Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Кутова шафа: види та особливості вибору

Кутові шафи в останні роки набули великої популярності. Попит на ці конструкції обумовлений їхньою практичністю. Використання кутової шафи дозволяє не тільки ергономічно задіяти простір кута і щонайменше приховувати корисний простір кімнати, але й вигідно обіграти місце під зберігання речей в інтер'єрі. Випускаються вони у великій кількості моделей, що дозволяє підібрати оптимальне рішення в кожному індивідуальному випадку. Але важливо знати, на що звертати увагу, щоб залишитися задоволеним покупкою.

Основні види кутових шаф

Будова – один із основних параметрів, що визначають практичність даного предмету меблів. За типом конструкції кутові шафи розрізняються на Г-подібні та 5-стінні.

Перші отримали свою назву через подібність до згаданої літери алфавіту. Г-подібні моделі є дві лінійні секції, з'єднані між собою, які встановлюються вздовж двох суміжних стін. Такі кутові шафи досить місткі, можуть бути різної ширини. Важливо, що навіть габаритні конструкції досить ергономічні. Вони займають трохи вільного простору, що робить їх зручними при розміщенні в невеликих приміщеннях.

5-стінні моделі – більш габаритні та об'ємні. Для встановлення вони вимагають більше вільного простору, тому важливо підібрати місце у кутку кімнати достатнього розміру. Вони досить місткі, виглядають в інтер'єрі ефектно та незвично.

Обидва типи конструкцій випускаються у різноманітності розмірів, тому підібрати рішення можна для кімнат різної площі.

Вибір системи відчинення дверей

Ця особливість є однією з ключових, які потрібно враховувати при покупці кутової шафи. Від типу системи відкривання залежить зручність використання даного предмета інтер'єру, а також ціна. За цим принципом діляться кутові шафи на 2 види: купе та розкривні.

Перші – більш сучасні моделі, набули великого поширення за рахунок практичності та ергономічності. Двері-купе складаються з фасадів і напрямних, якими вони зсуваються відносно один одного. Великий плюс кутових шаф з такою системою в тому, що для відкриття вони не вимагають вільного простору. Тому моделі з дверима-купе зручно використовувати навіть у вузьких приміщеннях.

Відкривні системи – це класичне рішення. У таких конструкціях двері прикріплені на петлі та оснащені ручками. При виборі шафи з розстібною системою варто враховувати, що для відкриття стулок потрібен вільний простір у кімнаті. Важливо врахувати площу приміщення, щоб уникнути дискомфорту.


Особливості внутрішнього наповнення кутової шафи

Перед покупкою важливо визначитися, для яких цілей використовуватиметься цей предмет інтер'єру. Наприклад, якщо кутова шафа підбирається до передпокою, то потрібна модель зі штангами або пантографами для розміщення верхнього одягу. У спальню ж, навпаки, краще доглянути конструкцію з полицями та висувними ящиками, щоб було зручно зберігати речі, білизну та аксесуари.

Також у продажу можна знайти моделі, у яких поєднують різні елементи наповнення. Крім організації внутрішнього простору, варто врахувати й універсальні правила розміщення речей, які зроблять використання кутової шафи у побуті комфортнішим.

Так, найважчим місцем є верхній ярус. У цій зоні доцільно зберігати речі, якими користуються нечасто. Це може бути сезонний одяг, пледи, запас білизни. Середній ярус найбільш доступний та зручний. Тут зазвичай розміщують штанги верхнього одягу. Якщо ці елементи не передбачені в наповненні шафи, то на полицях у цій зоні варто розмістити речі, які використовуються регулярно. На нижньому ярусі зазвичай прийнято зберігати взуття. Також тут можна розмістити тяжкі побутові предмети.


Переваги вибору кутової шафи

При покупці даного предмета інтер'єру нерідко виникає дилема доцільності рішення. Щоб дозволити її і точно визначитися з тим, чи варто замовляти кутову шафу, розглянемо переваги подібних виробів.

Перше – ергономічність. Такі шафи дозволяють задіяти під зберігання речей найменш використовувану зону кімнати – кут. Корисний простір при цьому зачеплений меншою мірою.

Друге – оригінальність. Кутові шафи виглядають ефектніше, ніж традиційні лінійні моделі. Використання в інтер'єрі дозволяє реалізувати різні концепції дизайну в сучасних стилях.

Третє – практичність. Кутові моделі можна вибрати різних конфігурацій та розмірів. Можливість різних рішень дозволяє підібрати їх для кімнат будь-якої площі, у тому числі й невеликі приміщення.

Четверте – великий асортимент моделей. Кутові шафи випускаються в широкій різноманітності варіантів оформлення та кольорів. Крім того, характерною особливістю таких конструкцій є величезний вибір варіантів оформлення фасадів. Підібрати можна моделі як з глухими стулками, так і дзеркальними вставками або дверима зі скла з піскоструминним малюнком або фотодруком. Завдяки цьому їх можна вигідно обіграти у різноманітних дизайнах інтер'єру.

П'яте – місткість. Кутові моделі шаф у цьому питанні часто перевершують лінійні конструкції. Однак зазначимо, що місткість залежить від габаритів виробу. Важливо на етапі вибору визначити оптимальні параметри та оцінити кількість речей, під які купуються меблі.


Недоліки шаф кутового типу

Розглянувши переваги даного предмету меблів, варто згадати і нюанси, з якими доведеться зіткнутися в процесі використання виробів. Їх небагато, але важливо ще на стадії вибору шафи зважити всі «за» та «проти» рішення.

Так, до мінусів моделей можна зарахувати недостатню мобільність. При перестановці шафи потрібно буде знайти відповідне за розміром місце в іншому кутку. В іншому випадку можуть виникнути проблеми при розміщенні меблів.

На цьому мінуси даних конструкцій закінчуються, але для об'єктивності рішення при покупці необхідно обов'язково брати до уваги всі особливості та нюанси.

Як правильно вибрати кутову шафу

Ми згадували, що такі предмети інтер'єру випускаються у великій кількості моделей. Широкий асортимент не тільки відкриває зручні можливості для вибору, але може стати причиною мук. Щоб полегшити завдання, розповімо, на які основні параметри, окрім типу конструкції, системи відкривання, переваг та недоліків, потрібно звернути увагу додатково:

● матеріал;

● дизайн фасаду;

● стиль;

● габарити.

Зупинимося докладніше на кожному пункті

Сучасні меблі масового виробництва здебільшого виготовляються з ДСП, ЛДСП та МДФ. Ці матеріали є пресованими плитами, в основі яких деревна стружка і сполучна речовина. У ДСП його роль грає клей, а в МДФ - смола. У процесі виробництва дерев'яна стружка з сполучною речовиною піддається формуванню, пресуванню та сушінню, після чого використовується для виготовлення меблів.

Серед переваг предметів інтер'єру з ДСП, ЛДСП та МДФ – доступність. Сам матеріал дешевше, ніж натуральна деревина, тому собівартість виробництва виробів теж нижча, відповідно, і ціна на них менша. Переконатись у цьому можна, вивчивши асортимент каталогу інтернет-магазину Dybok, який спеціалізується на продажі бюджетних меблів. За естетичності та практичністю предмети інтер'єру з плит не поступаються конструкціям з дерева. За рахунок сучасних технологій оформлення поверхня ДСП та МДФ може майстерно імітувати текстуру різних порід масиву.


Дизайн фасадів у різних моделях кутових шаф може відрізнятись. Велика різноманітність рішень спостерігається серед конструкцій із системою відкривання купе. Фасади можуть бути глухими (з МДФ, ЛДСП) або із вставками зі скла (дзеркала). Перші – практичніші. Глухі фасади менш сприйнятливі до випадкових ударів, що робить їх надійними та стійкими до експлуатаційних навантажень. Моделі зі скляними вставками візуально розширюють простір і роблять його світлішим (за рахунок властивостей, що відображають). Виглядають такі шафи ефектно та оригінально, але вимагають акуратного поводження та ретельного догляду.

Відзначимо також стиль виробу. Вибирати кутову шафу потрібно відповідно до інших предметів інтер'єру в кімнаті. Щоб досягти гармонійного поєднання, оформлення меблів має бути витримане в єдиному стилі та кольорі.

Важливим параметром є габарити конструкції. При виборі потрібно орієнтуватися на розміри тієї частини кімнати, де планується розміщення меблів. Знайти потрібний варіант можна для різних приміщень, у тому числі і маленьких. В інтернет-магазині «Дубок» кутові шафи доступні в різноманітності варіантів, вибрати можна компактні конструкції шириною від 71 см.

Категорії товарів

Читайте також

Особливості меблів із ламінованого ДСП Особливості меблів із ламінованого ДСП Ламінована ДСП - це матеріал, з якого виробляють левову частку меблів середнього та бюджетного сегме
Як правильно вибрати жорсткість матраца? Як правильно вибрати жорсткість матраца? Комфортний сон – основа довголіття, здоров'я та гарного самопочуття. Такий вид відпочинку вважається
Як вибрати м'які меблі для кухні? Як вибрати м'які меблі для кухні? Кухня – не лише місце, де готують їжу. Тут часто проходять сімейні посиденьки та навіть приймають го
Сучасні стилі в дизайні вітальні Сучасні стилі в дизайні вітальні Сучасні покоління приміряють на себе різні стилі минулих епох. Меблі для вітальні у вікторіанському
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴