Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Чим відрізняється ортопедичний матрац від звичайного

Від особливостей виконання матраца залежить якість сну та відпочинку людини. Цей елемент дозволяє створити комфортні умови для повноцінного релаксу, тому до вибору необхідно підходити з максимальною відповідальністю. На сучасному ринку постільних речей представлені як ортопедичні, так і звичайні моделі. Кожна з них має свої особливості та переваги. Якими властивостями відрізняється ортопедичний матрац від звичайного? Давайте розбиратися.

Основні відмінності ортопедичного матраца від звичайного

У перекладі з грецької "orto" означає "правильний". Ортопедичний матрац дозволяє облаштувати ергономічне та комфортне спальне місце, яке адаптується під анатомічні особливості тіла людини. Висока щільність матеріалу допомагає розслабити м'язи, знизити навантаження на хребет, забезпечити найкращі умови для відпочинку.

Основні відмінності ортопедичного матраца від звичайного варіанту:

1. Забезпечення правильного положення хребта під час відпочинку. Занадто м'яке спальне місце – причина виникнення болю у спині. Навантаження на м'язи збільшується, людина не може повноцінно розслабитися. В таких умовах погіршується оксигенація мозку — він меншою мірою насичується киснем і збагачується поживними речовинами. При цьому нерівна поверхня сприяє викривленню хребта. Всі ці проблеми можна уникнути, якщо купити ортопедичний матрац.

2. Забезпечення комфортабельного спального місця. Між пружинами та поверхнею передбачено спеціальний шар, за рахунок чого на ортопедичному матраці зручно відпочивати – відбувається повне розслаблення.

3. Забезпечення ефективної підтримки тіла під час сну. Ортопедичний матрац відрізняється жорсткішою поверхнею. Він витримує значні навантаження — спина відпочиваючого не прогинається, за рахунок чого вдається уникнути напруження м'язів.

На відміну від звичайних, ортопедичні матраци підходять для використання з перших днів життя, витримують значну вагу користувача (до 200 кг на одне спальне місце – залежно від моделі), характеризуються підвищеною міцністю, довговічністю, відсутністю «ефекту гамака». Вони рекомендуються при різних порушеннях у роботі опорно-рухового апарату: остеохондрозі, сколіозі, артрозі та ін. При цьому потрібно розуміти, що вартість ортопедичного матраца вище, ніж звичайного варіанту. Але він швидко окупає себе своїми перевагами, забезпечуючи умови для якісного відпочинку, здорового сну та повного релаксу.

Особливості конструкції матраців

Залежно від цієї характеристики розрізняють вироби двох типів: пружинні та безпружинні моделі. Відмінність першого варіанта — в основі конструкції присутня система пружин, другого — як наповнювач застосовується ортопедична піна.

При цьому пружинні матраци бувають двох типів – це моделі, розроблені на основі залежного та незалежного блоку пружин. У першому випадку найпоширеніша система – тип «Боннель». В основі блоку присутні п'ятивиткові пружини, що нагадують за своєю конфігурацією барильця, надійно скріплені між собою в єдину конструкцію. Матраци типу «Боннель» демонструють підвищені показники ортопедичної ефективності, розраховані на інтенсивну експлуатацію та значні навантаження. Додатковий плюс такої системи – доступна вартість.

Матраци, в основі яких присутній блок незалежних пружин, зветься Pocket Spring. Особливість системи — кожен елемент міститься в спеціальному чохлі, виготовлений з гіпоалергенного матеріалу (нетканого полотна). За рахунок цієї конструктивної особливості матрац типу Pocket Spring забезпечує точкову підтримку хребта, створює мікромасажний ефект, виключає виникнення ефекту «хвилі» (коли при стисканні пружини поруч розміщені елементи також стискаються). Чим більше пружин використовується в конструкції, тим вищі ортопедичні властивості виробу. При цьому кількість незалежних елементів квадратного метра площі може становити від 200 до 1500 шт. Модель стійка до деформації, просідання країв, тому що за її периметром передбачена установка євроборту.

Що стосується безпружинного варіанту, то його експлуатаційні характеристики повністю залежать від типу матеріалу, що використовується як наповнювач. Головна перевага матраца полягає в тому, що він плавно та делікатно повторює форму тіла сплячої людини. Така модель не пружинить, стійка до деформації.

Наповнення матраців

Від цього матеріалу залежать ортопедичні та експлуатаційні властивості обраної моделі. Сьогодні на ринку представлений великий вибір наповнювачів для матраца, але найбільшою популярністю користуються наступні варіанти:

  • пінополіуретан. Матеріал стійкий до деформації, забезпечує анатомічний ефект (повторює форму та вигини тіла), створюючи комфортні умови для здорового сну;
  • латекс. Це гіпоалергенний матеріал, що відрізняється довговічністю (термін служби - від 30 років), достатньою жорсткістю, здатністю моделювати контури тіла;
  • кокосова койра. Натуральний матеріал добре пружинить, не затримує вологу (вентилюється), створює тверду основу для комфортного сну;
  • ортопедична піна (Biofoam, Air foam, Carbon foam, Orto foam, Memory foam, Oxigen Foam, Strong foam support, SHR foam та ін.). Це наповнювач із ефектом пам'яті. Він моментально підлаштовується під становище сплячої людини, допомагає прийняти йому найзручнішу позу;
  • м'яка і жорстка повсть. На його основі розробляють сучасні матеріали — спанбонд, термофлекс, спрут, термоволокно. Повстяний шар застосовується як бар'єр між основними прошарками.

Для виготовлення прошарку використовуються й інші матеріали: шерсть (для підвищення теплоізоляційних характеристик виробу), шерстепон, холлофайбер (кращий вибір для астматиків та алергіків), бавовна (застосовується для забезпечення терморегуляції у двосторонніх моделях (зима-літо)).

Як правильно вибрати матрац для сну

Перш ніж замовити модель, необхідно звернути увагу на такі її характеристики, як:

  • розмір. Він має відповідати параметрам ліжка;
  • тип виробу: пружинний або безпружинний варіант. Ще один різновид — топпери. Це тонкий безпружинний матрац, який зазвичай застосовується як доповнення до вже облаштованого спального місця;
  • жорсткість. Розрізняють матраци кількох типів: м'які (I), середні (II), помірно-жорсткі (III) та жорсткі (IV-V);
  • тип наповнювача.

При виборі ортопедичного матраца необхідно звертати увагу на якість виконання. Експерти рекомендують купувати продукцію лише від перевірених виробників і лише у спеціалізованих інтернет-магазинах, де консультанти зможуть пред'явити на запит сертифікат та іншу документацію.

Читайте також

Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів Туалетний столик вже не одне століття є обов'язковим елементом жіночої кімнати. Він використовується
Навісні меблі: плюси та мінуси, поради щодо вибору Навісні меблі: плюси та мінуси, поради щодо вибору В останні роки навісні меблі набули великої популярності. За рахунок незвичайного способу установки
Ліжка для спальні: особливості та різновиди Ліжка для спальні: особливості та різновиди У кожній кімнаті є головний елемент, акцент, який задає настрій куточка і створює його атмосферу. У
Дитячі ліжка та їх різновиди Дитячі ліжка та їх різновиди Обираючи дитяче ліжечко, турботливі батьки прагнуть забезпечити максимальний комфорт для новонародже
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴