Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Особливості вибору меблів для ванної

Стильно і зручно: як вибрати меблі в ванну

Ванна кімната не вважається найголовнішим приміщенням в будинку, тому багато хто не приділяє належної уваги її облаштуванню. Але тут зберігається багато речей, без яких не обійтися ні в господарстві, ні при виконанні гігієнічних процедур. Важливо розмістити ці предмети так, щоб кожному було зручно ними користуватися. Правильна обстановка сприяє підвищенню комфорту, а, значить, і поліпшення настрою мешканців будинку.

Сучасний меблевий ринок пропонує безліч варіантів для оформлення інтер'єру санвузла. Вибираючи їх, можна зіткнутися з певними труднощами. Особливо проблеми виникають при облаштуванні приміщень малих площ або нестандартного планування. Що врахувати перед покупкою, щоб не прийняти неправильного рішення? Важливо ознайомитися з основними нюансами вибору.

Види меблів для ванної

Спочатку слід визначитися, які саме предмети меблів вам потрібні. Асортимент представлений такими виробами:

1. Підвісні тумби і шафи. Найчастіше такі меблі мають прості форми, характеризуються зручністю та компактністю. Використовуються для приміщень різних площ. Тут господарі зберігають зубні щітки, інші засоби гігієни, косметику, аптечку. Часто з їх допомогою приховують труби. Встановити підвісні меблі можна над умивальником чи над пральною машинкою, тобто в тому місці, де вони не будуть заважати. Необхідно передбачити надійне кріплення, щоб воно могло витримати велике навантаження.

2. Підлогові тумби. Можуть використовуватися як меблі під раковину. Є також моделі, які відразу йдуть з вбудованим умивальником. Якщо він займає всю поверхню стільниці, у господарів не буде виникати складнощі з відходом. Такі тумби можуть заховати сифон, шланги і труби. На полицях розміщують побутову хімію, засоби для проведення гігієнічних процедур. Модулі підлогових виробів нерідко мають опору у вигляді самого корпусу. Але більш практичними вважають моделі на ніжках. Вони дозволяють легко справлятися зі скупчилися вологою і брудом, тому термін служби таких меблів продовжується.

3. Шафи. Це можуть бути як просторі предмети меблів, так і пенали. Останній варіант часто вибирають для маленьких приміщень. Хоча така шафа має компактний вигляд, в ньому передбачені різні полки і відсіки. Це дозволяє зручно розмістити все необхідне для особистої гігієни та догляду за ванною кімнатою. Найбільш часто використовувані речі зберігають внизу. Пенал зручно розміщувати біля душової кабіни.

4. Дзеркала. Можуть бути самостійним предметом або виконаним разом з тумбою. Без дзеркала не обходиться жодна ванна кімната. Воно візуально розширює простір, дозволяє привести себе в порядок. Для підвищення комфорту його використання облаштовують підсвітку.

Купити всі ці вироби можна комплектом або з однієї серії. Перевага такого придбання полягає в тому, що тумби та шафи виконані в єдиному стилі, тому гармонійно поєднуються. Інтер'єр приміщення буде виглядати завершеним.

Меблевий ринок пропонує вироби різної конфігурації. Тому важливо вибирати модулі відповідно до своїх потреб. Для когось досить буде пеналу, який займе зовсім мало місця, іншим підійде тумба під раковину. Важливо передбачити наявність необхідних поличок та відділень. Покладатися треба на власні побажання і уявлення про комфорт.

Тумбочка може мати висувні ящики або дверцята, за якими розміщені полки на різній відстані один від одного або кошик для білизни. Перевагою буде і те, якщо відділення регулюються по висоті. Це дозволяє завжди їх адаптувати під баночки різних розмірів.

Матеріали меблів для ванної

Кожен господар бажає, щоб його квартира, зокрема ванна кімната, виглядали стильно і привабливо. Але не потрібно забувати, що меблі для такого типу приміщення повинні відрізнятися практичністю і надійністю. Для цього необхідно, щоб вони витримувала постійні перепади температури, високу вологість, вплив хімічних речовин, була стійкою до механічних пошкоджень і легкої в догляді.

Найдорожчим і якісним матеріалом для виробництва меблів вважається деревина. Але чи такий хороший цей матеріал, якщо мова йде про облаштування санвузла? Деякі породи деревини вбирають вологу і через деякий час втрачають презентабельний вигляд. Багато виробників виготовляють меблі для ванної кімнати з певних порід листяних дерев (вишні, бука). Купуючи такі моделі, потрібно бути впевненим в тому, що масив попередньо був добре просушений і покритий декількома шарами захисних засобів.

Навіть якісні вироби з масиву повинні встановлюватися в більших, відмінно вентильованих приміщеннях. Так як характеристики дерев'яних меблів в інтер'єрі ванної кімнати не виправдовують високу їх вартість, виробники часто використовують альтернативні дереву варіанти. Найпопулярніші в даний час матеріали:

1. МДФ. Виготовляють фасад, корпус, декоративні елементи, стільниці. Плити покривають ВДСП, захисними складами, використовують спеціальну підкладку, що підвищує естетичні якості плити і робить її вологостійкої. Після багатоетапного нанесення поліуретанової грунтовки і глянцевих емалей, що забезпечують захист від вологи, механічного впливу, вироби сушать за допомогою УФ-променів. В результаті отримують ідеально рівну поверхню. МДФ передбачає також великі можливості для обробки.

2. ЛДСП — дешевший матеріал. З нього часто виготовляють корпус. Для фасаду в цьому випадку використовують МДФ. Покупців приваблює різноманітність текстур і колірних рішень. Для ЛДСП існує загроза розбухання. Захистити плиту від попадання вологи допомагає заламінований шар, який її герметизує. Маркування «В» в ЛДСП означає, що перед пресуванням до стружці додали парафін, який не дозволяє воді проникнути всередину.

Вологостійкість шаф і тумб багато в чому залежить від якості кромки, так як вода потрапляє всередину частіше через торці плит. На довговічність меблів також впливає якість фурнітури. Краще віддати перевагу хромованим ручкам, ніжкам. Такі вироби прослужать довго навіть при впливі вологи. Якщо тумба купується з раковиною, варто звернути увагу і на матеріал її виготовлення. Термін служби меблів залежить не тільки від самих матеріалів, але й від дотримання правил їх експлуатації.

Розміри меблів

Знайти предмети інтер'єру для ванної, які відмінно впишуться у Ваше приміщення, нескладно. Ринок пропонує велику різноманітність асортименту — вузькі і широкі, високі та низькі тумби. Головна умова — врахувати параметри своєї ванної кімнати. Саме вони визначають, як і де буде розташований кожен елемент.

При облаштуванні невеликих приміщень, коли поставлено завдання раціонально використовувати простір, необхідно вибирати максимально функціональні предмети обстановки. Сьогодні виробники меблів пропонують великий асортимент фурнітури і навісного обладнання. Завдяки цьому можна навіть простий шафа зробити багатофункціональним. Тумби повинні гармонійно влитися в інтер'єр, не створюючи ефекту захаращеності. Розставити їх рекомендується по кутах. Це дозволить заощадити дорогоцінні сантиметри.

Для великих приміщень можна підібрати шафи і тумби різних видів і призначень. Тут Ви не обмежені у виборі. Головний предмет в цьому випадку розміщується по центру. Навколо нього вибудовують всю композицію кімнати так, щоб спростити собі використання меблів і техніки.

При визначенні габаритів варто врахувати, що не можна ставити виріб впритул до душової кабіни або ванни. Якщо є можливість, слід залишити 10-15 см вільного місця. Так волога менше потраплятиме на меблі, що може запобігти її набуханню. Щоб комфортно використовувати зони зберігання, потрібно переконатися, що залишено достатньо простору для відкривання дверцят, висувних ящиків. Правильно підібрані меблі повинн ізабезпечити місце для розташування рушників, різних гігієнічних засобів.

Що необхідно врахувати при виборі

Дуже важливо, щоб шафи і тумби гармонійно вписувалися в загальний стиль ванної і доповнювали його. Правильно підібрані кольори і фактура повністю допоможуть передати тепло і комфорт кімнати. Основний колір меблів для санвузла — білий. Але часто зустрічаються й інші варіанти, наприклад, сірі, чорні, червоні, жовті та ін. Нерідко кольори поєднують. Поверхня може бути матовою або глянцевою. Багато що залежить від смакових уподобань господарів і їх фінансових можливостей. Варто відзначити, що вартість меблів визначає матеріал, дизайн і бренд виробника.

Не менш важливим критерієм вибору є вік, кількість і звички всіх членів сім'ї. Якщо підвісні модулі зручні для літніх людей, оскільки не потрібно нагинатися, то для дітей дістати будь-які речі з високо розташованих тумб буде проблематично.

При виборі меблів рекомендується звернути увагу на виробника і продавця. Варто віддавати перевагу перевіреним компаніям, які заслужили довіру покупців. Вони в процесі виробництва застосовують високотехнологічне, інноваційне обладнання та кращі матеріали. В цьому випадку можна бути впевненим у надійності придбаної продукції. Як правило, меблеві магазини домагаються успіху, пропонуючи привабливий дизайн, високу якість та доступну ціну.

Якщо самостійно складно визначитися з вибором, варто проконсультуватися з фахівцями. Менеджери магазину підкажуть, на що в першу чергу звернути увагу. Вони допоможуть підібрати оптимальний варіант саме для Вашого приміщення.

Категорії товарів

Читайте також

Як облаштувати приліжкову зону? Як облаштувати приліжкову зону? Затишна стильна спальня – результат планування та праці. Важливо продумати все до дрібниць, особливо
Зручності на кухні: секрети господарки Зручності на кухні: секрети господарки Коли плануєте свою кухню, пам'ятайте про головне - в першу чергу, це робоче приміщення, яке повинно
Купити функціональні шафи-купе в Дніпрі на Dybok.ua Купити функціональні шафи-купе в Дніпрі на Dybok.ua Без хорошої шафи спальня не буде повністю комфортною і затишною. Це не тільки шикарна прикраса для і
Ідеї зберігання речей в спальні Ідеї зберігання речей в спальні Якщо є місце для зберігання речей, дотримуватися порядку набагато легше. Традиційно для цих цілей ку
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴