Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як обрати журнальний столик

Особливості вибору журнального столика для будинку

Журнальний столик часто є обов'язковим атрибутом вітальні. Він робить інтер'єр більш завершеним, до того ж служить функціональною підставкою для преси, ноутбука, різних дрібниць, а при приході гостей на ньому подають закуски, солодощі та напої. Але щоб столик був дійсно зручним і функціональним, важливо відповідально поставитися до питання його вибору. Нижче ми розповімо, на які критерії орієнтуватися, і дамо кілька порад, які допоможуть визначитися при покупці.

Різновиди журнальних столиків

Дані предмети інтер'єру випускаються в широкому розмаїтті моделей. Різні по дизайну, формі, габаритам, вони поділяються на види.

1. Придиванні. Так називають маленькі столики, які бувають абсолютно різних форм: круглі, квадратні, прямокутні. Встановлюють їх біля дивану таким чином, щоб було зручно розміщувати на поверхні пульт, книги, вази з квітами та інші дрібниці.

2. Класичні. Такі моделі зазвичай доповнені різними смужками для періодичної преси. Форма та дизайн у них прості, елегантні, виконані такі предмети з натуральних матеріалів або сировини, яка імітує природні поверхні.

3. Трансформери. Такий стіл можна розкладати або збирати, тим самим збільшуючи або зменшуючи його розміри. Трансформери особливо зручні для невеликих квартир, оскільки дозволяють швидко вирішити проблему з розміщенням гостей, і при цьому в побуті займають мало місця. Їх можна використовувати також в якості робочої поверхні, коли потрібно розміститися з ноутбуком або посадити дітей вчити уроки.

Крім типу конструкції, при покупці журнального столика варто звернути увагу на оформлення та матеріали. Нижче розглянемо кілька рекомендацій, які допоможуть визначитися.

Поради щодо вибору журнального столика

При покупці даного предмету меблів слід звернути увагу на ряд параметрів, які впливають на експлуатаційні властивості та навіть на ціну виробів:

  • матеріал;
  • стиль оформлення;
  • габарити.

Розберемося детальніше. Сучасні журнальні столики виготовляють з різних матеріалів. Зокрема, популярністю користується метал і деревно-стружкові плити (ДСП, ЛДСП, МДФ). Нерідко виробники комбінують різні види сировини, завдяки чому вдається не тільки поліпшити експлуатаційні характеристики готових виробів, а й реалізувати оригінальні рішення в дизайні.

З металу зазвичай виготовляють меблі в стилі хай-тек, лофт. Традиційно в таких столиках залізна тільки рама, а стільниця може бути виготовлена з ДСП. Вироби з плит найбільш доступні, оскільки зроблені з бюджетної сировини. Зовні вони не відрізняються від дерев'яних, а також ДСП або МДФ можуть майстерно імітувати будь-які інші типи поверхонь. Журнальні столики з плит користуються великою популярністю серед покупців, оскільки поєднують в собі важливі властивості: доступність, практичність та величезну різноманітність моделей.

Крім матеріалу, при покупці даного предмета інтер'єру потрібно також звернути увагу на оформлення. В інтернет-магазині Dybok представлені до продажу журнальні столики, виконані в різних сучасних стилях:

  • класичний. Це вироби з дерева або плитних матеріалів, виконані в елегантному дизайні, правильних форм і пропорцій. Такий варіант столика оптимально підійде під більшість інтер'єрів, виконаних в сучасному стилі;
  • модерн. Популярний стиль, що відображає актуальні тенденції дизайну — стриманість, наявність акцентів (наприклад, це можуть бути фігурні ніжки, незвичайна форма) та практичність;
  • мінімалізм. Такі столики виконані в стриманому оформленні. Характерними рисами є якраз відсутність акцентів в дизайні, прості форми та неяскраві кольори;
  • лофт. Це один з найновіших стилів оформлення журнальних столиків. Сам напрямок з'явився лише кілька років тому і підкорив своєю практичністю, естетикою. В основі концепції — поєднання грубих форм і матеріалів (зазвичай це дерево, камінь і метал), які надають виробу схожість з індустріальними предметами, проте це, звичайно ж, ілюзія;
  • прованс. Такі столики приваблюють витонченістю і естетикою. Французький сільський стиль передбачає простоту в оформленні, а вироби виходять практичними та елегантними;
  • кантрі. Це теж сільський стиль, для якого характерні простота, екологічність і невелика грубість в рисах. На відміну від Провансу, столики в дизайні кантрі традиційно не пофарбовані (можуть бути покриті лаком), зберігають природні відтінки й структуру матеріалів.

Також при покупці даних предметів інтер'єру потрібно звернути увагу на їх габарити. Незважаючи на те, що журнальні столики традиційно повинні бути невеликими, випускаються вироби абсолютно різної висоти й ширини. Вибирати підходящу модель потрібно виходячи з площі власної вітальні і місця, де планується розміщення даного виробу. Важливо, щоб журнальний столик гармонійно вписувався як за розміром, так і відповідав загальній стильовій концепції інтер'єру, гармонійно поєднувався з іншими предметами і в принципі був зручним у використанні.

Крім того, важливо забезпечити виробу правильний догляд. Про те, що потрібно враховувати і які заходи допоможуть зберегти предмет меблів на довгі роки, розповімо нижче.

Поради по догляду за журнальним столиком

Щоб виріб прослужив довгі роки і зберіг первозданну привабливість, важливо забезпечити йому відповідні умови. Зокрема, потрібно берегти меблі від підвищеної вологості. Вода руйнує не тільки структуру плитних матеріалів і дерева, а й металу. Також важливо не піддавати меблі різким перепадам температур. Від цього вироби з дерева, до прикладу, можуть покриватися тріщинами та деформуватися. Тому не варто розміщувати меблі близько до джерел тепла (камінів, радіаторів). Також не варто ставити на стільницю гарячі предмети (слід використовувати підставки).

Особливо акуратно слід звертатися з моделями зі скляною стільницею. На них теж не варто ставити щось гаряче, а тим більше холодне. Столики зі скляною стільницею від цього вмить покриються тріщинами. Також не варто ставити на них важкі предмети або кидати речі, від цього теж утворюються ушкодження.

Якщо ж на поверхню журнального столика випадково пролилася рідина або потрапила їжа (особливо жирна), слід якомога швидше все витерти. Волога і масло не тільки створюють непривабливі розводи, але і можуть пошкоджувати структуру матеріалу.

Для миття та прибирання вибирати потрібно м'які тканини і спеціальні засоби. Столики не можна чистити жорсткими губками і абразивом, від цього на їх поверхні можуть з'явитися подряпини. Не варто також використовувати засоби для дзеркал і скла на дерев'яних виробах, вони теж здатні пошкодити структуру.

У статті ми детально розібрали, як вибирати журнальний столик і які критерії варто враховувати. А також в числі основної інформації перерахували рекомендації по догляду за меблями, які допоможуть зберегти їх красивими й функціональними на довгі роки. Тепер, керуючись представленими відомостями, можна без особливих проблем зорієнтуватися при покупці і вибрати підходящий журнальний столик відповідно до власних уявлень про комфорт і затишок.

Категорії товарів

Читайте також

Стелажі для будинку: види та особливості вибору Стелажі для будинку: види та особливості вибору У сучасних квартирах і заміських будинках часто зустрічаються стелажі. Їх популярність обумовлена ти
Меблі для кухні Меблі для кухні Ви можете придбати як вже готові кухонні гарнітури, так і окремі інгредієнти кухонних меблів, з яких
Зручності на кухні: секрети господарки Зручності на кухні: секрети господарки Коли плануєте свою кухню, пам'ятайте про головне - в першу чергу, це робоче приміщення, яке повинно
Двоспальне ліжко з дерева - запорука здорового сну Двоспальне ліжко з дерева - запорука здорового сну Двоспальне ліжко — це важливий елемент меблів, який потрібно вибрати у першу чергу, та вже від нього
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴