Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Кутовий комп'ютерний стіл: переваги та недоліки

Практично в будь-якій сучасній квартирі можна зустріти такий предмет інтер'єру, як комп'ютерний стіл. В умовах пандемії багато з нас стали працювати з дому за комп'ютером або ноутбуком, проводячи так свого часу. Тому кожному хочеться, щоб місце було обладнане зручно. Виробники меблів випускають величезну кількість столів на будь-який смак і гаманець. Одним з цікавих варіантів для стандартних квартир є кутовий. Слід зауважити, що його часто використовують як основу для створення меблевих комплексів. Такі вироби виробники поєднують з шафами, відкритими стелажами, що дозволяє організувати функціональне місце для навчання або роботи на невеликій за площею ділянці.

Переваги та недоліки кутових комп'ютерних столів

Як і будь-які інші меблі, розрахований для установки в кутку, такий стіл дає можливість дуже економно використовувати простір.

Ще одна перевага пов'язана з тим, що для тривалої сидячої роботи без негативних наслідків для здоров'я дуже важливо зайняти правильне положення за столом, мати легкий і вільний доступ до всіх полок і стелажів. Кутовий варіант за замовчуванням утворює робочий трикутник, при якому відстань до предметів на стільниці та додаткових полицях і ящиках менше, ніж при прямокутному. У той же час площа корисної поверхні збільшується, що дозволяє розташувати біля себе необхідні речі, документи, гаджети, оргтехніку і т.п.

Розміщення системного блоку теж буде більш зручним, глибоким, а не під ногами. Необхідно, щоб відстань від очей до монітора комп'ютера було не менше 50 см. Відповідно, ширина стільниці не повинна бути менше 60 см. Так що зверху буде зручно поставити принтер, а внизу — тумби з висувними ящиками. Довжина визначається вільним місцем в приміщенні.

Не позбавлены такі меблі і недоліків. Головний з них — розміщення можливо тільки в кутку кімнати, причому часто далеко від вікна, що змушує обладнати постійне освітлення. Якщо розташування столу набридне, йому важко підібрати нове місце. Ціни кутових варіантів вищі, ніж звичайних прямокутних моделей.

Недоліком може бути і психологічний дискомфорт від перебування в кутку, спиною до оточуючих. Хоча саме цей фактор дуже індивідуальний. Деяким людям подобається створюване кутовим столом почуття захищеності. Комфортні меблі як би обіймають, вкривають людину.

Види кутових столів для комп'ютерів

Кутові моделі, представлені в асортименті меблевих магазинів, мають велику кількість варіантів, оснащених додатковими елементами. Розрізняють два види конфігурацій:

• діагональні. Це компактні столи з маленькою робочою поверхнею, де не вийде розмістити внизу повноцінні висувні ящики. Користувач сидить обличчям до кута кімнати;

• діагонально-перпендикулярні. Ці моделі займають більше місця, ніж попередні, але мають кращу функціональністю і комфортабельністю. Часто в якості додатків використовуються пенали, надбудови, різні полиці і стелажі, на які можна поставити книги, журнали, папки з документацією.

У каталогах меблевих фабрик зустрічаються елементи стільниці, що складаються з двох прямокутників, а також цілісні (напівкруглі), трапецієподібні і комбіновані (з стелажем, пеналом, шафою). Останній варіант — це міні-офіс, так як всі речі завжди знаходяться під рукою. Такі вироби мають спеціальні прорізи для маскування проводів, що покращує естетичну складову.

Розміри столу

Щоб вибрати відповідну модель, спочатку роблять заміри приміщення в тому місці, де буде стояти комп'ютерний стіл. Кутові варіанти, як правило, мають велику площу стільниці — 1 600 × 1 600. Загальноприйнятий стандарт висоти, якого дотримуються виробники, — 750 мм. Такий параметр дозволяє комфортно працювати за столом людям, які мають зріст від 162 до 180 см. Якщо у людини зростання нижче або вище зазначеного, можна замовити виріб за індивідуальними розмірами або просто відрегулювати висоту комп'ютерного крісла.

Що стосується площі стільниці, то обов'язково потрібно заздалегідь визначити, що на ній буде знаходитися. Як правило, це монітор, мишка, клавіатура, колонки, принтер. Тут же можуть знаходитися роутер Wi-Fi і канцелярське приладдя. Потрібно ретельно продумати, скільки буде потрібно місця для розміщення всіх необхідних речей.

Якщо стіл буде мати надбудову, це потрібно обов'язково врахувати при плануванні місця.

Важливе доповнення! Якщо вільного місця мало, окремі компоненти (полки, стелажі) можна нарощувати по вертикалі.

Комплектуючі та фурнітура для кутового комп'ютерного столу

З'єднуючі деталі є важливою складовою будь-яких меблів. У вигляді кріплень між собою для елементів столу використовуються шурупи, конфірмати, рафікси, мініфікси тощо. В залежності від обраного варіанту місце з'єднання може бути помітним чи ні.

Коли при складанні використовують конфірмати, залишаються помітними їх голівки, навіть якщо закрити їх спеціальними пластиковими заглушками. Плюсами такого способу збирання є швидкість і простота. Мінус — слабка надійність. Після 2-3 збірок / розборок місця з'єднань розхитуються.

Використання рафіксів та міні-фіксів дає можливість з'єднати деталі так, щоб все було акуратно з лицьового боку. Це складний спосіб, що вимагає достатньо часу. Однак така конструкція може витримати багаторазові збірки / розбирання зі збереженням в первозданному вигляді місць з'єднань.

Полички для клавіатури і висувні ящики можна буде легко рухати, якщо використовуються якісні напрямні. Вони бувають двох видів: на роликах (простіше кріпляться, дешевше коштують) і на підшипниках (трохи дорожче, але є більш якісними) — телескопічні.
Роликові напрямні висуваються з характерним звуком, не дають повністю виїхати шухляді. Є обмеження по навантаженню — до 25 кг. Шарикопідшипникові (телескопічні) варіанти безшумні, витримують тривалу експлуатацію і навантаження до 50 кг, дають можливість дістати ящик повністю. Єдиний їхній мінус — більш висока ціна, в порівнянні з роликовою конструкцією.

Важливим елементом фурнітури є петлі. Різні їх моделі дозволяють відкривати двері під різними кутами. У більш дорогих виробах на дверки тумб кріплять демпфери, доводчики для плавної роботи. Існують спеціальні петлі для скляних дверцят.

У моделях з різними надбудовами, стелажами застосовуються зйомні кріплення для полиць, фасадні ручки, естетичні трубки, які можуть бути різних діаметрів та ін.

Додаткове оснащення

Дизайнери працюють над тим, щоб сучасні кутові комп'ютерні столи виглядали модно, були функціональні. Їх оснащують пристроями різного призначення. Серед них є такі:

• висувна клавіатурна дека на напрямних. Вони можуть бути роликові або підшипникові;

• полки для оргтехніки (принтер, колонки та ін.). Можна їх поставити на відстані витягнутої руки, не займаючи робочу поверхню;

• підставка під монітор. Відмінне рішення, якщо стільниця невеликого розміру. При цьому важливо зберегти на відстані мінімум 50 см до очей, а центр монітора повинен розташовуватися нижче рівня очей;

• додаткова підставка під системний блок. Буває стаціонарна або окрема (на роликах). Останній варіант переважний, оскільки можна легко поміняти положення блоку;

• тумба з висувними ящиками різних розмірів для зберігання документів, дрібної канцелярії і т. п;

• пенал, шафа, відкритий стелаж;

• надбудова, навісні полки, які можуть бути відкриті або закриті.

Вибираючи комп'ютерний стіл з додатковими елементами, не слід забувати про зручність і можливість комфортної роботи за ним.

На що звернути увагу при виборі

Перед покупкою обов'язково потрібно зробити заміри кута. Інакше можна зіткнутися з тим, що стіл не впишеться у відведене для нього місце. Якщо є можливість, в магазині бажано протестувати вподобаний стіл на зручність. Для цього за ним потрібно посидіти, спробувати дотягнутися до полиць (якщо вони є). Коли такої можливості немає, ретельно вивчіть всі габарити виробу на сайті, зробіть необхідні заміри в кімнаті і порівняйте дані.

У меблевих виробах важливі дизайн та якість матеріалів, з яких вони виготовлені. Найдовше прослужать моделі з екологічно чистого і міцного дерева, але їх вартість часом занадто висока. Більш доступні за цінами столи з ДСП і МДФ, і при цьому вони залишаються безпечними для користувача.

Про високу якість говорить обробка торців спеціальною стрічкою, яка не відстає на вигинах. Фурнітура повинна бути добре закріплена, оптимально відповідати загальному стилю, підходити за кольором. Якщо меблева фабрика прагне втриматися на високих позиціях, то при конструюванні фахівці простежать, щоб рухливі елементи ящиків працювали плавно і безшумно.

Дизайн столу повинен відповідати інтер'єру. Намагайтеся не купувати модель темного кольору. Такі меблі створять різкий контраст з екраном, що призведе до того, що очі будуть швидко втомлюватися.

Вибираючи кутовий комп'ютерний стіл, потрібно виходити зі своїх фінансових можливостей, але краще не економити. Якісні та зручні меблі прослужать довго і дозволять зберегти здоров'я.

Категорії товарів

Читайте також

Купуємо краще ліжко за доступною ціною в Житомирі Купуємо краще ліжко за доступною ціною в Житомирі Якщо ночами Вас мучить безсоння, якщо постійно крутитесь і не можете знайти зручне положення для ком
Купити кращі шафи-купе в Одесі Купити кращі шафи-купе в Одесі Живете в Одесі і не знаєте, де купити недорого відмінниу і функціональну шафу-купе? Тоді Ви зайшли т
Футон і топер – чим вони відрізняються і як вибрати? Футон і топер – чим вони відрізняються і як вибрати? Якщо під час відпочинку на дивані ви відчуваєте дискомфорт, якщо ваш старий матрац продавився, а куп
Переваги і недоліки меблів білого кольору Переваги і недоліки меблів білого кольору Білі меблі приваблюють багатьох українців, але одиниці вирішують встановити їх у своїх квартирах. Ма
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴