Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Особливості вибору шафи-купе із дзеркальними дверками​

Як вибрати дзеркальну шафу-купе і в чому її переваги

Дзеркальна шафа-купе — універсальні меблі, які відмінно доповнять інтер'єр спальні, вітальні, передпокою, дитячої і навіть кабінету. Модель відрізняється ефектним виглядом, візуально розширює простір. Меблі позбавляють від необхідності встановлювати додаткове дзеркало. Містка конструкція — справжня знахідка для сучасних квартир, тому що дозволяє організувати зберігання великої кількості речей і підтримувати порядок в кімнаті.

Плюси і мінуси дзеркальної шафи-купе

По-перше, це практичні меблі, конструкція яких включає багато полиць, відсіків і скриньок з висувним механізмом, а також штангу, що дозволяє організувати якісне зберігання костюмів, сорочок, суконь, верхнього одягу. По-друге, модель доречна в будь-якому інтер'єрі, оформлення якого виконано в класичному або модерновому стилі.

Але це не єдині переваги шафи типу купе. Модель залишається на піку популярності за рахунок таких своїх характеристик, як:

1. Місткість. У шафі можна зберігати не тільки різні елементи гардеробу і взуття, а й постіль (ковдри, подушки, покривала, білизну), аксесуари, сумки, технічні пристрої і інші предмети. При цьому конструкція за рахунок дзеркальних фасадів не виглядає масивною, тому вважається відмінним рішенням як для просторих, так і для малогабаритних квартир.

2. Компактні розміри. Шафа-купе — ергономічний корпус, який економить простір в кімнаті. Це забезпечується за рахунок особливого відкриття дверей. Вони переміщаються паралельно стіні. Розсувний механізм не потребує вільному просторі для відкриття дверей.

3. Візуальна цілісність конструкції. Шафа не включає відкритих полиць і антресолей.

4. Надійне виконання. Шафа-купе — стійка конструкція. Каркасні меблі здатні виконувати свої функції протягом декількох десятиліть за умови дбайливої експлуатації.

5. Величезний вибір дизайнерських рішень. Виготовляються шафи-купе в широкій колірній гамі. Меблі світлих відтінків візуально збільшують простір. Темні конструкції «захаращують» інтер'єр, роблять його більш потужним, але при цьому лаконічним. Що стосується оформлення дзеркальної вставки, то вона цікаво декорується за допомогою інноваційних технік. Красивий розпис на склі дозволить урізноманітнити інтер'єр, привнести в нього нотки свіжості і оригінальності.

6. Відображаючі властивості. Меблі з дзеркальними дверима роблять приміщення більш світлим. Поверхня фасаду добре відбиває світло. Крім того, дана модель підійде для тих, хто вважає за краще оцінити свій зовнішній вигляд з голови до ніг перед виходом з дому. Дзеркало дозволяє виявити похибки зачіски або макіяжу і швидко усунути їх.

Що стосується недоліків, то найбільш вразливим місцем конструкції є розсувний механізм. Щоб двері зберігали функціональність, необхідно періодично очищати полози і регулярно контролювати справність роликів, які забезпечують можливість руху полотна.

Ще один недолік — дзеркальні фасади потребують своєчасного догляду, як будь-яка скляна поверхня. На них дуже помітні пил, відбитки пальців, бризки і будь-які краплі. Для видалення подібних забруднень необхідно застосовувати спеціальні засоби для чищення скла і м'яку серветку. Такі запобіжні заходи дозволяють не подряпати поверхню і не пошкодити декор.

5+ критеріїв вибору дзеркальної шафи-купе

Основа класифікації меблів — тип конструкції. Розрізняють вбудовані та корпусні моделі. Переваги останніх очевидні — цілісна конструкція. Вона має і підлогу, і дах, і задню стінку. При цьому модульну конструкцію можна перемістити на інше місце за потреби. Вона не вимагає пророблення в стіні отворів під кріплення і прив'язки до стелі й підлоги. Дані меблі підходять не тільки для постійної, а й для орендованої квартири. Адже при переїзді конструкцію можна просто винести.

Перш ніж замовити ергономічні меблі, потрібно звернути увагу на її технічні характеристики:

1. Перша — це матеріал виготовлення корпусу і фасаду. Внутрішні конструкції повинні виготовлятися з міцних і зносостійких матеріалів. Оптимальний вибір за ціною та якістю — ДСП класу Е-1. Це екологічно чистий матеріал, він не виділяє в повітря небезпечних для здоров'я людини сполук, має стійкість до механічних пошкоджень і характеризується хорошими експлуатаційними властивостями. Ще кращі показники у МДФ і масиву, проте цінник на такі шафи значно вище.

2. Друга — це розмір конструкції. Мають значення висота і ширина шафи. Ще одна важлива технічна характеристика — глибина конструкції. Головне, щоб цей параметр не перевищував 600 мм, так як зберігати речі в два ряди незручно і ще більш проблематично їх звідти діставати. Оптимальний вибір — шафа-купе з глибиною 450 мм.

3. Третя — це тип конструкції. Це може бути пряма або кутова (Г-подібна, трапецієвидна) модель. Перша встановлюється біля стіни, друга — в кутку приміщення. Переваги кутового варіанту — раціональне використання вільного простору по максимуму.

4. Четверта — це кількість дверей. Розрізняють моделі декількох типів: 1D, 2D, 3D, 4D, 6D і 8D. Кількість дверей залежить від розміру конструкції — чим ширша шафа, тим їх більше.

5. П'ята — це особливості розсувної системи. Зручно, коли механізм оснащений стопорами для фіксації фасадів. Таке конструктивне рішення дозволяє уникнути мимовільного відкриття або закриття дверей.

Важливе значення має наповнення меблів. Заздалегідь потрібно визначитися, що буде зберігатися в шафі-купе. Конструкція повинна включати необхідну кількість відсіків для постільних речей, полиць для одягу і висувних ящиків для зручного розміщення різних категорій речей. При цьому потрібно розуміти, що з часом кількість предметів збільшується, тому шафа-купе має бути місткою. Готовий корпус може включати штангу або висувний газліфт для зберігання пальто, піджаків та іншого верхнього одягу на вішалках.

Де краще розмістити шафу з дзеркальними дверима

Залежно від площі приміщення є кілька варіантів, які стосуються оптимального розміщення корпусних меблів. Як правило, передпокій вузький. Тому найкращим вибором для нього стане прямолінійна шафа-купе з глибиною 45 см. Конструкція розташовується уздовж стіни, поряд з дверима.

Кращий вибір для спальні — шафа типу купе на всю стіну. Містка конструкція дозволяє зберігати не тільки елементи гардеробу, але й ковдри, подушки, постільна білизна. Якщо спальня невелика по площі і немає можливості встановити шафу-купе на всю стіну, тоді можна вибрати кутовий варіант. Г-подібна конструкція відрізняється місткістю і дозволяє економити вільний простір.

У вітальні меблям з дзеркальними дверима відводиться роль стіни. Цей прийом дозволяє ще більше візуально збільшити приміщення і зробити інтер'єр більш функціональним та оригінальним. В кімнату з двома дверима можна замовити більш вузьку конструкцію і поставити її біля одного з виходів. Ще один варіант — встановити трапецієподібну шафу-купе. У великих залах така модель виглядає дуже гармонійно і стильно.

Наявність шафи-купе в дитячій дозволяє підтримувати порядок в кімнаті. У ньому достатньо місця для зберігання не тільки для одягу малюка, але й для іграшок.

Шафа-купе — вдалий варіант меблів і в кабінет. Щоб заощадити простір, досить встановити конструкцію в нішу, якщо вона передбачена в плануванні приміщення.

Матеріал, що застосовується для виготовлення фасаду

Для його виготовлення використовуються сучасні рішення, які характеризуються хорошими експлуатаційними властивостями:

• глянцеві ДСП і МДФ. Їх перевага — ідеально гладка, витончена і блискуча поверхня;

• кашована ДСП. Її особливість — поверхня обклеєна декоративною плівкою;

• фарбована ДСП. Такі фасади ще називають емальованими, тому що їх поверхня покрита поліуретановою емаллю;

• ламінована ДСП. Поверхня плити покрита зносостійкою ПВХ-плівкою;

• дзеркальне полотно. Воно виготовлене зі скла високої якості. За рахунок таких фасадів шафа-купе набуває шикарного вигляду і стає родзинкою інтер'єру.

Експерти рекомендують придбати модель з різними видами обробки. Вдалий вибір — комбінація дзеркала з ДСП / МДФ. Такий дизайнерський прийом допомагає створити не тільки красивий і стильний інтер'єр, але й і комфортну психологічну обстановку.

Способи декорування шафи-купе, укомплектованої дзеркальними дверима

Для підвищення естетичних властивостей фасад прикрашається за допомогою застосування передових технологій:

1. Фотодрук. На прозоре скло наклеюється цікава картинка (квіти, пейзаж нічного міста або ін.). Потім на нього наносять білу плівку, її завдання — закрити прогалини в зображенні.

2. Піскоструминний малюнок. Такий декор наноситься на матову скляну поверхню.

3. Тонування. На дзеркальну поверхню наклеюється плівка, яка надає фасаду відтінок і робить його напівпрозорим.

4. Гравіювання. За допомогою застосування гравіюваотної машини на дзеркальній поверхні створюється оригінальний малюнок, який вражає своєю реалістичністю і красою.

5. Розпис. На дзеркальну поверхню наноситься авторський розпис.

Не менш ефектно виглядає і фахверк. Технологія передбачає обрамлення дзеркал в дерев'яні рамки. Такий дизайнерський прийом дозволяє отримати гарний фасад з незвичайним і стильним оформленням.

Особливості догляду за шафою-купе

Щоб почистити дзеркало без розводів, варто застосовувати спецзасіб для миття скляних поверхонь. У роботі необхідно використовувати м'яку серветку, бажано без ворсу. Неприпустимо застосування для цих цілей спиртовмісних складів, тмоу що існує ризик пошкодити тонке захисне покриття, яке наноситься на дзеркальну поверхню виробником. Не підходять також для очищення ні пральний порошок, ні лужні засоби.

Якщо шафа-купе з дзеркальними дверима розміщена в приміщенні, де спостерігається підвищена вологість або перепад температурного режиму, то для обробки фасадів рекомендується застосовувати спецзасіб з вмістом воску. Він підвищує стійкість скляної поверхні до вологи.

Категорії товарів

Читайте також

Що краще придбати дитині: диван чи ліжко? Що краще придбати дитині: диван чи ліжко? Оформлення дитячої зони, особливо в невеликих просторах, часто заганяє батьків в глухий кут. З одног
Вітальня — центр квартири Вітальня — центр квартири Якщо ви поцікавитеся у дизайнера, де, на його погляд, відображаються найбільш яскраво художні смаки,
Сучасні кухонні куточки: особливості та переваги Сучасні кухонні куточки: особливості та переваги Кухня — «серце» вашого будинку. Саме з неї вся квартира наповнюється затишком, теплом і приємними ар
Вигідно купити кухню в Одесі в інтернет-магазині Dybok.ua Вигідно купити кухню в Одесі в інтернет-магазині Dybok.ua Кухня - це душа всього будинку. Саме тут збирається вся родина вечорами, щоб не тільки насолодитися
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴