Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як вибрати меблі для передпокою

Поради щодо вибору красивих та ергономічних меблів в передпокій

Передпокій — «візитна картка» дому, його «обличчя». Саме з інтер'єром цього приміщення спочатку знайомляться гості, коли входять в квартиру, тому обстановка повинна справляти позитивне враження. Підбір предметів меблювання необхідно здійснювати з урахуванням планування і параметрів передпокою, а також виходячи з особливостей його оформлення. Щоб досягти гармонії в інтер'єрі, важливо зробити акцент не тільки на естетичну сторону, але й на практичність, функціональність та ергономіку використовуваних меблів. Тільки професійний підхід до вирішення завдання допоможе облаштувати кімнату якнайкраще.

Розмір передпокою

Навіть якщо приміщення невелике, це не означає, що його потрібно оформити однією лише вішалкою. Дизайнери пропонують цікаві рішення, що дозволяють перетворити інтер'єр передпокою і зробити його практичним та функціональним. Залежно від планування приміщення визначається кращий варіант обстановки. У вузькому приміщенні гармонійно виглядатиме шафа типу купе, яку можна встановити вздовж глухої стіни. Конструкція відрізняється особливим способом відкривання дверцят. Полотно переміщається паралельно стіні, що дає можливість раціонально використовувати вільний простір. Конструкція з дзеркальними фасадами дозволяє візуально розширити і збільшити приміщення, зробити його більш світлим.

Малогабаритні кімнати змушують дизайнерів застосовувати для обстановки тільки дійсно практичні та максимально функціональні меблі. Тут не повинно бути зайвих предметів, щоб не перевантажувати інтер'єр. Крім шафи-купе, рекомендується придбати компактну банкетку, під сидінням якої зазвичай передбачена поличка для взуття. Окремо дзеркало можна вже не встановлювати в приміщенні, адже шафа-купе з дзеркальними фасадами володіє дзеркальними властивостями. Людина швидко оцінить свій вигляд з голови до ніг перед виходом з дому. Додатково в приміщенні актуально встановити невелику поличку для аксесуарів (рукавичок, сумочки, парасольки та ін.) З ключницею.

Що стосується колірного рішення, то в прихожих, які характеризуються невеликою площею, повинні переважати світлі відтінки: і в дизайні стін, стелі і підлогового покриття, і в оформленні предметів обстановки. Наприклад, темні меблі ускладнюють інтер'єр, додають йому масивності й лаконічності. А ось білі предмети обстановки — навпаки, візуально виглядають органічно в вузьких коридорах, це «легкі» конструкції, які роблять приміщення більш світлим.

При створенні інтер'єру просторого передпокою краще зробити вибір на користь модульних систем із сучасних колекцій і відмовитисм від компактних меблів мінімальних розмірів. Головна перевага рішення полягає в тому, що всі блоки виконані в єдиному стилі. Залежно від комплектації розрізняють набори, до складу яких входять:

• шафи-купе;

• банкетки;

• підлогові вішаки;

• стінки з гачками для верхнього одягу, поличками для аксесуарів і головних уборів, ніші для взуття.

У просторий передпокій можна встановити і м'який диванчик, адже площа приміщення дає можливість використовувати в обстановці кілька предметів, а не обмежуватися стандартним комплектом. Це дозволяє створити максимально практичний і функціональний інтер'єр, який повністю задовольняє запити всіх членів сім'ї. При цьому зовсім не потрібно обмежуватися світлими відтінками в оформленні приміщення. Реалізувати можна будь-яку дизайнерську ідею, відмовившись від мінімалістичних рішень.

В інтер'єрі просторого передпокою краще використовувати два дзеркала. Одне з них буде відображати людину в повний зріст (з голови до ніг). Друге варто оснастити декоративним підсвічуванням. Невелике настінне дзеркало дозволяє більш детально розглянути себе, макіяж або зачіску.

Матеріал меблів для передпокою

Від цієї характеристики залежать експлуатаційні властивості і, безумовно, вартість конструкцій. Кращий вибір — меблі з дерева. Цей матеріал характеризується хорошими експлуатаційними властивостями: естетичністю, стійкістю до механічних пошкоджень і перепадів температурного режиму, міцністю, довговічністю. Передпокої, виготовлені з масиву, зустрічаються вкрай рідко, тому що коштують дорого. Тому найпоширеніший варіант — меблі з екологічно чистої ДСП і МДФ.

Для виготовлення фасадів застосовуються наступні матеріали:

1. Глянцева ДСП або МДФ. Особливість матеріалу — гладенька поверхня.

2. Ламінована ДСП. Для неї властива поверхня, покрита ламінованою плівкою.

3. Патинована МДФ. Відмітна особливість — поверхня з ефектом " під старовину".

4. Рамкова ДСП, МДФ. Фасад складається з декількох частин: рамок і наповнення. Така комбінація відкриває масу можливостей для дизайну меблів і, відповідно, інтер'єру передпокою.

Якому варіанту віддати перевагу? Вибір варто робити виходячи з стилю, що застосовується при оформленні приміщення.

Шафи для одягу і взуття

Це головний предмет меблів будь-якого передпокою. Він повинен включати велику кількість поличок і відсіків для зберігання верхнього одягу, аксесуарів, взуття. Місткість — головна вимога, що пред'являється до конструкції. Розсувні фасади, на відміну від розкривних, переміщаються паралельно стіні, тому не блокують вихід з квартири.

У дуже вузькому коридорчику, в якому недостатньо місця для розміщення системи купе, можна встановити шафу-пенал, поєднаний з тумбочкою для взуття, місцем для сидіння, антресоллю, стінкою з гачками і дзеркалом. Мінімальна глибина конструкції — від 40 см. Вибирати більш компактну модель не варто, адже шафа повинна бути місткою і функціональною.

Якщо в передпокої немає місця для установки повноцінної системи зберігання, то можна обмежитися тільки покупкою невеликого комода для взуття (галошниці). Він складається з декількох секцій. Взуття зберігається в комоді в вертикальному стані, за рахунок чого досягається компактність конструкції.

М'які меблі для передпокою

Таке рішення підходить не тільки для просторих, але і для малогабаритних приміщень. У першому випадку в передпокої можна встановити банкетку або навіть невеликий диванчик / м'яке крісло. Саме такі меблі здатна стати родзинкою передпокою, підкреслити особливість дизайну, забезпечити комфорт і затишок.

У вузькому коридорчику рекомендується розмістити м'який пуф зі світлою оббивкою. З його допомогою можна підкреслити затишок і гостинність будинку. Сидячи на ньому, власнику квартири буде зручно взуватися і роззуватися. У такій конструкції зазвичай передбачено місце для зберігання різних предметів (під сидінням), що є великою перевагою, збільшуючи при цьому функціональність приміщення.

У будь-якому випадку меблі повинні бути багатофункціональними, легкими, не захаращувати простір, щоб не створити враження "захаращеності" квартири.

Дзеркало в передпокій

Без цього елементу неможливо уявити собі сучасний передпокій, адже кожній людині дуже важливо оцінити свій зовнішній вигляд перед виходом з дому. У просторому передпокої дзеркало розміщують над комодом. Для вузьких коридорів потрібно застосовувати більш ергономічні рішення. Відмінний вибір — шафа-купе із дзеркальним фасадом. Якщо в приміщенні немає місця для установки такої конструкції, можна купити стінку з гачками для аксесуарів, поєднану з дзеркалом і поличкою.

На завершення

Чим більше площа передпокою, тим простіше підібрати меблі для створення затишної і комфортної обстановки. Експерти рекомендують віддавати перевагу готовим комплектам, адже всі елементи в такому випадку будуть оформлені в єдиному стилі. Якщо площа приміщення досить скромна, тому варто підбирати найнеобхідніші предмети окремо. Основа створення комфортного і затишного дизайну інтер'єру передпокою — індивідуальний підхід.

Категорії товарів

Читайте також

Меблі шафи-купе Меблі шафи-купе Шафа-купе - це невід'ємна і функціональна складова кожної квартири. Правильно вибрана шафа може не т
Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Чому варто приглянутися до настінного LED-світильника? Якщо Ви давно прагнете нешаблонно обладнати власну квартиру і водночас знизити витрати на електроене
Дитяча кімната для дівчинки - ніжність і стиль Дитяча кімната для дівчинки - ніжність і стиль Дитяча кімната - одна з найважливіших в квартирі, так як батьки прагнуть дати своєму чаду все, що мо
Прикрашаємо інтер'єр кухні Прикрашаємо інтер'єр кухні Красивий посуд або колекція милих дрібничок можуть прикрасити будь-який інтер'єр і надати йому особл
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴