Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Стелажі для будинку: види та особливості вибору

Стелажі для будинку: якими бувають і як правильно їх вибрати

У сучасних квартирах і заміських будинках часто зустрічаються стелажі. Їх популярність обумовлена тим, що вони дозволяють раціонально організувати простір. Це функціональна частина меблевого інтер'єру, що дозволяє розмістити багато різних предметів. Така конструкція внесе свою родзинку в інтер'єр.

Різновиди стелажів для будинку

Найпростіший стелаж — це конструкція, що складається з полиць, яка не має дверей і задніх стінок. Вона добре підходить для мінімалістичного дизайну. Інший вид — це моделі, оснащені різними функціональними елементами: перегородками, полицями, висувними ящиками і ін. Кріпляться вони до стіни або можуть бути розташовані окремо — підлоговими. Вмонтувати такі меблі можна в нішу, що дозволяє заощадити простір. Але не завжди є можливість реалізувати таке рішення.

Залежно від призначення виділяють такі види стелажів:

  1. Для передпокою. На полицях зручно розміщувати головні убори, парасольки, сумки та інші аксесуари. Найчастіше це відкритий стелаж, оснащений гачками або штангою для одягу.
  2. Кухонні. Відкрита зона зберігання, що дозволяє отримати швидкий доступ до часто використовуваних речей, завжди актуальна на кухні. Такі меблі дозволяють заощадити час при готуванні. Він замінить навісні кухонні шафи й полиці.
  3. Для вітальні. Ця кімната частіше є найбільшою в будинку. Тому за допомогою стелажа зручно розділяти її на зони, призначені для різних цілей. На полицях можна зберігати книги, різні дрібнички і пам'ятні для вас речі, музичну апаратуру і багато іншого.
  4. У гардеробну. У приміщенні такого типу стелажі найбільш затребувані. Комбінуючи полки різної висоти, можна облаштувати ідеальну зону для зберігання взуття, одягу, аксесуарів та ін.
  5. До кабінету. Організовуючи робоче місце, потрібно передбачити наявність полиць для зберігання документів, різних папок і т. Д. На стелажі можна розмістити і особисті речі, наприклад, годинник, нагороди, фотографії.
  6. Для дитячої. У цю кімнату підійдуть невисокі напіввідкриті шафи-стелажі з нижніми ящиками. Такі меблі ідеальні для розміщення іграшок, книжок та приладдя для творчості.
  7. Для лоджії. Нерідко купують стелажі любителі кімнатних рослин. На полицях поміщається чимало горщиків, що дозволяє створити зелений куточок у будинку.

Крім готових корпусних моделей, великою популярністю користуються модульні стелажі. Вони складаються як конструктор. Модулі при необхідності можна міняти місцями, доставляти або прибирати елементи.

Залежно від форми виділяють лінійні і Г-образні стелажі. Перший варіант — це класика. Зустрічається найчастіше. Розмістити таку модель можна в будь-якому місці. Другий варіант встановлюється в кутку, економлячи тим самим місце, тому підходить для невеликих приміщень.

Переваги стелажів

Стелажі забезпечують не тільки додаткову зону зберігання, а й виступають стильною деталлю інтер'єру, дозволяють зонувати простір. Наприклад, в кабінеті можна за допомогою цього предмета меблів відокремити робочу зону, де розміщений письмовий стіл з ПК, від бібліотеки. У вітальні поділяють столову і місце для відпочинку. Відкриті полиці роблять інтер'єр легким і не перевантаженим.

Інші достоїнства стелажів:

  • легка вага, при якому витримуються високі навантаження;
  • великий вибір різних за формою, розміром і кольором моделей;
  • доступність;
  • тривалий термін експлуатації;
  • універсальність — стелажі можна встановлювати в приміщеннях різних типів і призначень (від вітальні до гаража);
  • мобільність — конструкції швидко збираються і демонтуються, невеликі моделі легко переставляти в зібраному вигляді;
  • зручність в експлуатації — доступ до розміщених речей нічим не обмежений, тому дістатися до них максимально просто;
  • органічний вигляд практично в кожному інтер'єрі.

Стелажі модульного типу дозволяють підібрати меблі «під себе», вибираючи найбільш функціональні і необхідні елементи. За допомогою таких модулів можна створити унікальний інтер'єр.

Як вибрати стелаж для дому

Спочатку потрібно визначити цілі використання стелажа, а також кімнату, для якої він призначається. Зонуючі меблі будуть відрізнятися від приставних. Від цього залежить вибір основних її параметрів:

  1. Тип конструкції. Для житлової кімнати треба продумати, чи є необхідність в наявності закритих відсіків, задньої стінки. У гардероб стелаж підбирають відповідно до того, які речі будуть зберігатися на полицях. Важливо продумати їх кількість, визначити найбільш підходящу висоту.
  2. Розміри і вага. Попередньо проаналізуйте, що буде зберігатися на полицях, щоб правильно вибрати габарити конструкції. Співвідносити їх потрібно з площею приміщення. Вагу меблів особливо важливо врахувати, якщо за допомогою стелажа планується зонувати кімнату. Вона не повинна бути непідйомною, а й полегшена конструкція не підійде, оскільки її можна випадково перекинути.
  3. Матеріали. Вибір багато в чому залежить від того, для якого приміщення призначаються меблі — житлового чи нежитлового. ДСП і МДФ — це ті варіанти, які поєднують в собі високу якість і доступну ціну. Високі навантаження витримує метал. З нього часто виготовляють корпус вироби. Хороші матеріали мають сертифікат якості і гігієнічний висновок.
  4. Стиль. Стелаж повинен гармонійно вписатися в уже існуючий інтер'єр. Для приміщень, виконаних в класичному стилі, підійдуть традиційні конструкції. Для лофту або модерну доречними будуть моделі з комбінованих матеріалів, незвичайних форм.
  5. Колір. Відтінок можна підібрати будь-який, який підходить до інтер'єру. Стелаж, як правило, підбирають в тон до шафи, але він може бути і контрастним елементом. Варто врахувати, що світлі відтінки візуально розширять простір, а темні додадуть йому строгості. Яскраві відтінки підійдуть для дитячої кімнати, оскільки створять веселий настрій.

Ретельний підхід до вибору дозволить підібрати модель, яка ідеально впишеться в приміщення і максимально відповідатиме вашим побажанням.

Читайте також

Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Купити ліжко в Києві. Кращий вибір ліжок у столиці Погано спите ночами? Постійно мучить безсоння? Тоді Вам терміново потрібне нове і комфортне ліжко. А
Детально про кухонні меблі Детально про кухонні меблі Кухня — це унікальне приміщення, в більшості випадків вона виступає не тільки як приміщення для приг
Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Туалетний столик вже не одне століття є обов'язковим елементом жіночої кімнати. Він використовується
Люстри з LED-підсвіткою - сучасна класика Люстри з LED-підсвіткою - сучасна класика Якщо добре відомі нам варіанти люстр здаються надокучливими, то люстри з led-підсвіткою освіжать іде
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴