Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Переваги та недоліки гардеробної системи зберігання

Основні особливості гардеробної системи зберігання

В останні роки багато людей відмовляються від традиційних шаф на користь гардеробних систем зберігання. Подібна ситуація склалася з різних причин, в основному через те, що планування в сучасних квартирах стало зручнішим, обсяги приміщень збільшилися, а в моду увійшов мінімалізм.

Гардеробна система зазвичай облаштовується в окремій кімнаті, але це не завжди можна зробити в компактних квартирах або студіях. Тому часто за допомогою легких перегородок просто відокремлюється частина приміщення, де облаштовується гардероб. Подібний підхід дозволяє досягти найбільш ефективного використання житлової площі і розвантажити простір, позбавившись шаф, тумбочок та інших меблів.

Види гардеробних систем зберігання

Подібні конструкції можна розділити на два типи: готові та збірні. Перший варіант складається з окремих меблів, які просто розставляється в кімнаті заданої площі. Тут немає систем, що вбудовуються в ніші, а використовуються готові рішення: шафи, стелажі, полиці та ін. Готові конструкції хороші тим, що їх монтаж займає мінімум часу, а при необхідності вироби можна перенести на нове місце або просто пересунути. Збірні системи менш універсальні. Вони зазвичай кріпляться до стін, підлоги та стелі, а їх складання проводиться безпосередньо на місці.

Подібне рішення дозволяє зайняти мінімум місця та розмістити максимум речей. Такі конструкції дешевші за готові системи за рахунок того, що тут немає бічних частин (їх замінюють стіни). До того ж, їх можна вписати в приміщення з урахуванням усіх його особливостей. Також гардеробні системи можна розділити на види:

1. Модульні. Вони складаються з кількох елементів, які не залежні один від одного. Зазвичай це кілька шаф, стелажі, полиці, антресолі та ін. Після монтажу модулі скріплюють один з одним, щоб підвищити їхню стійкість і надати конструкції цілісного вигляду. Кількість елементів залежить від обсягів приміщення. Вони можуть бути як відкритими, так і закритими (залежно від переваг власника). У деяких випадках модульні конструкції використовуються для зонування.

2. Вбудовані. Придатні для невеликих приміщень. Зазвичай встановлюються в заздалегідь обладнаних нішах, під сходовими прольотами, в обмежених просторах та ін. Кріплення елементів проводиться до стін. Задньої стінки, верхньої та нижньої кришок у них зазвичай немає. Системи в основному робляться відкритими, але можуть оснащуватися дверцятами-купе або звичайними розстібними. Саме ці моделі вважаються найбільш практичними за рахунок того, що вони підлаштовуються під приміщення та вимоги власника. При необхідності полички можна переставити або доповнити новими відсіками.


3. Відкриті. Подібні конструкції не мають дверей, задньої стінки та бічних перегородок. Вони здаються легкими та повітряними, займають мінімум місця та не перевантажують приміщення. Єдина особливість полягає в тому, що всі речі на увазі, тому зазвичай подібні конструкції встановлюють в окремих кімнатах.

4. Закриті. Обладнуються дверцятами, що відкриваються традиційним способом або за принципом купе. Речі в подібних конструкціях приховані від сторонніх очей та захищені від пилу. Вважаються зручнішими, особливо якщо встановлюються не в окремому приміщенні.

5. Панельні. Належать до преміум-сегменту. Головна особливість – наявність спеціальних панелей, що кріпляться до стіни. Вони виконують роль основи та задньої стінки. Зазвичай виготовляються з полімерних матеріалів. На панелі кріпляться інші елементи: полиці, штанги, ящики та ін. Дивляться такі системи стильно та красиво, тому їх часто використовують у сучасних інтер'єрах.

Існують й інші різновиди гардеробних: корпусні, каркасні, сітчасті, стоєчні та ін. Вони відрізняються один від одного за принципом кріплення та основи. Якщо ви вагаєтесь з підбором, то завжди можете звернутися до менеджерів нашого інтернет-магазину: вони детально проконсультують вас з усіх питань, допоможуть прийняти правильне рішення.

Матеріали виготовлення систем зберігання речей



Для створення меблів або модулів зазвичай застосовують:

1. ДСП. Це відносно недорогий, практичний матеріал, який виготовляють з відходів деревообробки. Підготовлена тирса і тріски висушують, очищають від пилу та сторонніх вкраплень, після чого укладають у спеціальні форми та заливають смолою. Далі масу спресовують. У результаті виходять рівні, міцні, жорсткі листи. Їх шліфують і покривають зверху полімерною плівкою або шпоном, за рахунок чого вдається надати матеріалу декоративного вигляду. Зазвичай ДСП використовують для створення бічних стінок, полиць, верхніх поверхонь та ін.

2. МДФ. Робиться із дрібнодисперсної стружки, яку склеюють термоактивною смолою і покривають зверху полімерною плівкою. Даний матеріал дорожче, ніжДСП, але при цьому має триваліший термін служби, не боїться вологи. Зазвичай з нього виготовляють фасади та дверцята. Добре виглядає, витримує високі навантаження.

3. Алюміній. В основному використовується як напрямні та профіль. З нього виробляють стійки та каркаси. Анодований алюміній не вимагає регулярного підфарбовування, не боїться вологи та навантажень, добре виглядає. Відрізняється малою вагою, простотою монтажу та доступною вартістю.

4. Дерево. З нього роблять як дверцята, так і полиці або стінки. Екологічно чистий та гарний матеріал, який добре підходить для створення меблів. Зазвичай для виготовлення використовують сосну, ялинку, дуб, ясен та інші породи деревини.

5. Загартоване скло. Застосовується як для створення дверей, так і полиць. Витончений, стильний матеріал для сучасних інтер'єрів. Відрізняється високою міцністю, стійкістю до навантажень та відносно невеликою вагою.

При створенні гардеробних можуть застосовуватися й інші матеріали.


Переваги гардеробних систем зберігання

До плюсів подібних конструкцій відносяться:

1. Економія вільного простору. При правильному підході можна прибрати в гардероб практично всі речі, що знаходяться в кімнатах: одяг, взуття, білизна, іграшки, аксесуари і т. д. При цьому у вас не буде шаф у спальнях, віталень та ін.

2. Компактність. Збірні конструкції займають менше місця, ніж окремі шафи, трюмо, комоди та ін. Ви зможете розвантажити свої кімнати і скласти в гардероб максимально можливу кількість речей.

3. Доступні ціни. При правильному підході облаштування гардеробу обійдеться дешевше, ніж закупівля кількох видів меблів у квартиру чи будинок.

Також до плюсів відноситься і те, що всі речі зберігатимуться в одному місці. Вам не знадобиться витрачати час на пошуки, згадуючи де що лежить. Ви просто зайдете в гардеробну і візьмете все необхідне, головне - підтримувати тут порядок. У ній можна організувати додаткове освітлення, встановити диван або пуф. Конструкції добре вписуються в інтер'єр, дозволяють враховувати особливості приміщення (наприклад інженерні комунікації).

Недоліки деяких видів систем

При правильному підході та плануванні мінусів у гардеробних практично немає. Але все ж таки слід виділити певні нюанси, які потрібно враховувати. По-перше, не завжди можна виділити місце під систему, особливо у невеликих квартирах. По-друге, у відкритих гардеробних потрібно підтримувати порядок, бо всі речі будуть на виду.

Якщо площа гардеробу становить менше 5 м², то члени сім'ї можуть мати проблеми при одночасному використанні приміщення. Також потрібно продумати, як проводити прибирання всередині: не завжди це зручно, особливо якщо простір обмежений.

Особливості вибору системи зберігання речей

При виборі потрібно враховувати низку нюансів. Насамперед це площа та особливості приміщення. Крім того, треба продумати, які саме речі тут розміщуватимуться, які системи вам знадобляться для правильної організації зберігання. Будь-які консультації щодо вибору можна отримати у менеджерів нашого інтернет-магазину – звертайтесь!

Категорії товарів

Читайте також

Де купити комод в Києві Де купити комод в Києві Купуйте стильні комоди, не виходячи з дому. Інтернет-магазин Dybok.ua пропонує величезний асортимент
Купити кращу спальню в Харкові Купити кращу спальню в Харкові Спальня - це місце, де ми релаксуючи, розслабляємося, забуваємо про проблеми. Це наша основна зона к
Купити стильні і якісні ліжка в Дніпрі онлайн на Dybok.ua Купити стильні і якісні ліжка в Дніпрі онлайн на Dybok.ua Погано і неспокійно спите ночами? Не висипаєтеся і страждаєте від безсоння? Тоді пора серйозно задум
Локальне освітлення: поради кращих дизайнерів Локальне освітлення: поради кращих дизайнерів Локальне освітлення (його ще називають декоративним, акцентним) нам допоможуть організувати такі при
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴