Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Кутовий чи прямий: який диван обрати?

Сьогодні такий предмет інтер'єру, як диван, є в будь-якому приміщенні: і в офісі, і в квартирі, і в приватному будинку і т. д. Їх типів існує велика кількість, але частіше за все на меблевому ринку змагаються між собою прямі й кутові. Традиційно вважається, що в прямокутне приміщення краще поставити прямий диван, а в квадратне — кутовий. Але це загальна рекомендація. Про те, як вибрати форму і модель популярного предмета меблів, піде мова в нашій публікації.

Особливості кутових диванів

Як правило, меблі такого типу відмінно підходить для просторих кімнат або віталень з мінімальною кількістю меблів. На них зручно зробити зоровий акцент в загальному дизайні. Кутові дивани мають дві форми — Г-подібну (краще підходить для середніх за розміром кімнат) і П-образну (для великих приміщень). За типом конструкції і видам блоків виділяють моделі:

  • з жорстким кріпленням, що не дозволяє змінити форму виробу в цілому;
  • з різними розмірами і формами диванних блоків (пуф, кушетку та ін.), які не скріплені між собою, що дозволяє їх легко трансформувати в будь-який варіант. Це так звані модульні дивани. Їх використання дає можливість при створенні інтер'єру проявити максимум творчості та вписати в кімнату будь-якого розміру, переставляючи модулі, змінюючи розташування кута.

Правда, в останніх варіантів є один недолік — для постійного спального місця вони підходять мало.

Кутові дивани мають цілий ряд переваг в порівнянні з прямими моделями:

  • ефектний зовнішній вигляд;
  • велике місце для сну, не поступається за рівнем зручності двоспальному ліжку;
  • легка трансформація в розкладений стан і назад у вихідне положення;
  • максимально раціональне використання простору, заповнення кутів кімнати;
  • деякі моделі дозволяють змінювати розташування кутів, що може дуже стати в нагоді при перестановці;
  • розраховані на велику сім'ю - на них може розташуватися до 6 осіб;
  • можуть замінити повноцінний комплект м'яких меблів, що включає в себе, крім дивана, ще пуф і крісла.

Ще однією зручністю кутових моделей диванів є великі ніші для постільної білизни та інших спальних приладдя. Така особливість дозволяє заощадити на покупці тумби для зберігання постільної білизни.

Є у них і недоліки. Наприклад, кутовий диван не підійде для маленької кімнати. Не любить він і переміщень. Його звичайне місце — кут кімнати. Крім того, слід взяти до уваги і те, що ціна на кутові моделі більша.

Особливості прямих диванів

Це найбільш популярні моделі, що відрізняються величезною різноманітністю. Диван прямого типу універсальний: він може мати гарний вигляд як у великому приміщенні, так і в малогабаритній квартирі. Глибина сидіння цих виробів залежить від механізму трансформації. Зазвичай вона коливається в межах від 70 до 120 см.

Прямі дивани бувають двох видів: статичні і з можливістю трансформації, облаштування комфортного спального місця, яке можна використовувати для постійного сну. Перші відрізняються сидінням меншої глибини, що не впливає на рівень комфорту, але економить місце. Другі більш функціональні. Також прямі моделі діляться по розташуванню спального місця на дивани з поздовжнім і перпендикулярним спальним місцем. Як правило, перший варіант має більшу довжину, ніж другий.

Серед переваг прямих диванів виділяють такі:

  • універсальність. Диван класичної форми можна легко вписати в новий інтер'єр, також легко змінити його місце в старому. Можливе будь-яке розміщення в кімнаті — від розташування біля стіни до установки в центрі як роздільник простору;
  • велика глибина підстави;
  • різні габарити. У каталогах меблевих магазинів зустрічаються варіанти від невеликих до шестиметрових;
  • різноманітний вибір механізмів розкладання, що дає більше можливостей в розміщенні меблів;
  • компактність. Можливо використовувати моделі статичні (без механізму розкладки) для економії простору;
  • меншу вагу в порівнянні з кутовими варіантами;
  • доступна ціна.

Вибираючи диван в квартиру, рекомендовано намалювати план кімнати і вподобаний диван зі збереженням пропорцій та розмірів. Це дозволить зрозуміти, чи підійде ця модель для даного приміщення, чи ні. Не слід також забувати, що розкладні дивани вимагатимуть більше місця в розкладеному стані.

Що потрібно врахувати при виборі дивану

Основними критеріями вибору диванів для будинку або офісу вважаються:

  • Призначення / функціональність

Купуючи диван, перш за все потрібно вирішити, де він буде стояти і яким чином використовуватися. Це може бути виріб для спальні, вітальні, дитячої або кухні. Можливо, диван потрібен для офісного приміщення або кафе. Всі вони повинні мати різний вигляд і відповідну якість.

  • Розмір меблевого виробу

Диван повинен гармонійно вписуватися в приміщення і не виглядати занадто громіздким. При наявності вільного кута для економії місця краще купувати кутову модель. Якщо кімната невелика, тоді вибір падає на прямий варіант. Якщо це розкладний диван для сну, обов'язково потрібно передбачити місце, куди він буде розкладатися. У цьому випадку важливим буде і розмір спального місця.

  • Конструкція дивану

Як правило, він складається з каркасу, кріплення, опорних і м'яких елементів, механізму трансформації. На першому місці по надійності у виробах — каркас із дерева, на другому — з фанери (склеєних шарів натурального дерева). Найдешевший і не особливо довговічний варіант — з ДСП. При покупці останнього варіанту обов'язково потрібно перевірити сертифікат якості, так як цей матеріал може містити шкідливі для здоров'я формальдегіди. Каркас нового дивану не повинен скрипіти, а підлокітники хитатися.

  • Оббивка дивану

Каркас, кути і вигини меблів повинні бути ретельно обтягнуті тканиною. У якісних моделей повинен збігатися малюнок візерунка (якщо він є) і напрям ворсу. Вибираючи диван для сну, слід звернути увагу на довговічні матеріали - гобелен, шеніл, жакард. Більш економічний варіант - велюр або флок. Добре, якщо оббивка оброблена просоченням з тефлону - в цьому випадку вона буде мати відмінні брудозахисні властивості.

Механізм трансформації

Якщо диван має використовувати для щоденного сну, то він повинен мати зручний механізм трансформації. Серед найбільш популярних виділяють:

  • «Книжка». Це найнадійніший варіант. Недолік— не дуже зручне спальне місце;
  • «Єврокнижка». Легше розкладання в порівнянні з попереднім варіантом, як правило, саме його рекомендують для постійного сну;
  • Викатний. Рівне і широке спальне місце. Розкладка займає більше часу, ніж інші види;
  • «Акордеон». На зручніша трансформація, яку можна задіяти однією рукою;
  • «Дельфін». Найбільш популярний в кутових моделях, висувається нижня частина сидіння.

Підбираючи модель, варто спробувати, чи зручно вам розкладати меблі. А якщо виріб купується для дитини, то оцініть, чи зможе вона впоратися самостійно.

Збірка і матеріали

Диван не повинен мати жодних дефектів, гострих кутів, задирок і обов'язково бути виготовленим з протипожежних матеріалів.

Наповнювач виробу

Диван повинен швидко відновлювати свою форму після сидіння або лежання на ньому. Сьогодні популярні моделі з пружинними блоками і з різними синтетичними наповнювачами. У виробництві м'яких меблів використовують поліуретан, синтепон, холлофайбер, поролон. Такі блоки мають відмінні ортопедичні властивості, довго зберігають первинний вигляд і добротно виглядають. Ці матеріали не пліснявіють, не затримують вологу, на них спокійно зможуть відпочити навіть алергіки.

Підібрати виріб, який буде радувати вас довгі роки, можна на нашому сайті.

Категорії товарів

Читайте також

Як обрати комп'ютерне крісло? Як обрати комп'ютерне крісло? Правильно підібране крісло – це функціональність, надійність і практичність. Крім того, ці характери
Реальні переваги та недоліки модульної кухні Реальні переваги та недоліки модульної кухні Чудова модульна кухня з цікавим дизайнерським рішенням у вашому домі. Що може бути краще? Правильно
Як вибрати меблі для передпокою Як вибрати меблі для передпокою Передпокій — «візитна картка» дому, його «обличчя». Саме з інтер'єром цього приміщення спочатку знай
Як підібрати лампочку? Як підібрати лампочку? При купівлі люстри не менш важливу роль відіграють самі джерела світла, адже ми обираємо світильник
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴