Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Вибираємо туалетний столик: розбираємося в різновидах і особливості меблів

Туалетний столик вже не одне століття є обов'язковим елементом жіночої кімнати. Він використовується для зберігання косметики, засобів догляду, прикрас та аксесуарів. Саме за ним прийнято робити макіяж і виконувати процедури щоденного догляду. Щоб туалетний столик був дійсно функціональним і зручним у використанні, важливо правильно його вибрати. На які характеристики звертати увагу і що враховувати при покупці меблів — про це розповімо нижче.

Види туалетних столиків

Перед покупкою в першу чергу потрібно визначитися з моделлю. Випускаються туалетні столики в різному конструкційному виконанні, відрізняються за габаритами, стилем оформлення, комплектацією. Умовно поділяються на 2 основних види: класичні і трюмо. Розберемося у відмінностях виробів.

Класичні моделі за зовнішніми характеристиками нагадують звичайні столи, але є більш витонченими. Зазвичай доповнені поличками, висувними ящиками, кількість яких може варіюватися. Дзеркала для них найчастіше потрібно підбирати окремо.

Трюмо. Характерною особливістю, яка відрізняє цей вид туалетних столиків, є наявність дзеркала (розміри можуть бути різні). Такі моделі більш функціональні. Незважаючи на те, що вартість їх зазвичай вище, своєю практичністю вони повністю виправдовують витрати.

При виборі туалетного столика звертати увагу потрібно не тільки на його тип. Важливо врахувати технічні характеристики вироби, від яких залежить зручність експлуатації.

Матеріали виготовлення

Сировина є ключовим параметром вибору будь-яких меблів, в тому числі туалетних столиків. Матеріал впливає на ряд важливих експлуатаційних властивостей виробу: міцність, стійкість до розхитування, довговічність і ціну. Розберемося на прикладі найбільш популярних типів сировини, які використовуються в сучасній меблевій промисловості:

  • ДСП. Так позначають деревно-стружкові плити. Виготовляються вони шляхом пресування рослинної маси з клейовим складом. Найважливішою перевагою цього матеріалу є його доступність. Ціна на ДСП в рази нижче, ніж на масив, за рахунок чого зменшується також вартість готових меблів. Затребуваність цього матеріалу обумовлена ще й тим, що з нього зручно отримувати деталі великих розмірів або нестандартної форми.
  • ЛДСП. Це ламіновані деревостружкові плити. Від звичайних ДСП їх відрізняє наявність покриття з паперу, просякнутого меламіноформальдегідною смолою. Ламінування підвищує декоративність матеріалу. На папері можна надрукувати будь-який візерунок, домогтися імітації різних типів поверхонь: натурального дерева, шкіри, каменю та ін. Також в процесі обробки верхнього шару надається різна текстура, яка підсилює декоративні властивості ЛДСП.
  • Дерево. Це натуральний матеріал, який використовується при виробництві елітних меблів. Такі вироби зазвичай дорожчі, але по міцності і довговічності вони перевершують конструкції з альтернативної сировини. Однак варто врахувати, що дерево нестійке до перепадів температури і вологості. Різкі перепади можуть стати причиною утворення тріщин і деформації поверхні.
  • МДФ. Це теж плитний матеріал, який є більш доступною альтернативою натуральній деревині. Від ДСП його відрізняє більш дрібна фракція деревної складової та відсутність формальдегідних смол. МДФ характеризується високими експлуатаційними і декоративними властивостями, а також екологічністю. Цей матеріал міцніший за ДСП. В дрібнодисперсній структурі краще утримуються металовироби, тому меблі в меншій мірі схильні до розхитування. Зовнішнє оформлення плит МДФ може бути різним — під дерево, камінь, шкіру тощо.

Часто при виробництві туалетних столиків використовують поєднання різних матеріалів. Наприклад, корпус виготовляють з дерева або ДСП, а стільницю — з МДФ, ЛДСП. Подібний підхід дозволяє знизити собівартість виробництва (відповідно, зменшується і ціна готових меблів), а також реалізувати оригінальні концепції дизайну. Ще можна замовити на сайті «Дубок» туалетний столик, повністю зроблений з дерева. Для зручності пошуку рекомендуємо скористатися фільтром.

Крім матеріалу, при покупці туалетного столика стоїть також звернути увагу на його оформлення. Важливо, щоб він гармоніював з іншими меблями в приміщенні, відповідав дизайнерської концепції інтер'єру кімнати.

Стиль туалетного столика

Сучасні меблі виготовляються в різному оформленні, тому підібрати їх можна під самий різний дизайн інтер'єру. Серед найбільш популярних напрямків можна виділити:

  • класичний. Для меблів в такому стилі характерні правильні форми, простота і симетрія ліній, натуральні природні кольори, поєднання витонченості і практичності. Виглядають туалетні столики дорого, благородно і солідно;
  • мінімалізм. Характерною особливістю таких виробів є лаконічний дизайн, в якому відсутні виражені елементи декору, складні лінії;
  • модерн. Меблі в цьому стилі позбавлені гострих кутів, для них властива плавність і округлість ліній, витонченість і легкість. Кольори в оформленні використані натуральні, благородні;
  • прованс. Для цього стилю характерні прості форми, відсутність вираженого декору. В оформленні та використовуйте в основному світлі відтінки бірюзового, блакитного, м'ятного, сірого або бежевого кольору. Туалетні столики в стилі прованс виглядають затишними, милими, але при цьому поєднують в собі практичність і функціональність;
  • лофт. Меблі в такому оформленні поєднують в собі функціональність і простоту. Туалетні столики в стилі лофт зазвичай виконані з натуральних матеріалів, для них характерна мінімальна обробка і оформлення.

В цілому вибирати меблі варто з урахуванням загального стилю кімнати. Важливо, щоб всі предмети інтер'єру гармоніювали між собою.

Оснащення столика

При покупці даного предмету меблів, крім стилю оформлення і матеріалів, варто також звернути увагу на комплектацію. Туалетні столики зазвичай оснащуються ящиками і поличками для зберігання косметики і дрібних речей. Чим їх більше, тим більш функціональним і зручним буде виріб.
Також в комплектацію столика може входити дзеркало і пуф. Однак їх наявність не є обов'язковим і залежить від характеристик конкретної моделі.

Вибирати потрібно, виходячи з власних вимог до туалетного столика. Якщо вдома вже є дзеркало і пуф, то можна вибрати модель без цих доповнень. І навпаки, якщо даних елементів немає, то краще відразу придбати повний комплект, щоб не відчувати дискомфорт.


Поради щодо догляду

Щоб туалетний столик прослужив якомога довше, потрібно забезпечити йому правильні умови експлуатації. Зробити це нескладно, якщо слідувати простим рекомендаціям.

Перша — використовуйте меблі за призначенням. Туалетний столик призначений для косметики і прикрас, дрібних легких речей. Не варто зберігати в ньому щось важке або використовувати в інших цілях.

Друга — періодично потрібно протирати виріб від пилу вологою м'якою серветкою. В іншому випадку столик буде виглядати неохайно і некрасиво, внаслідок чого доведеться незабаром його міняти.

Третя — не варто стукати по стільниці і корпусу важкими або гострими предметами. Від такого впливу можуть утворитися тріщини, відколи й вм'ятини.

Крім того, потрібно обов'язково стежити за режимом вологості і температури. Не варто встановлювати туалетний столик поблизу джерела полум'я (наприклад, біля каміна) і тепла (радіатора). Від підвищених температур матеріал буде пересихати, через що виріб покриється тріщинами, втратить стабільність і міцність. Негативно впливає і підвищена вологість. Через неї меблі можуть покритися пліснявою, роздутися і деформуватися.

У статті ми розібрали, як правильно вибирати туалетний столик і на які характеристики варто звертати увагу, а також дали базові рекомендації по догляду. Тепер, озброївшись усіма знаннями, підібрати даний предмет інтер'єру в інтернет-магазині «Дубок» буде просто і легко. Якщо ж виникнуть додаткові питання, то завжди можна зателефонувати до менеджера і компетентну консультацію. Вдалих покупок!

Категорії товарів

Читайте також

Як обрати дитяче крісло? Як обрати дитяче крісло? Зростаючий організм потребує особливої уваги до себе, тому що дитина впродовж року 80% свого часу пр
Як не помилитися при виборі ліжка Як не помилитися при виборі ліжка Купівля ліжка – відповідальне завдання, яке не терпить поспіху. Від того, наскільки правильно будуть
Центр Вашего интерьера Центр Вашего интерьера Спальня, ванная, кабинет и даже кухня — пространства интимные, и в их оформлении главную роль всё-та
Як вибрати колір кухонних меблів? Як вибрати колір кухонних меблів? Сьогодні існує безліч дизайнерських ідей, як оформити кухню. Переглядаючи каталоги популярних бренді
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴