Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Дзеркала в інтер'єрі: правила вибору

Дзеркало є настільки універсальним елементом оформлення приміщення, що підходить практично до будь-якого інтер'єру і стилю. Воно виконує не тільки суто утилітарну функцію, але і є гарним дизайнерським елементом. Здатне візуально збільшувати не тільки простір кімнати, але і її освітленість. Універсальність дзеркальних поверхонь дозволяє їх використовувати в різних приміщеннях — від коридорів і холів до віталень і спалень. Щоб не переборщити, а створити справді красиву композицію, важливо знати правила розташування дзеркал.

Види і конструкції дзеркал

Всі моделі можна розділити в залежності від їх конструкції на підлогові, настінні і настільні.

Великі підлогові дзеркала дозволяють побачити себе в повний зріст. Найчастіше вони ставляться в прихожих, деякі з них мають колеса для зручності пересування. Хорошим варіантом є кутова для підлоги модель. Така форма дозволяє добре розглянути себе з усіх боків.

Навісні або настінні варіанти також представлені різноманітними моделями зі своїми принципами розміщення. Туалетне дзеркало, наприклад, вішається біля спеціального столика, декоративне — в відведеному місці. Іноді такі моделі розміщуються без рами і з використанням підсвічування. Вони виглядають дуже непогано в будь-якій кімнаті.

Настільні варіанти найкомпактніші. По суті, це переносний вид, що дозволяє брати його з собою. Найчастіше використовуються для нанесення макіяжу.

Форми і розміри дзеркала

Випущені виробниками моделі можуть мати різні форми. Найчастіше зустрічаються квадратні і прямокутні, добре підходять для оформлення сучасних інтер'єрів. Для більш традиційних дизайнерських рішень застосовуються круглі або овальні вироби з красивими рамами.

Більш сміливим вибором буде використання дзеркала незвичайної конфігурації, наприклад, ромбовидної або трикутної форми. Або великий мозаїчний варіант, що складається з маленьких елементів різної форми. Дуже незвично виглядають вироби у вигляді сонця або силуетів представників фауни і флори.

Дзеркала, представлені на ринку, мають різні розміри. Так, висота 120 см вважається стандартною, що дозволяє побачити себе з голови до колін. Моделі, які мають розмір 100 або 60 см, показують відображення тільки по пояс. Існують і невеликі переносні і декоративні види, в яких можна побачити виключно лице або тільки його фрагменти.

Стилі і колірні рішення

Існує велика кількість варіантів застосування дзеркал у різних інтер'єрах. Розглянемо основні дизайнерські напрямки:

  1. Для приміщень в стилі мінімалізм відмінно підійдуть моделі, що пройшли піскоструминну обробку. Розміщуються без рамок і доповнюються підсвічуванням.
  2. Класичний інтер'єр, навпаки, вимагає для оформлення красиві рами великого розміру. Їх також потрібно підсвітити за допомогою місцевого освітлення, бра або торшерів.
  3. Стиль прованс або французький передбачає розміщення дзеркал в широких золотих або дерев'яних рамах типу фальшвікно білого кольору з фіранками або рамах з візерунками флористичної тематики.
  4. Для стилю кантрі дзеркала повинні мати правильну геометричну форму і розташовуватися симетрично. Товсті дерев'яні рами з дуба венге або сонома прекрасно доповнять вигляд. Один з варіантів — декор рами штучним каменем або черепашками.
  5. Модерн вимагає яскравого оформлення дзеркал. Краще це зробити за допомогою кольорових рам або з намальованим рослинним орнаментом. Слід врахувати, що його лінії повинні бути плавними і м'якими.
  6. Химерний і розкішний бароко вимагає такого ж рішення з дзеркалом. Воно повинно мати металеву раму, покриту позолотою.
  7. Краще рішення для етностилю — дерев'яні рами. Як варіант — покриті різьбленням.
  8. Для лофт-стилю краще вибирати модель з фацетом або взагалі без рами.
  9. У східному стилі цікавим рішенням буде використання рам в яскравих кольорах: синіх, червоних, білих і т. д.

Грамотно підібране дзеркало може стати акцентом інтер'єру в будь-якому стилі.

Як правильно розмістити дзеркало

Дзеркало — це такий елемент інтер'єру, який дозволяє розміщувати його в будь-якому приміщенні, незалежно від функціональної необхідності, а скоріше для виконання декоративної функції. Проте за кожним типом приміщення існують деякі рекомендації. Розглянемо основні.

Вітальня. Якщо в будинку є камін, дзеркало розміщують над ним. Камінні свічки будуть відображатися і множитися, наповнюючи кімнату приємним світлом. Можна з боків розташувати бра або інші точкові джерела освітлення, що дозволяють висвітлити кімнату ще більш комфортно. Красиво в дзеркалі відбиватиметься і світло від люстри. Дзеркала з широкими рамами можуть також замінити картини на стінах. Якщо вітальня виконана в класичному стилі, вироби, розміщені в ній, повинні мати гарні рами «під старовину». У цьому випадку вже сама рама буде частиною декору.

Спальня. Напевно, це єдина кімната, крім ванної, в якій завжди присутній дзеркало. Часто його роль виконують двері шафи-купе, що дозволяє бачити себе в повний зріст і візуально розширює простір. Якщо такої шафи немає, можна поставити великий підлоговий варіант. Непоганим рішенням буде влаштування дзеркальних фасадів тумбочок. Це дозволяє зробити їх непомітними в інтер'єрі. Також елегантно і витончено виглядають моделі, розташовані в частинах каркаса ліжка, наприклад, в узголів'ї. Хороший варіант — розташування дзеркал біля тумбочок. Вони дадуть додаткове відбиття світла від бра і створять інтимну атмосферу.

Дитяча. Дзеркала в цій кімнаті повинні бути повністю безпечними — їхні краї особливо ретельно обробляються. Розміщення виробів в дитячій може бути будь-яким — над столом, біля дверей, над комодом. Добре, якщо рама для виробу буде мати заокруглені краї і гладку поверхню. Деякі дитячі столики замість звичайної стільниці мають дзеркальну.

Кухня. Розміщення дзеркала в цьому приміщенні виправдано тільки в якості частини інтер'єру. Його розташування не повинно дозволяти розглядати себе під час їжі. Органічно виглядатиме панно з окремих шматочків. Можливий варіант дзеркальної стільниці або барної стійки. Такі елементи добре додають світла. Дзеркала на кухні можуть також бути присутнім у вигляді заставок в шафах-вітринах для зберігання посуду, а також в дверцятах шаф і вхідних на кухню дверях. Особливо таке рішення підійде до стилю хай-тек. Більш того, такими можуть бути навіть дверцята холодильників і панелі управління кухонних витяжок.

Ванна. Тут дзеркало повинно бути розміщено біля раковини. Якщо у ванній кімнаті знаходиться дві раковини, однакові варіанти потрібно розмістити біля обох. Таким способом можна підкреслити симетричність. Дзеркало у ванній може стати частиною декору, особливо якщо воно має красиву раму з ліпнини або різьблену. Воно повинно обов'язково мати додаткове освітлення і систему підігріву, щоб уникнути появи конденсату.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть підібрати дзеркало для будь-якої кімнати вашого будинку.

Читайте також

Корисні поради щодо догляду за корпусними меблями Корисні поради щодо догляду за корпусними меблями Всі ми хочемо, щоб наші меблі довго зберігали первісний привабливий вигляд. Однак зіпсувати її можут
Кабінет керівника - серце офісу Кабінет керівника - серце офісу Кабінет керівника - головне приміщення в офісі, так як саме по ньому відвідувачі судять про спроможн
Купити кращі шафи-купе в Одесі Купити кращі шафи-купе в Одесі Живете в Одесі і не знаєте, де купити недорого відмінниу і функціональну шафу-купе? Тоді Ви зайшли т
Настільна лампа з дерева - магія тепла і дотику природи Настільна лампа з дерева - магія тепла і дотику природи Дерево як матеріал широко застосовується для виготовлення меблів і приладів освітлення уже досить да
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴