Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як обрати комп'ютерне крісло?

Вибираємо «своє» комп'ютерне крісло: основні критерії

Процес вибору комп'ютерного крісла – більше ніж просто покупка меблів. Це вклад у своє здоров'я. Якщо день у день, сидячи за комп'ютером, ви будете відчувати біль в спині, проблем з опорно-руховим апаратом не уникнути. Ретельний підхід до покупки забезпечить повноцінний відпочинок і ефективну роботу.

Правильно підібране крісло – це функціональність, надійність і практичність. Крім того, ці характеристики повинні поєднуватися з привабливим зовнішнім виглядом. Щоб не помилитися у виборі, варто врахувати рекомендації фахівців.

Основні різновиди

Комп'ютерні крісла ділять на різні види за такими критеріями, як вік користувача (дорослі та дитячі), статева приналежність (жіночі та чоловічі), призначення (офісні, для дому).

Залежно від впливу на здоров'я спини, виділяють такі різновиди комп'ютерних крісел:

1. Звичайні. Дизайнерські рішення в цьому випадку спрямовані тільки на привабливий вигляд виробу. Питаннями ергономіки розробники таких крісел не займаються.

2. Ергономічні. Призначені для тривалої роботи за ПК – не менше 6 годин на день. Особливості таких моделей – анатомічна форма сидіння, висока спинка і поперековий виступ. Вони підтримують хребет користувача в природному положенні, дають можливість зручно розміститися в кріслі.

3. Ортопедичні. Основна відмінність від попереднього виду – зсув навантаження на м'язи при зміні положення нахилу тіла. Такі моделі призначені для тривалої роботи. Максимум зручності і мінімум шкоди від сидячого способу життя – головні завдання, які вирішують, використовуючи такий предмет меблів.

Як окремий вид можна розглядати м'які крісла. Їх часто вибирають для керівників компаній. Є ще геймерські моделі, частіше оснащені помірно пружним сидінням. Підтримка спини неяскраво виражена або забезпечується подушкою. Останню можна відрегулювати або прибрати зовсім.

Сидіння комп'ютерного крісла

При виборі сидіння необхідно звернути увагу на такі критерії:

1. Жорсткість. Основа може бути м'якою, середньої жорсткості та жорсткою. Щоб комфортно працювати за комп'ютером тривалий час, варто віддати перевагу моделям другого виду. М'які варіанти провокують появу сутулості, хвороб органів малого таза. Жорсткі спонукають постійно міняти позу, що сприяє поліпшенню циркуляції крові. Але довго сидіти в такому кріслі складно. Якщо в результаті малорухливого способу життя розвинувся геморой, рекомендовано все-таки вибрати жорстке сидіння.

2. Розміри. Оптимальна глибина повинна становити близько 2/3 від довжини стегна. У цьому випадку створюється опора на сідничні горби (тазові кісточки). Таким способом забезпечується стійкість в цій зоні, знижується навантаження на спину і підтримується природний прогин хребта. У деяких моделях глибина сидіння регулюється, що дозволяє налаштувати крісло відповідно до анатомічних особливостей користувача.

3. Висота. Важлива умова – наявність підйомного механізму. З його допомогою можна регулювати висоту сидіння. Роблять це так, щоб ноги повністю упиралися в підлогу ступнями, а коліна розташовувалися не вище тазостегнових суглобів. Рекомендований кут вигину під колінами – 90–130˚.

4. Форма. Повинна бути анатомічною, а передній край сидіння – трохи загнутий, що дасть можливість попередити застійні явища у венах ніг. Деякі моделі мають поглиблення. Їх призначення полягає в запобіганні надмірному навантаженню на куприк, у вентиляції делікатних ділянок тіла, забезпеченні тазу правильного положення, що попередить проблеми з кровообігом в цій області.

Продумана форма сидіння – це тільки частина справи. Важливо, щоб вона зберігалася в процесі тривалої експлуатації. Тому не варто економити на наповнювачі. Виробники в процесі виготовлення використовують поролон або спінений поліуретан. Кращий вибір – високощільний пінополіуретан. Він відрізняється зносостійкістю і пружністю, не втрачає форму при тривалій експлуатації, забезпечує комфорт під час сидіння.

Підголівник і форма спинки

Також зручність користувачеві забезпечують спинка і підголівник. Вони повинні мати анатомічно правильні вигини, що повторюють конфігурацію тіла. Це дозволить ефективно знизити навантаження на відділи хребта в області шиї, грудей, попереку. Одночасно буде забезпечене повноцінне функціонування легенів, мозку та інші органи отримають необхідне насичення киснем.

Правильніше сидіти в кріслі з низькою спинкою (приблизно близько 45 см). Але, якщо доводиться протягом дня довго перебувати в кріслі, може знадобитися додаткова опора в області плечей. В такому випадку краще віддати перевагу моделям з високою спинкою – приблизно близько 65 см. При необхідності можна вибрати крісло з можливістю регулювати ці параметри. У просунутих моделях можна також встановлювати різні кути нахилу спинки.

Тривала робота за комп'ютером вимагає також розслаблення шийної зони. Цю функцію виконує підголівник. Добре, коли він регулюється по висоті та куту нахилу.

Хрестовина, колеса, підлокітники

Другорядні елементи комп'ютерного крісла також важливі. Його основою є хрестовина на роликах. Її вибирають з урахуванням ваги користувача:

1. До 120 кг – підійде основа з будь-якого матеріалу, включаючи пластик. Для пластикових хрестовин така вага гранична. Це не означає, що вони відразу зламаються під навантаженням. Але їх доведеться періодично міняти.

2. Понад 120 кг – краще віддати перевагу посиленим варіантам. Це можуть бути металеві хромовані, металеві з дерев'яними накладками або суцільнолиті алюмінієві хрестовини. Такі варіанти мають різний дизайн, тому вибирати відповідний можна з урахуванням інтер'єру приміщення.

Крісло, яке планується встановлювати на килимовому покритті або лінолеумі, може мати пластикові коліщатка. Якщо воно буде стояти на паркеті або ламінаті, доцільніше зупинити вибір на прогумованих моделях. Вони забезпечують збереження підлогового покриття, від них менше шуму. Ідеальний варіант – металеві коліщатка з гумовим покриттям. Вони найнадійніші. Ролики можуть мати спіднички або хромовані накладки. Вибір цих деталей – справа смаку. На експлуатаційні властивості вони не впливають. За бажанням зробити основу крісла нерухомою коліщатка можна замінити на стопки.

Підлокітники знадобляться користувачам, які багато працюють. Вони дозволяють тримати руки в зручному положенні та дають можливість трохи відпочити. Добре, коли підлокітники широкі, але головна вимога – регулювання за висотою. Лікті та зап'ястя повинні знаходитися на одному рівні з клавіатурою. Інакше підвищується ризик розвитку тунельного синдрому. А це захворювання, як і будь-яке інше, легше запобігти, ніж лікувати.

Якщо руки постійно знаходяться в русі, від підлокітників можна відмовитися. При підборі крісла для дитини вони і зовсім протипоказані. Відсутність цих елементів – профілактика захворювань спини, щоб малюк звикав сидіти рівно.

Матеріал оббивки комп'ютерного крісла

Ринок оббивної продукції постійно зростає. Її характеристики весь час поліпшуються. Виробники при виготовленні комп'ютерних крісел використовують довговічні та міцні матеріали.

Штучна шкіра

Такий матеріал буває двох видів:

1. З полівінілхлоридним покриттям – шкірозамінник. Може імітувати натуральну шкіру. Вогнестійкий, але погано виводить вологу і може тріскатися на згинах. Доглядати за виробами зі шкірозамінника нескладно.

2. З поліуретановим покриттям – екошкіра. Технологічніша і досконала. Її структура м'яка і еластична. Матеріал гіпоалергенний, не схильний до розтріскування. Він володіє відмінними «дихаючими» властивостями, тому користувач в такому кріслі не буде потіти. Покриття буває різної товщини. Чим вище цей показник, тим довговічніше буде оббивка.

Варто врахувати, що світлі матеріали з часом можуть потемніти, навіть від одягу. Бажано, щоб колір оббивки гармонійно поєднувався з відтінками інших предметів інтер'єру.

Тканинна оббивка

На відміну від шкіри і її замінників, текстиль комфортніший за тактильним відчуттям матеріал. Але він вимагає ретельного догляду. Ринок пропонує широкий асортимент тканинних оббивок. При виборі крісла для дитини фахівці рекомендують віддати перевагу натуральним і напівсинтетичним тканинам, що відрізняються безпекою. Другі також проявляють стійкість до стирання. Їм варто віддати перевагу при виборі робочих крісел, які передбачають тривалу експлуатацію. Підійдуть для таких цілей і синтетичні тканини.

З практичної точки зору поверхня сидіння повинна бути гладкою. Тоді за нею простіше доглядати, адже бруд не забивається в пори. Варто врахувати, що текстиль вбирає запахи, здатний вигоряти і стиратися. Тому варто віддавати перевагу матеріалам нового покоління. Наприклад, антара не боїться ні бруду, ні зносу. Такі властивості тканина придбала завдяки тефлоновим просоченням інноваційних волокон з антистатичними якостями.

Акрилова сітка

Матеріал використовується в якості оббивки спинки крісла. Сітчастий акрил вентилюється і пропускає вологу, тому користувач не буде відчувати дискомфорту. Сітка добре підтримує спину, пружинить, володіє зносостійкістю і високою міцністю на розтяг. Вона виглядає сучасно, внесе родзинку в будь-яке приміщення.

Термопластичний еластомер

Еластомер – матеріал нового покоління, що являє собою синтетичну гуму. Він має різні показники еластичності, що характеризуються адаптацією до рухів і підтримкою стегон, спини. Еластомер легко деформується, після впливу повертає первісну форму. Володіє стійкістю до розмноження патогенних мікроорганізмів, а також до стирання.

Купуючи комп'ютерне крісло, важливо ретельно проаналізувати кожен із критеріїв і вибрати ідеальну для себе модель.

Категорії товарів

Читайте також

Кухонні фартухи: особливості вибору Кухонні фартухи: особливості вибору Кухонний фартух (а ще його називають скіналі, екран, настінна панель) – це ще одна деталь інтер’єру,
Як обрати тумбу під телевізор: поради та рекомендації Як обрати тумбу під телевізор: поради та рекомендації Тумба – це той предмет меблів, який може не тільки виконувати функції шафи, але і служити підставкою
Який наповнювач кращий для дивану Який наповнювач кращий для дивану Диван – популярний предмет меблів, місце для сну та відпочинку господарів та гостей. Його купують дл
Робочий стіл для школяра: правила вибору Робочий стіл для школяра: правила вибору Письмовий стіл — найважливіший атрибут робочого місця школяра. На етапі покупки батькам важливо врах
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴