Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як вибрати м'які меблі для кухні?

Чи потрібні м'які меблі на кухні і чому так

Кухня – не лише місце, де готують їжу. Тут часто проходять сімейні посиденьки та навіть приймають гостей. Ось чому кухонні меблі – це не тільки функціональний гарнітур з великою кількістю місця для зберігання та просторою зоною приготування. За наявності навіть невеликого вільного простору важливо передбачити зону для розміщення м'якого затишного диванчика або куточка, в центрі якого стоїть стіл. Такі меблі більш комфортні в порівнянні зі стільцями і допоможе розмістити більше людей. Через різноманітність дизайнерських рішень ви легко підберете варіант під власний інтер'єр, який відповідатиме вибраному стилю та займатиме потрібну кількість місця.

Види м'яких меблів для кухні

Різноманітність варіантів м'яких меблів для кухні досить велика - виробники прагнуть догодити кожному клієнту, розробляючи моделі під будь-який розмір, смак і кожен бюджет. Для оформлення затишного кухонного куточка можна придбати:

• дивани. Можуть бути як стандартними, так і розкладними, які можна використовувати як додаткове спальне місце. Якщо вільного простору замало, можна вибирати компактні кутові моделі, які вміщують більше гостей порівняно зі стільцями. Подібні кухонні дивани можуть оснащуватися додатковими місцями зберігання та полицями;

• крісла. Виявляться доречними на кухнях-студіях, де досить просторо. Вони можуть бути не тільки стандартними, але й багатофункціональними - викочування або розкладними;

• табурети та м'які стільці. Альтернатива для тих, хто має на кухні мінімум простору. Табурети та стільці можна засунути під стіл у момент, коли ними ніхто не користується, що дозволяє звільнити більше місця для приготування;

• пуфи – аналоги звичних кухонних табуретів. Відмінністю є наявність замість ніжок короба, в який можна сховати непотрібні дрібниці. При цьому пуф можна засунути під стіл, коли в ньому немає необхідності. Його зручно використовувати не тільки на кухні, але й у будь-якому іншому приміщенні як підставка під ноги;

• м'які лавки. Відрізняються від диванів відсутністю спинки. За рахунок цього вдається зменшити глибину виробу та заощадити дорогоцінні кілька десятків сантиметрів вільного простору маленької кухні.

Велика різноманітність варіантів дозволяє підбирати зручні меблі відповідно до вашої специфіки організації простору та дизайну. М'які кухонні дивани бувають цільними, якщо їх частини скріплені між собою, або модульними, якщо вони складаються з окремих предметів.

Функції м'яких меблів на кухні

М'які меблі на кухні швидше потреба, ніж надмірність. Вона виконує кілька важливих функцій:

• дозволяє комфортно розмістити членів сім'ї та гостей за столом. Сидіти на зручному дивані набагато комфортніше, ніж на стільці або табуреті – м'яка поверхня зі зручною спинкою дозволяє повністю розслабитися та зайняти найбільш комфортне становище;

• слугує додатковим спальним місцем. Деякі моделі кухонних диванів легко розкладаються, перетворюючись на повноцінне ліжко. Важливо передбачити наявність достатньої кількості вільного простору для маневрів розсувного механізму;

• Створює додаткові місця зберігання. Вибирайте дивани із вбудованими нішами – туди можна помістити будь-які предмети, які не потрібно постійно тримати під рукою. Під м'якими сидіннями можна зберігати посуд для пікніків, закрутки та порожні банки, складні сумки для походів за покупками та багато іншого;

• виділяє обідню зону. Подібне розмежування за допомогою меблів є актуальним для власників квартир-студій. Великі предмети інтер'єру дозволять уникнути необхідності зведення стін та встановлення перегородок.

Якщо кухні немає місця на повноцінний м'який куточок, завжди можна підібрати більш компактну альтернативу. Це можуть бути відкидні сидіння або компактні лави, що займають мінімум простору.

Наявність секцій для зберігання

Питання з організацією місць зберігання особливо гостро стоїть на невеликих кухнях. Дефіцит вільного простору обмежує можливості купити пенал або шафу для розміщення всього необхідного начиння. З цієї причини господині намагаються купувати багатофункціональні м'які меблі, в яких є додаткове місце для зберігання. Сховати необхідні речі можна у ящиках під сидіннями-кришками. Гості навіть не здогадаються – зовні наявність секції зберігання нічого не видає. Існують також моделі із відкритими зовнішніми поличками. На них можна поставити різні декоративні прикраси, які можуть бути доречними на кухні.

Матеріали виготовлення м'яких меблів для кухні

Кухня – це завжди зона підвищеного ризику. Легко забруднити меблі не тільки в процесі приготування їжі, але й під час трапези. Підвищені температури та висока вологість також не сприяють збереженню оббивки, тому багато господинь побоюються купувати на кухню м'які куточки. Насправді небезпека серйозного пошкодження таких меблів є мінімальною. Виробники подбали про ретельний вибір матеріалів, які виявляють підвищену стійкість до несприятливих навколишніх факторів. Корпуси диванів та м'яких куточків легко витримують високу вологість та підвищену температуру, вони легко очищаються від забруднень, тому не створюють господині додаткових клопотів.

Як меблева основа застосовується натуральне дерево та його більш доступні аналоги – вологостійкі ДСП та МДФ. Як обробний матеріал може використовуватися хромована сталь. Оббивка виробів відрізняється підвищеною зносостійкістю, тому меблі зовсім не обов'язково постійно здавати на професійне чищення - можна впоратися і підручними засобами. Часто для обробки виробники використовують тканини зі спеціальними просоченнями – відштовхуючими вологу, пил або антимікробними. Це дозволяє надовго зберегти кухонні м'які меблі красивими і суттєво спростити догляд за ними.

Тривалість терміну служби виробів пов'язана з матеріалами їхнього внутрішнього наповнення. Найбільш бюджетним варіантом вважається поролон. Він загалом дешевший і може швидко зношуватися, якщо виробник заощадив на його якості. Більший термін служби має пінополіуретан.

Поєднання кольорів м'яких кухонних меблів

М'які меблі на кухню вибирають не тільки з точки зору зручності та практичності, але також враховують відповідність її дизайну вибраному стилю інтер'єру та кольоровій гамі. Фахівці не радять дотримуватись одноколірного оформлення приміщення. Відповідно до їх рекомендацій варто підібрати три кольори, співвідношення яких в інтер'єрі становитиме 6:3:1. Відтінок м'яких меблів завжди має виділятися на тлі стін. У випадку з оформленням кухонної зони краще, щоб він виявився темнішим.

М'які кухонні меблі можуть стати яскравим акцентом та родзинкою інтер'єру. Для цього достатньо виділити її за допомогою кольору. Щоб дизайн, що вийшов, виглядав найбільш лаконічно, прикрасьте приміщення декількома дрібнішими предметами в тон м'якого куточка. Не забувайте, що вибір кольору – це питання практичності. Він сильно впливає на настрій та сприйняття простору. Тому варто уникати темних меблів у маленьких кухнях.

Переваги використання м'якого кухонного гарнітуру

Мати м'які меблі на кухні – це завжди зручно. Порушує це питання не тільки комфорт тих, хто приходить на трапезу, а й господині. У великому просторому приміщенні потрібно виділити зону прийому їжі, при цьому не завжди раціонально ставити довгі столи і велика кількість стільців, особливо якщо сім'я маленька. Врятують ситуацію комфортні кухонні дивани, які бувають більших розмірів.

Хазяйка на маленькій кухні теж не варто відмовлятися від придбання компактного кухонного гарнітура. У цьому випадку цінною виявиться його здатність займати буквально будь-який вільний куточок. При цьому під сидіннями знаходяться додаткові місця зберігання кухонних і побутових речей, що вирішує питання з необхідністю купівлі додаткових пеналів або тумб. При цьому сидіти навіть за маленьким м'яким кухонним гарнітуром набагато комфортніше, ніж на твердому стільці або табуреті.

Як правильно вибрати м'які меблі на кухню?

Крок 1. Планування простору. Для початку потрібно визначитися з місцем для розміщення м'яких меблів. Розташувати її можна як у куточку, так і по центру приміщення, якщо вільний простір дозволяє. Г-подібна форма меблів є найкращим рішенням для обмеженого простору, оскільки ставати впритул до стіни. Якщо ж вільний кутовий немає, можна вибирати прямі дивани чи лавки.

Крок 2. Визначення функціоналу. Важливо заздалегідь спланувати скільки людей повинні вміщати м'які меблі, чи потрібні зони зберігання, чи варто підбирати диван з розкладним механізмом. Особливо зручні модульні конструкції – вони дозволяють змінювати конфігурацію виробу на власний розсуд. Напівкруглі моделі в цілому є більш місткими, оскільки в них використовується весь простір (на кут Г-подібного дивана сідають вкрай рідко).

Крок 3. Вибрати забарвлення та дизайн. Якщо в будинку є маленькі діти – світлі меблі вберегти буде дуже складно. Зверніть увагу, що плями від деяких продуктів і свіжих ягід виводити проблемно незалежно від типу тканин оббивки. Виручить у такій ситуації екокожу. Цей матеріал не вбирає забруднення, тому їх можна легко видалити вологою мочалкою. Позбутися можна навіть від сухих залишків їжі, які батьки вчасно не помітили.

Категорії товарів

Читайте також

Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Dybok.ua: кращий вибір для покупки ліжка у Львові Щоб з комфортом насолоджуватися сновидіннями ночами, треба подбати про те, щоб спальне місце було зр
Класичні кухні Класичні кухні Класичні кухні - це нудно, так вважають багато людей, особливо молодь, яка постійно перебуває в бе
Купити недорогу шафу-купе у Львові Купити недорогу шафу-купе у Львові Потрібна надійна і красива шафа у Львові, тоді заходите на сайт інтернет-магазину Dybok.ua і вибирай
Інтер'єр кухні Інтер'єр кухні Кухня в інтер'єрі сучасного будинку може відігравати різну роль в залежності від способу життя госпо
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴