Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Розповсюджені міфи про дивани

6 міфів про дивани, які заважають зробити правильний вибір

Купівля нового дивану — завжди відповідальний захід. По-перше, він коштує не так вже й дешево, щоб ставитися до придбання легковажно. По-друге, купується диван не щороку, тому майбутні власники розраховують на довгий термін служби і високу якість виробу. По-третє, як і будь-які меблі, які вносять в оселю, він повинен бути екологічним та безпечним для здоров'я оточуючих. Тому часто ми шукаємо порад знайомих або колег, прислухаємося до загальноприйнятої думки, які, на жаль, не завжди відповідають реальності. У цій статті розберемо ТОП-6 помилок і спробуємо їх спростувати, керуючись практичним досвідом і здоровим глуздом.

Міф 1. Диван повинен бути виготовлений тільки з натуральних компонентів

Більшість людей вважає, що природні матеріали не викликають алергії і відрізняються тривалим терміном служби. Сьогодні те ж саме можна сказати про якісні штучні аналоги. Однак при виборі природних компонентів існує і зворотна сторона медалі. Наприклад, тонка натуральна тканина, яка добре пропускає повітря і приємна до шкіри, може швидко прийти в непридатність. Матеріал просто не має належної міцності, щоб протистояти регулярному чищенні хімічними миючими засобами. З огляду на той факт, що плям в зоні відпочинку, де проявляє активність дітвора і насолоджуються чаюванням дорослі, не уникнути, краще керуватися практичним підходом. Якісний штучний матеріал довгий час не вигоряє і з легкістю витримує багаторазові цикли чистки.

Міф 2. Якісна оббивна тканина не потребує догляду

Історії про матеріали, що не притягають пил, і спеціальне брудовідштовхуюче просочення — чиста правда. Однак не варто ідеалізувати такі тканини. Що буде, якщо ви випадково проллєте сік або упустите кілька крихт? У будь-якому випадку оббивку доведеться чистити — сухим або мокрим способом. Поступово між волокнами тканини так чи інакше збирається бруд — гості можуть сісти на дивані в вуличному одязі або тварина вискочить після променади по злегка пильному килиму. Ситуації можуть бути різними, тому приготуйтеся до необхідності доглядати за меблями, незалежно від якості використаних при пошитті матеріалів. Нюанси можуть бути тільки у виборі засобів, рекомендованих для прибирання, — до тканин різних типів потрібен індивідуальний підхід.

Важливо! Прибирати різні забруднення з дивану краще, поки вони не встигли висохнути. В такому випадку можна обійтися використанням більш сприятливих засобів. Тим більше, що прибирати агресивними складами — відбілювачами або розчинниками — забороняється.

Міф 3. Шкіряний диван більш довговічний, ніж оббитий тканиною

Твердження, по суті, справедливе, але існує одне «але», про який прийнято замовчувати. Тільки дорога шкіра здатна прослужити дійсно довго. Використання менш якісної сировини зовсім не подовжує термін служби виробу. Через кілька років експлуатації стануть помітні дрібні тріщини, які розповзуться, як павутина, і згодом утворюють цілі діри. Вихід є: придбання дуже дорогого дивану з натуральної шкіри. Але чи доречні такі витрати? Можливо, краще купити сучасний диван, оббитий тканиною, за розумні гроші, і через 10-15 років замінити його при необхідності? Тим більше, що ваші естетичні уподобання, як і мода, можуть змінитися.

Міф 4. Пружинний диван більш надійний, ніж поролоновий

Внутрішнє наповнення дивану — питання не тільки комфорту, але й довговічності. В пам'яті багатьох збереглися продавлені поролонові сидіння з далекого радянського минулого. Якість матеріалів тоді і зараз просто неможливо порівнювати, що і породжує популярні міфи. Сучасний поролон використовують переважно по ряду причин:

● екологічність. Підвищена вологість, в тому числі і пролита випадково на диван рідина, може спровокувати виникнення грибка або цвілі;

● пружність. Дивани з поролону добре відновлюють форму;

● відсутність сторонніх звуків завдяки звукоізоляційні властивості матеріалу.

Пружинні дивани нерідко мають додатковий поролоновий прошарок. Особливо він необхідний в моделях, призначених для сну. Поролонові дивани зношуються, як і будь-які інші. Однак ви можете розраховувати мінімум на 7 років щоденної досить активної експлуатації виробів даного виду.

Міф 5. Кутовий диван займає більше місця, ніж прямий

Раціональне використання простору часто є основним критерієм при виборі меблів. Прямі та кутові дивани подібних габаритів при розкладанні займають однакову кількість місця. Вони можуть використовуватися в якості додаткових спальних місць. Деякі моделі спеціально призначені для цієї мети і мають в своїй конструкції пружинні блоки, аналогічні ортопедичним матрацам, що гарантує комфортний здоровий сон. Особлива ситуація — якщо ви прагнете заощадити простір в невеликому приміщенні і шукаєте компактну модель. Кутові вироби, як правило, мають більше двох посадочних місць, тому апріорі не можуть бути занадто маленькими.

Міф 6. Якісний диван не повинен мати ніякого запаху

Ідея про те, що хороші меблі не пахнуть, апріорі утопічна. Адже запах випромінюють не тільки хімічні складові, а й натуральне дерево. Аромат, особливо хвойних порід, не вивітрюється до кінця на заводі і вже точно ніяк не вплине на здоров'я. Якщо говорити про вироби з ДСП, то від таких меблів ви можете відчути запах формальдегіду, який дійсно можна назвати корисним компонентом. Однак проблема перебільшена — через кілька днів регулярного провітрювання ви позбудетеся від аромату нових меблів.

Своєрідний запах може виділяти практично будь-який предмет — навіть ваш одяг. Свої аромати має шкірозамінник, оббивка з мікрофібри, екошкіри та інших матеріалів. Це зовсім не говорить про якість меблів — швидше, про особливості обраного покриття. Не варто намагатися замаскувати запахи використанням духів або ароматичних аерозолів. Залиште меблі в провітрюваному приміщенні на кілька днів — і аромати зникнуть самі.

Категорії товарів

Читайте також

Якими особливостями, перевагами та мінусами має ліжко, укомплектоване підйомним механізмом Якими особливостями, перевагами та мінусами має ліжко, укомплектоване підйомним механізмом Ліжко – центральний елемент будь-якої спальні, призначений для забезпечення комфортних умов для здор
Як обрати крісло для дому Як обрати крісло для дому М'яке крісло — невід'ємний елемент сучасної обстановки. У ньому зручно читати книгу, дивитися телеві
Крісло-мішок: переваги і недоліки Крісло-мішок: переваги і недоліки Крісло-мішок вдало вписується в сучасні інтер'єри, саме тому попит на безкаркасні меблі збільшується
Зручності на кухні: секрети господарки Зручності на кухні: секрети господарки Коли плануєте свою кухню, пам'ятайте про головне - в першу чергу, це робоче приміщення, яке повинно
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴