Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як правильно вибрати кухню та на що звернути увагу?

Кухня є одним із найважливіших місць у будинку. Потрібно зробити її максимально затишною та комфортною, зручною для господині. Досягти такого ефекту можна за рахунок правильного підбору меблів, серед яких ключову роль відіграє кухонний гарнітур. Нижче ми розповімо, які варіанти, на що звернути увагу при покупці.

Вибір матеріалу для кухні

Сучасні гарнітури виробляють із різних видів сировини. Найбільшого поширення набули плитні матеріали: ДСП, ЛДСП, МДФ. Виготовлені вони із подрібненої деревної стружки, яка скріплюється за допомогою спеціальних смол. З отриманої маси формуються плити, які піддають сушінню та подальшому оформленню.

Серед переваг меблів з цих матеріалів відзначимо практичність, доступність та велику різноманітність варіантів забарвлень (у тому числі і імітація натуральної текстури). Вироби із плит добре переносять експлуатаційні навантаження, прості у догляді. При правильному поводженні вони здатні прослужити довго.

Важливою перевагою кухонь із ДСП, ЛДСП або МДФ є їхні ціни. Меблі з плитних матеріалів у рази дешевші за вироби з натурального дерева, що робить її доступною широкому колу споживачів.

Також у продажу можна знайти моделі із комбінованої сировини. Нерідко виробники використовують скло для оформлення фасадів навісних шаф, завдяки чому покупцям надаються ширші можливості вибору моделі. Однак, при покупці звертати увагу потрібно не тільки на матеріал, але й на інші параметри меблів. Розповімо про них докладніше.

Вибір типу кухонного гарнітуру

Усі комплекти поділяються на прямі та кутові. Перші – це лінійні гарнітури, які розміщують уздовж однієї стіни у приміщенні. Головна перевага таких моделей у універсальності. Їх можна підібрати для приміщення будь-якої площі, тому що випускаються вони у великій різноманітності. Наприклад, у каталозі інтернет-магазину Dybok можна вибрати компактні гарнітури завширшки від 120 см.

Кутові – це більш місткі комплекти, які встановлюють вздовж двох суміжних стін. Вони займають більше місця, ніж лінійні гарнітури, а й перевершують їх за місткістю. Якщо простір кухні дозволяє, варто подумати над установкою кутової моделі. Гарнітури такої конфігурації мають більше місць для зберігання начиння, до того ж перевершують лінійні у плані ергономіки. Вони дозволяють ефективно задіяти простір кута, де зазвичай встановлюється тумба з мийкою.

Коли необхідне нестандартне рішення, варто придивитися до модульних кухонь. Вони випускаються у вигляді окремих секцій різних розмірів та призначення. На власний розсуд можна підібрати комплектацію, тип модулів та ширину гарнітура.

Крім матеріалів і форм-фактора, приділити увагу необхідно і дизайну приміщення. Розглянемо це питання детальніше.

Який стиль для кухні вибрати

Купуючи гарнітуру, варто ознайомитися з асортиментом сучасних меблів. Випускається він в різних стилях оформлення, тому можна підібрати вдале рішення для будь-якого варіанту дизайну інтер'єру. Серед найпопулярніших відзначимо такі напрямки: класика, прованс, модерн.

Великий вибір кухонь у таких стилях оформлення доступний у каталозі інтернет-магазину «Дубок». Підібрати їх можна різної конфігурації та ширини. Варто зазначити, що при покупці слід враховувати не тільки стиль самого комплекту, а й дизайн приміщення. Важливо, щоб гарнітур поєднувався з іншими меблями та загальним оформленням. Тільки тоді можна досягти гармонійної відповідності та затишку.

Підбір кольору кухонного гарнітуру

Відтінки меблів багато в чому впливають на сприйняття та затишок у будинку. Кухні сьогодні можна вибрати в різних кольорах: насичені, яскраві, пастельні, що імітують натуральні текстури. Також у продажу є гарнітури, в яких поєднуються кілька відтінків, нерідко навіть контрастних. Як серед усієї різноманітності зорієнтуватися та вибрати найбільш вдалий колір? Дамо кілька порад:

● для невеликих приміщень краще вибирати однотонні комплекти. Оптимально, якщо вони забарвлені у світлі кольори. Темні перевантажуватимуть простір, підкреслюватимуть його невеликий метраж. Строкаті в невеликій кімнаті просто «загубляться». Вони будуть виглядати незграбно;

● якщо сподобався комплект, в якому поєднуються кілька кольорів, то краще, щоб їх було більше двох. Вони можуть бути контрастні або з однієї палітри (припустима відмінність за насиченістю та глибиною);

● при виборі двоколірної моделі краще зупинитися на варіантах, де верх світліший. Тоді вдасться уникнути ефекту тяжіння простору. Крім того, господині буде простіше у догляді;

● при виборі меблів у яскравих кольорах краще уникати кислотних фасадів. Незабаром це почне дратувати, до того ж очі відчуватимуть додаткове навантаження. Жовта, червона, помаранчева або зелена кухня, звичайно, освіжить простір, але вона більш вимоглива у плані поєднання з іншими меблями та елементами інтер'єру. При виборі кольорового гарнітура важливо продумати дизайн приміщення, щоб уникнути невдалих комбінацій.

Окремо відзначимо, що нейтральні варіанти оформлення універсальніші. Вони буквально не виходять з моди. Купивши комплект у спокійних, благородних тонах, можна не переживати, що через пару років, коли тренди на яскраві кольори пройдуть, він буде застарілим.

Загальні поради при виборі кухні

Збираючись купувати гарнітур, важливо вивчити всі характеристики моделей, що сподобалися. Дамо кілька рекомендацій, на що звертати увагу:

● вид гарнітура. Вище ми описали, які вони бувають, у чому полягають переваги комплектів різних типів. Оцініть площу простору, вимоги до місткості. Це допоможе визначитись. Важливо: плануючи встановлення комплекту, врахуйте інші меблі, принцип розміщення великої побутової техніки. Усі складові повинні гармонійно поміщатися;

● розмір. Потрібно вибирати кухню, орієнтуючись на її ширину. Зробіть вимірювання місця в кімнаті, де планується установка, а потім підбирайте модель;

● оформлення. Як ми писали вище, важливо, щоб всі меблі між собою поєднувалися за стилем. Тоді гарнітур гармоніюватиме із загальним дизайном приміщення;

● фурнітура. Зверніть увагу на якість ручок, петель, висувних механізмів. Від цього параметра залежить довговічність і функціональність меблів.

Ще варто звернути увагу на ім'я виробника. Вибирати меблі краще від відомих фабрик, які мають позитивні відгуки та репутацію. Тоді можна бути впевненим як товар, отримати гарантії. В інтернет-магазині «Дубок» вже зараз представлений великий вибір кухонь від відомих українських виробників, які встигли зарекомендувати себе на ринку. Замовити гарнітур, що сподобався, можна з доставкою по всій країні. Деталі та умови, за яких надається послуга, уточнюйте у менеджерів магазину.

Категорії товарів

Читайте також

Як вибрати колір кухонних меблів? Як вибрати колір кухонних меблів? Сьогодні існує безліч дизайнерських ідей, як оформити кухню. Переглядаючи каталоги популярних бренді
Стінка для вітальні. Як обрати, на що звернути увагу Стінка для вітальні. Як обрати, на що звернути увагу Популярними і затребуваними для облаштування житла, зокрема вітальні кімнати, є різноманітні меблеві
Як підібрати кухню реально (алгоритм), що за чим по порядку Як підібрати кухню реально (алгоритм), що за чим по порядку Кухня займає важливе місце у нашому повсякденному житті, тому від її зовнішнього вигляду, зручності
Підбираємо нові кухонні меблі Підбираємо нові кухонні меблі Ви все ж вирішили замінити кухонні меблі? Це не так просто, як може здатися на перший погляд. Позбут
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴