Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

​Як підібрати колір шафи-купе

Вибираємо колір шафи-купе: розбираємо популярні питання, які допоможуть зорієнтуватися при покупці

Шафа-купе — досить габаритний предмет, який грає одну з ключових ролей при створенні інтер'єру кімнати. Тому важливо вибрати його не тільки відповідним по стилю і дизайну, але і звернути увагу на колір виробу. Даний аспект допоможе розставити акценти в оздобленні приміщення і вигідно обіграти об'ємну шафу, зробивши її «родзинкою» або, навпаки, непримітною на загальному тлі. Розглянемо три популярних питання, які полегшать завдання вибору.

Як колір шафи-купе впливає на приміщення

При купівлі предметів інтер'єру потрібно визначитися з ефектом, якого хочете досягти за допомогою меблів. Колір і дизайн багато в чому впливають на сприйняття кімнати в цілому. Так, невеликі або вузькі приміщення можна зробити візуально більше, всього лише підібравши шафа-купе у відповідному оформленні. Домогтися ефекту збільшення простору допоможуть світлі відтінки, фасади з дзеркалами або з поперечними контрастними лініями. Вони трохи розширюють приміщення.

Якщо необхідно створити візуальний ефект високих стель, то варто вибрати модель шафи-купе з вертикальними смугами, а щоб додати світла — краще віддати перевагу виробам зі скляними або дзеркальними фасадами. Такі поверхні відбивають промені, тим самим сприяють поліпшенню освітлення в кімнаті.

Ще при оформленні інтер'єру важливо враховувати кількість відтінків, які в ньому зустрічаються. Згідно загальним правиламм, їх повинно бути не більше трьох. В іншому випадку оформлення кімнати буде занадто строкатим, тоді складно домогтися естетики і гармонійного поєднання.

Якщо орієнтуватися на правило «трьох кольорів», то шафу-купе краще вибирати в тон обробки будь-якого з елементів інтер'єру. Це можуть бути м'які меблі, підлога або стіни. Однак, якщо ці деталі оформлені в темних кольорах і шафу купите таку ж, то візуально кімната буде здаватися менше. Нівелювати подібний ефект можна за рахунок гри на контрасті — вибрати світлу модель даного предмету меблів і щось в тон, наприклад, фіранки або килим.

Які кольори застосовувати в залежності від приміщення

При виборі шафи-купе обов'язково потрібно враховувати тип кімнати, для якої вона призначена. Наприклад, в невеликих квартирах, де немає окремої гардеробної, такі предмети інтер'єру встановлюють і в спальнях. Оскільки це кімната для розслаблення і відпочинку, то краще вибирати меблі в неї, і шафа-купе теж, в світлих і ніжних відтінках. Для дитячої, навпаки, більше підійдуть яскраві і динамічні кольори.

Також часто шафи-купе встановлюють в передпокоях. Для цих приміщень більше підійдуть меблі в непомітному дизайні, якы не будуть занадто виділятися і привертати увагу. Завдяки такому оформленню шафа-купе прослужить довгі роки, не доведеться її міняти при ремонті. При виборі моделі для передпокою варто звернути увагу на моделі з дзеркальними фасадами. Такі шафи більш функціональні і практичні. Плюс до того ж — сприяють візуальному розширенню простору, роблять його світлішим.

Іноді шафи-купе встановлюють в кабінетах. Для таких приміщень вибрати модель складніше, оскільки важливо бути стриманими в оформленні. Тому при покупці варто звернути увагу на шафи-купе в лаконічному і непомітному дизайні. Краще, якщо меблі будуть зроблені з матеріалу в натуральних кольорах і з імітацією структури натуральної деревини. Також слід враховувати поєднання шафи-купе з іншими предметами меблів в приміщенні.

Дизайнери, які займаються розробкою інтер'єрів, також рекомендують звертати увагу на профіль виробів. Щоб шафа-купе гармонійно виглядала з іншими елементами інтер'єру, можна оформити в єдиному з ним стилі рамки для фото або картин. Якщо в кімнаті є полички, стіл, то варто придивитися до моделей з поздовжніми лініями на фасаді. Але підбирати шафу потрібно так, щоб смуги візуально доповнювали і продовжували інші елементи з горизонтальними поверхнями. Такий підхід дозволить створити не тільки стильний акцент, але і домогтися гармонійного поєднання всіх предметів в приміщенні.

Які кольори в дизайні меблів застосовувати ризиковано

Буває так, що шафу-купе, яка виглядає красиво і ефектно, не вдається гармонійно вписати в інтер'єр кімнати. Особливо часто таке трапляється з моделями в модних і оригінальних варіантах оформлення. Незважаючи на те, що виглядають вони яскраво і стильно, складно поєднувати їх з іншими предметами. Вцілому дизайнери виділяють наступні ризики, яких краще уникати при покупці шафи-купе:

● поєднання більше 3 кольорів в оформленні, особливо якщо вони насичені і яскраві. Ми писали вище про правило «трьох кольорів», згідно з яким не рекомендується поєднувати в інтер'єрі або оформленні конкретного предмету більше число відтінків. Результат виявиться занадто кричущим, тому меблі можуть виглядати без смаку;

● строкаті відтінки на поверхні або підсвічування. Таке оформлення ефектно виглядає лише в каталозі, але вживу дуже складно поєднувати його з інтер'єром кімнати та іншими предметами;

● «писк» моди. Тренди мають властивість швидко застарівати і змінювати один одного. Тому при покупці шафи-купе краще віддати перевагу моделям в стриманому і елегантному дизайні, які збережуть актуальність на довгі роки і будуть гармонійно виглядати в інтер'єрі навіть після ремонту.

У статті ми детально розглянули, що слід враховувати і на що орієнтуватися при виборі шафи-купе певного кольору. Тепер вам буде простіше зорієнтуватися при покупці меблів в інтернет-магазині «Дубок».

На сайті шафи-купе представлені у великій різноманітності, вибрати можна моделі як в світлих, так і в темних відтінках, з дзеркальними або глухими фасадами. Всі вироби доступні до замовлення з доставкою по Україні, детальні умови уточнюйте у менеджера при оформленні покупки.

Категорії товарів

Читайте також

Кутовий комп'ютерний стіл: переваги та недоліки Кутовий комп'ютерний стіл: переваги та недоліки Практично в будь-якій сучасній квартирі можна зустріти такий предмет інтер'єру, як комп'ютерний стіл
Жорсткі матраци: навіщо потрібні і як вибирати Жорсткі матраци: навіщо потрібні і як вибирати Уві сні ми проводимо велику кількість часу, тому до покупки нового матрацу потрібно підійти відповід
​Як не помилитися при виборі шафи-купе в передпокій ​Як не помилитися при виборі шафи-купе в передпокій Який передпокій можна назвати ідеальним? Функціональний і сучасний, де все продумано до дрібниць, а
Основні помилки при покупці дивану Основні помилки при покупці дивану Багато людей вважають, що покупка м'яких меблів не викликає складнощів: досить зрозуміти, що саме ва
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴