафу-купе у Львові Потрібна надійна і красива шафа у Львові, тоді заходите на сайт інтернет-магазину Dybok.ua і вибирай
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴