Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Ліжка для спальні: особливості та різновиди

Ліжка для спальні: в пошуку ідеального рішення для повноцінного, комфортного відпочинку

У кожній кімнаті є головний елемент, акцент, який задає настрій куточка і створює його атмосферу. У спальні це, звичайно, ліжко. Саме навколо нього вибудовується інший простір. Крім формування інтер'єру, цей елемент — запорука комфортного, міцного сну, повноцінного відпочинку. Він забезпечує м'якість і тепло. Один вид викликає бажання розслабитися і зануритися в міцний здоровий сон. Як вибрати ліжко для своєї спальні? Чим керуватися в пошуку ідеальної моделі, яка прослужить багато років, стане органічним акцентом в інтер'єрі і подарує повноцінний відпочинок? Розбираємося.

Види ліжок

Класифікацій ліжок багато. Одна з основних — кількість спальних місць. Односпальна модель призначена для однієї людини. Її параметри варіюються від 80х190 до 120х210 см. В основі виробу — переважно дерев'яні рейки (15 штук).

Полуторне ліжко трохи більше за односпальне, але воно теж призначене для однієї людини. Максимальна довжина конструкції — 220 сантиметрів. Ширина спального місця — 1,2–1,6 м.

Двоспальні, або подвійні, ліжка призначені для двох чоловік. Це просторі моделі, які є найпопулярнішими завдяки своїм габаритам. Ширина спального місця варіюється від 1,6–1,8 м, довжина — до 2 м. Двоспальні ліжка можуть бути різних видів:

  • стаціонарні. Надійні конструкції без рухомих механізмів, що займають більшу частину простору в кімнаті;
  • подіумні. Конструкції займають багато місця, але є практичним рішенням. Полки або ступені створюють додаткові відсіки для зберігання речей. Це не тільки місце для сну, але і горизонтальна система зберігання.

Ще одна класифікація ліжок — тип основи. Вона може бути зроблена з дерев'яних планок. Основні характеристики такого варіанту: жорсткість, пластичність, хороші ортопедичні властивості. Чим більше ламелей в основі, тим вона надійніша. Щоб спальне місце витримувало велике навантаження, виробники створюють основу з мінімальною відстанню між горизонтальними елементами.

Другий варіант — панцирна сітка з металу. На неї укладається матрац. Така конструкція рідко використовується в сучасних моделях. Вона служить довго, витримує навантаження. Але під вагою сплячого просідає, що створює деякий дискомфорт.

Основа з листового матеріалу (ДСП або МДФ) — бюджетний варіант. Такі конструкції обійдуться недорого. Але по стійкості до навантаження і довговічності вони поступаються моделям з основою з дерев'яних планок. Використовуються переважно в односпальних ліжках.

Особливості конструкції

Ще одна відмінна риса — конструкція спального місця. Перший варіант — рамкова модель. Вона складається з корпусу з бортами, між якими — матраци типових розмірів. В основі конструкції — міцна рама, що забезпечує міцність, довговічність і надійність. Витримує велику вагу.

Континентальний вид ліжка — це модель, в якій матрац інтегрований в каркас. Він включений в комплект. Такі конструкції відрізняються підвищеним ортопедичним ефектом і дарують максимально комфортні відчуття для повноцінного відпочинку. Корпус традиційно виготовляється з дерева, часто його обробляють дорогою тканиною. У моделях передбачене високе узголів'я.

Розкладне ліжко — прекрасне рішення, коли потрібно обмежитися компактними розмірами. Воно займає мало місця. При необхідності комфортний диван трансформується в спальне місце. Для виготовлення використовують метал або дерево.

Деякі моделі мають додаткові опції, які підвищують функціональність виробів:

  • короби для постільної білизни;
  • захисні бортики. Поширені в дитячих ліжечках для безпеки дитини;
  • підйомний механізм. Відкриває доступ до відсіку під нижньою рамою.

Ще одна особливість конструкції — матеріал виконання. Тут потрібно керуватися не тільки естетичними міркуваннями. Рекомендується ознайомитися з особливостями кожної сировини.

Дерев'яні вироби славляться міцністю, довговічністю і екологічністю. Моделі часто покриваються лаком, який підкреслює благородний природний малюнок. Такі варіанти органічно доповнять стилі кантрі, класика, лофт, прованс.

Вироби з МДФ і ДСП мають лаконічний дизайн, традиційні форми. Незважаючи на простоту, вони виглядають елегантно. Головна перевага конструкцій — невисока ціна. Виробники пропонують величезний вибір моделей різних розмірів, кольорів і стилів.

Металеві ліжка характеризуються міцністю, довговічністю, стійкістю до навантажень. Такі каркаси можуть прослужити до 20 років. Обробка металу спеціальними захисними засобами забезпечує стійкість до корозії.

Як вибрати ліжко

Вибір ліжка — одне з найскладніших і важливих рішень. Від якості цього предмета меблювання залежать ваш комфорт і якість сну. Перше, з чим потрібно визначитися, — розміри і кількість спальних місць. Для однієї людини, дитячої або маленької спальні можна використовувати односпальну модель. Якщо розміри приміщення дозволяють, краще зупинити увагу на двоспальній конструкції.

Обов'язково приділіть увагу основі. Вона повинна бути надійною, довговічною, міцною, витримувати велике навантаження. Не купуйте моделі з невеликою кількістю ламелей і значною відстанню між ними. В цьому випадку матрац швидко втратить свою форму. Ви позбудетеся комфорту.

Не забувайте про стиль. Ліжко повинно органічно вливатися в інтер'єр кімнати, бути частиною цілісної картини і гармонійної композиції. Кольори і матеріали формують дизайн цього предмета меблів. Фарби можуть відрізнятися від тих, що наповнюють кімнату. Але важливо, щоб все було в одній гамі або поєднувалося між собою.

І ще одна рекомендація — додаткові опції. Функціональність спального місця підвищать ящики для зберігання білизни, підйомний механізм. У просторій кімнаті можна використовувати подіум з відсіками.

Якщо вам потрібно міцне, надійне, довговічне ліжко для спальні, яке стане органічним елементом картини в інтер'єрі і комфортним місцем відпочинку, скористайтеся послугами компанії «Дубок». У нас ви знайдете величезний вибір моделей від кращих виробників: Arbor Drev, MiroMark, Viorina-Deko, VMV Holding, «БМФ», «Гербор» і ін. У каталозі ви можете ознайомитися з різноманітністю пропозицій, впорядкувати представлені варіанти за потрібними вам параметрами, замовити ліжко, яке відповідає всім вимогам і побажанням. Ми гарантуємо якість товарів. У нас ви знайдете меблі для спальні, дитячої або гостьової кімнати, щоб створити свій ідеальний куточок, наповнений комфортом, затишком і функціональністю.

Категорії товарів

Читайте також

Інтер'єр кухні Інтер'єр кухні Кухня в інтер'єрі сучасного будинку може відігравати різну роль в залежності від способу життя госпо
Незамінний в інтер'єрі - комод з 4-ма шухлядами Незамінний в інтер'єрі - комод з 4-ма шухлядами Головне призначення цього предмету меблів, звичайно ж, зберігання речей. Досить часто його прирівнюю
Корисні поради щодо вибору матраців Корисні поради щодо вибору матраців Комфортний матрац — головна умова повноцінного відпочинку і розслаблення під час сну. Розглянемо, як
Кращий вибір комодів в Дніпрі - Dybok.ua Кращий вибір комодів в Дніпрі - Dybok.ua Якщо Ви вирішили, що Вашому будинку для повної гармонії не вистачає гарного стильного комода, тоді з
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴