Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Ліжко з якого дерева краще вибрати

Ліжко з дерева: критерії вибору матеріалу, плюси конструктивного рішення і особливості догляду

Дерев'яне ліжко в усі часи вважається еталоном якості, добробуту і надійності. Головні переваги моделі — екологічність та високі експлуатаційні властивості. Саме за рахунок цих характеристик ліжко з дерева стабільно користується популярністю на ринку, незалежно від зміни модних тенденцій. Виріб з натурального матеріалу займає лідируючі позиції за всіма показниками: довговічності, надійності, міцності, естетичної привабливості, практичності, безпеки. Меблеві фабрики виробляють ліжка з різних порід дерева, які відрізняються між собою за експлуатаційними характеристиками. Саме тому підбирати матеріал меблів необхідно з урахуванням умов, в яких вона буде використовуватися, і планованих навантажень.

Фактура дерева і вплив на вартість

Основними критеріями вибору, якими керується покупець в процесі придбання ліжка, є декоративні властивості і ціна конструкції. Перший фактор відіграє дуже важливу роль, якщо залучають натуральні кольори предметів обстановки. При цьому важливо розуміти, що естетичні властивості фактури дерева відображаються на вартості готового виробу. Адже майстру необхідно підбирати фрагменти матеріалу зі схожою малюнком для елементів майбутньої конструкції. А це досить трудомісткий процес, який вимагає чимало часу.

Залежно від цінової категорії, породи натуральної деревини класифікуються на три групи:

● недорогі матеріали. До бюджетної цінової категорії відносяться хвойні породи деревини;

● середній сегмент. До цієї категорії входять бук і ясен;

● premium-сегмент. До цієї цінову категорію входить деревина дуба.

Меблі середнього і преміального сегменту характеризується високими експлуатаційними властивостями.

Щільність матеріалу ліжка

Основною характеристикою, за якою класифікується натуральне дерево, є його щільність. Саме від неї залежать експлуатаційні властивості готового виробу. Залежно від щільності, натуральний матеріал класифікується на:

● м'які породи. Для виготовлення ліжок використовуються хвойні сорти деревини (сосна, ялина, кедр), а також липа, каштан, тополя, осика. Найпопулярніший — перший варіант. Меблі з м'яких порід деревини не розраховані на великі навантаження і можуть покритися тріщинами при недотриманні правил по експлуатації і догляду;

● тверді. У меблевій промисловості використовується дуб, горіх, бук, ясен, клен;

● дуже тверді. Такі породи рідко застосовуються в меблевій промисловості, тому що матеріал погано піддається обробці, через що виникають певні труднощі при створенні конструкції.

Щільність деревини, яка використовується при виготовленні ліжка, безумовно, впливає на вартість готового виробу. Чим твердіше порода, тим вище ціна матеріалу.

Види дерева, що використовуються при виготовленні ліжок

У меблевому виробництві застосовуються різні сорти натурального матеріалу. Завжди знаходяться в тренді ліжка з:

● дуба. Матеріал характеризується світло-жовтим забарвленням, з вираженою фактурою і шляхетним малюнком. Він добре обробляється, що дозволяє створювати з нього прості і складні конструкції. Деревина дуба характеризується стійкістю до процесів гниття, механічних пошкоджень і деформації, а також до впливу агресивних чинників навколишнього середовища (вологості, перепадів температурного режиму). Матеріал століттями зберігає свої експлуатаційні властивості (міцність, щільність, міцність, твердість і важкість). Ліжко, виготовлена з дуба, спокійно служить декілька десятиліть;

● бука. Це другий за популярністю матеріал, застосовуваний для виробництва ліжок. Бук так само, як і дуб, відрізняється стійкістю до високих навантажень і різних ушкоджень (подряпин, сколів). Його деревина біла з жовтуватим, червонуватим або червонувато-коричневим відтінком і красивим малюнком. Бук добре обробляється, деревину можна фарбувати, покривати лаком і вибілювати, що дозволяє створювати ліжка, що відрізняються ефектним виглядом. При цьому потрібно пам'ятати, що матеріал швидко поглинає вологу. Саме тому бук не використовують для виробництва предметів обстановки для ванної кімнати;

● ясеню. Особливість матеріалу — багатство текстури. Як правило, деревина буває сірим («сивий»), з білуватим, жовтуватим або з червонуватим відтінком. За своїми експлуатаційними властивостями ясен практично не поступається деревині дуба. Матеріал характеризується міцністю і довговічністю. А по ударній в'язкості та тривалій стійкості до деформації ясен навіть перевершує деревину дуба. Крім того, матеріал стійкий до високих навантажень. Ліжка з ясена не покриває тріщинами з часом і зберігають свій презентабельний вигляд довгі роки;

● вільхи. Матеріал дуже добре переносить вплив вологи, механічні пошкодження на його поверхні вкрай рідкісні. Вільха характеризується гарним червонуватим відтінком, добре піддається обробці, саме тому вважається одним з найпопулярніших сортів деревини, які використовують при виробництві ліжок;



● горіха. Перевага матеріалу — відмінні декоративні властивості. Деревина характеризується неоднорідним фарбуванням волокон і різноманітністю тонів. Незважаючи на високу щільність, матеріал добре обробляється, в тому числі піддається фігурній разьбі. Деревину горіха можна забарвити в будь-який тон, так як ній міститься високий відсоток дубильних речовин;

● сосни. Це одна із самих бюджетних порід деревини. Матеріал відрізняється бежево-жовтим кольором, рожевими переходами. Деревина сосни містить високий відсоток смоли, яка надає антисептичну дію. У спальні, в якій встановлено ліжко з цього матеріалу, завжди відчувається виражений запах хвойного лісу, який заспокоює і дарує гарний настрій для всіх, хто відпочиває на такому спальному місці. Крім того, дана порода деревини не піддається впливу комах. Матеріал добре піддається обробці, його можна покривати лаком і шпоном. З огляду на те, що дана порода дерева відноситься до м'яких, вона менш стійка до механічних пошкоджень. Саме тому для будинку, де є тварини, краще купити ліжко з іншого матеріалу, який не схильний до подряпин і сколів.

Для виробництва меблів також використовуються і такі породи деревини, як клен, гевея, липа і навіть звичайна береза. Цікаво, що останню часто застосовують для виготовлення ламелей для ортопедичних решіток, тому що матеріал має унікальну властивість — пружністю.

Плюси ліжка з дерева

Крім естетичної привабливості, меблі відрізняються цілим рядом практичних переваг. Основні плюси ліжка, виготовленого з дерева:

● довговічність;

● практичність;

● невибагливість у догляді;

● стійкість до механічних впливів;

● гіпоалергенні властивості;

● екологічність;

● стійкість до високих навантажень.

При цьому потрібно розуміти, що меблі з масиву на відміну від конструкцій, виготовлених з ДСП і МДФ, відрізняються великою вагою. Саме тому краще їх встановлювати на тверде покриття для підлоги. Але на відміну від моделей, виготовлених з ДСП і МДФ, ліжко з дерева характеризується більш надійною конструкцією, воно не розхитується під впливом навантажень і зберігає хорошу стійкість довгі роки.

Єдиний недолік меблів з натуральних матеріалів — підвищена ціна. При цьому вартість виробу з дерева сповна окупається, так як конструкція характеризується презентабельним видом і відмінними експлуатаційними властивостями.

Правильний догляд за ліжком з дерева

Щоб конструкція довгий час зберігала свій презентабельний вигляд, в процесі експлуатації потрібно дотримуватися 5 простих правил:

1. Для прибирання пилу краще використовувати вологу губку без застосування хімічних розчинів. Щоб ефективно очистити пори деревини, протирати корпус меблів необхідно в напрямку малюнка.

2. Краща професійна «косметика» для дерева — склади, що містять натуральні компоненти (переважно масло з оливок або льону, бджолиний віск).

3. Не можна використовувати для догляду за натуральним матеріалом засіб, розроблений на основі аміаку, силікону або розчинників. Крім того, в його складі не повинні бути присутніми абразивні речовини, які запросто можуть пошкодити поверхню виробу, зіпсувати природний малюнок.

4. Не можна встановлювати ліжко впритул до радіаторів опалення. Тривала дія тепла негативно позначається на структурі деревини — вона зсихається, покривається тріщинами.

5. Один раз на рік потрібно перевіряти вузли з'єднань, і якщо болти розхиталися, затягнути їх більш щільно.

Щоб підібрати оптимальну модель ліжка з дерева, погортайте каталог інтернет-магазину «Дубок». На сайті зібрані найбільш затребувані та цікаві зразки вітчизняної («ВМК», «Віком», «Естелла», Arbor Drev) меблевої промисловості за вигідними цінами.

Категорії товарів

Читайте також

Як і де купити ліжко в Харкові Як і де купити ліжко в Харкові Відчуваєте, що не висипаєтеся ночами? Сняться жахи і прокидаєтесь посеред ночі? Стреси доконали оста
Переваги та недоліки гардеробної системи зберігання Переваги та недоліки гардеробної системи зберігання В останні роки багато людей відмовляються від традиційних шаф на користь вбиралень систем зберігання
Як правильно вибрати жорсткість матраца? Як правильно вибрати жорсткість матраца? Комфортний сон – основа довголіття, здоров'я та гарного самопочуття. Такий вид відпочинку вважається
Плюси та мінуси шафи-купе, види конструкцій Плюси та мінуси шафи-купе, види конструкцій Сучасна шафа-купе — містка система, що дозволяє створити ергономічну обстановку в приміщенні. Його о
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴