Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Кутова чи пряма кухня — яка краще?

Кутова або пряма кухня: якому варіанту віддати перевагу

Вибір кухні — відповідальне завдання, від ретельності підходу до якого залежить задоволеність кінцевим результатом. У процесі виникає безліч питань: вбудовувати техніку чи ні, який фурнітурі віддати перевагу, які шафи потрібні і т. п. Але однією з найважливіших завдань є визначення форми гарнітура.

Вже протягом тривалого часу попитом користуються кутові і прямі кухні. Але який варіант краще? Чи правда, що Г-подібні моделі дорожчі, а лінійні менш практичні? І які ще нюанси можуть вплинути на вибір? Перед покупкою важливо зважити всі за і проти.

Плюси і мінуси прямої кухні

Лінійний гарнітур розміщується вздовж однієї стіни. Шафи виставляються горизонтально внизу і нагорі. Таке планування переважно вибирають, коли кімната прямокутна, вузька, занадто витягнута або має невелику площу. Але виробляються лінійні кухні і для просторих приміщень. Їх також встановлюють при бажанні зберегти симетрію щодо обідньої зони, «острову». Якщо кімната квадратна, меблі розміщують уздовж двох стін.

Лінійні гарнітури передбачають наявність великої кількості навісних шаф, висувних елементів, широкій поверхні тумб (до 60 см). Оптимальний варіант для прямої кухні — коли мийка розташована посередині, між холодильником і плитою.

Переваги:

1. Раціональне використання простору і метражу. Встановлюючи гарнітур впритул до стіни, економляться дорогоцінні квадратні метри. Прямі кухні можна розмістити навіть в приміщеннях з мізерною площею.

2. Доступна вартість: на 10-15% нижче в порівнянні з іншими варіантами. Це обумовлено зменшенням числа складних конструктивних елементів.

3. Легкість в проектуванні, яку гарантує простота форм. Можна визначитися з оптимальним дизайном лінійної кухні, не маючи досвіду в цій галузі. Монтаж також простий, оскільки тут менше з'єднань стільниці і немає складних в навішуванні кутових шаф.

4. Можливість розміщення в кімнатах складних планувань. Прямий гарнітур підійде для приміщень різних форм. З його допомогою зонируют простір в квартирах-студіях. Робоча зона в цьому випадку підкреслена і відділена від простору, яке призначене для відпочинку.

5. Практичність. Господиня в процесі готування має легкий і зручний доступ до всіх скриньок.

6. Високі естетичні якості. Лінійне розташування кухонних меблів виглядає привабливо і гармонійно поєднується з інтер'єром.

7. Широкий асортимент. Сьогодні виробники пропонують різні моделі прямих кухонних гарнітурів. Тому кожен зможе знайти варіант, який підходить по довжині і глибині тумб.

Недоліки:

1. Невелика робоча зона і недолік місця для зберігання. З цих причин таку кухню вибирають господарі, які нечасто готують. В цьому випадку не потрібно багато продуктів і кухонного приладдя.

2. Труднощі із вбудованою побутовою технікою.

Такі проблеми не виникають при встановленні довгих (понад 4 м) гарнітурів. У цьому випадку простіше забезпечити практичність і функціональність кухонних меблів. В іншому випадку доведеться відмовитися від деяких зручностей або необхідно ретельно продумувати порядок розташування основних для кухні елементів.

Переваги та недоліки кутової кухні

Г-подібне планування кухні — один з найпоширеніших варіантів. Такий гарнітур гармонійно вписується в квадратне або прямокутне приміщення і притягує акцент на себе тільки в тому випадку, коли фасади виконані в яскравих кольорах. При цьому залишається вільне місце для обідньої зони. Це також хороший варіант для прохідної кімнати.

Плюси:

1. Економія простору. При установці Г-подібуного гарнітура раціонально задіюється вільний кут. Тут можна розмістити, наприклад, мийку. Кут в цьому випадку іноді виконують скошеним. Висувні і обертаються полки в кутовій ніші можуть бути корисними в маленьких приміщеннях. Якщо потрібно максимально заощадити простір, в якості додаткової робочої або обідньої зони можна задіяти підвіконня.

2. Практичність. Такий гарнітур встановлюється уздовж двох суміжних стін перпендикулярно. Завдяки цьому утворюється робочий трикутник: плита — мийка — холодильник. Вони знаходяться приблизно на однаковій відстані одна від одної, тому господині не доведеться витрачати багато сил і часу — все необхідне буде під руками.

3. Місткість. Кутовий гарнітур дозволяє легко вбудувати побутову техніку. Модулі таких меблів глибокі, тому в них міститься різне кухонне начиння.

Мінуси:

1. Більш висока вартість. Кутова кухня дійсно коштує дорожче у порівнянні з прямою.

2. Складнощі в правильному проектуванні кута, наприклад, при нерівних стінах і пологих підлогах. У продажу є регульовані ніжки для кухонних нижніх тумбочок, завдяки яким ці нерівності можна скорегувати.

3. Неможливість розмістити кухню в вузьких приміщеннях. Перешкодити можуть складні планування, а також різні конструктивні, архітектурні елементи кімнати — радіатор, ніша, балконні двері та ін.

Кутовий гарнітур на відміну від прямого може захаращувати простір. Особливо такий ефект загрожує маленьким приміщенням. Щоб його попередити, можна відмовитися від установки верхніх шаф на одній зі стін або зробити тумби на одній зі сторін меншої глибини.


У кожного з планувань є свої плюси і мінуси. Щоб визначити для себе оптимальний варіант, необхідно врахувати різні нюанси: особливості приміщення, кількість членів сім'ї і їх звички, виділений бюджет і т. п. Грамотний підхід до підбору гарнітура дозволить підкреслити всі плюси кімнати і максимально згладити або приховати різні мінуси. Намагайтеся задіяти кожен сантиметр простору, проектують, організовуйте зручні робочі зони — і Ви зможете використовувати свою кухню на повну.

Категорії товарів

Читайте також

Як швидко та якісно почистити диван у домашніх умовах? Як швидко та якісно почистити диван у домашніх умовах? Більшість із нас витрачає доволі багато часу на регулярне прибирання. Проте зазвичай воно обмежуєтьс
Який наповнювач кращий для дивану Який наповнювач кращий для дивану Диван – популярний предмет меблів, місце для сну та відпочинку господарів та гостей. Його купують дл
Як правильно обрати диван для маленької кімнати Як правильно обрати диван для маленької кімнати Для облаштування сучасної квартири і створення затишної атмосфери потрібно натхнення. Але воно часто
Меблі шафи-купе Меблі шафи-купе Шафа-купе - це невід'ємна і функціональна складова кожної квартири. Правильно вибрана шафа може не т
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴