Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Вибираємо меблі в маленьку кімнату: рекомендації щодо створення ергономічного інтер'єру

Дизайн інтер'єру маленьких кімнат, як і просторих приміщень, вимагає виконання точних розрахунків, застосування новітніх технологій та дотримання модних тенденцій. Головне завдання – зробити простір максимально комфортним для проживання, щоб усе було компактним, функціональним, завжди знаходилося під рукою. У випадку з великими приміщеннями, візуальне сприйняття розмірів не є таким значущим, як для малогабаритної кімнати – тут відіграє важливу роль кожна деталь. В обстановці приміщення використовують меблі ергономічної конструкції. Вона повинна гармонійно доповнювати інтер'єр, але при цьому не захаращувати простір. Будь-які помилки будуть відразу видно, зведуть на нуль усі старання. Саме тому вибір предметів обстановки необхідно підходити з максимальною відповідальністю.

Основні принципи підбору меблів для невеликих приміщень

Щоб кімната була схожа на комору, потрібно продумати все (від кольору і розміру до комплектації) при створенні її дизайну інтер'єру. При підборі меблів для невеликого приміщення важливо дотримуватись кількох простих правил:

1. Акцент на функціональності. Краще віддати перевагу універсальній конструкції, яка дозволить вирішити кілька важливих завдань. Наприклад, для маленької кімнати вдалим вибором стане шафа-купе. У його конструкції передбачено багато полиць, висувних ящиків, відсіків для зберігання різних речей: предметів гардеробу, взуття, аксесуарів, постільної білизни, дрібної побутової техніки, книг, дошки для прасування, валізи тощо.

2. Мімікрія, або співзвучність кольорів. Щоб громіздка шафа здавалася меншою, ніж є насправді, важливо зорово з'єднати її зі стіною. Щоб досягти такого ефекту, потрібно вибирати оформлення конструкції під колір інтер'єру та повторювати на меблях малюнок шпалер. І навпаки, якщо встановити світлу конструкцію на тлі темної стіни, то вона візуально обтяжуватиме інтер'єр. Така ситуація викликає дискомфорт, тисне на мешканців.

3. Яскраві акценти. Окремі частини конструкції можуть бути виконані у цікавих тонах. Таке рішення дозволяє зробити інтер'єр більш жвавим і дозволяє створити комфортну атмосферу в приміщенні. При цьому потрібно розуміти, що вертикальні предмети меблів, як і вертикальний декор і малюнок, роблять конструкції стрункішими, що дуже важливо для невеликого приміщення.

4. Дзеркальний ефект. Шафа-купе із дзеркальними фасадами, крім того, що відрізняється презентабельним виглядом та дозволяє створити розкішну обстановку, зорово збільшує простір. Такі меблі здатні стати окрасою будь-якого інтер'єру, застосовується у різних стилях: класика, модерн, арт-деко, контемпорарі, мінімалізм. Поверхня, що відбиває, додає світла, візуально робить кімнату більш просторою.

5. Предмети-невидимки. Таким ефектом наділений, наприклад, столик, окремі елементи якого виготовлені зі скла. Прозорі конструкції вдало виглядають у вузьких приміщеннях, а за своєю надійністю вони нічим не поступаються традиційним моделям.

6. Меблі-трансформери. Цей предмет обстановки характеризується здатністю змінювати форму. Наприклад, невеликий столик легко трансформується в широку конструкцію, за якою можуть розташуватися кілька людей. Для маленької спальні нерідко вибирають ліжко-трансформер, яке у складеному вигляді нагадує звичайну шафу. Конструкція не захаращує простір, що дозволяє раціонально використовувати квадратні метри в малогабаритній кімнаті. При активації спеціального механізму меблі сформуються в комфортне двоспальне ліжко.

Головна вимога при створенні інтер'єру невеликої за площею кімнати – це дотримуватися правил пропорційності. Використовувати в таких приміщеннях мініатюрні предмети обстановки - груба помилка, адже ніщо так не захаращує приміщення, як безліч дрібниць, розставлених у ньому. Експерти рекомендують використовувати у невеликих кімнатах кілька великих предметів із правильним оформленням (наприклад, дзеркальні фасади, прозорі окремі частини, підсвічування, світла кольорова гама), щоб повністю задовольнити потреби господарів будинку.

Види конструкцій меблів для маленької кімнати

Для компактної спальні вдалим вибором стане ліжко-трансформер або двоярусна модель. Якщо ж вибір зроблений на користь традиційної конструкції, експерти рекомендують надати перевагу виробу з низькою посадкою. Таке ліжко виглядає менш громіздким, ніж високе.

Щоб раціонально використовувати простір у вітальні, необхідно створити ергономічну обстановку, що включає такі моделі меблів:

● шафа-купе. Це досить містка конструкція, дверцята якої переміщуються спеціальною рейкою паралельно стіні;

● квадратний або кутовий диван. Меблі з високою спинкою встановлюють біля стіни, низькі моделі – біля вікна;

● кутова шафа. Така конструкція характеризується місткістю та ефектним виглядом. Вона дозволяє задіяти кути приміщення, які найчастіше простоюють без діла.

При виборі предметів обстановки для невеликого приміщення краще віддати перевагу готовим модульним комплектам. Це практичне рішення, тому що дозволяє оформити кімнату в єдиному стилі та вибрати необхідну кількість елементів. Згодом, якщо виникне така потреба, можна докупити модулі та розширити комплект.

Додаткові функції меблів маленької кімнати

При створенні обстановки невеликого приміщення важливо використовувати функціональні предмети. Наприклад, краще встановити у вітальні тонкий диван. Але така його особливість не позначиться на практичності конструкції, навпаки, це рішення за рахунок компактності дозволяє в окремих випадках використовувати два вузьких диванчики, та ще й встановити компактний столик з прозорою стільницею.

Витончений табурет можна застосовувати і для сидіння, і як підставку під вазу. Якщо в приміщенні немає столика, він зможе замінити і цей предмет обстановки. Диван, що розкладається, і крісло легко трансформуються в комфортне спальне місце, тобто знадобляться як для постійної, так і для тимчасової ночівлі.

У кухонному приміщенні краще встановити барну стійку. Вона може бути представлена як продовження кухонного гарнітура. Така конструкція, на відміну від столу, що окремо стоїть, дозволяє економити квадратні метри в приміщенні, але при цьому комфортний прийом їжі не порушуватиметься.

Методи розміщення меблів у кімнаті

Експерти рекомендують перед оформленням інтер'єру створити план-схему приміщення. Для цього можна використовувати спеціальну комп'ютерну програму або скористатися 3D проектами від інтернет-магазину «Дубок». На сайті представлені фото інтер'єрів із застосуванням різних моделей меблів, які розроблені провідними дизайнерами. Покупець має можливість одразу оцінити вид обраної конструкції, використати оригінальну ідею для створення максимально ергономічної обстановки у себе вдома.

Розміщення меблів у невеликому приміщенні (наприклад, у вітальні) передбачає орієнтацію на фокусну точку, яка своїм оформленням привертає увагу. Роль останньої може зіграти модульна стінка або комод із телевізором. Навпроти фокусної точки встановлюються м'які меблі.

Рекомендується, щоб елементи обстановки у невеликих приміщеннях примикали до стін. При цьому не можна допускати скученості меблів, адже між предметами важливо з комфортом пересуватися. Вони не повинні обмежувати доступ до дверей чи вікна.

Щоб звільнити простір на певний час (наприклад, для прийому гостей або активних ігор), потрібно використовувати «принцип матрьошки». Він передбачає компактне розміщення меблів: тумба влазить під стіл або поміщається в шафу-купе, один стіл витончено розташовується під іншим.

Критерії вибору меблів для маленької кімнати

Конструкції, які використовуються в інтер'єрі невеликих приміщень, повинні бути функціональними, практичними у використанні, компактними та естетично привабливими. Перш ніж замовити меблі, необхідно звернути увагу на такі критерії:

● розмір. Експерти рекомендують заздалегідь виміряти місця, де плануєте встановити меблі;

● тип та форму конструкції. Популярний меблевий тренд – вироби-трансформери, здатні легким рухом руки змінювати свою конфігурацію, що поєднує кілька функціональних предметів;

● матеріал виконання. Фахівці рекомендують віддати перевагу екологічно чистим меблям. Конструкції, виготовлені з якісних матеріалів, відрізняються довговічністю, забезпечують створення комфортної та здорової обстановки у будинку;

● колірна гама. У невеликих кімнатах експерти радять використовувати світлі предмети. Вони візуально розширюють простір, не обтяжують інтер'єр;

● дизайн. Оформлення обраної моделі має гармоніювати з наявною обстановкою у приміщенні.

У будь-якому випадку при покупці меблів необхідно вимагати у продавця гарантію від виробника. Технічні характеристики обраної конструкції повинні відповідати вимогам стандартів безпеки, що діють, що підтверджує сертифікат. Тільки в такому випадку можна бути впевненим у покупці не тільки стильних, але й якісних меблів, які прикрашатимуть інтер'єр і виконуватимуть свої практичні функції протягом десятиліть.

Категорії товарів

Читайте також

Що таке меблі в стилі лофт? Що таке меблі в стилі лофт? Стиль лофт — це проста обробка з використанням матеріалів в мінімальній кількості, меблі під старови
Стіл-трансформер: переваги та недоліки Стіл-трансформер: переваги та недоліки Багато жителів України мріють про великий будинок, де буде багато кімнат і місця для реалізації влас
Меблі для кухні Меблі для кухні Ви можете придбати як вже готові кухонні гарнітури, так і окремі інгредієнти кухонних меблів, з яких
Стільці для кухні та кабаре: корисні поради Стільці для кухні та кабаре: корисні поради Кухонні стільці та стільці для кафе умовно можна розділити на два типи: з м’яким та з твердим сидінн
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴